Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #103

Das Phantom

Een dag later dan jullie van ons gewend zijn, maar wel een bomvolle show: Een Tikkie naar het Zuiden #103. We hebben het over de naderende overname van NAC door Karel Vrolijk, de transfersoap van Thom Haye en de komende bekerwedstrijd van onze club tegen PEC Zwolle. Vandaag met Thijs, Ivo en Levien. Veel luisterplezier!

Karel Vrolijk koopt NAC
Het was een knotsgekke week in Breda met geruchten over een overname, persberichten die door de lucht vlogen, maar niet overal op het bureau terechtkwamen, het nieuws dat Vrolijk de club zou kopen en de nu al uitgelekte plannen van onze bouwondernemer. Hoe hebben de heren afgelopen week beleefd en wat denken ze van de plannen van Vrolijk?

Thom Haye
Gejuich achter de microfoon, want morgen mogen we minimaal nog één keer genieten van de kunsten van Thom Haye in een NAC-shirt. Toch lijkt de kans nog altijd groot dat Haye een overstap gaat maken naar Heerenveen. Weet NAC hem goed te verkopen of moeten ze de middenvelder gewoon in Breda houden?

Bekerwedstrijd
Woensdagavond kan NAC een plek in de kwartfinale van de beker veiligstellen door te winnen van PEC Zwolle. De nummer 18 van de Eredivisie kende een goede herstart van de competitie, maar toch zijn de heren positief gestemd over de afloop. Bekerstunt in de maak?

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #103
Bron:
B-Side Rats
30 Reacties
30   11  
Scheppioni

Tis wel alweer effe vrolijk stil bij ons NAC 🤔

30   11  
Scheppioni

Tis wel alweer effe vrolijk stil bij ons NAC 🤔

11   1  
Geelzwartwit

Hopelijk gaat het binnenkort weer over mooie acties op het veld.
Voor de liefhebbers nog een keer de beelden van de promotie tegen den bosch
https://youtu.be/5QrGJkTwrnI
Gewoon even geen nacpraat maar weer genieten van oude beelden.
Hup NAC!
Hopelijk voeren we binnenkort weer het hoogste woord over mooie wedstrijden.

Ps war speelde die Gesthuizen een goede wedstrijd.

9   2  
Scheppioni

@ Geelzwartwit
Allez Francois was evenals iets later Gaasbeek het cement in het team wat elk team nodig heeft ! Aan elf messi's heb je ook niet alles, met Francois destijds gesproken erover ........ iemand die we nu goed zouden kunnen gebruiken, hoop dat Cagro dit enigszins bewerkstellen !

16   1  
Matc

Geelzwartwit, kippevel. Wat was dat een mooie dag. Ik herhinner me nog dat de weg tussen Den Bosch en Breda vol stond met NAC supporters. Wat een feest was dat.

5   4  
19NAC12

Komen er voor de verkoop toch nog (vro)lijken uit de kast bij NAC ?

6   1  
Van "taajlaand

Hoibgeelzwartwit.

Bedankt voor de link.
Dé dag, waar ik helaas niet live bij was, besloot dat ik vanaf het komende seizoen maar eens wekelijks vanuit Middelharnis naar NAC af te reizen.
Toen nog met de mogelijkheid om (leuke) gekleurde entree kaartjes te kopen.
Jaar later definitief seizoenskaarthouder.

8   0  
Geelzwartwit

@van taaijland
Je zal vast andere mooie herinneringen en anekdotes hebben verzameld. Voor mij was ook de terugtocht van stadion den bosch naar Breda grote markt memorabel. Wat een geel zwarte stoet op de snelweg. File mensen met vlaggen naast de autos lopend enz enz. Zelf met de trein heen gegaan en liftend terug dat maakte het nog bijzonderder want mdt geelzwarte sjaal om was een lift zo geregeld en gezamelijke vreugde maakte het allemaal nog mooier.
Ik heb deze link geplaatst omdat we wel weer eens was positieve gevoelens mogen hebben. Misschien een tip voor bsiderats om iedere podcast met een 5 minuten memorabel positief video fragment te beginnen? Nu ging heel het begin van de podcast over welk nieuwsmedium wat gedaan had en wie fout zat enz enz. Ofwel de media heeft het over de media...

6   0  
Van "taajlaand

Mooi idee geelzwartwit!

Als ik de positieve en memorabele momenten moet gaan delen, zit ik gelukkig morgenochtend nóg te typen...
Maar dit soort filmpjes maakt me weer trots!
Iets wat ik eigenlijk na de laatste seizoenen weer even nodig heb, zal een ieder hier ook wel begrijpen.

Mooie woorden van Ron na afloop.
"We willen voetbal laten zien in Breda, waar ons publiek van kan gaan genieten!".

7   1  
Dos

Geelzwartwit

"En we lopen met z'n allen naar Breda!"
Wat een onvergetelijke dag, prachtig om weer terug te zien.

7   4  
Otjes

Ik hoop op een last minute verassing wat betreft verkoop Nac, die een aantal mensen niet vrolijk stemt.

Zou Sabil al een fatsoenlijk contract hebben?

5   0  
gjoewie

Hadden ze in die tijd ook al Corona? Behalve in het uitvak zat er niemand op de tribune...

6   0  
Kopspion

@geelzwartwit, dat is echt zo’n kippenvel filmpje zeg !
Was gewoon een thuiswedstrijd voor ons toen, haast geen Bossche bol gehoord daar.
Ik zag mezelf nog op de tribune daar staan, ongeveer 5 rijen achter Siep die daar in het hek hangt.
En met d’n Karel stond er ook wel iets in de goal he !
Ronald Spelbos Yellow Army !!

5   0  
Kopspion

Wij zijn toen met wat jongens het feest verder gaan vieren in de kantine van het oude stadion en de Cordial om de hoek
Weet bij God niet meer hoe laat het toen is geworden en hoe ik thuis ben gekomen….

10   7  
Anoniem

Zet een ontwikkeling van het CSM-terrein aub uit je hoofd. Geloof mij, en ik kan niet zeggen waarom ;-), dit is echt in geen enkel bedacht scenario aan de orde.
Vergeet het!

21   3  
NB.VOS

zet het CSM terrein aub niet uit je hoofd.
Ik ben werkzaam in de stedelijke ontwikkeling en kan uren vertellen aan de hand van kaarten waarom dit de perfecte locatie is.

Een feit is dat dit uiteraard dure grond is. Maar een stadionplot wilt niet zeggen dat het hele CSM terrein gelijk vol staat. Er is daar omheen zeer voldoende ruimte voor woningbouw mits deze gestapeld wordt. Je moet bij woningen langs het spoor of voldoende afstand houden of in de architectuur bepaalde eisen voldoen vanwege overlast of een scherm etc. bij een functie als een stadion en kantoren etc. is dat anders. Het heeft geen 'verblijfsfunctie wonen' Daarom zou langs het spoor een groene zone ook goed passen om trainingsvelden in te passen.

Nogmaals kijk even naar de luchtfoto van Breda. Je ziet een groot gebouw als centraal station daarnaast komen grote kantoortorens vervolgens krijg je een groot gerechtsgebouw. Wij noemen dit de stedenbouwkundige korrel. Deze grote korrel vraagt om doorgezet te worden in een vorm die in deze spoorzone past. Je moet dit uit laten waaien naar woningbouw in kleine korrels zoals lagere appartementen en rijwoningen etc.

het is dus woongebied + stadion. Parkeren kan gecombineerd worden met de kantoorfuncties eromheen(dubbelgebruik in de avond). Dus je hebt op maaiveld niet zo groot terrein nodig als P5 nu is. Ontsluiting voor auto kan aangesloten worden op Valveeken/Lunetstraat en Markkade is twee goede ontsluiting. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf station met bruggetje komen.

Het is ook niet zo dat alles in een keer wordt aangelegd. Als er ontwikkeld wordt zal er langzaam meer huidige rommelige functies weg gaan waardoor en steeds meer ruimte voor woningbouw komt.

Het is niet zo dat woningbouw het meeste oplevert. Wanneer je de spoorzone stedelijk goed ontwikkeld trekt dit met toerisme, bedrijven aan. Je ontwikkeld een nieuwe hotspot dat een driekhoek vormt met station en binnenstad.

'laatste zag ik andere opties van locaties: Richting Prinsenbeek bijv. Dan krijgen daar mensen die nu een vrijstaande woning hebben met landelijk omgeving opeens een groot stadion in hun achtertuin. Deze schaal van kleine woningen met enorm gebouw erachter is onrealistisch. Niet alleen deze bewoners zijn er tegen maar ook flora en fauna, doorzichten in landschap die gehandhaafd dienen te blijven.

Enige 3 opties zijn huidige locatie. Bavelseberg (wat ik geen binding met de stad meer vind vormen) en CSM terrein waarbij je de spoorzone echt stedelijk doorzet langs het spoor. niets te maken heb met omwonende, landschappelijke belangen. functies kan combineren en nogmaals zo stadion ontwikkeling kan in combinatie met woningen eromheen.

Ik kan er nog zoveel meer over kwijt maar goed helaas heb ik geen invloed en is dit mijn kijk vanuit mijn vak op deze situatie.






13   12  
Ronny Goodlass

Zit nu al 10 minuten te luisteren naar een podcast die alleen maar gaat over hoe, wanneer en wie een bericht heeft geplaatst. Jongens...dat kan beter. Het interesseert mij (en volgens mij velen) geen ene fuck hoe de hazen lopen in media land. Jullie doen je (vrijwilligers-) werk waarvoor hulde; maar bespaar ons deze non informatie.
We willen iets over NAC horen!

10   6  
PietP

@RONNY GOODLASS
Dan skip je dat stuk toch zeikstraal.

Om met jouw woorden te spreken:
Het interesseert mij (en volgens mij velen) echt wel om eens mee te krijgen hoe dat er achter de schermen aan toegaat.

18   1  
Tonn

@NB.Vos
Een hele goede bijdrage. Ik hoop dat je in de toekomst meer kunt uitleggen en begrip verkrijgen om de CSM locatie-optie levend te houden. Zou NAC en Breda nog tientallen jaren na realisatie op de kaart zetten en heerlijk om als supporter daarheen te kunnen lopen. Je moet toch niet denken aan de Bavelse dwerg.

13   4  
Ivo

Een nieuw stadion is pas aan de orde als we 3 jaar stabiel eredivisie spelen en het stadion uitverkocht blijft. We spelen middenmoot KKD, zitten midden in een pandemie, het is er gewoon niet het moment voor.

Het is beter om nu te investeren in de kern: het voetbal, een goede TD en technische staf, de selectie en de jeugdopleiding, dat is de basis waarop de club moet groeien. Promotie gaat dit seizoen niet lukken en ook volgend seizoen wordt het lastig, want je zal weer grotendeels een nieuwe selectie moeten wegzetten en je zit met een hoop matige spelers met een doorlopend contract. Als we realistisch zijn dan wordt het seizoen 2023-2024 het eerste seizoen waarin we er weer vol voor kunnen gaan.

6   5  
Ronny Goodlass

@PietP

Slimmerik, dan moet ik toch eerst luisteren voordat ik het kan skippen.
Nadenken, Pietje. Maar dat zal wel eens een probleem kunnen zijn....

7   0  
Nonkel Frans

Dank @Geelzwartwit.
Met tranen in de ogen nog eens gekeken...........

In wat voor geneuzel zijn we in godsnaam beland met zijn allen? Wat zijn we diep gezakt.
Ik gun de huidige @BSR generatie en regionale redacties zoveel betere tijden.

14   4  
Henri

Ik vraag me af wat op het ogenblik de positie van Ons NAC is. Ik lees en hoor dat Hr. Vrolijk zich laat adviseren door mensen van De Rat en Ons NAC. Zij zullen ter zaken kundig zijn op hun vakgebied, maar hebben geen enkele ervaring in het besturen van BVO's. Ik zou zeggen ga ook eens praten met mensen die daar wel ervaring in hebben. Mensen als een Hans Nijland, Eric Gudde, Guus Hiddink en een Marcel Brands zullen de nodige praktijkgerichte input kunnen leveren.
Wat Ons NAC betreft het volgende: Zijn de adviseurs in gesprek met Vrolijk als adviseur? Zijn ze met Vrolijk in gesprek om zelf een een functie binnen NAC te krijgen? Zijn ze in gesprek om in een latere fase Ons NAC te laten participeren in de NAC organisatie waar eigenlijk Ons NAC ook voor is opgericht. Of is het zo dat er een streep door Ons NAC kan worden gezet omdat een paar grote geldschieters die via Ons NAC mee wilden gaan doen nu rechtstreeks overstappen naar Vrolijk en zijn nieuwe financiële partners gaan worden? Ik denk dat de personen van Ons NAC daar wel eens duidelijkheid over mogen geven aan de achterban van NAC.

8   2  
Geelzwartwit

@nonkel

Ik kan me nog herinneren dat je iets met een speler hadof helemaal niets.
Je was fan van de club en had voorkeurspelers daarnaast wonnen we of we verloren en dat was het veelal. Ze hadden goed gespeeld of slecht en de week erop weer zin om te gaan en de twaalfde man zijn. Veel gekker was het niet. Nu hebben we restverdediging overnames en duizenden analyses en meningen. Voetbal lijkt bijzaak geworden te zijn. Het er over te hebben en iets van vinden hoofdzaak. Dat komt natuurlijk vooral door de onrust binnen de club en het online kunnen uiten. Maar oh wat kijk ik uit naar de dag dat we het weer over een langere tijd trots over het veldspel kunnen hebben. Overigens zie je ook dat als NAC een goede wedstrijd speelt de online reacties minder zijn. Laat NAC NAC weer worden en voetbal de hoofdzaak. Hup NAC en hopelijk een mooie toekomst.

4   4  
Oosterhout

Ziek van dat we er niet bij mogen zijn gvd
Je mag wel lekker na media markt

8   0  
Wanny

Stadionplannen zijn nu misschien nog niet actueel gezien de stand van zaken bij onze club. Echter, als je 3 jaar wacht tot we stabiel eredivisie spelen, dan kom je er tzt achter dat het CSM terrein al vergeven is. Dus als je interesse hebt, moet je dat zeker al kenbaar maken.

9   1  
Matc

Is er vanavond niet een wedstrijd? Het lijkt wel of niemand meer daar mee bezig is. We moeten accepteren dat we niet naar het stadion kunnen, maar we moeten toch op één of andere manier laten merken dat we er nog zijn? Alleen maar zeiken en negatief zijn helpt echt niet. Ik heb er goede hoop in dat we vanavond Pec uit de beker knikkeren en we een ronde verder komen.

3   10  
Oosterhout

@ Matc

Ben het met je eens maar er staat niemand op !
Ik wil er vnv wel na toe maar sta al weken alleen
Bij stadion

4   4  
Tip

Het scenario CSM terrein is wel degelijk aan de orde.
Het zou ook heel raar zijn als NAC Breda niet over deze eventuele optie zou denken. Als je die optie niet in ogenschouw zou nemen kom je echt van een andere planeet. Nogmaals droomlokatie.
Als het NAC stadion verhuist dan komt er tevens flink wat grond vrij om bv. appartementen en huizen te zetten......

Iedereen kan natuurlijk bedenken dat de volgorde is :
- overname rondmaken inclusief financiën.
- seizoen zo goed mogelijk afmaken inclusief eventuele verkoop Haye en aankoop vervanger.
- TD en AD aanstellen.
- Selectie en eventuele technische staf versterken.
- Promoveren.
- Stabiel ere.
- Stadion renoveren of verhuizen. Richtdatum 2030.

Eerste punt is pas rond als er getekend is. Dus nog steeds spannend.

Zullen we maar beginnen met pec uit te schakelen?

2   2  
Tip

Uiteraard moet belangstelling voor een bouw van een stadion op het CMS terrein nu al kenbaar worden gemaakt aan de juiste instanties.

5   5  
Ernie

Ja, we gaan eerst een nieuw stadion neerzetten. En dan gaan we kijken of er wat te voetballen is. Flikker nou toch op met een nieuw stadion, het voetbal is al 10 jaar niet om aan te zien.

Laad alle berichten na dit bericht in