Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #121

Das Phantom

Vorige week werd het nieuws bekend dat NAC in handen komt van NAC=Breda. Vrijdag zagen we al een bericht vanuit de nieuwe eigenaren dat ze meer willen communiceren richting de supporters. Vandaag werd de daad gelijk bij het woord gevoegd: Sebastian Verkuilen schoof aan achter de microfoon om tekst en uitleg te geven over de plannen van NAC=Breda, de korte termijn, de lange termijn en het financiële plaatje.

Wie is Sebastian Verkuilen?
Eerst maar eens even kennismaken met de vooruitgeschoven man van NAC=Breda: wie is Sebastian Verkuilen? Waarom is hij zo betrokken bij de club en heeft hij ook voetbalkennis in huis? Verkuilen stelt zichzelf voor.

Wat kunnen supporters verwachten op korte termijn?
NAC zit in een tussenfase: de overname moet nog worden goedgekeurd, maar het nieuwe seizoen staat voor de deur. Hoe gaat de komende periode eruitzien voor de Parel van het Zuiden? Verkuilen denkt in ieder geval dat er midden juli écht getekend wordt.

Miljoenen extra opgehaald
Er is een pot met geld opgehaald waar minimaal vijf miljoen euro in wordt gestopt door de nieuwe aandeelhouders, maar er is nieuws: Verkuilen zegt dat er al enkele miljoenen extra opgehaald zijn. Maar waar mag het geld aan besteed worden? Verkuilen geeft uitleg over de financiën.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #121
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 12 reacties
124 Reacties
104   20  
Beest

Fantastisch nieuws dat er al extra miljoenen zijn.

Kan gelijk het gejank dat er niet genoeg geld is naar de prullenbak verwezen worden


Helden zijn het!

104   20  
Beest

Fantastisch nieuws dat er al extra miljoenen zijn.

Kan gelijk het gejank dat er niet genoeg geld is naar de prullenbak verwezen worden


Helden zijn het!

14   6  
Charles

Extra miljoenen? Zou toch ome wim…….

58   34  
Nac

Zou Tim Gilissen samen met Lokhoff niet wat zijn?

28   30  
Faant

Tim Gilissen is weg bij Heracles.
Vele onder ons zagen hem graag bij NAC als TD.

83   34  
Arubaanse NACcer

Die Gilissen die er zo’n puinhoop van heeft gemaakt bij Heracles? Wat mij betreft nou niet echt de man om bij ons aan de slag te gaan…

42   14  
Nac

@arubaanse naccer

Bij heracles was de keeper geblesseerd, beste cv, Vloet weg, beste buitenspeler moeten verkopen en beste spits geblesseerd geraakt.


Het is niet gek dat je dan niet veel punten meer haalt.

52   28  
beest

@Nac

Dat is klote.

Maar als je een moordenaar willens en wetens opneemt in je selectie en laat invallen ben je gewoon af.

21   15  
Arubaanse NACcer

@NAC, wat Beest zegt. Voor de rest zijn het excuses die je maakt. Uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor de eerste degradatie in 17 jaar, hoe je het ook went of keert!

9   3  
Arubaanse NACcer

Of hoe je het ook wendt of keert…

40   4  
Paar biertjes extra

Indrukwekkend en open verhaal van Sebastiaan. Eerlijk over de verwachtingen voor het komend seizoen, focus op de lange(re) termijn. Het lijkt er trouwens op dat met het aantrekken van spelers meer naar mentaliteit wordt gekeken. Gelukkig maar !

36   12  
Belgische Naccer

Ik hoop dat er bij het samenstellen van de nieuwe selectie ook eens gekeken wordt naar duelkracht en het vermogen om een bal vast te houden. Seuntjens was hier natuurlij meester in. Bilate zou het moeten kunnen, maar laat het zelden zien, wellicht ook door blessures.

We hebben momenteel een voorhoede, met de Rooij, Kestens, Antonia, en ook een middenveld wat gewoon fysiek veel te licht is. Juist in de KKD.

Ik stoor me al jaren aan de slappe hap. NAC wint zelden een duel, 80% van de afvallende ballen gaan verloren.

Deels is dit een gebrek aan NOAD, wat dan weer terug te voeren is op de trainer en het tactische plan. Maar als er spelers aangetrokken worden, willen we wel graag gewoon winnaars die de strijd aangaan en de duels niet uit de weg gaan.

ADO heeft daarom ook van NAC gewonnen. Ze waren voetballend niet beter, maar ze stralen gewoon meer uit, en zijn feller in de duels dan NAC. Ik blijf dat moeilijk te verkroppen vinden. Het is deels training en fitheid, maar ook een gebrek aan kwaliteit in je selectie.

Ik hoop dat NAC=Breda er een vechtmachine van kan maken, zoals het NAC onder Hyballa. Wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in Ton Lokhoff. Dat was een stylist, maar ook echt een winnaar in het veld. Die weet als geen ander wat er nodig is bij NAC.

We wachten geduldig af...of wie er komen gaat. Maar als er geselecteerd word op bovenstaande criteria, dan ga je automatisch meedoen voor promotie volgend seizoen, want het zit allemaal erg dicht bij elkaar, en als je een heel seizoen voorop gaat in de strijd haal je zowiezo 15 punten meer dan het balletje breed en terug voetbal van de laatste 2 jaar.

49   9  
Hertog Jan

Fantastisch nieuws. Nu nog de juiste mensen aanstellen die deze extra miljoenen niet over de balk smijten zoals de afgelopen jaren veelvuldig gebeurt is.
En oh ja, mocht Olij naar Sparta gaan, dan graag een paar ton extra bovenop de eigenlijke prijs, zodat we de afkoopsom van kwal Steijn terugverdienen.

15   56  
Joepel

Midden juli al? Dus komend seizoen maar weer een tussenjaar doen?

45   7  
beest

@joepel

Even naar de podcast luisteren:)

Hij geeft 3 maal duidelijk aan dat ze niet paniekvoebal gaan spelen en gelijk alles erdoorheen brassen . Maar echt stap voor stap NAC naar een hoger niveau brengen.

Dat is ook de enige juiste manier. Clubs als AZ hadden ook niet gelijk een begroting van 20 miljoen:)

Liever gezond naar de Ed dan max 2 jaar ED en weer kansloos degraderen net als de vorige keer.

38   3  
Die ne gast

@Joepel
Jij mag het een tussenjaar noemen. Ik noem het een opbouwjaar.
De hele NAC-organisatie is stuk en moet opnieuw worden opgebouwd en ingericht: RvC voor de Stak, RvC voor NAC, een AD, een TD, een trainer, een scoutingsapparaat.
Dan kan je gewoon niet verwachten / eisen dat NAC komend seizoen om (directe) promotie gaat meedoen. Maar als er inderdaad wat meer op strijdlust en winnaarsmentaliteit gescout wordt, kunnen we nog best wat aardige wedstrijden gaan zien en wie weet wat de play-offs dan nog gaan opleveren…

26   51  
Scheids!

Zou Tim Gillisen een goede TD zijn hoor ons NAC?
Is tijdens de grote schoonmaak in Almelo naar buiten gebonjourd!
Kent de club, heeft inmiddels meer ervaring en ligt nog altijd goed bij de achterban!

6   5  
Nac

We hebben gewoon een goede spelers begroting. Seuntjens of haye kan je wegstrepen tegen Hilterman, dan hou je het salaris van Olij, Haye, Malone, Bilate over. Er gaat ook nog een behoorlijk aantal spelers weg.

We hebben nu Lucassen en Van der Sanden gehaald ( zal niet super veel verdienen )

31   5  
Sanseveria

Wow, indrukwekkende berg informatie. Zeer transparant voor zover het nu mogelijk is. Zoals iedere NAC supporter ben ik door de afgelopen jaren zeer argwanend geworden, maar als er één moment is geweest waarop er een positieve wending gegeven kan worden aan de geschiedenis van NAC, dan is het nu!

28   12  
Ouwe spionkop

Goed dat ze zo open communiceren en inzetten op lange termijn.
Waar ik wel beetje van schrik is dat de geldpot van 5 miljoen, waar in een paar dagen tijd weer wat miljoenen zijn bijgekomen, niet bestemd is voor transfergelden.
Dan blijf je ben ik bang toch te lang op dit niveau terwijl je om ooit winst te gaan maken je toch redelijk snel moet promoveren.

31   17  
beest

@oude spionkop

Ze gaan het niet direct investeren in een speler. Zoals Verkuilen al aangeeft heeft NAC hier zelf gewoon een potje voor .

Waar de 7-8 miljoen wel de bedoeling voor is is het optimaliseren van de Jeugd of het begeleiden van spelers . Kijk bijvoorbeeld hoe Kaj De Rooij helemaal niet begeleid is vorig jaar. Je ziet hoe snel een speler dan achertuit gaat in plaats van vooruit.

Zo zijn bijna alle spelers alleen maar slechter geworden ipv beter. Spelers beter maken gaat je veel meer opleveren op de lange termijn dan dood leuk je spelersbudget omhoog gooien.

28   13  
Ouwe spionkop

@beest
Ik snap het principe. Maar de praktijk wijst toch echt uit dat clubs die wel geld hebben voor transfersommen veel hoger staan op de ranglijst.
Daar draait het uiteindelijk wel om.
Goede organisatie is zeker belangrijk, maar als je hogerop wil in het hedendaagse voetbal zal je toch de knip af en toe moeten trekken.
Prima als je dat niet wil of kan maar zeg dan niet dat je naar de eredivisie wil in paar jaar.

31   13  
Sjak

@ouwespionkop,

Dat gaan ze dus niet doen.. Er gaat gesleuteld worden aan de organisatie, ze gaan voor hengels zorgen en niet voor de vissen, was een mooie metafoor.
Trouwens het interview niveau ligt 5x hoget dan dat van blanco en co.. mijn complimenten aan de heren 👍

28   16  
beest

@ouwe spionkop

Dat klopt.

Maar een ander voorbeeld is in het jaar dat we degradeerden , hebben de aandeelhouders 2 miljoen extra gestort om het spelersbudget te verhogen. Dit heeft Smulders in 1 seizoen verbrast.

Geld uitgeven betekend niet dat je successen boekt. Waar NAC tot nu toe het meeste geld aan verdiend is toch echt jeugdspelers opleiden ( Van Hecke , Gudelj , Stam, Van Hooijdonk) of spelers transfervrij oppikken en doorverkopen ( Haye , Olij)

Dus dat ze de keuze maken om juist in het opleiden en begeleiden van spelers extra geld in steken en het scoutingsapparaat ten opzichten van Spelers kopen is prima uit te leggen.

26   18  
Barbapapa

Ze hebben met Sebastian een goede woordvoerder gekozen. Plezierig en duidelijk om naar te luisteren.

Qua fan participatie zou je ook kunnen denken aan bijvoorbeeld een fan token. Eigenaren van de token kunnen dan bijvoorbeeld stemmen op nieuw tenue of welke liedjes in de rust gedraaid worden. Zo zorg je voor betrokkenheid voor een grote groep supporters en een mooi zakcentje voor NAC. Fortuna pakte er volgens mij bij lancering in 2,5 uur 1,5 miljoen aan inkomsten mee.

https://www.1limburg.nl/fortuna-schaart-zich-met-eigen-cryptomunt-rijtje-topclubs

13   4  
Geelzwartwit

Transfersommen betalen voor selectie spelers... Ik zou dat in de huidige situatie ook niet doen. Wel zou ik kijken of je net als Ajax transfersommen/opleidingsvergoedingen voor talenten kan gaan betalen.
Beter 50k of 100k betalen voor een heel goed gescout talent wat je na 1, 2 jaar door kan schuiven naar NAC 1, contractueel kun je ook meer met talenten dan spelers die meteen voor NAC1 bestemd zijn.

Ajax haalt talenten overal vandaan, laat ze 2 jaar rijpen en als ze dan in Ajax 1 aansluiten zeggen ze dat het talent uit eigen opleiding komt..

Als je voor talenten betaald heb je sowieso meer kans in de vijver waar andere clubs ook vissen.

Een uitgebalanceerd NAC1 met spelers die echt willen winnen, een trainer die er echt 1 team van weet te maken (begint al met de juiste samenstelling) kan sowieso hoger eindigen dan de teams de afgelopen jaren. Wat je sowieso nodig hebt is een veel scorende spits. Misschien hebben we die met de juiste trainer erboven al wel in huis. Op alle vlakken een schone lei in ieder geval.

70   4  
6 bier + paprikachips

@NOAD1976

"Verlengen? Ik ben toch niet gek. Mij zien ze niet meer bij NAC"

Goed idee. Stop je dan gelijk ook met hier te irriteren en te zuigen? Dank je.

33   1  
Beest

@noad

Het enige raakvlak wat wij hebben is dat we Mashart een ontzettend slechte speler vinden.

Verder hebben wij geen enkel raakvlak. Dus we kunnen maar beter stoppen met reageren naar elkaar. Dat is gezelliger voor iedereen;)

35   3  
Molenschot Loco

Noad 1976.....als jij idd alles bij voorbaat al afkeurt.... wat doe je hier dan nog ? Zeker als je zegt....ik neem geen seizoenkaart meer....ben dan een kerel en verdwijn dan ook voorgoed.

9   5  
Wanny

@ MOLENSCHOT LOCO

Waarom reageer je op die slecht geschreven stukjes waar steeds hetzelfde riedeltje in staat? Dat is nu juist waar dat soort lui op uit zijn.

Zou hier een stuk gezelliger worden als er gewoon met elkaar gecommuniceerd gaat worden zonder elkaar af te kraken. Welke mening je ook hebt.

20   5  
Peer

Geen oud NAC-ers meer in de organisatie, maar echt een frisse wind laten waaien.
Is toch veelal vergane glorie.

6   1  
Molenschot Loco

Wanny....hoe vaak heb jij mij zien reageren op noad 1976?

8   8  
Billy Bonus

Kan deze man niet gewoon de nieuwe directeur worden of in ieder geval zeer nauw betrokken blijven op een cruciale positie?

Wat een verademing.

18   35  
Uit Je Naaht

Kunnen we SVP overwegen om Tim Gillissen terug te halen naar Breda? Hij is vertrokken bij Heracles na het voor hen dramatisch verlopen seizoen - maar ik denk dat dat drama hem nauwelijks aangerekend kan worden. Hij lijkt me zeer geschikt voor een technische positie, ook bij NAC.

11   2  
Ouwe Spionkop

@Beest
Ik kom er toch nog even op terug. Wat jij schrijft is in feite onder Goetzee (met City geld) ook allemaal gedaan.
Allerlei coaches (mentaal, fysiek), dure kok en vul maar in.
Dat heeft niks opgeleverd, dus zijn die er uiteindelijke allemaal weer uitgevlogen.
Investeringen om organisatie echt beter te maken zijn prima, maar je moet echt in staat zijn af en toe een transfersom op te hoesten anders kom je nooit en blijf je nooit in de eredivisie.
Dus ik hoop toch dat er naast dat potje van 5 miljoen (dat inmiddels blijkbaar al 8 miljoen is) toch een soort fonds komt waaruit af en toe een transfersom kan worden betaald. Of dat het uit die pot mag worden gehaald.
Maar dat zullen Vrolijk en consorten ook wel snappen vermoed ik.

5   0  
Peter13

@Ouwe Spionkop

Wat er toen volgens mij mis ging, is dat er te veel werd gekeken naar de langere termijn en het verbeteren van de organisatie. De aandacht lag op dat moment te weinig bij het eerste elftal. Er werd ook gegokt op meteen inzetbare leenspelers van City. Verbeteren van organisatie en aandacht voor het elftal moeten wel in balans zijn.

6   3  
Breda83

@Ouwe Spionkop

Als er nu een aantal goede jeugdspelers ergens anders weggehaald worden voor een 10K per stuk, en er breekt er over een jaar of 2, 3 eentje door, dan kun je van dat geld natuurlijk gewoon spelers kopen. Wanneer Olij deze zomer verkocht wordt zal van dat geld al wat mogelijk zijn, volgend seizoen hopelijk van het geld van een Banzuzi etc. Dat potje komt er echt wel.

9   14  
Billy Bonus

Levien stelt echt goede vragen.

Maar Lucassen is geen aanvallende back, staat op heel weinig assists.

Van de Sande is een draver die niet veel scoort.

Waar kiezen spelers op dit moment voor? We hangen in de lucht.

28   6  
Geelzwartwit

Jammer dat BnDestem in het negatief blijft hangen. Nu weer met een artikel over Mitchell vd Gaag. Iets met zout en diepe wonden. Je kan zo'n artikel ook beginnen met "de kwaliteit van vd Gaag kwam er als trainer bij NAC niey uit maar hij heeft zijn weg daarna omhoog gevonden".

Hopelijk gaat bndestem minder aandacht aan het pijnlijke verleden besteden bij hun inleidingen en meer op het heden. Helpt NAC vast meer om in een positieve flow te komen.

6   0  
Ouwe Spionkop

Lastige is nu dat je geen TD hebt. Dat technisch hart is ook uitgehold. In feite heb je alleen Hellemons, als hoofd jeugdopleidingen nog.
Die moet de selectie dan voor komend seizoen samenstellen? Want voordat de nieuwe organisatie er staat is het nieuwe seizoen al bijna begonnen.
Prima kerel natuurlijk maar hij is geen TD met een groot netwerk. dat mag je ook niet van hem verwachten.
Hopelijk geeft NAC=Breda hem alvast wel wat ondersteuning voor zover mogelijk.

9   2  
gjoewie

Het verhaal van Verkuilen (wat kan die ouwehoeren, zeg!) is helder en duidelijk. Zoals ik eerder heb geschreven is het allemaal goed overdacht en ze hebben de juridische mensen op de juiste plekken zitten. Ik begin er vertrouwen in te krijgen dat het allemaal goed komt.
Ik geloof niet dat ooit een club op een dergelijke originele manier gered is. Zeker als we binnen een jaar of twee, drie in de eredivisie staan, dan zal het balletje echt gaan rollen en kunnen we doorgroeien tot een stabiele middenmoter.
Ik blijf enkel wel twijfel houden over de herkomst van het kapitaal. Wie kan er tegenwoordig nog een paar miljoen opzij schuiven met de toezegging nooit enige aanspraak op dat geld te zullen maken? Als er een linkbal bij de KNVB zit dan zal hij hetzelfde idee hebben. Maar goed, laten we dat nog even afwachten. Misschien vinden ze het wel allemaal goed zo, het zijn toch voor het merendeel Nederlandse geldschieters. Mogelijk krijgt NAC daardoor wel een voorbeeldfunctie en een streepje voor bij de KNVB. Dat hebben we al lang niet meer gehad.
Verkuilen is trouwens ook een realist. Hij rekent zich letterlijk niet rijk en als het geld er komt, dan wordt het niet meteen besteed aan twee of drie dragende spelers, zoals, laat ik dan toch maar met namen gooien, Malone en Immers. Die dan uiteindelijk ook niet echt uit de verf kwamen.
De organisatie rondom het eerste elftal, dat moet echt beter. Brusselers heeft dan een plan opgesteld met ik weet niet hoeveel open deuren, maar hij heeft wel gelijk voor wat betreft de conditie van de spelers. Een conditietrainer is absoluut geen overbodige luxe. En dan niet alleen een trainer die de spelers rondjes rond het veld laat lopen, maar die jochies als Van Schuppen, De Rooij en Kestens in het krachthonk zet.
Van mij mag De Graaf wel aanblijven als veldtrainer, maar er moet echt iemand komen die autoriteit uitstraalt en boven de groep staat. Iemand die het taktisch plan bedenkt en daar de verantwoordelijkheid voor neemt. Iemand met jaren ervaring. Dus een hoofdtrainer, een manager, die de leiding neemt over de technische staf. Hoewel in de podcast toch weer de naam van Robert Molenaar genoemd wordt (waarom ver zoeken als je hem toch al in huis hebt?), heb ik begrepen dat hij juist geen hoofdtrainer meer wil zijn.

3   1  
Geelzwartwit

@ouwespionkop

Je ziet dat ze nu een aantal zekerheden aan het waarborgen zijn. Spelers die nu gehaald zijn zijn karakterspelers, kartrekkers op het veld. Die wil iedere td of trainer wel en is ook wat aan de selectie ontbrak. De hand van een td en trainer is meestal vooral bepalend voor de mix met spelbepalende spelers. Harde werkers die voorop in de strijd gaan gecombineerd met technische spelers die het spel lezen en maken. Daarnaast doelpunten. De as van het veld en linker en rechtervleugelspitsen bepalen hoe je speelt en hoe succesvol je bent. Als NAC nu zonder td op die posities nu al spelers gaat halen zou dat in mijn ogen vreemd zijn. Met uitzondering vd sanden omdat die dat gif heeft wat je altijd kan gebruiken.

6   2  
Wanny

Als er acceptatie is dat komend seizoen moeilijk wordt, dan zitten we helemaal niet in zo'n slechte positie. Mits de financiele middelen er zijn om nog even in de KKD te blijven.

Dan kan er in september een TD starten en die heeft dan 8 maanden de tijd om de organisatie goed weg te zetten en een selectie samen te stellen die naar promotie toe moet groeien.

Daarom moet je nu ook niet te gek doen met spelers aantrekken. Alleen jongens waarvan je zeker weet dat je ze altijd wel kunt gebruiken.

18   2  
Molenschot Loco

Ik denk niet dat Gillisen beschikt over een netwerk waar Lokhoff wel over beschikt.....en daar gaat het natuurlijk wel over.....

23   2  
Geelzwartwit

@molenschot

Ik denk niet dat Lokhoff td hoeft te zijn om zijn netwerk voor NAC in te zetten. Hij kan ook onderdeel van het scoutingsapparaat zijn of in het technisch hart als bewaker en adviseur.

Gebruik de mensen vooral op de punten waar ze goed en waardevol in zijn. Is Ton dan een directeur? Past hem dat? Ik denk dat je hem dan een verkeerde functie geeft.

7   1  
Molenschot Loco

Klopt en daarom moeten nu ECHT vanaf nu de poppetjes op de JUISTE plek zetten...

12   0  
De beul van etten

Wat komen we in een positieve flow zeg, een nieuwe shirtsponsor ook nog. Jaar in jaar uit heb ik dat vreselijke Legea verfoeid qua design en kwaliteit, om over de levering nog maar te zwijgen. Met Nike of Robey zou ik heel blij zijn.

9   3  
Molenschot Loco

En ik denk dat de druk om volgend seizoen te promoveren ligt bij PEC Heracles en Willem 2.....die roepen allemaal dat ze direct willen terug keren....wij moeten ons focussen op een totaal nieuwe organisatie ....das prioriteit nummer 1 wat mij betreft....en de eerste stap is gezet door NAC=BREDA.......

7   5  
Chris W.M.

@De beul van etten

Dan ga jij blij worden ;-)

4   2  
De beul van etten

@Chris W.M.

Dan ga ik maar gemakshalve uit van het Tilburgse Robey?

8   3  
Chris W.M.

@De Beul

Dat zou ik niet doen.

Overigens is Robey een Rotterdams bedrijf opgericht door Pieter Bey. ( RO van Rotterdam, BEY zijn achternaam: Ro-Bey)

19   1  
Barbapapa

Wanneer gaat NAC de nieuwe kledingsponsor presenteren? Ben benieuwd nadeel van merken als Nike vind ik dat je waarschijnlijk een 1 uit een dozijn shirt krijgt.

Zou mij persoonlijk wel gaaf lijken als ze met Copa in zee zouden gaan. NAC is dan Breda tot aan kledingsponsor toe…..

16   4  
Nacman

Ik zie om lokhoff meer een scout die voor nac stad en land afreist om de pareltjes voor NAC binnen te halen dit zou ook iets zijn voor Pierre van Hooijdonk als hij dat zou willen.
Ik denk dat je met twee grote namen in het voetbal best wat jonge spelers naar NAC kan halen om daar later de vruchten van te plukken als in het eerste spelen en een leuke transfer som opleveren.

9   8  
Bredaaaaa

Prima verhaal. Ook goed dat er een meerjaren plan komt om uit de kkd te komen. Zoals ik al eerder hier schreef. 3 tot 5 jaar bouwen in de kkd. En dan op een gedegen manier naar de eredivisie. De vergelijking met az is een mindere. Want az is door scheringa’s bloedgeld groot gemaakt.

6   1  
Bier halen

Waarom heeft iedereen het over een nieuwe kleding partner? Volgens mij was het contract met Legea toch t/m 2023?

13   2  
Ray

Zeer helder verhaal.
Je kunt ook "slim" een goede selectie samenstellen met minder geld. Zie bijvoorbeeld een RKC of Volendam.
Het eerste wat je mijn inziens moet doen is van de aanvallers en middenvelders de doelpunten tellen die ze gemiddeld per seizoen maken.
Als dat op 80plus uitkomt ben je goed op weg

20   4  
Chris W.M.

@Bier halen

Gezien de performance van Legea de laatste jaren is dat contract natuurlijk niets meer waard en heel makkelijk onderuit te komen.

13   3  
Ric

Ik hoop dat Vermeulen en Sleegers toehappen.

4   0  
Breda_076

Ik dacht ook dat het contract met Legea tot en met 2023 liep? Iemand meer info?

11   1  
enaaceebreda

Bedankt voor de podcast! Wat ik in ieder geval waardeer is de transparantie. Weinig gedraai, en veel eerlijkheid. Fijn dat NAC eindelijk een lange termijn visie gaat krijgen. Het (emotionele) ad hoc beleid heeft ons in de huidige problemen gebracht.

Wat me wel zorgen baart, is dat het er aangegeven wordt dat het uitblijven van sportief succes een valkuil is voor het de continuïteit van het plan. Hoe wel ik het daar helemaal mee eens ben, vraag ik me af waarom er dan niet gekozen wordt om een (klein) deel van het partner fonds in te zetten voor de korte termijn. Een andere
mogelijkheid is om seperaat aan het partner fonds een spelersfonds op te zetten. Belangrijk is niet alleen om risico’s te herkennen, maar ook beheersmaatregelen nemen!

Wat we afgelopen jaar gezien hebben deed echt pijn aan de ogen. Heb me meerdere keren afgevraagd wat ik überhaupt in het stadion deed. Wat terecht opgemerkt wordt door Thijs en Levien is dat in principe dezelfde mensen als vorig jaar de selectie samen gaan stellen. Waarom zou het nu beter gaan?
Natuurlijk begrijp ik de slag om de arm van de huidige ADHs, maar vergeet niet dat zij verantwoordelijk zijn voor de grote vertraging van het hele proces.

Eerlijk gezegd denk ik niet dat veel mensen nog een jaar als vorig seizoen aan kunnen. Nu is iedereen positief (en velen met onrealistisch verachtingen), maar hoe hangt de vlag erbij als we in december 7e staan?

1   1  
Geelzwartwit

@breda_76

Het is inderdaad niet zolang geleden verlengd

11   6  
scheppioni

Wie we ook halen, hoeveel we ook kunnen spenderen ..........
Iedereen ziet nu perfecte voorbeelden zoals bij f'nerd, go ahead, nec en cambuur dat je met een prima voetballende staf boven gemiddeld kunt renderen !!!
Daar moet ons NAC met de nieuwe ad en td de eerste prioriteit aan gaan geven, zo was dat in 1992 met Spelbos al een perefect voorbeeld !

9   50  
Pietjebel

Mocht ADO niet promoveren zou ik is een visje uitgooien naar verheidt die is daar op te halen voor 2ton

17   7  
Ouwe Spionkop

@PietjeBell
Zo'n type zou ik wel eens graag bij NAC in de spits zien. Of een Kramer.
Verguisd maar scoort altijd.
Dit soort types passen echt bij NAC.

15   21  
Sjonnie

Rustig opbouwen is geen slecht idee met nog een tussenjaar, maar om mijn seizoenkaart te verlengen moet ik eerst zien dat er wel een andere hoofdtrainer bij NAC voor de groep staat en GEEN Edwin de Graaf meer want dan pas verleng ik.
Ik heb geen zin om nog een jaar naar het gestuntel van De Graaf te kijken.

3   3  
Pietjebel

Ja juist

17   6  
svt076

Misschien moet je maar thuisblijven dan. Eerst stichtingsbestuur, dan RvC, dan een AD, dan een TD en dán een trainer. Niet beginnen met een nieuwe trainer dus, dan kan die na een half jaar er weer uit als het niet klikt met de TD. Verkeerde volgorde

15   1  
Amarilla Negra

Aangaande de kledingssponsor, dit wordt inderdaad Nike vanaf aankomend seizoen. Vanwege de slechte levering (en kwaliteit) de afgelopen jaren van Legea kan NAC onder het contract uitkomen zonder dat ze hier verdere issues mee krijgen.
Nadeel is dan wel natuurlijk dat je misschien een 'gestandaardiseerd' shirt krijgt net als de andere clubs met Nike als sponsor.

22   16  
Ouwe Spionkop

Ik zou Molenaar eens polsen om voor een jaar hoofdtrainer te worden.
Met de Graaf is echt geen optie meer. Hij kan dan naar zijn vriend Steijn verhuizen als assistent.

16   3  
Nonkel Frans

@Barbapappa Bredatothebone? Met alleen het Bredase Copa ben je er nog niet.
Je vergeet nog niet de minste : InBev! Dat zal dan toch uitgerekend DE hofleverancier moeten zijn. Slechte teamkleding is 1 ding maar fatsoenlijker regionaal bier is minstens zo belangrijk.
Dan is er nog de catering waar de kwaliteit lokaal - lees omhoog - moet.
Verder mag de leverancier van de - wereldvreemde jeugd achter de tap in de sponsorhomes en onder de tribunes - ook in de regionale make over. Hieraan gerelateerd wellicht ook een kans voor een nader samenwerkingsverband met de Rooie Pannen en andere vmbo - mbo opleidingen in de regio. Er zijn slechtere stage plekken voor de Bredase jongelui te bedenken nie?

15   2  
Breda_076

Waar komt vandaan dat Nike de shirtsponsor wordt? Zou dit absoluut toejuichen! Wat hebben wij dramatische shirtsponsoren gehad de laatste jaren (met name Legea)

3   1  
Dutchbird

Hopelijk snel een goede TD die vanuit het verhaal van Verkuilen kan opereren.

3   0  
@Barbapappa

@Nonkel Frans

Reageer alleen onder deze nick.

Maar ik zou het inderdaad geen slecht idee vinden. Dan zou NAC echt zijn Bredase smoel weer op alle vlakken terugkrijgen.

7   4  
Breda-mike

Ik lees hier reacties als nog 1 jaar de graaf of voor 1 jaar molenaar vragen..
Wat een onzin een fatsoenlijke trainer moet er toch wel gehaald kunnen worden?

8   1  
De Kwatta

Breda-Mike. Luister eerst even de podcast. Daar word antwoord gegeven. Nie zomaar wat aannemen.

6   3  
Ouwe Spionkop

@Breda Mike
Probleem is dat RVC die nieuwe TD en AD moet aanstellen waarschijnlijk pas op zn aller vroegst eind augustus is geïnstalleerd. Daarna moeten ze nog een trainer halen.
Dus hebben ze beslist dat gehele voorbereiding komende seizoen nog door oa Hellemons wordt gecoördineerd.
Als je dan in september nog een trainer moet halen is er niet veel keus meer en heeft hij hele voorbereiding niet meegedaan.
Ik ben er geen voorstander van verder te gaan met de Graaf. Prima kerel, maar geen goede hoofdtrainer. Veel te amicaal met de spelers en tactisch zwak.
Molenaar heeft in het verleden bewezen een goede hoofdtrainer te zijn. Hij kent de club en spelers. laat hem het maar doen.

3   0  
Breda-mike

@kwatta ik heb de podcast geluisterd en daar word in gezegt dat eric hellemons de trainer zou aanstellen..dus ben je niet enkel afhankelijk van edwin de graaf of robert molenaar.

6   3  
die ne gast

Hellemons fungeert dus momenteel als veredelde TD??
Gelukkig is komend seizoen een opbouwjaar, dus ik zal Hellemons er niet te hard op afrekenen. Kunnen komend seizoen mooi een aantal rijkere clubs mooi weer uitstromen naar de Eredivisie en wat kleinere clubs weer terugkeren naar de KKD (RKC, Volendam?), zodat we vanaf 2023/2024 echt vol gaan inzetten op promotie.
Er wordt eindelijk weer eens wat opgebouwd ipv afgebroken. Mijn zegen hebben ze om het seizoen 2022/2023 te gebruiken voor de wederopbouw. Kunnen wij als supporters in 2022/2023 ook weer meer naar elkaar toegroeien en weer het echte 'we are in this together' NAC-gevoel te laten ontstaan.

15   20  
Tip

Ik heb de podcast aandachtig beluisterd. Verkuilen is een begenadigd spreker, met een prima achtergrond, opleiding en ervaring.
Zoals altijd vind je 70% van dit type teksten terug in de management boeken. Het gaat dus om de 30% waar hij echts iets zegt.

Volgens mijn interpretatie, als eenvoudige supporter, zegt en stelt Sebastian het volgende :

1. Persbericht RvC valt hij niet af. Maar het was natuurlijk een persbericht waar geen vertrouwen uitsprak voor het nieuwe plan. Toch verstandig van hem om dit niet te zeggen vind ik, dan begin je al negatief.
2. Dat Manders het KNVB proces begeleidt is op verzoek van de huidige aandeelhouders. Maar Verkuilen geeft hiervoor een plausibele verklaring. Al had een interim volgens mij wel gekund.
3. De Stichting NOAD is niet zozeer beoordelend en vergelijkend bezig geweest maar vooral sturend om City te kunnen afwijzen. Het woordje " broeders" valt volgens mij zelfs.
4. De volgorde van benoemingen is logisch , bestuur, RvC, AD en dan TD. Streefdatum 1 september 2022.
5. Erik Hellemons en het huidig MT blijven ,zeker voorlopig en ik denk blijvend,zeer belangrijk.
6. NAC kan geld investeren om de organisatie gezond te maken. Er komt geen extra geld vrij om spelers te halen. Ik vind dit zorgelijk. Als er toch al 3 miljoen extra is opgehaald waarom dan niet direct een bedrag reserveren om de selectie te verbeteren ? Volgens zeggen is er vertrouwen in het huidig MT en technisch hart. Spelers aankopen moet nu uit de exploitatie komen.
7. Men heeft gekeken naar vooral twee clubs, PSV en AZ. AZ vind ik dubieus want die zijn juist groot gemaakt door veel geld van Scheringa en Gerbrands heeft dat later prima voortgezet.
8. Gerbrands komt never nooit naar NAC. Had ik al gezegd. Omdat Verkuilen meerdere keren zeer het belang van goede communicatie onderschrijft denk ik aan terugkeer Goetzee. Ik kan er langs zitten natuurlijk.
9. Volgens Sebastian stelt een heel kleine groep NAC supporters het hele NAC 'legioen' in een kwaad daglicht.
10. Supportersparticipathie komt er voorlopig zeker niet , later misschien wel.
11. Men belooft transparant te zijn en niet te liegen.
12. Komend seizoen is volgens mij de Graaf of Molenaar hoofdtrainer.

Mijn gevoel : Komend seizoen wordt sportief moeilijk. Hoe gaan wij daarmee om ? En daarna is het afwachten.
Er is geen reden de plannen (nu al) af te schieten, maar de huidige halleluja sfeer op de supporterssites vind ik nogal overdreven.
Over 1 a 1,5 seizoen weten we meer.
Ik hoop uiteraard dat het lokaal initiatief heel goed uitpakt. Maar 100 procent overtuigd ben ik zeker niet, Verkuilen stelt zeer juist dat " vertrouwen moet groeien."

5   9  
Ouwe Spionkop

Eens met @Tip
Ik maak me ook wel wat zorgen dat er geen transfergelden uit de 'pot' morgen worden voldaan.
Maar ja dit zegt Verkuilen. Wie weet denkt Vrolijk daar wel anders over.
Ondanks alle goede bedoelingen van het gescheiden houden van investeerders en macht, blijft een oud gezegde ook hier overeind, wie betaalt bepaalt.

10   32  
Bredaaaaa

Haha. Geen extra geld voor betere spelers. Mooi man. Goed begin van Vrolijk. 😂 Ik hoop dat dit niet het geval is he.

2   0  
De Kwatta

Breda-Mike. Sebastián nam zelfs de naam Molenaar in de mond. Althans. Zo hoorde ik’m. Dus vandaar dat ik dat zei.

10   4  
RV

Zoals gezegd is er een potje beschikbaar voor transfergelden.
Daarvoor wordt niet de extra 5 miljoen uit het fonds gebruikt.

Op basis van het spelersbudget moet NAC gewoon minimaal top 5 kunnen spelen (al wordt de concurrentie sterk dit jaar met clubs als Heracles en Willem II er bij). Gewoon bij de basis beginnen, selecteren op mentaliteit en potentie en net als bijvoorbeeld ADO heeft gedaan ook fysiek voldoende in huis halen. Als NAC lekker bovenin meedraait, er een positieve sfeer hangt rond de club, er een goede AD en TD wordt aangesteld, en iedereen een team ziet dat complementair aan elkaar is en er voor wilt gaan dan is de gemiddelde supporter denk ik tevreden.

Met het budget is niks mis maar dan moet je er geen Hilterman voor aankopen of een grof bedrag neerleggen omdat je persé de Rooij wilt halen.

Met het vertrek van Olij en Malone kun je al weer iets terughalen.
Ik denk zelfs dat je met Kortsmit en Adilehou (of Marijnissen als Hellemons het echt in hem ziet zitten) waardige vervangers al in huis hebt. De backs zijn enorm zwak gebleken, daar hebben we met Lucassen al jongen met een goede drive voor gehaald. Hetzelfde geldt voor van de Sande. Belangrijkste dat het geld besteed wordt aan 1 of 2 leiders (en dat je op de plek van Cargro doorselecteert naar iemand met echt toegevoegde waarde die de jeugd er omheen beter kan laten renderen). Maar nog belangrijker is dat er geselecteerd wordt op mentaliteit en bereidheid. We hebben niet zoveel aan spelers die niet meer in zichzelf willen investeren (Malone, Rutten, Antonia, etc.) maar wel aan de Sydney van Hooijdonks die ondanks zijn beperkte capaciteiten nog extra uren maakte in het krachthonk en om 17 uur nog vrije trappen stond te trainen in Zundert.

Al met al overigens zeer prettig naar deze Podcast geluisterd met een open blik vanuit Verkuilen. Ik bespeurde zelfs enige termijn visie. Iets waar ik de huidige directie écht nog niet op heb kunnen betrappen.

12   8  
Tonn

Een goede spreker Sebastian Verkuilen en goed in staat om overnames te begeleiden en te verkopen d.m.v. zijn communicatie skills.
Ten Hag gaf in zijn overstap naar Man. United aan dat voetbal daar op plaats 1, 2 en 3 staat.
Wat ik aan het positieve verhaal van Sebastian nog mis zijn de sportieve aspiraties. We kunnen alles optuigen en organiseren op lange termijn maar voor welk sportief niveau. Waar is men tevreden mee??Jaren KKD?, 2e divisie?, of Eredivisie?. Ik ben jarenlang fan van NAC als voetbalclub op het hoogste niveau geweest en zou dit graag terugzien in het aspiratieniveau. Verder is de bril waarmee nu naar NAC= Breda in de podcasts wordt gekeken zeer roze, 100% afwijkend van het cynisme afgelopen jaar. Ik ga maar een roze headphone set aanschaffen om t komend jaar te kunnen blijven luisteren. Ik hoop dat t goedkomt maar vrees dat bij tegenslagen het publiek hier niet achter blijft staan.

12   14  
Bredaaaaa

Mooi gezegd hierboven. Ik wil een sterke voetbaltechnische organisatie en goede spelers. Die direct kunnen promoveren.

12   9  
Nachoreca 1

Molenaar zal haast zeker de hoofdtrainer worden en gerbrands is als Adviseur nog zeker in de race om dat te gaan voltooien.

17   12  
Ouwe Spionkop

Het gevoel bekruipt me toch steeds meer dat NAC=Breda eigenlijk gewoon Karel Vrolijk is, opgeleukt met nog 2 kleine investeerders.
Daar is helemaal niks mis mee, want dit is een echte supporter en een een grote bouwondernemer. Vorig jaar 30 miljoen winst en dat gaat alleen maar oplopen met de huidige markt.
Verkuilen is de top boekhouder en de woordvoerder van Vrolijk. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen.
Vrolijk wil NAC natuurlijk zsm naar de eredivisie. Als NAC supporter (dat willen tenslotte allemaal) en als bouwondernemer.
Dus reken er maar op dat als de successen niet snel genoeg komen Vrolijk gaat bijspringen om kwaliteit op het veld in huis te halen.
Als we eredivisie spelen zal snel blijken dat huidige stadion veel te klein is. Dan komt Vrolijk om de hoek kijken met uitbreiding of een nieuw stadion.
Die onroerend goed exploitatie wordt het verdienmodel voor Vrolijk. Niks mis mee, maar dit speelt allemaal mee mensen.
Maar voor ons allemaal gewoon een win win situatie.

10   7  
Geelzwartwit

Ik weet niet hoe supporters luisteren maar ik hoor toch echt:

5 investeerders voor 5 miljoen en daar zijn al investeerders bij gekomen wat het tot 7 a 8 miljoen maakt. Dus meer dan 5 investeerders. En volgens mij 5 die de 7 miljoen ophoesten.

We gaan met eenzelfde begroting als vorig jaar werken en daarmee hoor je veel hoger te eindigen dan dit jaat het geval was. Waarom extra geld voor transfers als je al een top5 begroting hebt?

De 5 - 8 miljoen is tbv de organisatie en daarbinnen valt ook de technische organisatie. Investeren in de juiste technische mensen en talenten ipv dure namen op het veld die het allemaal nog maar moeten laten zien.

18   9  
Dun Diëe

@ Tip; AZ is juist dé club waar Nac naar moet kijken. Toen Scheringa en zijn geld daar om bekende redenen plotseling wegviel hebben een paar lokale ondernemers het opgepikt, met een startkapitaal investeringen gedaan, een degelijke structuur neergezet en dat met de goede poppetjes ingevuld.

Ik weet t, als club wordt AZ nou niet bepaald geliefd hier. Maar als BVO, qua grootte, sportieve ambities is er geen andere club waar NAC naar zou moeten kijken. Vergeet GAE, Emmen, RKC. Die clubs zijn veel kleiner en valt niet te vergelijken met NAC. PSV daarentegen is weer veel te groot.

Azetters die ik ken zeggen het zelf ook: doe het nou eens zoals wij het deden na Scheringa. Ik kan ze geen ongelijk geven.

18   7  
Dos

Verschil met AZ net na Scheringa is dat AZ kapitaal op het veld had staan.
Niet te vergelijken met NAC.
Daarom is AZ altijd een subtopper gebleven.
NAC moet helemaal opnieuw beginnen, wat best kan gaan lukken, zolang we maar geduld bewaren.

9   4  
Geelzwartwit

@tonn

Verkuilen geeft ook aan dat het enige wat roet in het eten kan gooien flink achterblijvende sportieve prestaties zijn en een onverwacht iets als corona.
Daarnaast staan de investeerders garant voor het niet failliet laten gaan.

Mbt sportieve prestaties is NAC =Breda er dus ook alles aan gelegen het sportieve plan te laten slagen.
Het is ook het plan waarop men NAC blijvend wil laten groeien.

Belangrijk in deze is dus dat de achterban vertrouwen in het proces heeft en niet gaat lopen morren als de prestaties in het begin achterblijven.

Sportieve plan is groei financieel en sportief door eigen scouting en opleiding.

Overigens werd wel blij van het stukje wat over real Sociedad ging.

30   12  
Ivo

In tegenstelling tot wat er door sommigen tot in den treure is herhaald, is er voldoende kapitaal beschikbaar. En het is juist slim om dat niet meteen over de balk te smijten aan transfers, maar eerst te investeren in de structuur. Zodat er een organisatie komt te staan waar je in de breedte beter van wordt. De basis ontbreekt, dus eerst een RvC, AD, TD, etc.

De communicatie is nu al beter dan in de laatste 5 jaar. Misschien wel langer. Chapeau en hou dit vast. Ook al kan je geen details kan of mag melden, kan je gewoon updates geven. Heel goed.

Bouw aan een beter team terwijl je de structuur weg zet. Maar ga geen tonnen verbranden aan transfergeld. Er is salarisbudget genoeg. De doorbetalingsregelingen van Immers en Steijn lopen af. Er vertrekken een zwik spelers transfervrij. En het is aannamelijk dat Olij vertrekt. Malone en Maria willen en mogen weg. Geen gokjes, Kaikai's, Bohuis, DJ's, Kudimbana's etc. meer. Zakelijk kiezen voor Nederlandse spelers waarvan we het niveau kennen, aangevuld met een enkele Belg.

Ik ben positief over de stand van zaken nu, maar er is veel werk te doen. En doordat de verkoop zo lang geduurd heeft, zit er nu tijdsdruk op. Maar ik vind dat dit wel vertrouwen verdient.

9   20  
Tip

@Dundiee
Volgens mij liet Scheringa een relatief rijke club achter met behoorlijk eigen vermogen. Ik meen dat men toen geen kapitaal heeft moeten investeren. Dat is toch anders starten. En van daaruit heeft men, waaronder Gerbrands, het prima uitgebouwd.
@Spionkop.
Inderdaad. Het is in niemands voordeel als NAC nog lang in de keuken hangt. Dus ik denk ook dat Vrolijk inderdaad het spelersbudget gaat verruimen in overleg met de nieuwe TD.
Als hij (NAC) later een nieuw stadion gaat bouwen zijn daarvoor veel mede investeerders te vinden.

8   14  
Tip

@Nachoreca1. Je bent dikwijls goed op de hoogte. Dus als Gerbrands komt prima.

14   13  
Scheppioni

@ Tip
Die vuile scheringa liet az met een schuld van 10 miljoen achter, die kwijtgescholden werd.... heel veel burgers waren er daar de dupe van in noord holland ! Dus weer gelul van je ...... verder boeit mij die kazen niets, jammer dat die scheringa er nooit is aangehangen !

19   18  
NNB

Zie net die kwal maurice weer juichen voor dat pestventje van 'm.

Hoe zit het met zijn aangifte? Oh nee er zijn weer geen echte bedreigingen natuurlijk.

ALLEMAAL LEUGENS

2   8  
Beest

Zie die El yaakoubi wel graag komen als vervanger voor Malone

7   18  
Tip

@Scheppioni. Het verhaal van Scheringa met zijn DSB bank is geheel anders. Te zware kost voor jou. Geeft niks hoor.
In ieder geval is blijkbaar AZ voor de nieuwe eigenaren een voorbeeld club voor ons NAC.
Fijne avond . 👍

18   6  
die ne gast

@TIP
Ik ben er niet rouwig om als er geen extra transfergeld komt voor komend seizoen.
Daar nu geld insteken is gewoon geld verbranden. Heb jij er vertrouwen in dat Hellemons, De Graaf en Lurling het juiste netwerk hebben en de goede spelers gaan halen?
Daarnaast kunnen we volgend seizoen waarschijnlijk niet concurreren met Willem II, Zwolle en Heracles, dus waarom dan extra geld investeren?

Geen paniekvoetbal, rust bewaren en de juiste volgorde aanhouden: eerst de organisatie goed neerzetten en de randvoorwaarden voor sportief succes goed neerzetten, daarna is het pas verantwoord om (extra) geld aan spelers te gaan uitgeven. Nu is het gewoon zonde van het geld.

14   4  
De muzikant

@scheppioni, je hebt gelijk hoor. De curatoren hebben 5 miljoen euro kwijtgescholden. De man met de vele persoonlijkheden doet interessant, maar weet er geen flikker van.

8   11  
Een ander geluid

Wow, dit lukt mij niet gauw maar de hele podcast afgeluisterd. Sebastian is op relatief jonge leeftijd een zeer capabele man voor deze functie. Wat hebben we geluk gehad met stichting Noad en we op het nippertje de zaak zo hebben kunnen draaien!
Paar opmerkingen n.a.v. de podcast:
- helder transparant en eerlijk verhaal, geen
wollig taalgebruik.
- Toon Gerbrands komt dus waarschijnlijk een
jaar als adviseur. Als dat lukt, werkelijk top!
- Geen spelersfonds. Dat is jammer. Er moet
gewoon snel in zeg 2 " uithangborden "
worden geinvesteerd om het bouwproces te
versnellen en elftal
identificeerbaar te maken voor supporters.
Waarom niet proberen Mats terug te halen?
- TD Gillessen heeft afgezien van laatste jaar
prima gepresteerd in Zwolle. Past bij NAC en
is inmiddels gepot en gemazeld. Gewoon
doen.

Ik zie uit naar volgend seizoen. Op de rokende puinhopen van dit seizoen iets moois bouwen is een mooi vooruitzicht!

12   4  
Breda F2

Vandaag de pc even beluisterd. Goed en duidelijk verhaal . Ik heb het al eerder aangehaald, het gaat tijd kosten om alle structuur weer in het bedrijf NAC te krijgen. Uit eigen ervaring weet ik hoeveel tijd en energie dit kan kosten. Ik vraag daarom ook geduld aan de mede supporters.

We zijn verre van verwend de laatste jaren maar de lange termijn visie is waar het duidelijk om draait. Dit heeft echter tijd en doorzettingsvermogen nodig. Aan ons de taak om het vertrouwen te geven.

Nogmaals hoor ik jullie denken. Ja nogmaals!

@ levien, wat kan jij doorvragen zeg! Prachtig en tegen het irritante aan. Haha.

Ik kan niet wachten tot de volgende berichtgeving. Keep up the goid work heren.

Hup NAC.

48   4  
Das Phantom (BSR)

Helemaal de telefoon gepakt om na een doelpunt in de nacompetitie tussen een club uit Den Haag en Rotterdam een reactie te plaatsen op deze site als Tilburger. Dan ben je een heel grote speler. Fijne avond!

29   3  
Bredaaaaa

Haha het “grote” gedegradeerde stilburg. 😂

8   6  
Ivo

Spelers die (nog) transfervrij op te halen zijn:
Keepers: Kortsmit, van der Hart
Linksback: Absalem, Oude Kotte
Centrale verdediger: Nick Bakker, Veendorp, van Heertum
Rechtsback: Lelieveld, Markelo
Middenveld: Clement, Lieftink, Vet
Linksbuiten: Sleegers, Ahannach
Rechtsbuiten: Mathieu
Spits: Gladon, Konings

Allemaal beter dan we nu hebben. Op een enkeling na.

11   9  
D'n Klaagmuur

Van mij mag Gilissen zeker wel komen. Dat ze dit jaar met 34 punten gedegradeerd zijn is gewoon hele dikke uitzonderlijke pech. In 2019/2020 had je met 34 punten 10e in de Eredivisie geworden.

Vergeet niet dat Heracles onder leiding van Gilissen respectievelijk 8e en 9e is geworden afgelopen 2 jaar.

14   4  
Fritske d'n Olifant

@Ivo

Die Mathieu drinkt nog liever een volgezeken kruik leeg dan dat ie het magische geelzwart aantrekt. Gelukkig maar. Verder interessant lijstje.

@Klaagmuur

Eens. Gilissen wordt nu afgefikt, maar iedereen baalde als een stekker toen hij hier weg ging naar Almelo. Hij heeft bij Heracles een paar zaken verkeerd aangepakt. Mooi, leert hij weer van. Ik zie hem ook graag als td naar NAC komen, mits hij in het plan past natuurlijk.

Ontopic. Prima podcast weer! Vermakelijk en informatief. Verkuilen heeft een goed verhaal en weet dat prima en transparant over te brengen.

10   14  
Scheppioni

Mee eens Fritske, laat Tim maar terugkomen, is heilig tegenover die haagse bende !

9   6  
Geelzwartwit

Tim Gillisen had het laatste half jaar de wind behoorlijk tegen door onverziende omstandigheden. Daarvoor had hij de boel prima voor elkaar.

Tim als td en Ton in het scoutingsapparaat of als adviseur en beleidsbewaker in het technsich hart lijkt me een prima combinatie van junior en senior. Modern en ervaren. Fris en gekopt en gemazeld.

22   1  
Geelzwartwit

Ik zit nu de gegenpressung podcast te luisteren en die Blanco is zijn deur naar de nieuwe mensen bij NAC behoorlijk dicht aan het gooien. Wat een zure man zeg. Waarom zuur? Om hoe hij regaeert en vooral niet goed naar de uitleg van Verkuilen heeft geluisterd. Hij gooit echt vragen en topics op die gewoon uitgelegd zijn.
Man man man doe je werk en luister naar de uitleg. Gelukkig corrigeren zijn collegas hem.

Jezelf buitenspel zetten is ook een kunst. Vooral zijn reactie op het feit dat er een communicatie manager komt. Lijkt wel of hij bang is dat NAC professioneel wordt.

21   9  
Ernie

Blanco is één van de mensen die de club naar de kloten heeft geholpen. Dus daar moet je niet naar luisteren!

17   5  
Shane uit de Keen

Gilissen haalt veel buitenlandse spelers met name uit de lagere Duitse divisies. Maar wij willen toch geen vreemdelingenlegioen?
Gillesen haalt de nieuwe hoofdtrainer uit Manchester, bij City dus.
Wij hebben toch liever niets met City?
Ik snap de roep om Gillisen niet. Zijn netwerk is niet zo groot lijkt me.
Maar ieder zijn voorkeur hoor.

7   1  
Geelzwartwit

@shane

Het sportieve beleid van NAC zal zijn:
Zoveel mogelijk Nederlandse jongens vanwege makkelijk in te passen qua cultuur. Dat werd door Verkuilen gezegd. Waarom zou een td dan spelers uit het buitenland gaan halen? Daarnaast moet het scoutingsapparaat de spelers opsnorren die bij het beleid en wensen van de trainer passen.

Je denkt nog vanuit de oude situatie. Dat de td en trainer bepalen hoe sportieve toekomst van de club eruit zal zien. Ook op technisch vlak gaan ze werken met een plan, visie en werkwijze. Binnen die kaders dienen medewerkers en dus ook een td te werken. Ziet een td dit niet zitten dan zal hij niet ver komen in het sollicitatieproces.

De club gaat weer bepalen en niet de voorbijgangers.

5   3  
Jantjebeton

Klaagmuur

Was Gilissen in 2019-2020 met dit puntenaantal na 34 wedstrijden 10e geworden?

Ha dacht het niet. Dat coronajaar zijn er maar iets van 25 wedstrijden gespeeld dombo. 34 is altijd ongeveer het aantal waarmee je net 15e wordt ongeveer. Dus dat kan ook eens uitvallen na 16. Gewoon dramatisch gepresteerd dus. Heracles heeft in 17 jaar nooit nacompetitie hoeven spelen. Dus zo uitzonderlijk was zijn prestatie niet.

Tevens vindt hij het prima iemand die een kind dood rijdt gewoon te laten spelen binnen een korte periode!!!

21   6  
Nachoreca1

In euforische stemming zijn vanwege de overname en de mooie toekomst die lonkt... en dan vervolgens om Tim Gilissen gaan vragen...hahahaha
Leg het mij maar uit? Omhooggevallen ventje die werkelijk niets goed heeft gedaan bij Heracles. Hij vond die club ook een stap omhoog...nou dat hebben we gezien.. Laat gaan dat manneke ..pfff

17   5  
Jantjebeton

Overigens lees ik weer veel dingen als een tussenjaar en opbouwjaar. En het jaar er na meedoen voor promotie. Huh wat???

Dat kan prima, maar wij zijn godverdomme NAC. Elke wedstrijd minimaal 14-15k op de tribune in de kkd. Genoeg budget. Zelfs in een opbouwjaar of tussenjaar moet NAC altijd vol voor promotie gaan en strijden. Of moeten clubs als Ajax volgend jaar ook genoegen nemen met niet mee te doen met de titel?

Een jaar dat NAC in maart al is uitgespeeld voor directe promotie is schandalig, wat voor jaar het ook is. Wij moeten godverdomme altijd meedoen voor promotie. Straal dat ook is uit allemaal. Ik mis enorm veel uitstraling en sportieve ambities op dit moment.

6   14  
La matanza

Komend seizoen een tussenjaar is natuurlijk volkomen bullshit, als aankomend seizoen een tussenjaar moet zijn met deze supporters aantallen en budget,vertel je eigenlijk dat met de nieuwe eigenaars het een gok is hoe het gaat uitpakken. Zijn ze zichzelf al aan het indekken voor als het weer een rampzeizoen gaat worden....

5   22  
Cees-2

Das Phantom: Ook jij als medebeheerder van deze site laat zich kinderlijk uit de tent lokken. Zonder na te denken stuur je een reactie op een totaal nietszeggende provocerende inzending. Jeetje, kleine kinderen zouden de eer aan zichzelf houden. Heb je zelf niet in de gaten hoe ver je je eigen naar beneden haalt? Waarschijnlijk niet. Haal de echte shit eens van deze site. Dan gaat het niveau pas echt omhoog, waarvan jullie denken dat deze al hoog is. Ook zo'n lachertje. Mensen die Pro-city zijn, worden nog steeds vierkant beledigd. Bij sommigen snap ik het, bij o.a. Naxioma totaal niet. Die had goed uitgedachte inzendingen. Hoe makkelijk is het om "die" groep toch tot het bot af te maken? Makkelijk voor mensen die totaal geen geweten hebben. Snap je de clu, of ga je je weer uitputten in het zoeken van een fout in een bepaald citaat in bovenstaande tekst. En wijk je van het onderwerp af, door daar een vraag over te stellen, zoals je meestal doet. Gaat je vast opnieuw lukken.

23   4  
Das Phantom (BSR)

@NOAD1976

Zucht. Ik heb precies niemand bedreigd. Niemand bij B-Side Rats heeft iemand bedreigd.

Het begint echt een beetje vervelend te worden dat je dergelijke, valse beschuldigingen op het internet slingert.

5   5  
gjoewie

Ik geloof eerlijk gezegd niet dat Gilissen veel met NAC op heeft. En als je uitgaat van het plan van Brusselers, dan past hij ook niet in het plaatje. We moeten nu geen paniekvoetbal spelen. Laat Hellemons maar een seizoen ad interim technisch directeur zijn. Hij weet wat de selectie tekort komt en kan daar spelers voor zoeken.
Volgens mij is het verdienmodel van AZ als voorbeeld genomen, niet zo zeer de manier waarop de club geleid werd. AZ heeft een heel goede jeugdopleiding, het tweede elftal speelt al weer enige jaren in de KKD. Ze kunnen nu hun broek goed ophouden, omdat ze regelmatig spelers (kunnen) verkopen.
En inderdaad is dat fonds van 5 miljoen niet bedoeld om op korte termijn spelers aan te trekken die de huidige selectie te versterken. Ze willen gericht zoeken naar jeugdspelers, die losweken bij hun clubs en ze dan in een van de jeugdelftallen laten spelen, zodat ze beter opgeleid worden en te zijner tijd door kunnen breken in het eerste elftal. De cultuur binnen de club zal daarvoor wel moeten veranderen, maar ik denk dat wel mogelijk is. Meer persoonlijke begeleiding van de jeugdspelers kan nooit kwaad (denk aan Banzuzi die rare dingen op Twitter zet).
Maar toch: ik wil voor komend seizoen graag een echte trainer voor de groep zien staan.

11   5  
die ne gast

Verkuijlen als AD? ;-)
Wat een verademing om hem te horen spreken, eerlijk en transparant, maar ook weer niet te veel prijs geven en alle betrokkenen in hun waarde laten.

6   1  
NAC4Ever

@IVO
24 May 2022, 23:57

Mathieu gaat denk ik niet komen.
Met zo'n Willem 2 hart lijkt het mij sterk dat je naar NAC gaat (ook al heeft Feskens ook voor ons gespeeld).
Ik denk ook niet dat wij hem moeten willen. Hij heeft zelf gezegd dat hij ons niet mag.

https://youtu.be/PXFIIaaRRRM

7   6  
Theoden King

Fijn, verhelderend interview met een kersverse stakeholder. Maar ik blijf kritisch.

Ook hier hoor ik veel managementtaal als "competenties", "sturen op keiharde kengetallen", "elkaar op het juiste spoor houden","real-time inzichtelijk"...

Ik geef NAC=Breda elk denkbaar voordeel van eventuele twijfel, maar dit gesprek doet me denken aan een interview met Manders. Ook veel (theoretische) lucht in de ballon, die zomaar weer kan klappen.

Door het verwachtingspatroon in alle opzichten laag te houden, behoed ik mezelf voor nieuwe teleurstellingen...

6   5  
Nac

Beest je lult ook maar wat je hebt gehoord of gelezen hebt. Zo doe nou niet of je zo wijsneus bent. Want we kunnen ook gewoon nog twee jaar blijfen hangen in de kvk
Div en daar zijn ze als nieuwe organisatie ook bang voor want dat is die valkuil wasr ze het overheben en hoe reageert de supporters eenheid hier op nog twee jaar kut voetbal omdat dat het op langere termijn gaat duuren en nog een lange weg tegaan het is afwachten heben de supporters het geduld dat is de vraag

6   21  
steven73

@Beest eerst nog maar eens zien of er idd extra geld is. Als ik alle berichten lees dan zou er 5mil plus dan dat extra (miljoenen) geld zijn. laten we het op 7 miljoen houden. Eerst nog zien dan pas geloven. En dat betekent dat dit geld binnen 3 jaar echt op is. Ik durf zelfs te voorspellen na 2 jaar. En dan.
En wat als de knvb dit allemaal niet goedkeurt. weet jij bijvoorbeeld wie altijd een brave burger is geweest of niet. Komende jaren worden ellendiger dan ever. Met grote interne ruzies let maar op.

Laad alle berichten na dit bericht in