Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er wederom genoeg te bespreken met onder andere Johan Vonlanthen, Martijn Reuser en Thom Haye.

Johan Vonlanthen technisch directeur bij FC Fribourg

Johan Vonlanthen is gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van FC Fribourg. De club uit Zwitserland speelt op het vijfde niveau in de 2e Ligue interrégionale. FC Fribourg draait daarin een vrij anoniem seizoen en staat op het moment zevende van de veertien teams actief in de competitie. Aan Vonlanthen nu de taak om FC Fribourg vooruit te helpen.

Van der Gaag nieuwe assistent bij Manchester United

Mitchell van der Gaag wordt één van de twee assistent-trainers van Erik ten Hag bij Manchester United. In Manchester zal van der Gaag daarnaast gaan samenwerken met Steve McClaren. De drie heren zullen samen Manchester United van nieuw élan moeten gaan voorzien. De club eindigde dit seizoen op de zesde plaats in de Premier League met slechts 58 punten.

Haye in belangstelling van FC Nantes

Thom Haye geniet belangstelling vanuit de Ligue 1. FC Nantes zou interesse hebben in de middenvelder en hem al meerdere keren hebben bekeken. Haye verruilde nog maar een half jaar geleden NAC voor SC Heerenveen en zou nu dus al een volgende stap kunnen maken naar het buitenland.

Finn Stokkers naar Go Ahead Eagles

Finn Stokkers verruilt RKC Waalwijk voor Go Ahead Eagles. Stokkers had een aflopend contract en was daardoor transfervrij over te nemen. Hij maakte dit seizoen vier doelpunten en gaf daarnaast nog vier assists. Stokkers tekent bij Go Ahead voor drie seizoenen.

Martijn Reuser bij Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Martijn Reuser bij zijn staf gehaald. Reuser wordt één van de nieuwe assistenten voor het WK 2022. Daarnaast krijgt hij volgende seizoen Oranje Onder 19 onder zijn hoede. Reuser geldt in Zeist als een trainerstalent en zal dus volgend seizoen weer nieuwe stappen in zijn trainerscarrière zetten.

Anco Jansen stopt met voetballen

Anco Jansen houdt het voor gezien als profvoetballer. Jansen vertrok vorig jaar bij NAC en speelde zijn laatste seizoen als profvoetballer voor PSM Makassar in Indonesië. Bij die club maakte hij vijf goals in twintig wedstrijden. De laatste paar wedstrijden stond Jansen echter aan de kant met een knieblessure. Mede hierdoor heeft hij nu besloten om te stoppen met voetballen.

Bron:
B-Side Rats, VI, RTV Drenthe, FC Fribourg, IDN Times, De Telegraaf, Manchester United
Terug naar overzicht
12 Reacties
61   4  
Scheids!

Voor wat betreft sommige trainers die bij ons NAC hebben gewerkt en zoals gewoonlijk vroegtijdig het toneel moesten verlaten, keren deze opvallend vaak met succes terug bij een andere club!

61   4  
Scheids!

Voor wat betreft sommige trainers die bij ons NAC hebben gewerkt en zoals gewoonlijk vroegtijdig het toneel moesten verlaten, keren deze opvallend vaak met succes terug bij een andere club!

60   11  
Heksenketel

Als er iemand zijn gelijk heeft gehaald, dan is het Van Hooijdonk wel. Ben geen aanhanger, maar hij heeft zich erg goed ontwikkeld sinds hij bij ons weg is.

15   3  
Arubaanse NACcer

Is er een doorverkoop percentage afgesproken bij de transfer van Haye naar Heerenveen?

17   11  
Ivo

Ik had Stokkers graag nog een kans gegeven met vleugelspelers en middenvelders die wél voor aanvoer zorgen. Dat was in dat seizoen met Brood wel een probleem. Stokkers stond op een eiland. De ruil met Bilate heb ik nooit begrepen.

11   20  
GJ_NAC

Tim Gilissen zojuist ontslagen bij Heracles!

Wie wil hem terug?

12   5  
Arubaanse NACcer

GJ_NAC, ik niet.

14   14  
Badeend

Ik zou Tim Gilissen ook wel zien zitten, al weet ik niet of hij nu de juiste TD is. Ze hadden hem destijds wel absoluut de kans moeten geven, maar nu moet er denk ik ook wel een stevige organisatie omheen om het echt te laten werken. Lokhoff én Gilissen?

4   0  
JN

@Arubaanse Naccer

Ik las op voetbalprimeur 10%, maar die zijn niet altijd even scherp in het checken van hun bronnen.

2   5  
Peer

Geen oud NAC-ers meer in de organisatie, maar echt een frisse wind laten waaien.
Is toch veelal vergane glorie.

4   2  
gjoewie

Ivo > ja, ik wel. Stokkers is een stylist, die staat er niet als je knokvoetbal wilt spelen. Dan heb je meer aan Bilate.
Onze vorige trainer wilde graag een stevige nummer 10 met jonge, snelle vleugelaanvallers. Probleem is dat hij de ploeg niet aan het voetballen kreeg. Hij zette de spelers op de verkeerde plekken en Bilate en later Seuntjens groeiden niet in hun rol als nummer 10 (de man met de kont naar de goal en die de ballen opzij legt voor inkomende middenvelders).
De Graaf nam de taktiek van de vorige trainer over. Hij wist niet beter, heeft het ook allemaal maar uit een boekje geleerd. Bovendien had hij niet de spelers die de trainer vertelden hoe het beter kon.
Ik hoop wel dat we volgend seizoen wat slimmere spelers erbij krijgen. Sleegers bijvoorbeeld. Mensen die het spel kunnen verdelen en weten hoe ze de ploeg mee kunnen krijgen als het even tegenzit.

8   1  
Ice

Anco Jansen is toch in de winterstop van seizoen 2021 - 2022 al gestopt met voetballen? Ik heb hem bij NAC namelijk niets nuttigs zien doen met een bal.

16   1  
scheppioni

is manders al ver BREDA uit onderhand ?

Laad alle berichten na dit bericht in