Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #122

Das Phantom

Weer een nieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden. Deze week schuiven Yannick en Levien aan bij Thijs om te praten over het vertrek van Edwin de Graaf, de aflopende contracten die niet worden verlengd en de seizoenkaartenverkoop die de laatste weken door het dak is gegaan. Daarnaast blikken de heren alvast vooruit op een mooie NAC-zomer.

Afscheid Edwin de Graaf en spelers
Edwin de Graaf krijgt geen nieuw contract. Is dat een terecht besluit of had hij ook kunnen blijven? En hoe heeft de vertrekkende trainer het gedaan in zijn tijd? Daarnaast werd het vandaag duidelijk dat Bilate, Buffonge en Adiléhou niet langer bij NAC blijven. De heren bespreken de keuzes van het MT. 

Meer dan 10.000 kaarten verkocht 
De afgelopen weken vlogen de seizoenkaarten als warme worstenbroodjes over de toonbank. De verlengperiode is voorbij en er zijn meer dan 10.000 supporters die hun kaart hebben verlengd. Waar gaat de teller eindigen als de vrije verkoop begint? 

Mooie NAC-zomer 
Het wordt misschien wel een hele mooie NAC-zomer dit jaar. De club is overgenomen, de eerste oefenwedstrijden staan alweer op de kalender en een paar mooie NAC-dagen zoals de NOAD Cup en Bier en Ballen. Wie weet de ideale zomer om weer écht verliefd te worden op de club. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #122
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
17 Reacties
70   11  
Matc

Laatste zin??? Hoeze "weer echt verliefd worden op je club "
Wat er ook gebeurt, ik blijf altijd "verliefd " op mijn club!!!!
NAC hoort bij mijn leven en niets, maar ook niets, scheidt mij van deze prachtige rumoerige club!!!

70   11  
Matc

Laatste zin??? Hoeze "weer echt verliefd worden op je club "
Wat er ook gebeurt, ik blijf altijd "verliefd " op mijn club!!!!
NAC hoort bij mijn leven en niets, maar ook niets, scheidt mij van deze prachtige rumoerige club!!!

36   9  
Das Phantom (BSR)

Dat is inderdaad mooi omschreven door jou en wat minder door mij, MATC. Had meer gekund richting: weer heel veel zin krijgen in het nieuwe seizoen.

Dank voor je toevoeging!

11   26  
Ivo

Ik gok op Fred Grim als trainer (ik hoop niet op Jonker) en een paar mooie versterkingen in iedere linie.

De selectie zal pas diep in augustus echt rond zijn. Tussentijds een paar versterkingen aankondigen is wel goed voor het vertrouwen. En er mogen ook een paar spelers weg...het is triest, maar zelfs dat zal een goed gevoel geven.

Om van dit NAC een leuk voetballend elftal te maken is nog best wat nodig. Maar we komen van ver, dus iedere versterking is normaal gesproken al een stap vooruit.

Ik ben erg benieuwd en kijk uit naar de transfergeruchten.10   5  
Nac

Het team wat hier genoemd wordt is niet zo slecht?


Velanas is ook geen zekerheid kwa doelpunten hopelijk 10 goals
Van der Sanden 10 goals
De Rooij scoort al helemaal niet 5 goals

Van Schuppen ongeveer 10 goals

We hebben dan maar 35 doelpunten, met de aanvallende spelers.

Dan moeten er minimaal 55 zijn

12   12  
Tonn

Als NAC ambities heeft lijkt het mij verstandiger om met Olij om de tafel te gaan zitten voor behoud bij de club dan een verkoopproces in te gaan. Promotie levert meer op dan dit soort kleine transfersommen. Verkoop is Olijdom.

6   13  
Cees-2

Bn Destem geeft aan dat Sparta "officieel" heeft aangegeven dat men doelman Olij wil binnenhalen. Iedereen begrijpt dat dit een moeilijk verhaal gaat worden op deze binnenboord te houden. Normaal gesproken is hij binnenkort vertrokken. Ontzettend jammer, maar ik begrijp Sparta, maar zeker ook Olij. O.a. sportief gezien een vooruitgang voor deze uitstekende doelman.

6   10  
Scheids!

Nick olij word zeer waarschijnlijk de nieuwe sluitpost van onze vrienden van Sparta!
Ik gun hem deze transfer, ideale club voor hem met wellicht ooit nog een stap verder naar boven!

7   1  
Van "taajlaand

Natuurlijk blijf ik naar NAC gaan.
Maar mijn verliefdheid stond m.n. de tweede seizoenshelft op een heul laag pitje.
Spanning voor mij was helemaal weg, soort van 'gedwongen' huwelijk.
Maar ik geloof absoluut dat ik zonder psychiater onze relatie wel in stand kan houden, en zoals elk jaar in augustes weer vol goede moet het Rat Verlegh ga bezoeken.

22   0  
Adriaan

Aub geen Grim als trainer:
Geen uitstraling
Geflopt bij W2
Past niet bij NAC

9   0  
NAC!!!

Altijd leuk om te horen en vaak ook eens!
Zowel bij de nieuwe spelers als de vertrekkende spelers zie ik het zo ook wel. Er moet nu iets gebeuren.
Alleen zou ik Kai nog behouden, hem nu noemen als een flop vind ik te vergaan.
Je moet rekening houden met meerdere factoren.
De stabiliteit van de club is sinds zijn komst zeer slecht.
Wat speelt er in de groep op dat gebied en in de hoofden van de spelers.
De onzekerheden.
Zelden gespeeld op zijn sterkste positie.
Eindhoven is en was een rustige club waar hij vrij kon spelen.
Mentale situatie van Kai, begeleiding.
Vertrouwen krijgen en geven. Enz. Enz.

Als je deze jongen goed begeleid als een professionele organisatie ga je hier veel plezier aan beleven.

Men moet aan de slag met zulke jongens.

Dan komt het rendement zeker!
Het zijn logische zaken die wij als supporters nu niet kunnen zien of over kunnen oordelen.

Bij de scouting had men dit al moeten vermelden.

4   5  
witzwartgeel

"ik wil wel eens weten wie het tekstje in het persbericht over het niet verlengen van het contract van de trainer heeft geschreven".....

Seireus @dapope?
Wil je ook weten wie het het toiletpapier besteld? Stop nou eens met overal wat van vinden en vooral vinden dat je over iedere NAC scheet een mening moet hebben en verantwoording van de Club verwacht.
Aub zeg. Als dat in het algemeen niet verandert blijft NAC een "moeilijke club om te werken vanwege de kritsiche achterban". Kritisch.. hou het bij het spelniveau aub.

7   3  
witzwartgeel

@dapope

nog even een uitspraak van je die tendensieus kan werken

"Dj buffonge heeft niet gebracht wat hij moest brengen. Die heeft sportief het niveau niet"

Die speler heeft nog niet een logische kans gehad. Alleen maar aan de rechterkant gezet terwijl hij heel zijn leven bij Manchester United als opkomend centrale middenvelder speelde...

Een tijdje terug gingen de podcast nog over "zet de juiste spelers op hun eigen en logische positie" en dan nu Dj afserveren op dat hij niet gebracht heeft wat je verwacht.. prima dat jij deze opvatting hebt maar dan verwacht van het team Bsiderats wel dat ze hun opvatting over - op de juiste positie laten spelen - er tegenin brengt en geen ja en amen gesprek

Kom op Bsiderats trek het niveau weer eens terug omhoog. Het begint raskallen te worden zo.

8   1  
Da Pope

@Witzwartgeel

NAC is mij natuurlijk geen verantwoording schuldig. Ik verwacht ook helemaal geen telefoontje met tekst en uitleg over wie het persbericht geschreven heeft. Dat interesseert me ook niet, moet ik heel eerlijk zeggen.

Het gaat erom dat in het persbericht over De Graaf een stukje empathie ontbrak. Het was een piepkleine moeite om iets meer begrip door te laten klinken voor de moeilijke omstandigheden waarin hij heeft moeten werken. Je had jezelf daarmee als club een stukje beter kunnen presenteren aan de buitenwereld. Wat mij betreft een gemiste kans. Ik verdien in mijn dagelijks leven mijn brood met communicatie, dus ik merk dat soort dingen op. That's it.

Daarbij komt dat ik word uitgenodigd om mijn mening te geven. Dat is het hele punt van de podcast: drie NAC-supporters die met elkaar de NAC-week doornemen en hun mening geven over alle gebeurtenissen. Je hoeft het natuurlijk niet met mee eens te zijn. Als het goed is, vertegenwoordigen de drie stemmen aan tafel verschillende meningen over de club. Daar zit normaal gesproken een mening bij, die je niet noodzakelijkerwijs deelt.

We geven onze mening over alle facetten van de club. Ik denk ook niet dat het zinvol is sommige onderwerpen per definitie uit te sluiten. Als je de hele podcast hebt beluisterd, zul je overigens vast erkennen dat we over een hele hoop zaken hartstikke positief zijn.

4   3  
scheppioni

Tis nog niet voorbij deze mooie zomer........ HUP NAC !!
Ik barst van nieuwsgierigheid van de plannen bij onze moi wereldcluppie !
De wereld zal nog nie vergaan !!

0   1  
Geelzwartwit

@dapope

Je collega gaf al goed aan dat dit vast niet door de communicatieafdeling van het nieuwe NAC geschreven is.
Ik ben het absoluut eens met je empathie opmerking maar begrijp niet dat je daar nu nog over valt. En daar mee bedoel ik dat je toch al jaren weet dat de communicatie vanuit NAC enorm te wensen overlaat (zo ook het verwachtingsmanagement).

Als je nu, net voordat de nieuwe partij er is, nog zout op dit soort slakken gaat gooien zou ik zeggen kom op relax. Het zijn, hopelijk, de laatste berichten vanuit NAC die communicatief veel beter zouden kunnen.

Overigens heb ik al vaker gemerkt dat we sommige uitspraken van je niet te letterlijk moeten aanhoren. Als je zegt dat je wel eens wil weten wie dat stuk geschreven heeft hoor ik namelijk niets anders dan dat je wil weten wie dat geschreven heeft. En indirect hoor ik dan dat NAC dat best eens mag laten weten aan DaPope.

Voortaan zal ik je uitspraken niet te letterlijk nemen. Is overigens best vreemd voor iemand die in de communicatie zit dat wat hij zegt niet letterlijk genomen moet worden. Maar goed, ergens ook wel weer grappig.

After all.. De behoefte aan een veel betere communicatie vanuit NAC is enorm. Ik denk en hoop dat dat in de toekomst veel speculatie en aannames bij de achterban weghaalt. Het zal een hele klus zijn maar met de video van Verkuilen werd de toon goed gezet.

Op naar een betere toekomst!

En voor straks smakelijk eten iets met gebakken spekjes ofzo

5   2  
Wouter1912

Ik heb je best hoog zitten Levien, maar ik vind dat je echt te makkelijk doet over het voorval bij ADO -Excelsior. Dat volwassen mannen afspreken voor een bosgevecht moeten ze inderdaad zelf weten, maar dat men moedwillig supporters, voornamelijk supporters zoals jij en ik die totaal niet op vechten uit zijn, vrouwen en kinderen, aanvalt kan gewoon niet worden goed gepraat!!

4   2  
Wouter1912

2/2 overigens praat je het niet letterlijk goed ;). Maar wordt er naar mijn idee echt te luchtig over gedaan. Hiermee straal je een beetje uit dat het allemaal maar moet kunnen zolang je niet te verkeerde pakt. Iets wat naïef is, want zulke hersenloze pakken iedereen met de verkeerde clubkleuren.

Laad alle berichten na dit bericht in