Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #126

Das Phantom

Weer een bomvolle Een Tikkie naar het Zuiden. Thijs 1, Thijs 2 en Levien kruipen achter de microfoon om de nieuwe shirts te bespreken, de eerste oefenpot tegen Madese Boys komt aan bod en we kijken weer naar de spelers die deze week zijn gepresenteerd bij NAC of mogelijk worden gepresenteerd. Veel luisterplezier!

Nieuwe shirts 

Donderdag werden de nieuwe shirts gepresenteerd. Het was even schrikken op het eerste gezicht, maar de heren zijn inmiddels wat bekomen. Het thuishirt valt een beetje tegen, het uitshirt is goed ontvangen en het derde shirt is wat te algemeen. Nu wordt het tijd om mooie herinneringen te maken in de tenues. 

Madese Boys 

De eerste oefenwedstrijd werd ruimschoots gewonnen tegen Madese Boys. Levien was ter plaatse en praat daarom de twee Thijzen in de studio bij over de jeugdige spelers die hun debuut mochten maken. Daarnaast wordt er al gefilosofeerd over de verschillende opties. 

Transfers 

Kortsmit tekende vorige week een nieuw contract en Alex Plat werd transfervrij overgenomen van FV Volendam. Verder staan Tijs Velthuis en Thomas Marijnissen klaar om een contract te tekenen. Wat is er daarnaast nog nodig om een volwaardige selectie te hebben aan het begin van de competitie?

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #126
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 4 reacties
Terug naar overzicht
19 Reacties
30   1  
Ivo

Kaj de Rooij geef ik graag nog een kans. Maar dan wel met betere backs en middenveld achter hem. Zodat hij lekker kan gaan voetballen zonder dat hij de hele tijd rekening moet houden met geblunder achter hem.

Hij heeft echt wel aardige dingen laten zien, maar heeft wat vertrouwen nodig en moet vooruit kunnen voetballen ipv steeds achterover moeten kijken. Diep staan ipv op de eigen helft Mashart meehelpen.

6   4  
Ivo

In feite heb je al een "volwaardige" selectie, want iedere positie is 2 of 3 keer bezet.

Met Velthuis krijg je een 2e linksbenige CV (Bakker is de andere) en Marijnissen is op de linker en rechter vleugel te gebruiken, daarmee hebben we ook 4 vleugelspelers (De Rooij, Antonia, Velanas zijn de andere drie. En Kotzebue is er ook nog).

Daarna komt het aan op doorselecteren. Gaat er een speler weg, dan moeten we een betere terughalen. Hilterman kan een transfer maken. Malone, Rutten, Maria en Antonia, dat wordt lastiger.

Voor Hilterman hebben ze Bannis op de korrel, maar een goede linksback en extra middenvelder zijn ook hard nodig.

4   3  
Adriaan

Cargo ligt er lang uit
Een goese rechtsbuiten hebben we ook nog nodig
Van Antonia verwacht ik jiet veel
Bannis en een leider op het middenveld
Dan zijn we al een herl eind mensrn of niet
Idd als er iemand weggaat een betere terughalen

6   38  
Jantjebeton

Ivo

Dit noem ik geen volwaardige selectie die mee moet gaan doen voor promotie. Dus er is een hoop werk aan de winkel voor NAC=Breda, dit zijn vast dezelfde koters die jarenlang de directie verweet dat er bij de eerste training geen complete selectie staat. Nu maken ze de blunder zelf.

Gelukkig Cagro heel het seizoen geblesseerd, met alle respect erg voor de jongen zelf maar wij zullen hem missen als kiespijn. Wat een matige speler. Daar kom ik niet voor na het stadion, ik zou er zelfs voor thuis blijven.

8   3  
Geelzwartwit

Ergens heb ik wel de hoop en verwachting dat de nieuwe trainersstaf een aantal spelers die nu van supporters wegmogen goed aan de praat krijgen.

In basis zou iedere NAC speler in de kkd gewoon goed moeten kunnen presteren. Mentaliteit en karakter hebben de afgelopen jaren teveel de teamprestaties beïnvloed.

Met oa Ton en het weten wat er bij NAC sportief geeist wordt is alles anders dan onder haagse afgezanten

14   2  
Maarten

Ik vrees voor Marijnissen(verdediger) dat hij het 5e wiel wordt terwijl ik hem best een goede voetballer vind. Hij heeft mij meer indruk gemaakt dan Bakker. 1 wedstrijd door het ijs gezakt( verlies Helmond Sport) en hij is gepasseerd. Malone , Ligeon mochten lusteloos foutieve passend geven maar Marijnissen werd al na 1 slechte wedstrijd de kop omgedraaid.

10   12  
Maarten

Waar ik me ook aan stoor is de fitheid van Antonia, Rutten, de Rooij en Maria. Hoe is het mogelijk dat je na een jaar nog niet optimaal dit bent? De Rooij is echt zo'n iemand die iedereen wel kent. Een klasgenootje die gerust 8x ziek is op een schooljaar. Nooit geen kleur op de wangen, verlegen weggedoken in een hoekje en totaal niet spraakzaam. We moeten accepteren dat de Rooij een miskoop is gebleken. Dat kan je niemand kwalijk nemen. Als je op de transfermarkt bent heb je nooit geen 100% score. Ik was destijds ook blij met zijn komst . Logisch dat hij geen contractverlenging krijgt. Dit is gewoon afschrijven en uithuilen.

18   1  
Geelzwartwit

@maarten

Spelers als Kaj de Rooij gedeien volgens mij goed in de luwte, het voetbaltalent is waar ze mee willen presteren. Verder liever niet teveel in spotlights.
Ik denk bij Kaj altijd terug aan Arverladze. Qua voorkomen en speltype. Arverladze was natuurlijk een tovenaar met de bal maar Kaj heeft er in veel dingen wel wat van weg vind ik. Alleen het voetbaltalent komt er niet uit. Daar waar zijn voeten het verschil moeten maken schiet het niet in zijn voordeel op.
Blessures, haantjes in de technsiche staf. Haantjes in het elftal, club in overname etc etc. Het kan bij bepaalde karakters ervoor zorgen dat ze juist verder in een schulp kruipen. De Olijs en Bilates en Seuntjens doen dat niet die strijden op en naast het veld.
Wil dit dan zeggen dat we niets aan Kaj hebben en het een miskoop is? Volgens mij niet. Volgens mij zijn de afgelopen jaren een grote miskleun op het vlak van evenwichtige selectie, evenwichtige staf en evenwichtige club.
Sommige spelers steken erboven uit als ze getergd worden. Sommige meer als ze in hun eigen wereld in alle rust lekker in hun vel kunnen zitten en hun talent kunnen tonen. Dit zijn meestal geen echte teamspelers maar dat hoeft ook niet. Veel creatieve voetballers zijn momentenvoetballers die met hun voeten respect afdwingen en daarmee wordt het minder teamspeler zijn prima gevonden.
Als je en Haantjes karakter hebt en megaveel talent dan heet je Zidane of soortgelijk en speel je niet bij NAC.

Het bij NAC niet kunnen laten zien wat hij bij Eindhoven wel liet zien ligt wat mij betreft niet geheel aan Kaj. Verder ken ik hem niet persoonlijk en weet ik niet waarom het er niet uitkomt.
Daar zijn interviewers voor om te vragen.

Ik hoop dat Ton Lokhoff het ook aan hem vraagt en ermee aan de slag gaat.
Als een Thomas Marijnissen door meer talent en karakter Kaj voorbij stevend dan is het zo en hebben we met Thomas meer waarde op het veld staan. Benieuwd hoe alles zich ontwikkeld.
Totaal andere staf en insteek qua voetbal visie dus schone lei voor velen.

30   1  
Ivo

Kaj de Rooij geef ik graag nog een kans. Maar dan wel met betere backs en middenveld achter hem. Zodat hij lekker kan gaan voetballen zonder dat hij de hele tijd rekening moet houden met geblunder achter hem.

Hij heeft echt wel aardige dingen laten zien, maar heeft wat vertrouwen nodig en moet vooruit kunnen voetballen ipv steeds achterover moeten kijken. Diep staan ipv op de eigen helft Mashart meehelpen.

12   6  
The Center

Malone, Rutten, Hilterman en Antonia hebben samen rond de 800 wedstrijden in het betaald gespeeld op een niveau dat hoger ligt dan plek 9 vd KKD maar zouden voor het kwakkelende NAC geen bruikbare spelers zijn. Daar gelooft men dat een 23 jarige speler uit de tweede divisie de redder is.

28   1  
Jf

Wat wordt er vaak op de man gespeeld. Cagro is erg triest voor hem en ik snap de haat naar hem niet zo. Jongen is blij bij Nac te spelen alleen hetgeen hij doet met de bal is niet voldoende in de ogen van velen maar dat ligt ook vaak aan de opdracht die een trainer meegeeft.

De Rooij is nu weer de kop van jut maar is in potentie gewoon een zeer goede speler. Heeft niet op zijn kant kunnen spelen.

Laten we met z'n allen ook Welat ondersteunen.

8   0  
Stift

Het klopt overigens niet dat er 4 spelers zijn die meer goals hebben gemaakt bij FC Eindhoven dan Jort van der Sande. Alleen Joey Sleegers scoorde meer. Jort heeft met 13 goals en 6 assisten een aardig aandeel gehad vorig seizoen bij FC Eindhoven.

4   1  
Ric

Als de Rooij straks een goed opkomende luckassen achter hem heeft staan dan wordt het alleen maar beter en fijner voor hem.
Als hij fit is dan gaat het er dit seizoen denk ik wel uitkomen.

1   2  
Geelzwartwit

@ric

Velthuizen als linksback bedoel je dan neem ik aan

7   0  
Wanny

@ THE CENTER

Malone, Rutten en Antonia kunnen zeker wel voetballen. Alleen is het probleem dat de laatste 2 zeer blessuregevoelig zijn. Die worden ook nooit meer een heel seizoen echt fit.

Malone is blijkbaar zijn motivatie kwijt om bij NAC te voetballen. De vraag is of dat terugkomt of dat het beter is dat ie elders zijn plezier terug gaat vinden.

2   0  
Badeend

@Thecenter

Als het ene uiterste niet waar is, is dus het andere uiterste waar?? Je doet nu precies wat je anderen verwijt.

Daarbij - Marijnissen is nog jong, daar zit wellicht nog toekomst in. Malone, Rutten en Antonia zijn gewoon op, dat ziet een blinde. Is het niet fysiek, dan zeker wel mentaal. Hilterman is een ander verhaal, dat is gewoon de nieuwe Jari Oosterwijk. Afscheid van nemen met zo beperkt mogelijk verlies. Malone moet je een hand geven en succes wensen, maar verder niets. Antonia en Rutten zijn inderdaad geen bruikbare spelers voor NAC gebleken, jammer maar helaas.

2   3  
Maarten

Kaj de Rooij moet je een kans geven, mee eens. Wat voor opties heb je nog meer? Toch in die 2 jaar is het een teleurstelling gebleken op enkele vlagen na. En in de luwte ? Dan is NAC niet de juiste club. Als er ergens een vergrootglas op ligt dan is het wel bij en rondom NAC. Iedereen is er bij gebaat op een goed jaar. Een contractverlenging op basis van wat winderige vlaagjes is natuurlijk geen optie. Bij goed presteren( wat ik hoop) ben je hem alsnog kwijt. Ik geloof nooit dat Kaj hier langer dan 3 jaar blijft.

1   0  
sam

Niet alle posities zijn dubbel bezet, We missen nog een linksback, centrale verdediger rechtsbenig en een rechtsbuiten. Het is afwachten of spelers gaan vetrekken en verwacht van Antonia niet veel dit jaar dat geldt overigens ook voor Ligoen, Maria, Rutten, Malone en Welat(langdurig geblesseerd) . Kan zijn dat Bakker samen met Plat centrale duo op middenveld gaat voormen samen met Schuppen of Banzuzi.

3   0  
Die ne gast

Ben het vaak (roerend) met Levien eens, maar niet met het feit dat hij om (dure) aankopen vraagt.
Streven van NAC=Breda om NAC op termijn de eigen broek te laten ophouden. Dan moet je nu niet een geldinfuus wijd open gaan zetten en het begrotingstekort nog verder te laten oplopen. Dan lukt het nooit om financieel onafhankelijk te worden.
Geld geven maakt lui, laat de (aankomende) directieleden maar creatief zijn en goed prioriteren met de middelen die ze wél tot hun beschikking krijgen (en die zijn voor KKD-begrippen al ruim).

0   0  
Jeronimooo

Het enige wat ik steeds storend blijf vinden zijn de opmerkingen over dat alle supporters een stem moeten hebben in wat er gebeurd bij de club.
Nu had Levien het weer over dat alle supporters maar mee moesten beslissen over de tenues….

Al die meningen, 2e, 3e, 4e….colonne’s hebben de club gebracht waar we de afgelopen jaren waren. Als NAC een stabiele koers wil dan moeten er juist geen bemoeienissen van buitenaf komen. Beleidsbepalers bepalen, de rest mag een mening hebben maar geen stem en de beleidsbepalers moeten niet van hun koers afgaan op basis van vele meningen.

En nu zullen mensen zeggen dat de koers van Manders ook niet de juiste was en daar ben ik het volledig mee eens. Dat was ook aan alle kanten duidelijk.

Laat NAC=Breda nu eerst eens rustig gaan bouwen aan de club zonder dat er allemaal al weer commentaar komt op wat wel goed gaat of wat anders moet.

Laad alle berichten na dit bericht in