Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #209

Das Phantom

In een extra lange uitzending worden Levien, Thijs 2, Yannick en Thijs 1 verrast door niemand minder dan Robert Maaskant, die de prijs kwam overhandigen voor de beste KKD Fan-podcast. Verder stonden de mannen uitgebreid stil bij het overlijden van het voetbalicoon Kees Rijvers, gaat het over de winst tegen Jong FC Utrecht, het uitfluiten van eigen spelers, de aankomende forumavond en de notulen van de clubraad. Veel luisterplezier!

Kees Rijvers overleden
Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Kees Rijvers op 97-jarige wedstrijd is overleden. De Bredanaar debuteerde op zijn zeventiende al voor NAC en vertrok uiteindelijk naar Frankrijk om profvoetballer te worden. Aan het eind van zijn loopbaan keerde hij weer terug in Breda. Later werd hij trainer van onder meer PSV, FC Twente en het Nederlands Elftal. Levien stuitte onder meer op een prachtige column uit het verleden over het voetbalicoon uit Princenhage.

Verrast door Maaskant
Ineens ging de bel en stond Robert Maaskant voor de deur. De oud-trainer kwam niet met lege handen, want hij had een échte schaal bij. Maaskant bleef een tijdje hangen, vertelde nog eens waarom City wel een goed idee was geweest, liet zijn licht schijnen over de velden in Zundert en haalde een aantal mooie anekdotes op. En ook nog lovende woorden voor de podcast!

Uitfluiten of aanmoedigen
Er werd gewonnen tegen Jong FC Utrecht, maar toch is het niet alleen maar feest in Breda. Na afloop was er veel te doen over het uitfluiten van Casper Staring en Cuco Martina nam het op voor zijn ploeggenoot. Moeten spelers nou eigenlijk onvoorwaardelijk worden gesteund of mag kritiek ook te horen zijn vanaf de tribunes. Een interessante discussie!

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #209
Bron:
B-Side Rats
12 Reacties
6   1  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@Fritske Dan een gratis tip voor jou:
Vanaf minuut 39:00 kan je weer luisteren!

4   2  
Scheids!!

Boe roepen of fluiten wanneer jouw team het niet goed heeft gedaan, dat kan en mag, maar ook niet oneindig!
Op de man gaan spelen, omdat ie zijn weg niet kan vinden tussen het losse zand, is triest en intens gemeen. Toekomstige spelers kijken ook mee en haken eerder af dan dat ze binnen worden geloodst. Dat laatste is tóch al een gruwelijk moeilijke opgave met deze technische staf en waardeloze RVC

2   0  
B-side wakker worden

Ben zelf niet groot fan van Staring, maar uitfluiten??.. Snap niet wie dat in zijn hoofd haalt. Ja je mag kritiek hebben, meesten lopen hier ook continu te klagen, is ook wel iets NAC's. Maar heb dan commentaar op JP dat hij hem opstelt. Zelf vond ik hem een veel betere wedstrijd spelen dan de voorgaande, duidelijk nieuwe opdracht met die tandem. En voor de rest is het afwachten op Leemans. Want we hebben nou eenmaal geen andere keus.

1   3  
Fritske d'n Olifant

Prima begin van de podcast met een mooie ode aan Kees Rijvers. Maar na 10 minuten betweterig gebral van Robert Blaaskaak heb ik m uitgezet. Sorry.

6   1  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@Fritske Dan een gratis tip voor jou:
Vanaf minuut 39:00 kan je weer luisteren!

4   2  
Waarom zo

grappig dat de derde opmerking al meteen iemand is die de city deal afgekeurd. Net of dat we met nac=breda ver zijn gekomen, gaan komen. Ik keur beide nog niet goed, maar nac=breda is meer nac = van hooijdonk Iedereen binnen nac is heeft een zeer close connectie met van hooijdonk. En ze leggen allemaal veantwoording af bij hem. En ik hior sommige al zeggen onzin maar neem van mij aan dat het zo is. ook dit zal na verloop van tijd uitkomen. zolang van Hooijdonk er zit gaat het niet goed. hij e=regiseerrd toch ook de carriere van zijn zoon. en via wie is die transfer gegaan ??? ja precies

2   0  
Wanny

@ WAAROM ZO

Zelfs al wordt het met de huidige mensen niks, dan wil dat niet direct zeggen dat we beter voor City hadden kunnen kiezen. We zullen nooit weten of het dan beter was geweest, sportief maar ook de club en alles er omheen.

Het enige dat me wel vrij zeker lijkt is dat als je eenmaal in zo'n groep terecht komt, je niet makkelijk weer terug kunt naar een zelfstandige status. En nu hebben we in ieder geval de aandelen in eigen beheer.

3   2  
nemehaf151

Proficiat met de prijs heren, welverdiend.

Die kots die Maaskant dan weer in de ether mag gooien, is wat minder aan mij besteed.
Het is weer hetzelfde riedeltje waarom City beter zou zijn geweest. Grote bergen geld die onze kant op zouden zijn gekomen en de hardnekkige drogreden dat de supporters het alleen hebben tegengehouden, omdat ze anders de identiteit zouden verliezen.
Toen hij werd ingehuurd door City om de boel aan te prijzen in de media begreep ik nog waarom hij (bewust) een verkeerde voorstelling van zaken deed, maar dat hij dat nog steeds volhoudt is echt te triest voor woorden.

3   1  
IBIO


Virgil van Dijk heeft WDS19 nul euro opgeleverd. Speelde daar te kort.
Voor Bart Verbruggen gaan ze wel cashen. Hoorde dat het om ongeveer €12500 zou gaan.

3   0  
Peter13

@Waarom zo

Het is duidelijk dat het met NAC=Breda allemaal nog niet loopt zoals we hadden gehoopt. Maar hoe het je kan vergaan als je eigendom wordt van een externe geldschieter zie je nu ook weer aan Vitesse. Nul zeggenschap over wat er met de club gebeurt en vaak opgezadeld met een kunstmatige schuld aan de vorige aandeelhouder(s). 't Is niet voor niets dat daar een Arnhemse club ondernemers probeert om een meerderheid van de aandelen in bezit te krijgen.

1   2  
Fritske d'n Olifant

@das phantom

Dank voor de tip :-). Niks ten nadele van jullie en ik snap dat je iemand die een prijs komt brengen niet gelijk weg stuurt. Maar Maaskantje pakte wel even lekker z'n momentje zeg maar. Verder leuke en vermakelijke aflevering weer.

1   0  
markenaa

Ik vond het verfrissend om te horen dat er meer mensen zijn die vinden dat er meer is dan alleen oud NAC jaren 80. En vooral dat er naast dat groepje echt nog wel meer NAC minded kwaliteit in de voetbalwereld rondloopt.
Met zijn alleen achter Pierre lijkt mij niet het beste voor de club. Een mix lijkt mij altijd beter en stabieler. Maar goed het is nu eenmaal niet anders. Volgend seizoen zal Lammers er wel ingeschoven worden.

1   0  
Arnac

Gefeliciteerd met de prijs!

Wat betreft Janosek:
Die heeft zijn beste wedstrijden als linksbuiten gespeeld en absoluut niet als 10.
Ik vind het vreemd dat de trainer dat niet gezien heeft. Tuurlijk zijn er blessures geweest waardoor het anders moest, maar als je hem linksbuiten kan zetten, dan is dat de beste optie.
Vanaf die plek is hij het meest betrokken geweest bij het spel en het meest betrokken bij doelpunten.
Voor een 10 is hij net wat te statisch of hij gaat de bal ophalen voor zijn eigen verdediging en daar wil je hem niet hebben.

Laad alle berichten na dit bericht in