Wij gaan niet opzij

Notulen Clubraad: nieuwe voorzitter, minder Superboeren en meer

Das Phantom

De Clubraad van NAC heeft gisteren de notulen online geplaatst van de laatste vergadering die op 22 februari werd gehouden. In dit bericht een aantal opvallende zaken uit die vergadering.

Nieuwe voorzitter
De Clubraad heeft een nieuwe voorzitter. Waar tot voorheen Karel Mul voorzitter was van het orgaan, worden die taken vanaf nu overgenomen door Mirjam de Wit – van Loon. Verder zijn de termijnen van Hugo Stam en Tjerk van Loonhout verlengd.

Helft van de Superboeren
Als NAC en De Graafschap volgend seizoen weer tegen elkaar spelen, mogen de Superboeren slechts de helft van de supporters meenemen naar Breda. Dat heeft NAC besloten na de ongeregeldheden van dit seizoen waarbij een trommel met geweld naar binnen is gebracht in het uitvak. Dit was tegen de afspraken in. Als de supporters van De Graafschap zich wederom misdragen, is de volgende stap een wedstrijd zonder uitpubliek.

Forumavond
In de notulen is te lezen dat NAC in ieder geval zelf verslag gaat doen van de avond, gaat filmen en vanuit die opname informatie delen met de achterban. De club maakt zelf ook een verslag van de avond.

Gebrek aan ervaring
De Clubraad uit in de vergadering de zorgen over het gebrek van ervaring binnen vijf van de belangrijkste pijlers in de organisatie (Commercie – TD – RvC – Trainer – AD). Alleen op commercie is er langdurig geleverd, aldus de Clubraad. NAC heeft daarnaast 21 van de 27 maanden dat NAC=Breda de club in handen heeft geen Algemeen Directeur gehad en dat zou niet goed zijn voor de sturing binnen de club,.

“Vanuit NAC wordt aangegeven dat met het aanstellen van de nieuwe algemeen directeur dit keer ook de commercieel manager en de financieel manager vóóraf worden betrokken. Dat lijkt zo logisch maar is bij de vorige aanstelling niet gebeurd”, is te lezen in het verslag. “Beide managers (Eric Matijssen en Edgar Mol) hebben een goed beeld bij wat de dagelijkse aansturing van een BVO vraagt en zullen dat ook toetsen. Eric geeft aan dat hij ook een shortlist met kandidaten heeft aangeleverd en dat gesprekken worden gevoerd.”

Zundert en stadion
Verder wordt er in de vergadering ingegaan op de trainingslocatie in Zundert en het stadion. Allereerst over Zundert. Daar is nog een contract voor 2,5 jaar en de club onderzoekt, op verzoek van de RvC, de mogelijkheden die er zijn. Er wordt volgens NAC verder gekeken dan Boeimeer en Zundert. Voor de zomer moeten alle scenario’s duidelijk zijn.

NAC onderzoekt wat de mogelijkheden zijn voor het verlagen van het veld tot twintig centimeter boven de grond. “Bij het uitwerken van deze businesscase wordt overigens rekening gehouden met het feit dat het veld sowieso groot onderhoud nodig heeft. Door te kiezen voor deze 20 cm wordt het veld/stadion evenementproof en daarmee gunstig voor je verdienmodel.” Als de plannen doorgaan wordt er daarna gekeken of de tribunes worden verlengd zoals op de B-Side is gebeurd.

Lees hier de volledige notulen van de vergadering. 

Bron:
B-Side Rats, Clubraad NAC
19 Reacties
7   1  
Bo Nus

Eindelijk goed handhavend nieuws over trommelverbod. Zou voor mij ook al verder mogen gaan door direct verbod voor 2 seizoenen.

Ik pleit er wel voor het ertoe te leiden dat pyro's en grote spandoeken weer kunnen in ons stadion ter terugbrenging van de sfeer, waar we eens zo uniek in waren. Rauw en sfeervol ja. vertrutting en trommelaars nee.

6   2  
Spitfire

Het blijft toch zonde, die problemen met De Graafschap. Iedereen die NAC en/of De Graafschap een beetje gevolgd heeft in Mei 2001 zou toch veel beter moeten weten..... Ik zal inmiddels wel tot een oudere generatie gaan behoren....

7   2  
Paul Soeters

Trouwens, hoe verging het met de NAC-aanhang de laatste keer in Doetinchem? Wat mogen die de volgende keer nog meenemen van NAC zelf! Is daar al iets over gezegd door NAC zelf.

5   1  
Dos

Spitfire

De conclusie is inderdaad dat we inmiddels 23 jaar ouder zijn. Voor mij hebben de superboeren een speciaal plekje in mijn hart sinds die bewuste avond in 2001. Ik was toen ook in het uitvak en een hechte vriendschap is ontstaan.
Vrees alleen dat de meeste supporters van NAC en de Graafschap uit die tijd niet meer zo fanatiek zijn als toen. Voor mij geldt dit in ieder geval,want ik ga alleen nog naar thuiswedstrijden.

5   1  
Gjoewie

Spitfire? Dat zijn toch die vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog? En ja, die horen dus bij een oudere generatie.
Alle respect voor De Graafschap en de supporters. Maar een trommel is echt uit den boze. Ik vind dat Soeters wel gelijk heeft en ik vrees dat het uitvak bij de volgende Graafschap-NAC (playoffs?) ook maar half gevuld mag worden. Oog om oog, tand om tand. Gelijke monniken, gelijke kappen. Bij de weg: dat zijn geen zwarte hoodies.
Bij de Graafschap weten ze al jaren dat wij trommels weren. Dus hadden ze slimmer moeten zijn. Tijdens de wedstrijd gaf ik al aan dat ze die trommel uit het vak moesten halen.
Ik geloof ook helemaal niet dat de spelers van jouw team harder gaan lopen als jij op zo'n trommel staat te raggen. Het doet me denken aan slavendrijvers uit vroeger tijden.

2   12  
Naamloos

Het is echt belachelijk om supporters te weren op basis van een meegenomen trommel.
Trommels zijn kut maar op deze manier draag je bij aan de algehele tendens rondom het weren van uitsupporters.

5   2  
fvf6

Wat zijn sommige hier weer kortzichtig . Verbeter de wereld en begin bij je zelf . Als ik allemaal op moet sommen wat onze eigen (uitsupporters) de laatste jaren hebben uitgevreten ben ik nog wel even bezig

5   0  
BREDA👊BAVEL

Ik vraag het me nog altijd af, wellicht niet relevant maar waar zijn de geel/zwarte netten in het goal?

0   8  
Bou

Trommels zijn kut en ja dit wordt aangegeven door NAC dat deze niet welkom zijn. Om dan met geweld een trommel naar binnen te krijgen is ook kut. Maar om gelijk zo te gaan straffen is echt heel kansloos. Kijk dan ook eens naar onze supporters. Als we zo doorgaan komt er een algeheel uitsupporters verbod, dit is koren op de molen van sommigen.

6   0  
Scheids!!

Volgens sommigen moet je dus meerdere keren over de scheef gaan voordat er sancties moeten worden opgelegd?
Niks daarvan! Dit was zorgvuldig gecoördineerd en het toegepaste geweld was bovenmatig en ook zeker onnodig!

3   5  
RV

Er zullen er vast een hoop er niet mee eens zijn, maar persoonlijk vind ik het nogal een flauwe regel m.b.t. die trommels. We roepen over betutteling maar intussen betuttelen we uitsupporters en hebben we het meest schandalige uitvak van het hele betaald voetbal. Blijkbaar hoort het bij veel supporters van andere clubs bij hun manier van support. Veel clubs overigens die ons NAC al lang voorbij zijn gestreefd qua sfeer. Dat het niet onze sfeer is lijkt me prima.

Promoveren, hoofdtribune doortrekken om meer plek te creëren voor NAC supporters (en sponsoren) en dat uitvak eindelijk eens normaliseren om ook de sfeer te verbeteren in het stadion.

7   1  
Bo Nus

Eindelijk goed handhavend nieuws over trommelverbod. Zou voor mij ook al verder mogen gaan door direct verbod voor 2 seizoenen.

Ik pleit er wel voor het ertoe te leiden dat pyro's en grote spandoeken weer kunnen in ons stadion ter terugbrenging van de sfeer, waar we eens zo uniek in waren. Rauw en sfeervol ja. vertrutting en trommelaars nee.

6   0  
Badeend

@ Naamloos en Bou
De maatregelen tegen De Graafschap zijn niet omdat ze een trommel meenamen. Die gaan om het moedwillig breken van een gestelde en gecommuniceerde regel - met geweld. Als we daar niets aan doen, is het JUIST koren op de molen van het anti-away sentiment.

Ik vind een trommel ook kut en ben blij dat ik daar niet mee lastig gevallen wordt in het Rat Verlegh Stadion. Maar dat terzijde.

3   0  
D'n Klaagmuur

@BO NUS: Pyro gaat de KNVB nooit toelaten om de hele simpele reden dat vuurwerk in zijn algemeenheid landelijk verboden is behalve op 31 december, laat staan tijdens een evenement als een voetbalwedstrijd met drommen mensen op elkaar. Ik vind dat ook jammer, want het blijft een mooi gezicht, maar dat gaat never nooit gebeuren.

1   1  
Bo Nus

@ klaagmuur.

Als Nac zelf t gedoogd komen we al een heel eind. Daar gaat t om. Tis al 100 jaar verboden.

2   0  
D'n Klaagmuur

@BO NUS: NAC gaat dat nooit gedogen, want er staan gewoon dikke boetes op. Of ga jij die lappen dan?

4   3  
ome cor

Trommels zijn ook niet echt mijn ding, maar wie is NAC/wie zijn NAC supporters om te bepalen welke supporters-uitingen er wel of niet in het uitvak mogen ? Dictatoriaal geneuzel, klantonvriendelijk en ongepaste hooghartigheid die niet bij Breda past.

3   3  
markenaa

@ome cor

Inderdaad kunstmatig tegendraads en meer van dat soort onzin. Een paar 100 man in een vak met een trommel tegenover 17000 NAC supporters. Ik zou me als NAC supporter er meer druk om maken dat je niet over de trommel heen komt met zovelen

1   0  
WillyG

@ome Cor

Het zijn geen klanten, het zijn gasten. En als je ergens te gast bent dan gelden er ook regels voor jou. Voor klanten trouwens ook.

Als jij thuis gewend bent overal je snot aan af te smeren, wil niet zeggen dat je dat aan het tafellaken in een restaurant kan doen “Want klant is koning”

Als wij in ons huis een trommel storend vinden, mogen wij van onze gasten verwachten dat ze onze regels respecteren. Echt, zo simpel is het.

0   0  
ome cor

@WillyG
De even zo hooghartige als infantiele gedachte dat supporters van de thuisspelende club bepalen hoe supporters van de bezoekende club hun team mogen aanmoedigen is nog smeriger dan je snot overal aan te smeren.

In een dictatuur bedenken de leiders ook wat het volk zou moeten denken.
Het gaat hier over een voetbalwedstrijd waarbij supporters hun club niet hard genoeg kunnen aanmoedigen en daarom de trommel in het uitvak niet kunnen overstemmen.
Dat zegt meer over het gebrek aan luidruchtige NAC supporters dan over die ene trommel in het uitvak.

En sorry Willy, maar bezoekers van een voetbalwedstrijd zijn weldegelijk klanten.
Je koopt een kaartje en er wordt een dienst geleverd. Garantie op winst heb je nooit.

Laad alle berichten na dit bericht in