Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #22

Praatpapegaai

Vandaag hebben we weer een bijzondere gast. Niemand minder dan Sjoerd Mossou schuift vanavond aan om mee te praten over onder andere het interview met Kali, het definitief laatste jaar van El Allouchi, het beleid bij NAC en natuurlijk gaan we het ook over shirts hebben. De lengte ging weer eens richting een zomergasten uitzending maar dat was zeker de moeite waard!

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
12   0  
Chris W.M.

@Dirk

Zou heel vreemd zijn van de buren. Meest voor de hand liggende is dat ze Stekelenburg een jaar of 2 contracteren, heeft nog samengespeeld met hun TD, en dat ze die jongen die nu naar Almere is gegaan laten rijpen om het straks over te nemen._

Wat wél schijnt te gaan gebeuren is dat Monsalve naar de 2.Bundesliga vertrekt voor een bedrag rond de 3 ton.

8   4  
Gek

Leuke podcast weer heren. Kan me erg vinden in het verhaal van Sjoerd met betrekking tot zijn ideeen op het gebied van beleidsbepaling.

Zoals ook in de podcast besproken wordt, is bier nog hetgeen het meest aan NAC verbonden. Is er ooit bekeken of het haalbaar is om een eigen brouwerij(tje) te runnen als NAC zijnde? Je zou niet uit hoeven dragen dat het echt van NAC is, waardoor je een veel grotere afzetmarkt hebt. Lijkt me zeker iets winst gevends te kunnen zijn. Hoe wordt hier tegenaan gekeken?

3   15  
Den dirk

Het schijnt dat Olij in gesprek is met onze oosterburen...

12   0  
Chris W.M.

@Dirk

Zou heel vreemd zijn van de buren. Meest voor de hand liggende is dat ze Stekelenburg een jaar of 2 contracteren, heeft nog samengespeeld met hun TD, en dat ze die jongen die nu naar Almere is gegaan laten rijpen om het straks over te nemen._

Wat wél schijnt te gaan gebeuren is dat Monsalve naar de 2.Bundesliga vertrekt voor een bedrag rond de 3 ton.

1   3  
Beest

@Chris

Ik hoop het met je mee.

Maar het gerucht gaat toch echt dat ze in gesprek zijn .

De keepers van Willem 2 zijn naar Almere en Anderlecht. En het schijnt dat Olij een clausule heeft van 2.5 ton

1   3  
Beest

Als dat van monsalve waar is, zou dat schitterend zijn zeg!

Dan haalt tom momenteel veel geld op

7   0  
Ivo

Ik vind dit heel dubbel hoor.

Voor het eerst in jaren hebben we echt marktwaarde gecreëerd, je kan Olij, Monsalve van Hecke en misschien ook nog wel Verschueren verkopen en zo ruim 3 miljoen ophalen.

Maar dan ben je wel bijna heel je as kwijt én je kan het geld waarschijnlijk maar voor een klein gedeelte gebruiken voor versterkingen vanwege Corona. Want eerst moeten de gaten in de begroting gedicht worden. En dat is natuurlijk super voor de financiële positie van NAC, maar sportief is het wel een aderlating.

2   0  
Beest

Ivo

Ik snap de redenering inderdaad ook niet , maar mocht er inderdaad een clausule zijn heeft nac niks te zeggen.

Zie hem liever nog 1 jaar blijven en gratis weg ,dan 2.5 ton pakken . Kan volgend jaar Verbruggen onder de lat staan

0   34  
Kipiani

Het technisch beleid bij ons is in handen van een Belgische amateur, met een netwerk bij de amateurs en een ambitie van een amateur.
Dit zit echt helemaal fout.

10   0  
HupNAC 1996

@Kipiani

AS Monaco zijn amateurs in jouw ogen? Het enige wat tot nu toe zeker is, is het aantrekken van Haye en volgens mij is bijna iedereen het er over eens dat hij een versterking is. Laten we eerst maar eens afwachten voordat we heel de club weer gaan afbranden en van vooraf aan beginnen.

6   2  
Buurman

We dienen realist te zijn. Geld is voor NAC hoofdzaak, ook omdat onze eigenaren, simpelweg t.z.t. hun geld terug willen. Dat is geen kritiek. Juist niet want door het te zien ( en te zeggen) zoals het is voorkomt dat juist allerlei ongenuanceerde, veel te harde, kritiek.

Dessers werd nog voor een amateuristische vijf ton verkocht als topscoorder van de keuken. En iedere mafkees ( excuus mafkees) kon zien dat deze jongen meer potentie had. Hij koos ook voor de 'verkeerde' club voor zijn karakter.

Tom doet, laten we daar nu gewoon eerlijk over zijn, zijn werk , zeker voor NAC begrippen, goed.
Van Hecke is zeer goed verkocht. Voor Monsalve drie ton is het juiste bedrag. Minder mag ook niet. Olij voor 250.000 ben je spekkoper. Voor verkoper NAC veel te weinig, maar als die clausule er is dien je die te respecteren.

Kijk je naar de spelers die vertrekken en waarschijnlijk vertrekken dan komt het steeds meer in beeld Dat het noodzaak is Kali een goeie kans te geven. Kali in goede doen is voor de keuken top. En hij heeft eigenlijk geen flikker misdaan.

Dogan vind ik in potentie geen mindere spits dan Dessers. Laten we die nu ook niet te vroeg afserveren omdat we weer van alles gaan roeptoeteren. Daarom hoop ik dat de Bside redactie het principe van "gelegenheid geven tot weerwoord" blijft hanteren. Compliment voor die jongens want meehuilen met de wolven in het bos is veel gemakkelijker. Het gaat in veel opzichten met ons NAC toch de goeie kant op.

7   1  
Breda1976

Beest loopt zoals zo vaak weer complete onzin uit te slaan.

Nick heeft geen clausule van 250k. Sparta heeft namelijk al 250k geboden, maar NAC wil 400k hebben voor Nick. Sparta vond dat teveel. Het is echt stuitend hoeveel onzin jij hier altijd verkoopt.

Willem 2 kan dat geld natuurlijk wel betalen. Of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen, vraag ik mijzelf sterk af.

0   0  
The Cosmic Gate

Is hier ook een video opnamen van ?

4   0  
Praatpapegaai

@The Cosmic Gate, Nee, daar zijn geen video opnames van, maar eerlijk gezegd.... moet je dat ook niet willen ;-)

1   4  
Beest

@breda1975.


Achjee weer zo ene. Toevallig zelfde IP-adres als linksrechts?

Kom is met bewijzen dan waar ik er compleet naast zit? Elke simpele kan roeptoeteren op het internet.

En aub stuur de links door waar nac dat bedrag vraagt , Ik smeek het je .

Lees anders even het stukje terug " Sparta heeft Olij nog altijd op de korrel. Er staat echt duidelijk : het gaan om het bedrag van 250.000 volgens het ad .

Enorme pannekoek

6   0  
Italo (bsr)

@beest
Waar in dat stuk staat dat het om een clausule / gelimiteerde transfersom gaat? Waar jij over rept.

Je veroordeeld een ander voor ‘roeptoeteren’ , maar zelf plaats je:
“Het gerucht gaat dat ze in gesprek zijn” , of “het schijnt dat Olij een clausule heeft van 2,5ton”

De vragen om opheldering en bronnen die je zelf vraagt, kan ik ook aan jou vragen. Zie je bronnen graag.

2   0  
geelzwartwit

Ik vraag me al een hele tijd af waarom NAC de sportieve footprint van Atletico Madrid of het NAC 1e periode onder Ronald Spelbos hanteert.

- Als je de speelwijze en spelopvatting van Atletico ziet (en daarbij gepassioneerde trainer) dan komt die club in beleving dichtbij NAC en hoe de supporters van NAC het graag zien. Atletico is door een consequent sportief beleid de afgelopen 10 jaar ook opgeklommen. Na Vreven past Hyballa wellicht nog beter bij zo'n sportief beleid. Kijk hoe Atletico het doet, analyseer de speelwijze en type spelers en maak je eigen versie voor de komende 10 jaar.

- Als je naar de 1e periode onder Spelbos kijkt dan kun je de type spelers en speelwijze zo uittekenen. Er werd gewerkt met een gouden driehoek (Lokhoff - Lammers - Pierre). Die periode is voor veel 45+ supporters het voetbal en de stijl waardoor hun NAC hart sneller is gaan kloppen. NAC speelde in die tijd heel herkenbaar voetbal.

Zelf zou ik NAC heel graag als kopie van Atletico zien. Herkenbaar aan de speelstijl en de onverzettelijkheid, op het randje en gaan tot de laatste minuut. Met een herkenbare opstelling en positiespel. Weinig weggeven achterin en altijd een goede mix van harde werkers en een paar creatieve spelers op essentiele posities.

Onverzettelijk, gedreven en creatief... of heb ik het nu over de NAC supporters..?...hummmm

0   0  
geelzwartwit

*edit

...waarom NAC NIET de sportieve footprint...

1   0  
Oosterhout3

Bohui is gewoon gehaald door Tom, niet door technisch hart of door smulders

1   0  
Da Pope

@Oosterhout3

Ik verwarde hem met Kaikai, die natuurlijk wel door het technisch hart werd gehaald.

Laad alle berichten na dit bericht in