Wij gaan niet opzij

´Interesse voor Monsalve´

DeWeesJr

Nacho Monsalve mag vertrekken bij NAC. De verdediger geniet interesse uit Duitsland.

Een club uit de tweede Bundesliga heeft interesse in de Spanjaard. Het zou zelfs om een promotiekandidaat gaan. Het is daarom de verwachting dat de deal voorlopig nog niet rond is aangezien de club afwacht op welk niveau het volgend jaar actief is.

NAC zou een vraagprijs hanteren van 350.000 euro. De Duitse club heeft al aangegeven dit te gortig te vinden. NAC zal hoogstwaarschijnlijk nog zakken met de prijs en een hoger doorverkooppercentage afdwingen.

Monsalve drukt met zijn salaris stevig op de begroting waardoor het beter is voor NAC dat de centrale verdediger vertrekt. Mochten Monsalve en V Hecke vertrekken zijn alleen Riera en Rösler nog échte centrale verdedigers in de selectie. Eerder gaf Peter Hyballa aan graag nog een linker centrale verdediger aan zijn selectie toe te voegen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
42 Reacties
73   1  
ome cor

Alleen Riera en Rösler is wel erg matig voor een club die promotie als doelstelling heeft.

Te meer omdat Rösler voor mij nog steeds die jongen met potentie is, maar nog niet die jongen die me overtuigd heeft.

55   5  
Marti

Is toch jammer dat hij weg moet ,

20   2  
Naccie1912

Door zijn blessures niet heel veel van hem kunnen zien dit seizoen, maar ben best gecharmeerd van hem. Van mij hoeft hij niet weg, denk wel dat hij van waarde kan zijn!
Maar mocht hij zo drukken op de begroting met zijn salaris, snap ik dat NAC een poging doet.

43   3  
ric

Onze sterkste as: Doelman + verdediging is aardig op weg om ontmanteld te worden.
Denk dat als je door had kunnen bouwen op deze sterke as, aangevuld met doelpunten op het middenveld en zeker voorin, je mee kan doen met de Graafschap en Cambuur om de promotieplaatsen.
Hopelijk wordt onze sterkste as....ik vermoed dat Olij ook nog zal vertrekken...niet een te zwakke as wordt.

18   2  
Hoge Vucht

BN de stem spreekt over een salaris van een ton. Ik vond dat niet bijster veel, ben benieuwd of ze hier iemand voor terug kunnen halen die net zo belangrijk kan zijn (in potentie dan) die minder duur is.

Al kan je met een transfersom van 250k ook best wat natuurlijk.

10   3  
Ivo

Het grootste voordeel is op de lange termijn. Door deze extra inkomsten hoeft NAC misschien minder hard te saneren of bij te lenen. En kan de salarisbegroting grotendeels overeind blijven.

Maar voor de korte termijn is het minder, we raken goede spelers kwijt die je niet makkelijk kan vervangen.

73   1  
ome cor

Alleen Riera en Rösler is wel erg matig voor een club die promotie als doelstelling heeft.

Te meer omdat Rösler voor mij nog steeds die jongen met potentie is, maar nog niet die jongen die me overtuigd heeft.

14   0  
The Cosmic Gate

Ik zal dit echt jammer vinden ! Was erg blij met wat ik van deze Spanjaard gezien heb .
Maar als hij voor een erg leuk bedrag en mooie doorverkoop percentage verkocht kan worden , en HET belangrijkste er een GOEDE /bewezen ervaren vervanger is ...dan zeg ik doen

7   3  
10diego

Beetje lastig als de beoogde leider in de kunstgrascompetitie niet op kunstgras kan spelen vanwege fysieke ongemakken.

9   4  
Ratjeduneerste

@Ivo

Ik denk dat eventuele tekorten met de verkoop van Van Hecke al ver opgevangen worden. Seizoenskaarten verlies je +/- 4 ton op t.o.v. vorig seizoen, losse kaartverkoop is nog afwachten, TV-gelden zijn voor NAC gunstig dus zullen er niet op achteruit gaan, sponsorinkomsten zal ook max. een paar ton minder zijn.

Denk dat je met die 2 miljoen dus al een eind komt. Dat betekent dat het overige geld dat daarvan overblijft (5 ton) in de spelersbegroting kan en zo kun je deze ook redelijk gelijk houden.
Ik denk dus niet dat er spelers 'moeten' vertrekken, al is het wenselijk een paar grootverdieners van de loonlijst te schrappen.

Ik vind Monsalve met een ton geen grootverdiener. NAC heeft de pech gehad dat hij veel geblesseerd is geweest, anders is hij die ton zeker waard.

Vind 3,5 ton een schappelijke prijs. Ik zou niet te ver gaan zakken als NAC zijnde. Als het daadwerkelijk een promotiekandidaat is dat moet dat geen erg grote transfersom voorstellen. Die hale hogere omzetten en begrotingen dan de meeste Eredivisie-clubs.

12   3  
Jvd

Als Monsalve, met zijn kwaliteiten, al op de begroting drukt. Dan denk ik dat het ook afgelopen is voor Kali.

24   0  
7hills_rules

Als het een club is uit de 2de Bundesliga die nog strijdt om promotie dan kan het alleen maar gaan om HSV, Stuttgart of Heidesheim.

HSV en Stuttgart zijn grote clubs met veel supporters en daar is 350.000 euro geen probleem voor zijn. Ik gok dus op Heidesheim

2   1  
7hills_rules

Bedoel natuurlijk Heidenheim ipv Heidesheim

4   6  
StijnBreda

Monsalve heeft mij persoonlijk nog niet kunnen overtuigen. Maar zeker een goede kracht om er bij te houden.
Onze verdediging met Olij er achter is toch best stabiel gebleken.
Ook denk ik vind ik het persoonlijk zeker een meerwaarde hebben dat het centrale duo de zelfde (moeder) taal spreken.
Met Olij die vloeiend Spaans spreekt zou ik er niet snel voor kiezen om Monsalve te laten gaan.

18   0  
Da Pope

Ik kan eigenlijk maar drie redenen bedenken waarom je afscheid zou nemen:

- NAC anticipeerde op promotie en heeft daarom in een aantal contracten een clausule opgenomen, waardoor spelers na hun eerste jaar meer zouden gaan verdienen. Monsalve is er daar één van
- NAC twijfelt over de fitheid van Monsalve
- Hyballa ziet het niet in hem zitten

Puur voetbaltechnisch kun je hem er prima bij houden. Ook omdat je wil voorkomen, dat je weer opnieuw aan een elftal moet gaan bouwen. Het geld is natuurlijk lekker, maar straks duurt het een hele poos voor er weer een ingespeeld team staat.

15   2  
Chris W.M.

@Da Pope

Monsalve heeft alleen de eerste 5 potjes en het laatste potje van afgelopen seizoen als centrale verdediger voor de neus van Olij gespeeld. Dus dat ingespeelde zal wel meevallen wat dat betreft.

Belangrijkste reden die al aangegeven staat is natuurlijk dat NAC al langere tijd op zoek is naar een linksbenige CV. Ook Brood heeft dat vorige zomer in de voorbereiding al aangegeven. Als je dat weet als Monsalve zijnde, en weet dat Riera redelijk onomstreden is, dan kun je inderdaad genoegen nemen met een plek op de bank, of rondkijken om te zien of je elders terecht kunt. Hetzij voor een plek in de basis, hetzij waar je meer kunt verdienen. Als NAC Monsalve inderdaad zal laten gaan, dan moet de vervanger al klaar staan. Om Monsalve "erbij te hebben" is leuk, maar daar verdiend hij teveel voor in mijn ogen.

7   11  
Wanny

@ Ratjeduneerste

Je begroting krijgt een veel grotere klap als er tot de winterstop zonder publiek gespeeld wordt.

We hebben 5.712 seizoenkaarten verkocht, die inkomsten zijn zeker.

Normaal zit er gemiddeld zeg 14.000 man, dus dat is dik 8.000 meer dan we aan seizoenkaarten hebben verkocht.

8.000 x 15 euro = 120.000 euro per wedstrijd zonder publiek. Tot de winterstop heb je het dan al over een miljoen dat je minder hebt. Puur op toeschouwers.

Dan heb je nog je sponsorinkomsten rond wedstrijden (catering, stoelen, reclame uitingen etc). Dat kan ook zomaar een ton per wedstrijd zijn.

Dan nog sponsors die af moeten haken en lagere inkomsten uit de parachuteregeling.

Zonder overheidssteun heb je aan die 2 miljoen voor Van Hecke nog niet genoeg om de gaten te dichten denk ik.

7   3  
WillemBreda

@Wanny: ik zie de teller toch echt op 8500+ staan inmiddels...

7   4  
Beest

@Willembreda

Danny bedoeld 5712 gouden ssc . Die inkomsten zijn zeker. Nac moet de rest compenseren voor de gemiste wedstrijden .

Ik hoop dat die mensen inzien dat nac gewoon langzaam aan erg goed bezig is , en afzien van die compensatie .

6   0  
Da Pope

@Chris WM

Fair enough. Dat klinkt logisch.

@WillemBreda

Wanny heeft een punt. Alleen de inkomsten van de 5712 gouden SCC's zijn zeker. Voor de andere verkochte SCC's geldt dat je een bedrag mist voor de wedstrijden, die mensen niet bij hebben kunnen wonen. Dat deel van de prijs van de SCC's moet namelijk als korting op een nieuwe SCC worden gegeven. Als je daar nu geen rekening mee houdt, heb je volgend jaar een gat van heb ik jou daar.

1   1  
Beest

*wanny

4   2  
Ivo

@Willem

De inkomsten van de gouden seizoenkaarten zijn zeker. Bij de reguliere seizoenkaarten (bijna 3000 nu) is er een compensatieregeling, dus geen publiek = geen geld.

Horecaomzet =0. Verkoop Losse tickets = 0. Merchandising is een stuk minder. Sponsoring zal teruglopen, want minder publiciteit en ook sponsoren hebben het moeilijk. De TV-inkomsten zouden al teruglopen ivm de degradatie.

In de eredivisie was er een begroting van +/- 13 miljoen, die zou al naar rond de 10 miljoen zakken voor komend seizoen maar aan gegarandeerde inkomsten (zonder transfers) haal je nu misschien maar 5 of 6 miljoen binnen. Ik sta er echt niet van te kijken als er een gat van 4-5 miljoen ontstaat. Dan is 3 miljoen aan incidentele transferinkomsten heel lekker en misschien wel je redding, maar je hebt geen ruimte om te investeren zo.

2   0  
7hills_rules

@WillemBreda

Waar staat die teller?

2   0  
B

De overige seizoenskaarten die nu verkocht worden zijn wel direct geld. Nadeel hieraan is dat ze volgend seizoen gecompenseerd worden en je dan eigenlijk de druk op je begroting krijgt.

4   26  
Olij nie blij

Nick Olij heeft een eerste oriënterend gesprek gehad met onze zusjes....

2   24  
Harrie

Het is angstvallend stil rondom van Hecke. Lijkt er dus op dat TVDA voor zijn beurt heeft gepraat en JP er niet uit komt met Monaco. Had hij beter stil kunnen houden tot het rond was.
Het lijkt erop dat ze nu hopen wat geld binnen te halen met Monsalve.

11   0  
mrc

@olijnieblij

kom dan ook direct met een goede bron ipv hier de boel opruien ;)

16   1  
Chris W.M.

@Harrie

Volgens mij heeft Manders dit eind vorige week nog aangegeven. Kamp van Hecke is aan zet, zijn verwachting was dat het nog wel een week of 2, 3 kon duren voordat e.a. rond zou zijn.

7   0  
Oldskool

Bij de inkomsten roepen veel mensen altijd hoe het kan dat er zo’n lage spelersbegroting is. Men vergeet dan dat veel inkomsten een kostenpost kennen. Dat blijft een blinde vlek voor veel supporters.

Nu zie ik echter tegenovergestelde berichten.

Als NAC zonder publiek speelt zijn er veel minder inkomsten maar ook veel minder kosten. Daarbij heeft NAC volgens mij korting op de huur bedongen voor die periode en werd er gebruik gemaakt van de NOW regeling.

Totaal zal het zwaar zijn maar gaten van 4 a 5 miljoen geloof ik niet. Alleen al de bemensing en veilligheid rondom wedstrijden is een stevige post.

Veel zal afhangen wat sponsoren doen.
Dat gezegd hebbende. Ik ben (kleine) sponsor en heb nog geen enkel voorstel gehad. Misschien gaan ze er vanuit dat ik stilzwijgend verleng (en daar zal het ook wel op neerkomen, maar best bijzonder is het wel.) Ook mijn stoel is nooit goud of niet goud geworden en zit vlgns mij niet in de “gouden aantallen”.

Ik weet niet hoeveel stoelen sponsoren hebben, maar vele honderden sowieso vlgns mij.

3   1  
scheppioni

Mits gezien zijn fitheid had ik Monsalve toch bij ons NAC gehouden, dit bedrag is toch wel weinig voor een fitte type Monsalve in mijn ogen !

2   9  
Gast

Dat van Olij klopt.Wil niet zeggen dat hij dan ook daar naar toegaat.

6   8  
Pietjebel

Iedereen drukt allemaal maar op de begroting lijkt het wel
Willen ze nog promoveren volgend seizoen?
Of gaan we weer een verloren seizoen tegemoet

Als je al zie wat de graafschap heeft gehaald en wat ze al hadden tel daar cambuur bij op en je weet de uitkomst al denk ik

3   2  
Wanny

Een accountant zal voorschrijven dat NAC een reservering moet treffen voor de potentieel terug te betalen seizoenkaarten.

Dus dat geld kun je niet gebruiken in je begroting.

4   0  
@ Wanny

NAC heeft het zo opgezet dat dat niet nodig is. De begroting kan dit seizoen rond gemaakt worden. Je krijgt korting op je scc volgend jaar, dus geen effect voor de jaarrekening van dit jaar. Enkel een lagere begroting voor komend seizoen.

6   0  
Ratjeduneerste

@Wanny

Ben ik het niet mee eens. Op papier klopt het, dat je zoveel aantal kaarten en daarmee inkomsten misloopt. Maar denk ook aan uitgaven die je niet hebt.
- Security tijdens wedstrijddagen
- Horeca-uitbuiting
- Overige aanwezig personeel
- Integrale veiligheid
- Stadionhuur zal momenteel binnen de gemeente naar gekeken worden

Daarnaast vallen de gedorven sponsorinkomsten relatief mee m.i. wedstrijden zullen uitgezonden worden op TV dus reclame-uitingen in fysieke vorm zullen blijven.

Daarnaast is het ook aan NAC om eens op een slimme manier invulling te gaan geven aan de marketing-afdeling. In mijn optiek schiet deze al jaren tekort en verlies je hier veel potentiele inkomsten mee.

Dus ik denk dat we het makkelijk zouden moeten redden met die 2 miljoen. Grote hamvraag is dan alsnog 'wanneer mogen we de stadions weer in?'

Daar zal ook veel vanaf hangen uiteraard.

2   1  
Tombola Breda

Jammer. Ik vind het een prima speler die rust en overzicht heeft. Geen topper maar altijd solide cijfers.

Tegelijkertijd snap ik de keuze vanuit NAC als inderdaad blijkt dat een ander type speler beter binnen het huidige speelsysteem past. En nu is het moment om nog een reëel bedrag te kunnen vragen.

Ik verwacht overigens wel dat ze al redelijk ver zijn met een nieuwe CV. Misschien wel vanuit City? Anders nemen ze wel een heel groot risico op zo'n cruciale positie.

1   11  
Arie

Grote schoonmaak om budget vrij te maken voor de nieuwe kans voor onze herboren Kali!

14   0  
bart

Wat een miskleun trouwens dat ons plaatselijke krantje in de papieren versie bij dit artikel een foto plaatst van Roger Riera.

2   0  
The fly

Eigenlijk best wel bizar (Stiekem ook wel begrijpelijk qua kosten). Onze beste spelers Olij en jp gaan weg. Monsalve was voor zijn blessure een goede speler.
Ik ben benieuwd of onze duitse vriend een goede vervanger kan krijgen.

1   0  
Zlep

Hier snap ik niks van. Een van de betere spelers. Ik zag hem graag spelen, eindelijk body op het veld.

1   0  
SjorsNAC

Op deze manier gaan we nooit uit de kkd komen als elke keer onze beste spelers worden afgeroomd, de basis van het elftal stond er al alleen nog doelpoenten inkopen en het zag er goed uit.

0   2  
Harrynak

Weet iemand hoe het sales en marketing team is ingericht bij NAC (aantal FTE e.d.)?

1   0  
Gewoon Stroef man

Iedere 'marketingmanager' is er 1 teveel. Niet alleen bij BVO's overigens.

Laad alle berichten na dit bericht in