Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #221

DeWeesJr

Het zijn een paar dagen met veel emoties geweest. Een geweldige wedstrijd tegen Roda JC zorgde voor een geweldige uitgangspositie voor de return, maar op de achtergrond speelt er weel ongelooflijk veel bij NAC. Eerst wordt de wedstrijd besproken maar daarna is er ook uitgebreid aandacht voor de machtstrijd achter de schermen. En ohjaa, vrijdag voetballen we weer! Het komt allemaal voorbij bij Levien, Thijs 1 en Yannick

NAC - Roda JC
We beginnen positief en dat zijn we natuurlijk als we terugkijken op een heerlijk avondje NAC. Eindelijk was daar het gewenste opportunisme en ook de sfeer was geweldig! Alle euforie komt voorbij en vooral de hoop die er is, wordt gekoesterd. 

Machtsstrijd
NAC zou NAC niet zijn als er geen onrust is. Gaat het op het veld eindelijk goed, is er achter de schermen veel gaande. Eric Matijsen zou eigenlijk aanschuiven in de podcast maar door een machtsstrijd op kantoor was dit niet verstandig. De situatie wordt geschetst en natuurlijk hebben de heren daar een mening over.

Roda JC - NAC
Tot slot terug naar de euforie. Want is de 3-1 genoeg om vrijdag aan het langste einde te trekken. Ondanks dat Thijs 2 er niet is en van het voorspellingsklassement toch niks meer klopt wagen we ons aan een voorspelling. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #221
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Jannick van der Laan fluit Roda-NAC 21 reacties
30 Reacties
32   0  
Italo

Zolang Mathijsen de club maar niet verlaat. Dan kun je de boel opdoeken. Hij is de enige die altijd en continu levert. Commercieel staat het als een huis. Hem buitenpesten en je sponsorbestand stroomt leeg.

16   11  
Scheids!!

NAC Breda moet schoon schip maken en dat moet beginnen met de hele vette kleffe Beekse kliek met Pierre van Hooijdonk voorop!
Technische staf en medische staf direct volgend , zodat er ruimte ontstaat voor capabele bestuurders!
De handen van van Hooijdonk zijn zo goor dat een gouden handdruk al snel verandert in stront!
Opgedonderd, allemaal , NU!!

7   7  
Dun Diëe

Er wordt al decennia om capabele mensen geschreeuwd. Sterker nog, tot voor kort werd die Beekse kliek juist als capabel beschouwd en moest en zouden zij het voor het zeggen moeten krijgen. Die wens is nu uitgekomen.

Alles wat vorige directies en besturen in het verleden fout hebben gedaan, wordt dunnetjes door die Beekse kliek over gedaan, zij het met factor 3000. Natuurlijk een deceptie van jewelste. Maar eerlijk is eerlijk moet de achterban nu maar eens een toontje lager zingen met hun geroep om “capabele mensen aanstellen”. Ja het is enorm klote momenteel, maar dit is wat nagenoeg iedereen van de daken schreeuwde toen het vorige bestuurd weg werd gejaagd met ultimatums. Dat deze mensen het voor het zeggen moesten krijgen. Soit, dat hebben we met zijn allen verkeerd gezien. Laat NAC=Breda maar met een oplossing komen.

7   7  
ome cor

Heeft de nieuwe AD als getekend ?
Hebben we al een nieuwe trainer aan de poort staan ?

9   5  
Paulus 1971

Oke cor wie wil er. Instappen in deze puinhoop.er komt nog meer stront naar buiten hopeloos woord je er van .

5   5  
Gjoewie

Maurice Verberne wordt niet de nieuwe trainer. Hij is met twee clubs in gesprek, maar daar zit NAC niet bij. Want hij heeft al een gesprek gehad in Breda. Hij kreeg te horen dat ze een meer ervaren trainer zoeken. Als dat waar is, dan zal Rick Kruijs het ook wel niet worden.
Nu Mark van Bommel vertrekt bij Antwerp, bestaat de kans dat daar de assistent trainers, niet toevallig allebei Nederlanders, ook vertrekken. John Stegeman en Andries Ulderink hebben allebei ervaring in de eredivisie. Mochten een van hen naar NAC verkassen, dan hoeven ze in elk geval niet te verhuizen.

10   7  
Judge M.

@Dun Diëe:

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb die Beekse kliek nooit capabel gevonden. Als voetballers destijds wel maar al die smerige spelletjes tegen Manders/Steijn en het alles op alled zetten om NAC geen stuiver te laten beurrn voor Sydney dat zette bij mij al alle seinen op rood om onze mooie club door hen te laten leiden..

En nu 3 jaar jaren lijken de spelletjes alleen maar smeriger geworden te zijn. En niet dat ik ook maar een beetje medelijden met hem heb maar Blanco zal zich nu ook mooi in het pak genaaid voelen dat hij voor het hele zootje geregeld zo'n beetje de weg geplaveid heeft met zijn getimede stemmingsartikelen..

32   0  
Italo

Zolang Mathijsen de club maar niet verlaat. Dan kun je de boel opdoeken. Hij is de enige die altijd en continu levert. Commercieel staat het als een huis. Hem buitenpesten en je sponsorbestand stroomt leeg.

3   11  
Ivo

Ik gok op Kees van Wonderen.
https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1790097708872564848

10   3  
Semsi

Nogmaals de goede gaan onder de slechte lijden. Oud NAC gaat meer krijgen. Ik vrees een vertrek van Mathijssen en Maas. Commercieel gaat het goed en de selectie is beter dan wat de stand op de ranglijst doet vermoeden. Van Wonderen wordt de trainer, dit wordt bekend gemaakt wanneer NAC klaar is met de nacompetitie. Pierre bepaald. Van Wonderen is zijn oude teamgenoot bij Feyenoord en volgens mij hebben ze zelfs bij NAC nog samen gespeeld. Pierre gaat wat verder wat vriendjes doorschuiven.

7   4  
Judge M.

@Semsi:

Zo zal het inderdaad gaan. En dan zal het niet lang meer gaan duren dat er besloten wordt om de firma Vrolijk een nieuw hoofdgebouw te laten neerzetten. Dat is namelijk altijd al het doel geweest van de overname.

En iets zegt me dat Henk Valk dat niet als prioriteit gezien heeft en zich wilde richten op het schrijven van beleidsplannen en het verder optuigen van de organisatie. En dus mocht hij wieberen omdat hij "zijn dossiers niet oppakte". Ik hoop dat hij ooit nog eens het achterste van zijn tong laat zien, net als Hyballa, Knook en Ralf om er maar een paar te noemen..

14   6  
IBIO

Wie mag de RVC vervangen?
Aandeelhouders?
Graag zsm doen
Weg met PvH

11   3  
Semsi

Vrolijk zit ook in kamp Oud NAC. Dus gaat er een strijd plaatsvinden tussen de aandeelhouders. En zijn we weer terug bij af, zelfs nog verder naar de kloten...

11   0  
Ivo

Eerst maar eens die Playoffs uitspelen. Laat daarna de boel maar weer klappen.

5   3  
IBIO

Semsi,
Dan zullen we wel verloren gaan

15   2  
raraNAC

De naam van Kees van Wonderen zingt al langer rond. Volgens mij wacht hij nog op andere aanbiedingen. Ik zou het niet verstandig vinden vanwege de te nauwe band met de bekende kliek.

Na de playoffs zal er ook een bommetje Maas vs. Oude garde ontploffen ben ik bang.
Ik ben van mening dat Maas het volle vertrouwen moet krijgen.
De spelers die hij heeft gehaald zijn goed.
De keuze van de trainer beduidend minder. Hoewel ik mij inmiddels afvraag of dit niet meer de de hand van PvH was…

9   1  
Henri

Waar ik een beetje moe van word bij de huidige verantwoordelijken is dat ze blijkbaar zelf niet tot iets in staat zijn. Toon Gerbrands heeft nu de RVC en STAK ingevuld en de kwaliteit is niet echt om naar huis te schrijven blijkt helaas. Er moet een nieuwe AD worden gezocht en TG gaat het proces
aansturen. Nu kan het zijn dat ze zichzelf ook niet al te hoog aanschrijven want Heeren en Schaerlaeckens zijn daarbij ook al flink uit de bocht gevlogen. Nu gaat het MT het gebeuren rondom JK in kaart brengen en evalueren en als ze unaniem tot een besluit komen en bovendien daarin JK ook mee krijgen vragen ze alsnog aan RVC en STAK advies. Dit terwijl die organen tot nu toe dus ook niet functioneren. Waarom vraag je daar dan juist alsnog advies aan. Dit is een blunder van jewelste. Ze hadden tegen RVC en STAK moeten zeggen wat hun bevindingen zijn en wat zij als gepaste maatregel hebben genomen. Punt uit. Dat zij zich nu niet gedekt voelen door RVC en STAK snap ik, maar ze hebben het volledig over zichzelf afgeroepen. Dat gebrek aan daadkracht begint stuitende vormen aan te nemen. Het gaat om daadkracht, ergens voor staan en dan daar ook de consequenties daarvan nemen. Niet elke keer opzoek gaan naar dekking om eindverantwoordelijkheid te kunnen delen en in geval van nood je kop te kunnen redden. Ik hoop dat de nieuwe AD met MT een team van decisionmakers is en niet van wat het bij NAC altijd al is geweest een team van wegduikers.

12   3  
Ric

Van wonderen is haast nog een laffere trainer dan van Gastel! Mag toch echt hopen dat dit niet waar is.

13   1  
Henri

Wat nu inderdaad gaat spelen is wie de keuze van de trainer heeft bepaald. Het blijkt zo te zijn dat PvH mee besluit. Daaruit kun je concluderen dat hij akkoord is met de keuze, maar is dit ook de keuze van de TD PM. Allemaal erg onprettig. Ik hoop in ieder geval niet op de ultra defensieve Van Wonderen. Dan wordt het weer een herhaling van zetten.

5   1  
M.H. te R.

Vanhaezebrouck is weg bij aa gent. Is dat niks voor NAC? Deed het daar lang goed.

7   0  
Voorwaarts

Parttimer van Hooijdonck die z'n vriendjes de hand boven het hoofd houdt...
En daarnaast het management voorbij loopt.

Gelukkig weten we nu dat bij deze iedereen van het MT het recht heeft PvH in de WC "uit te laten glijden". Zolang ze maar sorry mompelen.

0   0  
Tim 076

Heeft iemand een update over het aantal nog beschikbare kaarten voor vrijdag?
Ik wil om 12:00 stipt klaarzitten om een kaart te halen maar ben bang dat alles dan al weg is..

4   0  
IBIO

Levien legt het wel goed uit.
Namelijk hoe de RVC zich behoort te gedragen en aan welke regels zij zich moeten houden.
Het lijkt zo alsof de RVC zijn eigen regels bepaalt.
En wie controleert de RVC??
Want daar zit iemand die zich steeds meer als een autocraat gedraagt.
En dat mogen we noooooit toestaan

Maar ja
Wie controleert de toezichthouder?

3   0  
Francesco

@Ibio

"De STAK beheert de aandelen van NAC, benoemt de RvC van NAC en geeft goedkeuring aan het strategisch plan en de begroting van de club. "

Dus neem aan dat voorzitter Cees Meeuwis, jurist Martijn Vermeeren, ondernemer Joyce van de Noort en organisatiedeskundige Rob Schaerlaeckens de RvC tot de orde moeten roepen, aangezien zij ook over de aanstelling van diezelfde RvC gaan.

1   4  
Nicky

Dit vraagt wel om enige nuance. Er wordt nu een rant gegeven door 3 man alsof er duidelijk is wat er zicht binnen de burelen heeft afgespeeld. Dat is natuurlijk niet zo. Daarbij is er geen algemeen directeur, daar worst totaal aan voorbij gegaan. Ik vind de conclusie en beschuldigingen te voorbarig en doordat er geen tegengeluid vanuit 1 van de 3 heren komt, enigzins stemmingmakerij.

1   0  
Francesco

@Nicky

We gaan het zien. De heren zijn natuurlijk beter ingevoerd dan de meeste van ons hier. Er werd niet voor niets aangegeven dat er voor 1 augustus (wanneer Oversier zou beginnen" wel e.a. veranderd is in de organisatie. Om vervolgens te zeggen dat we het eind van de play-offs niet gaan halen zonder dat er achter de schermen iets gaat veranderen. Om vervolgens te zeggen dat een dezer dagen er iets staat te gebeuren. De heren weten meer, we gaan het op korte termijn meemaken.

4   0  
ennaojseejer

Begin maar eens met van Hooijdonk eruit te gooien, die zorgt voor ontzettend veel onrust, vriendjespolitiek en verkeerde beslissingen

3   0  
scheppioni

Over roda - NAC gesproken, wie dit ook gaat winnen(ons NAC mag dit eigenlijk niet meer weggeven, zeker wanneer we gewoon voetballen voor de winst vrijdag!), dan denk ik dat beide clubs het tegen dordt gaan afleggen, gisteravond een stuk van de wedstrijd gezien, dat dordt met name dat driehoek op het middenveld voetbalt zo makkelijk ! Niet voor niets staan deze drie spelers al in de belangstelling van de eredivisie !!

1   0  
Fritske d'n Olifant

In de podcast van de concullega's gaf Blanco aan dat hij PvH had gesproken. Tekenend vond ik dat hij zich helemaal niet herkende in de kritiek en dat hij vond dat de zaak geframed werd. Je kunt als PvH zijnde toch niet met droge ogen beweren dat het besluit rondom het aanblijven van "Iron" John Karelse objectief is genomen en dat er geen sprake is van vriendjespolitiek. Onafhankelijke geest amehoela.

3   0  
SP1

Ik kan deze riool journalisten niet meer serieus nemen, uit rancune zo je gram halen. Bah!

1   0  
4Lantijntje

Prima podcast mannen!! Ik mis zooooooo jullie interviews na de wedstrijd... 💛🖤

Laad alle berichten na dit bericht in