Overal waar we komen

Ruud Kaiser was bijna trainer van NAC geweest

Das Phantom

Ruud Kaiser was bijna trainer van NAC geweest. De voormalig trainer van RBC, Dynamo Dresden, FC Den Bosch en verschillende jeugdelftallen had zelfs al een aanbieding van de club op zak, toen toch werd gekozen voor Peter Hyballa.

Kaiser doet tegen BN DeStem zijn verhaal. Hoewel NAC al aan het praten was met Hyballa, werd er toch contact gezocht met Kaiser. Dit omdat de RvC de directie de opdracht had gekeregen om niet alles op Hyballa te zetten. 

Tom van den Abbeele en Luuc Eisenga gingen thuis op gesprek bij Kaiser en NAC deed een aanbieding. Financieel waren beide partijen er uit, alleen moest het besluit nog langs de RvC. "Normaal een formaliteit, niet bij NAC", aldus Kaiser, die zou tekenen tot het einde van het seizoen. 

Kaiser doet zijn verhaal omdat hij vindt dat supporters daar recht op hebben, ook als de RvC hem niet geschikt vindt voor de functie. "Maar die 18.000 mensen op de tribune hebben wel recht op de waarheid. Ze worden iedere keer voor de gek gehouden." 

BN DeStem heeft om een reactie gevraagd bij Van den Abbeele, maar die was twee dagen niet bereikbaar voor commentaar. Edwin van Baal, voorzitter van de RvC, vertelt echter wel dat de worden van Kaiser kloppen en doet verder geen uitspraken. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
38 Reacties
164    
Belgische Naccer

Wat heeft het voor zin om dit verhaal op dit moment naar buiten te brengen? Nog meer paniek zaaien? je gram halen?

Totaal niet relevant wie er op sollicitatie is geweest in het verleden.

Ik word erg moe van dat gegraaf en geblaat van BN deStem


37    
Wolfmanjack

Die koekenbakker is totaal ongeschikt. Dat bewijst dit verhaal maar weer.

-14    
Rien

Mijn God,wat een slangenkuil is het geworden bij NAC 😡

12    
HuPNac

Gelukkig heeft luuc toen nog een verstandigen keuze er doorheen gedrukt met Peter! Met alle respect Van den Abbeele is totaal ongeschikt voor NAC!

164    
Belgische Naccer

Wat heeft het voor zin om dit verhaal op dit moment naar buiten te brengen? Nog meer paniek zaaien? je gram halen?

Totaal niet relevant wie er op sollicitatie is geweest in het verleden.

Ik word erg moe van dat gegraaf en geblaat van BN deStem


67    
Chris W.M.

Lijkt me niet meer dan normaal dat NAC op meerdere paarden gewed heeft. Als de onderhandelingen met Hyballa stroef verlopen dat je dan iets achter de hand wil hebben. In dit geval een ervaren man in de combinatie met Weijs zou ik niet heel vreemd hebben gevonden. Vind het wel interessant om te weten of ze bij Kaiser uit gekomen zijn nadat ze van Wonderen bedankt hebben, of dat dit al speelde toen van Wonderen nog in beeld was.

Krijg wel die kriebels hiervan: " Kaiser doet zijn verhaal omdat hij vindt dat supporters daar recht op hebben, ook als de RvC hem niet geschikt vindt voor de functie. "Maar die 18.000 mensen op de tribune hebben wel recht op de waarheid. Ze worden iedere keer voor de gek gehouden."

Alsof door de komst van Hyballa ons de wereldtrainer Ruud Kaiser door de neus geboord is. Astemblieft zeg...

34    
ome cor

Kaiser en Blanco, wat heeft dit nieuws op dit moment voor meerwaarde?

NAC was op zoek naar een nieuwe trainer en had drie kandidaten.
Van Wonderen was de eerste en die viel af. Daarna kwam het nieuws dat Peter Hyballa de nieuwe trainer werd.
De nummer 3 uit het verhaal werd niet bekend gemaakt. Prima en netjes.
Als je afvaller bent in een selectie procedure hoeft dat niet aan de grote klok gehangen te worden.

Waarom is dit nu opeens een issue ?
Het is verdorie Ruud Kaiser, niet een (Inter) nationale toptrainer of zo.
De achterban mag blij zijn dat Kaiser het niet geworden is. Dan had je nog beter Weijs met Hellemons kunnen nemen. Ruud Kaiser....man man man.

22    
Otjes

Ruud Kaiser koekenbakker. De supporters hebben recht op de waarheid, wat een klucht.

De supporters hebben recht op een goed geleide club.

16    
ome cor

Is Blanco, de grote NAC wat het van BN de Stem een goede journalist die alles uitzoekt en ons interessant nieuws brengt over onze club ?

Of is het een misselijkmakend mannetje die speurt naar lijken in de kast, of ze er desnoods zelf in propt, om maar te kunnen scoren met NAC nieuws ?
Iemand die het niet uitmaakt aan wiens stoelpoten hij zaagt, als er maar iemand valt, want dat is nieuws.

Toegegeven: bij NAC gaan er veel dingen anders dan dat ze bij een profclub moeten gaan, maar maakt deze zelf nieuws genererende en bomleggende Yadran Blanco de situatie beter ?

Als club zou ik hem al lang tot Persona non grata verklaard hebben.
Maar misschien heeft hij wel fans hier ? Ik weet het niet.

14    
Amarilla Negra

Ruud Kaiser moet zichzelf niet overschatten hier door te doen alsof hij de grote man zou worden binnen NAC. Hij zou natuurlijk gewoon gehaald worden als goedkope stroman met de juiste papieren zodat Willem Weijs het seizoen als daadwerkelijke coach af kon maken, maar dat vertelt Ruud er even niet bij. Hij gelooft zelf toch zeker ook niet dat hij als onbeduidende trainer zonder enig fatsoenlijk track record de hoofdcoach van NAC zou worden.

Overigens vind ik het niet meer dan logisch dat er naar deze constructie gekeken is, aangezien de periode dat Weijs trainer mocht zijn af liep, had ik dit een prima 2e oplossing gevonden mocht Hyballa toch afgezegd hebben.

-9    
Baosje

HAHAHAHAHAHAHAHA NAC BREDA ...wat een soap , wat een klucht zijn we toch aan het worden

de scriptschrijvers bij GTST zijn er gewoon jaloers op !!


kan me enigzins in Chris w.m. zijn standpunt vinden...maar Kaiser ...de trainer van Dongen


wanneer stopt deze onzin nou eens een keer ?

5    
Real Robert

Deze kennis is natuurlijk wel degelijk relevant. Er wordt serieus gesproken met Hyballa, dit zonder blijkbaar te kijken of er nog andere mogelijke kandidaten zouden zijn.
Dat de RvC ingreep was natuurlijk al een motie van wantrouwen aan het adres van Eisinga. Hij werd als een schooljongen terug aan het werk gestuurd.
Er wordt dan blijkbaar een concrete aanbieding aan Kaiser gedaan. Was dit ook al niet gedaan aan Hyballa.
Uit dit alles blijkt opnieuw hoe volledig ongeschikt dit management team was.
En daarvan is dan de onbenul Van den Abeelen nog over.

-23    
Die ne gast

Was het maar doorgegaan. Kaiser als stroman voor Weijs. Hadden we duidelijk meer rust in de tent gehad. En een trainer en TM die op één lijn zitten: jonge talenten beter maken. Weijs was echt niet in de krant gaan zeuren over ervaren krachten erbij halen.

22    
Bbart

Ik had liever het duo Kaiser-Brood willen zien.

18    
Ivo

NAC moest een plan B hebben voor als het niet lukte met Hyballa. Dan was Kaiser de man met de papieren geweest die ervoor zorgde dat Weijs door kon gaan. Lijkt me verder niet zo spannend.

4    
Braze

van Wonderen was bijna trainer van NAC geweest, als hij ja gezegd had etc.etc.
Wat een nieuws weer in ons Tante Betje nieuwsblad.

Toch mooi dat NAC probeert de privacy van sollicitanten te bewaren. Waarom vindt zo,n Keizr het interessant om zelf de wereld mee te delen dat hij afgewezen is? En wat is hiervan de nieuwswaarde voor De Stem?

2    
ome cor

Voor dat plan B had NAC Hellemons al in huis, dus daar had Kaiser toch niet voor hoeven komen ?

-3    
Dun Diëe

Tom en Luuk tegen de RvC: “We zijn er uit met de nieuwe trainer. Peter heeft ballen, is flink fanatiek en wil een speelwijze met hoge druk.”
RvC: “Ja jongens dat is heel mooi. Maar voor de vorm, zoek toch nog maar even een alternatief.”

Dan alternatief werd dus gevonden in iemand die bij voorbaat kansloos was voor de positie:de persoon Kaiser. Die was dus simpelweg opvulling in de procedure. En nu hij een beetje begrijpt hoe de vork in de steel zat doet hij zijn verhaal want hij is gewoon gebruikt. Ik snap ‘’m wel, maar om hiermee nou naar de pers te stappen...

3    
Flieger prins van UT kielegat

Ruud wie?

4    
Willem 4,5

@ome cor. Meestal zitten wij op dezelfde lijn in onze commentaren en hebben dezelfde "vijanden".
Deze keer ben ik het niet met je eens. Natuurlijk komt dit stuk weer niet goed uit in deze voortdurende soap., maar zo werkt het niet in de journalistiek. De journalistiek is echter niet gehouden aan of het wel of niet goed uit komt. Nieuws is nieuws zei een oud hoofredacteur altijd en heeft niets te maken met of het wel of niet goed uit komt. Blanco is er niet op uit om onrust te stoken maar doet gewoon zijn werk. Een ban is trouwens helemaal uit den boze. Dat doet een dictatuur ook en dat kan echt niet. We vervallen dan ook in Trumpiaanse toestanden, deze idioot doet er alles aan om media die hem niet bevallen in de ban te doen met als gevolg dat die er nog harder ingaan, zo werkt nu eenmaal. Verder, ga door met je commentaren, je hebt een NAC hart net zoals ik trouwens.

8    
Tom

@OME COR
Ja, boycot journalisten en alleen nog communiceren via de clubkanalen, dan hebben we lekker altijd goed nieuws en zal het vast snel beter gaan.

NAC-watcher zijn is een droombaan. Nooit gebrek aan onderwerpen. Er gaat zoveel mis. Iedere keer maar weer. Blanco duikt daar terecht in.

-1    
Adrisan

Ja non informatie
Snap het actuele punt van Hyballa
TvA moet leveren
Maar lijkt me goed om een TH te formeren met PH TvA en PM en evt EH
Of je nu TM bent of TD een trainer moet wel goed materiaal als basis hebben
Bij NAC is het van belang om continuiteit te krijgen met de juiste man op de juiste plaats zowel in als buiten het veld!!!!!
En vwb continuiteit moet je altijd het beleid op middellange termijn goed in de gaten houden zowel het financiele als het sportieve
Ik heb gezegd..7    
Fanneke

Simpel een hernieuwde sollicitatie is het en meer niet. Gevalletje stoelpoten zagen.

2    
ome cor

Wel een leuk CV:
RBC, Dynamo Dresden, FC Den Bosch en BIJNA........ NAC Breda.

5    
WW

Ome Cor hierboven haalt wellicht onbedoeld exact aan waarom dit relevante informatie is, door het cv van Kaiser weer te geven:

als het aan TvdA had gelegen, had NAC een trainer gehad die (gezien diens cv) simpelweg te licht voor de job is.

En het is Kaiser geweest die dit getwitterd heeft, BN/DeStem is alleen maar in het verhaal gedoken, daar zijn ze krant voor. "Don't shoot the messenger".

0    
Fritske d'n Olifant

Je kunt van mening verschillen over de stijl die Blanco kiest maar hij heeft als journalist wel te taak om ook dit soort zaken te brengen en ook om NAC en de supporters scherp te houden. Dan heb je nu eenmaal tegenstanders. Wat je helaas wel steeds ziet terug komen in zijn commentaren is dat hij slechts 1 kant belicht of uit rancune (zoals bijvoorbeeld bij Smulders) er van alles bij haalt en verzint dat er niet toe doet. Je ziet dat nu ook bij TvdA gebeuren. Brood, Weijs, Eisenga en nu ook Hyballa krijgen steeds alle ruimte om los te gaan. Maar ik zou ook graag eens het verhaal van TvdA willen horen.

5    
10Diego

Henry vd Aat was bijna directeur van NAC

Smulders had Diemers destijds bijna binnen

NOAD box was destijds bijna eigenaar van NAC

TVDA was bijna naar Cercle

Komkommertijd?

0    
Baosje

@ ome Cor

je vergeet Dongen

0    
Box

Nou en!

2    
Normaal

@Ome Cor.
Wat een vreemde opmerking. Nieuws = Nieuws of het je nu zint of niet. Iedereen monddood maken dat doen we al jaren in Nederland om de problemen onder de mat te schuiven. Gaan we dat ook bij onze club doen? Ook deze situatie getuigt weer van onvoldoende beleid. Dat je meerdere kandidaten hebt prima maar je gaat ze niet allemaal tegelijk een aanbieding doen.

2    
Helter

Als je bij Ruud Kaiser uitkomt terwijl deze zelf niet heeft gesolliciteerd, geef je jezelf een enorm brevet van onvermogen. Op basis van welk profiel of CV kom je in hemelsnaam bij Ruud Kaiser uit? Dan heb je als directie totaal geen visie en blijkbaar ook een zeer beperkt netwerk.

Waarom zou Kaiser wel kunnen en het duo Hellemons/Weijs niet.

2    
Helter

@Ivo
De man met papieren hadden en hebben we toch in huis (Hellemons). Daar hoef je dan toch Kaiser niet voor te halen?

6    
Chris W.M.

@ HELTER

Het enige wat wél functioneert bij NAC is de jeugdopleiding. Prima dat men ervoor gekozen heeft Hellemons al zijn aandacht daaraan te laten besteden ipv hem bij het eerste halen.

2    
Die ne gast

@Helter
Hellemons doet ook de jeugdopleiding. Ook al zou Weijs het meeste gaan doen, het betekent niet dat Hellemons niets hoefde te gaan doen. Dus is ‘even’ het hoofdcoachschap erbij pakken is wel heel veel van gevraagd. En uiteindelijk maar goed ook, gezien de latere hartstilstand van Hellemons.
En waarschijnlijk was de keus voor Hellemons een te doorzichtige stroman-constructie keuze. Bij een oud-coach van Den Bosch en Dynamo Dresden die je van buiten haalt, kan je dat minder makkelijk hard maken.

3    
Dutchbird

Het lijkt erop dat de Algemeen Directeur bij NAC heel weinig zeggenschap heeft en voor elke poep of scheet langs de RvC moet voor goedkeuring. Uit dit verhaal van Kaiser blijkt dat het nog verder gaat, de RvC gaat immers zelf op de AD stoel zitten.

De nieuwe RvC dateert van september 2019 en werd in elkaar geflanst door Nicole Edelenbos die daarvoor zelf interim voorzitter van die RvC was.

"NAC Breda heeft een nieuwe leden voor de Raad van Commissarissen (RvC) gevonden, nadat de voormalige raad eerder dit jaar aangaf af te treden. De 45-jarige Edwin van Baal is de nieuwe voorzitter van de RvC. Samen met vier anderen vormt hij de Raad van Commissarissen bij de Bredase club. Die andere vier zijn Petra van den Broek, Mark Haarman, Robert Coppens en Geert van Poppel. Het vijftal werd na een zorgvuldige zoektocht onder leiding van interim-voorzitter Nicole Edelenbos uitgekozen. "

Edelenbos heeft werkelijk niets goed gedaan bij NAC. Ze plukte de twee nono's van de straat en benoemde ze tot Algemeen Directeur en Technisch Manager. Sindsdien is het bestuurlijk en qua leiderschap nog een grotere puinhoop bij NAC dan in alle jaren na Mommers. Bovendien heeft ze dus deze RvC bij elkaar geharkt en ook die levert blijkbaar een stevige bijdrage aan de voortzetting van het bestuurlijk gepruts.

Ik vrees dat het bestuurlijk niet meer goed gaat komen bij NAC. De drie meerderheidsaandeelhouders falen al sinds 2014 toen ze hun lening hebben omgezet in aandelen. Zo'n aaneenschakeling van bestuurlijke blunders is ongekend. Pas als zij hun aandelen aan een kundige partij verkopen kan NAC de lijn naar boven weer oppakken.

Dat het ook anders kan bewijst Heracles. OK die spelen op dat waardeloze kunstgras, maar dat zou ik er graag voor over hebben als NAC bestuurlijk net zo goed ging functioneren als Heracles. Ook Willem II heeft het al jaren bestuurlijk goed voor elkaar en dat versterkt de pijn in Breda.

Gelukkig trekken de supporters zich in Breda niets aan van de bestuurlijke chaos. De vraag is alleen hoe lang nog?

2    
WillemBreda

Wees maar blij dat die pannenkoek van een Kaiser geen trainer is geworden. Wat een drama was/is die man. Had het bij RBC aardig achter de ellebogen.

0    
Ed

Fijn dat je dit naar buiten brengt, om de supporters op de hoogte te brengen. Heel belangrijk om te vertellen. Niemand wint er wat bij. Zor een hobby.

1    
Bou

Dhr Kaiser schurkt tegen grootheids waanzin aan.

0    
Jos

Zielig, probeert de functie alsnog te krijgen in de hoop dat ze er niet uitkomen

Laad alle berichten na dit bericht in