Overal waar we komen

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #24

Das Phantom

Ook deze week een bomvolle podcast met onder meer nieuws over supporters op de tribune, 10.000 seizoenkaarten en de nodige transfergeruchten. Ook een uitgebreid verslag van het gesprek dat wij hadden met Mattijs Manders. Veel luisterplezier!

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Vrede wordt assistent bij MVV 9 reacties
Terug naar overzicht
32 Reacties
18    
geelzwartwit

Dat Vd Hecke de tijd neemt zal wel met onderstaand bericht te maken gehad hebben.

Met Eric Botteghin bereikte Arnesen geen akkoord. De 32-jarige verdediger uit Brazilië was net als Fer lang in onderhandeling met de club, maar beide partijen kwamen er nog altijd niet uit. Het heeft er alle schijn van dat Botteghin dus de Kuip transfervrij verlaat na vijf seizoenen. In dat geval moet Arnesen op zoek naar een extra centrale verdediger

6    
Tante Annie

Toch heerlijk om altijd even een uurtje te luisteren naar de podcast. zelfs in de tijden dat er normaal gesproken weinig nieuws is hebben we dat bij NAC toch altijd (eigenlijk wel kut, want rust is beter).
Persoonlijk vond ik de hier genoemde gudelj en de in het vorige topic genoemde diba wel erg goed klinken. beiden natuurlijk onhaalbaar op alle vlakken, maarja.
Dank voor de podcast in ieder geval
Hup NAC

-3    
Hoge Vucht

Jammer dat het zo op de vlakte bleef over het gesprek met Manders vond ik. Of Derat heeft in deze gewoon een goede samenvatting geschreven haha.

Maar bijvoorbeeld die kostenstructuur, ja sommige dingen zijn te duur. Wat dan specifiek, een paar hoogwerkers maakt ook t verschil niet.

Misschien iets voor het volgende gesprek haha :).

18    
geelzwartwit

Dat Vd Hecke de tijd neemt zal wel met onderstaand bericht te maken gehad hebben.

Met Eric Botteghin bereikte Arnesen geen akkoord. De 32-jarige verdediger uit Brazilië was net als Fer lang in onderhandeling met de club, maar beide partijen kwamen er nog altijd niet uit. Het heeft er alle schijn van dat Botteghin dus de Kuip transfervrij verlaat na vijf seizoenen. In dat geval moet Arnesen op zoek naar een extra centrale verdediger

-5    
Oosterhout3

Hyballa heeft geen 2 jaar afkoopsom... Maximaal 1 jaar!
Als ze het niet samen oplossen moet je dus of hyballa wegsturen, of hyballa verlengen(met een jaar of 2?!) en lokhof overtuigen in het gesprek dat binnen nu en anderhalve week is😉

6    
Oosterhout3

Als nac idd exclusief transfers winst heeft gemaakt, heeft nac nog minimaal €500.000 winst gemaakt door de Jeugdtransfers van van beijnen en hardley naar barca en mutd....

10    
Da Huge

Tante Annie. Het zou toch geweldig zijn, Gudelj en vergeet ook Bayram niet he! Als die hier hun carriere afsluiten.

7    
Quinn

Van Hecke naar Feyenoord, Botteghin terug naar Breda?
(+2 miljoen uiteraard) prima deal! :)

-8    
J nac

Feyenoord kan geen 2 miljoen ophoesten.
Jp gaat nooit naar Rotterdam misschien voor te winkelen met zijn vriendin.
Er kan maar 1 vereniging in Nederland hem kopen en die willen hem waarschijnlijk niet.

-3    
Real Robert

@J Nac. Wat die clubs in Nederland klets je echt uit je nek.

Sorry! Van Heck is ook nog jong genoeg om bij elke

vervolgclub verder gevormd te worden.

Dus ook bij AZ of Ajax, clubs, die wel geld hebben. Zeker,

nu

AZ het stadionhestel heeft gefinancierd.

Off topic: zal mij benieuwen of Kali en Leigh bij de

groepstraining zullen (of fysiek kunnen) aansluiten.

5    
Wanny

Botteghin zal hier wel komen spelen voor 100k per jaar. Die verdiende bij Feyenoord wsl het zesvoudige of meer.

-5    
Oosterhout3

Als de 3 grote aandeelhouders er mee bemoeien(in de naam van feyenoorder edelenbos) , gaat van hecke richting feyenoord(voor mogelijk een mindere prijs).

8    
Amarilla Negra

@Real Robert

Eerlijk gezegd verwacht ik dat zowel Kali als Leigh bij de 1e training zullen zijn. Ik vond Kali in de podcast eigenlijk wel oprecht overkomen, en dat hij echt voor zijn kansen wil gaan. Verder, mocht hij alsnog weg willen en iets van zijn carrière willen maken, zal hij niet weer met een achterstand willen beginnen bij zijn nieuwe club door niet te trainen.

Over Leigh verwachtte ik eigenlijk dat hij weg zou gaan, maar nu hij vorige week een appartement in Rotterdam gekocht heeft en het ernaar uitzag dat dit niet voor verhuur was maar echt om te wonen, zou het me niet verbazen als hij toch gewoon bij ons blijft.

1    
geelzwartwit

Ik hoor het podcast team vaak zeggen dat TvdA de opdracht heeft tranferwaarde te creëren door jonge spelers te halen voor het 1e elftal en dat hij dat op heden best goed doet.

Kan iemand mij vertellen welke echte waarde TvdA gehaald heeft?
Waar is op gebaseerd dag hij het goed doet? Een gehaalde speler moest tussentijds al weg en andere spelers mogen weg of renderen niet.
Vd Hecke was er al toen TvdA er nog niet was en daarbij zingt de naam van Vd Hecke rond bij talentenscouts en dat er dan clubs zelf aanbellen om hem te kopen zegt toch niks over Tom?

Wellicht vergeet het podcast team dat we 5e stonden met de gehaalde spelers? Met een straatlengte achterstand.

3    
geelzwartwit

Ook snap ik niet dat er in iedere podcast wel over een speler gezegd wordt.

"anders toch handig/leuk voor erbij"

NAC kan en wil niet meer werken met spelers voor erbij. Dat moet je ook niet willen. Doel is 16 selectiespelers die nagenoeg gelijkwaardig zijn en aan het eind van het seizoen meekunnen naar de eredivisie. Een speler leuk voor erbij loopt in de weg (of zit talent in de weg) of wordt een rotte appel en kost aandacht en heb je niks aan.

Die "handig voor erbij" houding is nou precies wat NAC teveel had en waardoor we staan waar we nu staan..
Doe maar wat jo.. Is ie gratis? Laat maar komen anders altijd handig voor erbij..

2    
F8Hipster (BSR)

@geelzwartwit er staan momenteel echt wel spelers in het elftal, zoals de achterhoede (Noblejas, Monsalve, Riera) die echt nog wel iets op gaan leveren. Ook een Tom Haye kan voor NAC echt in de toekomst nog iets aan waarde opleveren. De laatste paar jaar waren de aankopen alleen voor de zeer korte termijn. In de podcast werd overigens ook gewoon benoemd dat het team dit seizoen onder de maat was, alleen zat er nog wel rek in.

Ik zeg niet dat ik meteen superfan ben van Tom, maar hij doet geen onverstandige of onlogische dingen. Spelers halen die restwaarde hebben of meer waard worden lijkt mij geen onverstandige koers. Aan het technisch hart om ook de wat meer korte termijn niet uit het oog te verliezen. Manders heeft ook zelf gezegd: Een TD zit er voor de lange termijn (visie).

2    
geelzwartwit

@f8hipster

Ga je dan gemakshalve niet voorbij aan het feit dat je
Sowieso spelers moet halen die een beetje kunnen ballen? Dat dat normaal is als je binnen jaar of zoals nu binnen twee jaar wil promoveren?
Als je dan op drie uitkomt lijkt mij dat weinig. Daarnaast wordt iedere speler meer waard als je promoveert. Dat gaat vanzelf.
Je kan niet zeggen dat ie het op dat vlak goed doet. Hij heeft een aantal onbekende spelers gehaald die in de KKD aardig meekomen (5e plek).
Ik heb bij de podcasts vaak het idee dat er vergeten wordt waar we afgelopen seizoen naar hebben zitten kijken. Wat vroeger door de supporters als een 3 werd afgedaan is nu een 6,5
Dat downgraden en minder acceptabel vinden. Niet mijn ding in ieder geval.

0    
geelzwartwit

@f8hipster

Ps
Afgelopen jaren waren de aankopen juist niet voor de korte termijn. Daarom hebben/hadden we nu een veel te grote selectie.

1    
Henri

Ik hoorde wel een gigantsche eyeopener zeg: NAC voert zijn boekhoudadministratie als een echt bedrijf met V/W rekeningen enzo .............. Holy Shit!

6    
Real Robert

@Amarilla negra. Dat Leigh een appartement gekocht heeft in Rotterdam vind ik opmerkelijk.
Ik zou niet zo gauw kunnen bedenken waarom een modale profvoetballer uit UK dat als een belegging zou doen.
Leigh is voor NAC gewoon een goede back, die ook aanvallend gevaarlijk is.

2    
Amarilla Negra

@Real Robert

Vond ik ook. Hij liet dit op zijn eigen Instagram zien, en afgaande op zijn reacties in zijn filmpjes leek hij heel blij te zijn om daar te gaan wonen. Kan me ook dan niet voorstellen dat het een investering is, dus zal hij wellicht toch gewoon blijven.

-4    
sjef de gevulde [email protected]

Dan heb jij daar meer vertrouwen in als ik. ik zou niet weten welke speler die gehaald is door TVDA gel op zou moeten leveren. Die spelers die jij noemt idd geval niet. Ik denk eigenlijk gewoon geen 1 of misschien een fooi. Tom Haye heeft hij niet gehaald dus die tel ik niet mee.

1    
Beest

Sjef.

Dogan, Olij, reira, monsalve .

Haye is uiteraard door Tom gehaald want hyballa was er niet toen de contacten gelegd waren.

Olij dankzij ten rouwelaar maar Tom beslist of diegene ook echt komt .

4    
Beest

@ of vind jij 3a 4 ton voor monsalve een fooi?

4    
Dirk

En Olij niet naar Sparta, want die hebben oud nac keeper, Benjamin van Leer, voor 2 jaar vastgelegd

-2    
sjef de gevulde [email protected]

Het is wel te merken dat jij er niet veel van af weet hoe het werkt en gaat allemaal. Tom Haye, Olij, Dogan komen helemaal niet uit de koker TVDA. Dus aub met feiten komen. En jij denkt dat Monsalve 4 ton op gaat brengen. Never nooit met die paar wedstrijdjes die hij heeft mee gedaan. Olij, Verschuren, VD Hecke zullen geld overleveren en die komen allemaal niet uit zijn koker.

3    
Beest

Sjef

Haha

Als je jezelf maar geloofd .

2    
F8Hipster (BSR)

@geelzwartwit ik noemde die 3 omdat zij wel uit de koker van Tom komen. Als je die spelers kwijt kunt als is het maar voor een ton, maak je al winst (zijn transfervrij gekomen). Ik heb echter nooit gezegd dat hij een 10 krijgt toch? Ik vond het ook een matig elftal en heb in de podcast ook uitgesproken dat ik nooit het idee gehad dat we kans hebben gemaakt op promotie.

Enige dat ik zeg is dat Tom geen onlogische of zaken doet die niet te verdedigen zijn. Een beetje nuance kan iedere discussie gebruiken.

5    
Oosterhout3

Ffe wachten....

Dus een Trainer wil een speler....
Dan geldt dat een td hem niet haalt, maar als hij slecht presteert ligt het wel aan de td?!

IEDERE speler die gehaald is, komt via de td!
Olij, monsalve, noblechas riera, schouten, dogan, bohui(ondanks zeer zware blessure afgeschreven?!)

Daarna haye gehuurd....

Stel, van hecke olij en monsalve brengen idd 3miljoen+ op....

Dan zorgt de td er in zijn eentje voor dat je nog 1 jaar de 3 miljoen budget kan vasthouden of zelfs kan vergroten!

Vaak wordt Tom verweten dat hij seuntjes links liet liggen, wat nooit erbij wordt gezocht is dat de zaakwaarnemer van seuntjes eigenaar is van de club nac... En dat dit dus in strijd is met reglementen van uefa&fifa)

4    
Beest

Oosterhout

Juist precies .

2    
10Diego

TVDA creëert waarde??????

V Hecke heeft hij geen reet aan gedaan.

Zet de uitkomst van zijn meesterscoutwerk eens onder elkaar .

3    
Golan

F8hipster “Ik zeg niet dat ik meteen superfan ben van Tom, maar hij doet geen onverstandige of onlogische dingen. Spelers halen die restwaarde hebben of meer waard worden lijkt mij geen onverstandige koers.”

@ F8hipster. Hier ben ik het grotendeels mee eens. Echter, wat ik overhoud aan de hele situatie tussen Hyballa en Tom is dat het schijnbaar schort aan daadkracht. Over het vorige seizoen praten en evalueren allemaal prima. Tom scoort wellicht een 6je. Maar als nu ineens blijkt dat duidelijke aanwinsten voor NAC uit de KKD dan wel Eredivisie opties lijken te zijn vanwege de hectiek rondom Corona is het verontrustend om te horen dat er niet wordt doorgepakt en dat ook nu nog de focus blijft liggen bij de zogenaamde groeiparels uit andere (verre) landen halen. Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je als Hyballa een ongekende onmacht ervaart. Als je dan ook nog eens tegenover iemand zit die communicatief/sociaal niet functioneert dan is het einde wel zoek. Het is goed dat Tom zijn verhaal komt doen, dat had hij al weken geleden moeten doen. “Hoe gaat de beste man als TD van NAC de kansen benutten die er toch ook echt wel liggen vanwege Corona.” Ik blijf het raar vinden en vraag me oprecht af wat hij zoal uitvreet als hij dagen off the radar is of afgelopen week ook niet beschikbaar of bereikbaar voor commentaar. Dan is de aanstelling van Manders alleen daarom al een verademing vanwege zijn open vorm van communiceren.

5    
10Diego

Met plezier naar geluisterd. Dank !

Laad alle berichten na dit bericht in