Overal waar we komen

Ex-NAC: ´Mühren alsnog op weg naar Cambuur´

DeWeesJr

Robert Mühren speelt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer voor SC Cambuur. Algemeen Directeur van Zulte Waregem, de huidige werkgever van de spits, laat weten dat de clubs dichtbij een akkoord zijn.

De zaakwaarnemer van Mühren zegt nog van niks te weten. Wel laat hij doorschemeren dat als de clubs tot een akkoord komen de Volendammer Cambuur-speler is. De Leeuwarders hoeven namelijk niet meer om de tafel met de aanvaller.

Eerder leek het erop dat Cambuur door de gemiste promotie en de Corona-crisis niet genoeg geld te hebben om Mühren definitief over te nemen. De situatie lijkt nu dusdanig veranderd dat de spits volgend jaar wederom gaat spelen in Leeuwarden. 

De aanvaller was afgelopen seizoen erg belangrijk voor nummer één Cambuur. Mühren werd namelijk topscorer met 26 goals in 29 wedstrijden. 

Bron:
B-Side Rats, Het Nieuwsblad
Terug naar overzicht
25 Reacties
115    
The Cosmic Gate

Ik wil deze naam eigenlijk nooit meer horen in combinatie met NAC .

9    
Scheids!

Speelde daar de sterren van de hemel, door de ene na de andere mooie goal te maken!
Nog altijd vind ik het raar, dat hij in een stadion met eredivisieambiance geen pepernoot raakte!
Die gaat er geheid weer veel maken in dienst van Cambuur, temeer daar een enorme kater weggespoeld moet worden!

115    
The Cosmic Gate

Ik wil deze naam eigenlijk nooit meer horen in combinatie met NAC .

18    
Zwampie

Scheids
Afgelopen seizoen geeft geen garantie dat het volgende seizoen weer zo gaat lopen.
Dat het vreemd blijft dat diverse spelers buiten Breda weer opleven blijft ook een beetje vreemd.
Wellicht dat de indruk van het publiek menige spelers lam slaat.

43    
Sjef de gevulde koek

Volgens mij heeft muhren al heel vaak antwoord op gegeven. Was niet fit en volgens mij was het misschien wel een grootste kut jaar uit de nac geschiedenis. Met zowel bestuurlijk (welk jaar niet) en op het veld een drama. Kut elftal en gruwelijk veel druk op de ketel. Cambuur lekker rustig leuk elftal en hebben het bestuurlijk prima voor elkaar. Was dit jaar ook niet ver druk met een goeie trainer beleid en visie. Een fitte muhren maakt dan veel doelpunten.

32    
Wanny

Met dank aan de dik 4 ton van de KNVB.

28    
Toontje

Altijd leuke spits geweest heeft hier:

*Pech gehad met slepende blessure
*In het begin te weinig kansen gehad
*Op de weg terug na eerste balcontact al uitgefloten
*Zo breek je een speler af.

Nu bewijst hij z'n waarde, dat had ook bij ons kunnen zijn mits hij door staf en supporters beter was begeleid/bejegend.

27    
Ouwe Spionkop

Die knalt er gewoon weer tussen de 20 en 30 in.
Aan ons een spits te vinden die dat ook doet. Anders promoveer je nooit. Punt.

12    
ome cor

Wat Mühren betreft heb ik me ook mee laten slepen met de algemeen gangbare mening over RM. Mea culpa.

Tja in Breda krijgt niemand een kans.
Iedere speler moet er meteen staan en elke training én elke wedstrijd 100% presteren, anders zeiken wij ... de beste supporters van het land... die speler de rest van het seizoen alleen nog maar af.

Wij zijn namelijk wel de perfecte werknemers voor onze bazen. Verzaken nooit, hebben nooit een mindere dag of moment. Wij zijn volkomen perfect, dus moet een speler van NAC dat ook maar zijn.

*Zucht*

25    
Fritske d'n Olifant

Wat een zelfkastijding weer in de diverse reacties. Ja, RM is bij NAC totaal niet uit de verf gekomen en bij een andere club weer opgeleefd. Maar dat soort lijstjes zou je ook andersom kunnen maken. Brondeel heeft na zijn jaar bij NAC ergens anders nooit zijn draai kunnen vinden. En in het verleden leefden Lurling en Leonardo bij NAC volledig op nadat ze elders volledig waren afgeschreven.

Kortom het geval RM staat volledig op zichzelf en is exemplarisch voor dat laatste kutseizoen in de eredivisie. Door een vervelende samenloop van omstandigheden en het feit dat informatie over zijn blessure pas later naar boven kwam werd RM kop van jut. Niet zo verwonderlijk aangezien wij al maandenlang naar een parodie op voetbal aan het kijken waren. Supporters waren het zat en dat balde zich samen rondom de speler RM. Achteraf blijkt dan een blessure deel van de oorzaak te zijn. Vervelend, maar soit. We leven nu twee jaar verder. Wens RM het beste, behalve die twee wedstrijden tegen NAC.

-9    
Ratjeduneerste

Als die man volgend seizoen nog eens zulke cijfers kan draaien zijn we als NAC kansloos. Kun je wel een goeie KKD spits halen, maar die gaat geen 30 goals scoren.

Hopen dat NAC - Cambuur vroeg in het seizoen is en dat een van onze Spaanse vrienden hem wat 'ongelukkig' door midden schoffelt.

1    
Buurman

Natuurlijk onbegrijpelijk dat TCG 59 duimen omhoog krijgt. Lees SDGK en nog een paar. Die reacties zijn er gelukkig ook.

6    
anoniem73

@Buurman , SDGK vergat erbij te melden de supporters die zich weer eens niet achter de club schaarde maar gewoon alles afbrandde wat er niet goed genoeg ging. en ja hoor geef mij maar 100 duimpjes omlaag omdat ik ons als supporters bekritiseer. Maar kijk soms ook eens naar jezelf. We vinden ons zelf zo fantastisch. Zelfde geldt voor de discussie nu rond TvA en Hyballa. In mijn ogen heeft Hyballa (mede door corona) nog niets bewezen met NAC. TvA heeft volgens mij meer waarde weten te creëren en heeft zich netjes aan het budget gehouden. dat kunnen al zijn 10 voorgangers niet zeggen. Beide moeten zich volwassen opstellen en voor NAC gaan.

3    
FVBreda

@Buurman

Ook ik hoef de naam RM niet meer in combinatie met NAC te horen. Mijn reden hiervoor is dat ik vind dat RM en volledig met de pet naar gegooid heeft. Hij heeft er binnen de lijnen alles aan gedaan om er maar weer buiten te mogen staan. Ik vind dat je dat, wat er ook speelt, nooit mag en kan doen. Last of geen last.

Het was NAC - Heerenveen december 2018. Een heerlijke pot waar Rosheuvel zojuist de 4-2 gescoord had. Daar ik ergens tussen de 80ste en 90ste minuut ineens RM zag lopen. Waar komt die vent vandaan dacht ik nog. Hij was in de rust ingevallen? NAC speelde de 2de helft aantrekkelijk, aanvallend voetbal en de ene naar de andere aanval stapelde zich op. Maar RM was me niet eerder opgevallen.
Na de wedstrijd zijn persoonlijke statistieken bekeken en hij had maarliefst 6x! de bal aangeraakt.

Sinds die pot ben ik hem gaan volgen als hij speelde. Hij liep weg van het spel, zette geen druk op de tegenstander en als hij de bal toch kreeg, koos hij voor de simpele weg. Maar raakte voornamelijk bijna geen bal aan.

Het interesseerde hem geen reet. En het ergste was dat beide trainers hem bleven brengen. Wat een rampjaar.

4    
Ernie

Je kan lullen tot je een ons weegt, maar afgelopen seizoen was Muhren een prima spits voor Cambuur!
Begrijpelijk dat ze hem er graag bij hebben.

3    
Tombola Breda

@FVBREDA, NAC heeft hem destijds met een blessure het veld in gestuurd. Tegen de wil van Mühren in, die zelf nota bene aandrong op een operatie. Waarvan ik overigens tot op de dag van vandaag niet begrijp dat Zulte Waregem hier niet op ingegrepen heeft. Als je een speler verhuurt aan een club, dan neem ik toch aan dat er contractueel is vastgelegd dat de hurende club de plicht heeft om "zuinig" om te gaan met de speler. Zoals je een huurauto ook ongeschonden moet retourneren. Bewust een speler met een blessure het veld in sturen is gewoon een onverantwoord risico.

Overigens lees ik vandaag nog op Omroep Fryslan dat het helemaal nog geen uitgemaakte zaak is dat Mürhen terug komt. TM Foeke Booy geeft zelfs aan dat het nog spannend zal worden. En al zou het ze lukken dan is het maar de vraag of hij weer net zo gaat presteren als afgelopen seizoen. Er zijn daar ondertussen al wat spelers vertrokken en in hun voorhoede van vorig jaar zaten ook aardig wat huurspelers waarvan onduidelijk is of ze er dit jaar weer bij zijn. En laten we niet vergeten dat er dit jaar veel meer druk op hem zal staan. Hoe zal hij daar mee om gaan?


-4    
Henkie

Gemiste kans. Garantie op 30+ goals. Dé spits die we nodig hebben.

1    
Becherovka

Het huwelijk tussen Muhren en NAC was een bijzonder slecht huwelijk. Die blessure, hij kon het niet laten zien.

Ik denk dat een fitte Muhren ieder team in de KKD sterker maakt, ook NAC. Van hem verwacht ik ook komend seizoen wel zo'n 20 goals, mocht Cambuur hem kunnen aantrekken.

-5    
DunErwt

@ome cor

Je zegt heb me mee laten slepen. Nee dat doe je zelf. Ligt ook altijd aan een ander he. En vervolgens ga je weer eens lopen zeiken op NAC Supporters die voor een baas werken die blablablabla. Mea Culpa en daarna is het genoeg. Zelfs als je met goede argumenten komt dan moet je op het einde altijd uithalen/provoceren.
Waarom toch?

4    
Fritske d'n Olifant

@anoniem73 Ik ben ook niet zo van de borstklopperij. Toen RM in het magische geelzwart over het veld liep te slenteren wisten we niet dat hij een blessure had. Dan is het toch logisch er op zijn minst aanstoot gegeven wordt aan de manier waarop hij zich voortbewoog en totaal geen inzet liet zien? Of moet je na een seizoen waarin je als supporter week in week uit compleet voor lul wordt gezet door de selectie nog steeds de polonaise lopen of met een vlaggetje zwaaien? Er wordt door de meeste mensen alleen een beetje inzet verwacht van een speler. Dat jij stelt dat alles wat niet goed genoeg is direct wordt afgebrand is je reinste flauwekul. Bovendien waren al die mensen die RM destijds uitfloten gewoon ontzettend boos en bezorgd om het voortbestaan van hun grote liefde die op het punt stond te degraderen. Om die dan in een hoek te zetten omdat zij niet achter hun club zouden staan vind ik niet fair. De mensen hebber er gewoon genoeg van. Natuurlijk zal TvdA ook het nodige goed hebben gedaan het afgelopen jaar en heeft Hyballa zich nog niet volledig kunnen bewijzen. Maar TvdA heeft wel de selectie voor dit seizoen mogen samenstellen. Kon niet door een deur met Brood, kon niet door een deur met Eisenga, kan niet door een deur met Hyballa en heeft alles rondom Willem Weijs compleet foutief gemanaged. Iedereen is die puinhoop bij NAC spuugzat en dan ga je automatisch achter de man staan die dat ook vindt en dat met een hoop bravoure weet te brengen. Ik heb niks tegen TvdA, maar óf hij is onmogelijk om mee te werken of hij wordt steeds overruled door anderen waardoor hij onmogelijke mensen in zijn maag krijgt gesplitst. In beide gevallen is het dan beter om te vertrekken.

0    
ome cor

@dun erwt
Wat een eer dat je hier alleen maar komt om op mijn reacties te reageren.
Het maakt je ook wel een beetje sneu.

-2    
Henk de boer

Wie dit schrijft moet eigenlijk met spoed onder behandeling die is gewoon ziek in de bovenkamer

1    
Buurman

Dat Muhren fiks kritiek kreeg valt natuurlijk te begrijpen. Hij presteerde in het veld niks. Maar als je dan later hoort dat hij zwaar geblesseerd was dan kun je toch met terug werkende kracht op je kritiek terug komen ? Dat mag toch.
Wellicht als Muhren indertijd een interview had gegeven en we wisten toen wat er aan de hand was, was het anders gelopen.

-4    
Belgische Naccer

opzouten met die lambal der lamballen...

geblesseerd of niet. Kan bij andere clubs alles, en wilde bij NAC de bal niet hebben.

Voor eeuwig afgedaan! Helaas...kan er niet meer van maken.

2    
Willem 4,5

Erwtje, als de donder terug je hok in met je slappe gelul. We hebben het hier over voetballer Mühren en niet over het commentaar van ome cor. Wat jij van ome cor vind interresseert niemand een ruk.

-2    
Nachoreca1

Dat we die lamme volendamse strontzak hier nog aandacht geven zeg. Bizar.

Laad alle berichten na dit bericht in