Overal waar we komen

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #35

Praatpapegaai

Vandaag hebben we een bijzondere gast. Onze nieuwe directeur Mattijs Manders is aanwezig en we gaan hem het hemd van het lijf vragen. Een wat langere uitzending, maar gevuld met een zeer goed gesprek, al zeggen we het zelf, waarin we hopelijk meer duidelijkheid verschaffen over veel zaken die spelen bij NAC.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
34 Reacties
31    
Da Pope

De feedback met betrekking tot de financiële kennis snap ik. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat dat zeker niet mijn sterkste punt is. Ik heb er gewoon simpelweg niet bijzonder veel verstand van. Punt is alleen dat je het niet onbesproken kan laten als je de AD interviewt. Dan is dit de uitkomst. Wat het daarbij voor mij lastig maakt, is dat je geen inzicht in de exacte cijfers hebt. Ik kan dus moeilijk inschatten of NAC daadwerkelijk verstandige keuzes maakt.

7    
Ratjeduneerste

Ben benieuwd! Tot straks😉

4    
The Cosmic Gate

Morgen eens gaan luisteren ! Erg goed bezig mannen !!

-20    
Oosterhout3

Lange termijn... We houden 4 spelers over van de 25 ofzo die nu bij het 1e zitten

Tot zo ver de lange termijn

Het wordt dus valkx, van as of een onbekende

9    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Levien, de Sven Kokkelman van BSR! Klasse weer mannen! 👍

Morgen 6.15 uur luister ik weer verder.

4    
Hoge Vucht

In de podcast van BN de stem werd aangegeven dat Sydney zwart op wit heeft staan dat nac tot aan de deadline van de transfermarkt geen transfersom vraagt en dat er ook geen percentage bedongen is.

Mag toch hopen dat dat niet waar is, percentage zou meer dan redelijk zijn ALS je hem dan uiteindelijk een stap buiten nac gunt.

Als ik eerlijk ben vond ik de uitspraken van Manders een hoop lucht bevatten, jullie hebben goed door proberen te vragen om hem tot antwoorden te dwingen! Maar een typische bestuurder is het wel, tsjonge jonge haha :). Hoort erbij natuurlijk!

11    
Ratjeduneerste

@Oosterhout

Heb je wel geluisterd?? Manmanman...

Goed interview van 2 kanten. Er worden kritische vragen gesteld en Mattijs weerlegt sterk en komt met duidelijke en logische verhalen.

Er worden hier ook weer een paar mondjes gesnoerd van de criticasters.

Bedankt zo op de dinsdagavond mannen

7    
Marco van bavel

Was heel interessant! Ben heel erg benieuwd wat er nog gebeurd. Maar alle vertrouwen erin! Ik vond het ook vrij duidelijk wat Manders verteld.

10    
Uit Je Naaht

Altijd waardering voor de inzet van any BSR crewmember. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Wel vind ik dat de "kritische vragen" vaak weinig concreet kunnen worden gemaakt. In deze aflevering wordt regelmatig een gevoel dat leeft op deze site aan Manders voorgelegd (wat heel fijn is), maar als Manders dan vervolgens doorvraagt over wat er precies bedoeld wordt, dan strandt de vraag. Het duidelijkste voorbeeld is het gedeelte over aandeelhouders, waar de onvrede over hun rol binnen de club op kritische wijze wordt geïntroduceerd, maar waar niet duidelijk aan Manders kan worden uitgelegd wat precies het probleem is.

Als het er nog bij past in jullie volle agenda's (die voller staan met inzet voor onze club dan die van mij), zou ik willen suggereren om meer tijd te steken in het uitwerken van de vragen die er zijn. Kort gezegd: als je begint met een algemene vraag, en Manders vraagt om een toelichting of concretisering is het goed om regelmatiger een duidelijk verhaal aan hem terug te geven (en dus: echt kritisch te worden, want dan worden de vragen lastiger te beantwoorden en worden die antwoorden informatiever).

Dat waren mijn twee centen. Dank voor de fijne en wederom interessante podcast!

1    
geelzwartwit

Eindelijk eens het gevoel dat er vanuit realisme op ieder vlak gewerkt word

5    
Barbapapa

Interessante podcast. Ik vind het mooi om te zien hoe Manders via de media toch informatie geeft die hij kan en mag geven.

Wel blijkt een paar keer in het interview dat Manders zich beter heeft voorbereid.
Zoals hierboven aangegeven stranden een paar kritische vragen doordat ze niet geheel duidelijk verwoord kunnen worden. Is ook wel het meest lastige van interviewen om door te vragen, dus zeker geen kritiek. Over algemeen waren de vragen en doorvragen zeker wel goed.

Manders had daarentegen een aantal zaken die hij wilde zeggen al vooraf bedacht. Verwijst paar keer terug naar posts op de site of andere nieuwsitems. Hij zorgt dat degelijke zaken sowieso terug gaan komen in zijn antwoorden. Ik heb het ook na het Twitter vragen rondje gezegd, dit doet hij erg slim. Elk mogelijk brandje blust hij zo gelijk.

Wel benieuwd naar zijn plan wat hij gaat schrijven. Hoe hij de structuur met aandeelhouders over een paar jaar ziet. ...

Nu de Rooij nog binnen halen conform wensen NAC en begin zowaar vertrouwen te krijgen in het management bij NAC.

11    
Kudeta

Kunt lullen wat je wilt maar MM is wel lekker duidelijk
Lang geleden bij ons clubke

9    
Dutchbird

Beetje aan jullie financiële kennis werken jongens. Of geen vragen stellen over exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting. Manders maakte duidelijk dat hij dit seizoen niet per sé winst hoeft te maken omdat er voldoende liquiditeiten zijn (vanwege de beste transferzomer in tijden). Ook op het gebied van governance en aandeelhouders blonken de interviewers niet uit. Manders is best een open boek als je oor hebt voor zaken die hij terloops even noemt.

31    
Da Pope

De feedback met betrekking tot de financiële kennis snap ik. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat dat zeker niet mijn sterkste punt is. Ik heb er gewoon simpelweg niet bijzonder veel verstand van. Punt is alleen dat je het niet onbesproken kan laten als je de AD interviewt. Dan is dit de uitkomst. Wat het daarbij voor mij lastig maakt, is dat je geen inzicht in de exacte cijfers hebt. Ik kan dus moeilijk inschatten of NAC daadwerkelijk verstandige keuzes maakt.

10    
Nel Frikandel

Top podcast mannen! Ga zo door. Leuk om wisselende gasten in de "studio" te hebben zoals vorige week Chris W.M. en gisteren M.M.

Goede vragen, zeker ook van Levien.

Keep up the good work!

5    
geelzwartwit

Ik vond het wel mooi dat Manders alle aannames die steeds weer bij de achterban gedaan worden de kop ingedrukt werden.

En mbt het financiële gedeelte etc.
Mocht @Dutchbird dit willen en @Bsiderats ook dan zou ik Dutch bird uitnodigen er voor dat stuk volgende keer bij te gaan zitten.

Benieuwd naar de ontwikkelingen nu mbt Sydney.

Er blijft door dit soort interviews en winstpartijen en transferopbrengsten voor de achterban steeds minder te zeiken over.. I love it!

Zijn reactie op het twee scouts verhaal was goud. Vooral die reactie op onderwerp "welke talenten heeft ie dan bewezen gehaald die goed verkocht zijn?".

Iedereen weer ff terug in zijn hok. 🤣

1    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Goed verhaal van Manders. Hij heeft zich in ieder geval goed ingelezen en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij ieder bericht op bsr.nl leest. Dat zorgt wel dat hij in relatief korte tijd aanvoelt wat het sentiment is en welke heilige huisjes omvergeworpen kunnen worden en welke overeind moeten blijven staan.

Kijkend naar de feiten: welk seizoen zijn we gestart met zoveel inkomende transfergelden? Ik kan het me niet herinneren. Dat is grote klasse, mag gezegd worden.

5    
Becherovka

De reactie van Manders over het technisch hart, laat toch duidelijk zien dat Maas daar geen onderdeel van is. Waar hij op andere momenten rustig uitleg geeft en meepraat, zie je dat die hier naar woorden zoekt en bovengemiddeld veel hapering heeft in zijn uitleg. Ik kan niet van het gevoel afstappen dat daar toch onenigheid geweest is.

-7    
Harrie

Kritische noot:
- Welke spelers zijn gekocht die in de toekomst mogelijk geld opbrengen?
- Welke jeugdspeler (lange termijn) gaat Steijn de kans geven wanneer bijvoorbeeld de wedstrijd op slot zit?
- Wanneer maakt bijvoorbeeld een Azzagari en Siereveld wedstrijd minuten om zich door te ontwikkelen? Zij zitten alleen op de bank bij NAC 1 en hebben ook nog geen minuut gespeeld bij O21.
- Over de nieuwe rol van Peter Maas praat Manders ook overheen. Maas heeft in zijn contract staan dat hij hoofdscout is en leiding geeft aan het scoutingteam. Word vervolgd...
- Over de TD rol om het nu (presteren) en lange termijn (geld op het veld) praatte Manders heen, want het kwam er eigenlijk op neer dat hij dat moet doen maar de kennis niet heeft. Degene met kennis van zaken hebben andere belangen.
- MM en Steijn hebben zich in de zakken laten zeiken door de familie van Hooydonk. Die hebben inderdaad zoals BN de Stem zegt zwart op wit staan dat hij transfervrij mag vertrekken. De enige speler met scorend vermogen in de aanval en nog jong laten we gaan zonder er iets voor te krijgen. Of de familie van Hooijdonk gaat nu een heel mooie nieuwe deal met NAC sluiten in salaris en maximale transfersom zoals Verschuren waar zij alleen maar beter van worden in de toekomst. Ze hebben alle touwtjes in handen.

Kom maar op met de duimpjes omlaag, maar ik laat me niet om de tuin leiden door de zoveelste AD met mooie praatjes maar niet de waarheid verteld. MM weet dat er meer bekend is bij de achterban dan hem lief is en probeert het gros achter zich te houden door interviews te houden en precies te vertellen wat de achterban wil horen. Maar er komt een keer tegenwind en storm.

8    
anoniem73

@Harrie, je moet AD worden. je zegt helemaal niets nieuws. Kom op doe eens je best.

10    
Tombola Breda

@HARRIE, er zijn ongetwijfeld wat puntjes van kritiek. Maar realiseer je ook dat Manders welgeteld 3,5 (!) maanden in dienst is bij NAC. Hij is gestart met een stilgelegde competitie (voor het laatst gebeurt tijdens WOII) en had binnen 1 week een muitende trainer die intern oorlog aan het voeren was.

4    
Dutchbird

Beste @Harrie, luister de podcast nog eens rustig af. Deze keer eerst nieuwe batterijtjes in je gehoorapparaat doen. Dan hoef je daarna geen vragen te stellen die uitgebreid aan bod zijn geweest.

10    
geelzwartwit

We hadden een hoofdscout en die was ook de enige scout. Mander geeft aan dat 1 scout bij een grote BVO te weinig is en je vanzelf hoofdscout bent als je de enige bent.

Manders geeft ook aan (was al eerder te lezen bij het aantrekken van de 2e scout) dat beide scouts een eigen takenpakket heeft en verantwoordelijk zijn voor twee verschillende markten waar ze in scouten.

Manders geeft aan de titel technisch hart niet zo belangrijk te vinden. Als het technisch hart meer over talent en scouting gaat zijn de scouts en Hellemonds belangrijk om aan te schuiven, gaat het meer over het eerste elftal dan is wellicht alleen Maas belangrijk enz.

En buiten dit alles.. wat hebben wij eraan om te ouwehoeren over de invulling van een technisch hart en of de functie van Maas veranderd is door de komst van een tweede scout? Als Manders en Co het zo beter denken te vinden dan hebben wij het daarmee toch te doen? Of gaan we iedere move en functieprofiel wijziging binnen NAC bekritiseren? Benieuwd of we het dan straks ook over de extra functies van de koffiejuffrouw gaan hebben.

Manders zit er pas een paar maanden en NAC is een van de weinige clubs die zicht dit seizoen financieel niet teveel zorgen hoeft te maken.
Er staat een veel beter elftal sinds jaren, zo ook de technische staf en de rest van de organisatie lijkt beter ingericht te zijn.
We staan bovenaan en kieze voor promotiewaardige spelers omdat we financieel naar de ere moeten ipv allemaal zogenaamde talenten van heinde en verr. Overigens hebben we met Bohui en DJ er ook talenten bijgehaald en zou dat met Kooij op nog meer transferwaarde voor de toekomst komen.

9 punten uit 3 jongens!

8    
Ric

Misschien dat er nu eens een spandoek of actie op touw gezet kan worden om SvH ervan te overtuigen te blijven.
Lijkt me beter dan een speler van een andere club in de bloemetjes te zetten. Zonder negatief te doen over die actie overigens hoor.SvH hoort gewoon bij NAC. Elke spits is afhankelijk van aanvoer en de spelers om hem heen. Ik heb in de 2e helft in ieder geval genoten van SvH met Immers daar heel kort omheen.

12    
10Diego

Het is een schande bij Sparta. Een Haagse enclave.

Fräser zat bij ADO, Cooreman zat bij ADO, Beugelsdijk zat bij ADO en nu nemen ze Aron Meijers ook nog over van ADO.

Potverdikkeme het is me allemaal wat. En dan hebben ze nog een assistent trainer die woont in Den Haag en een verzorger die rijdt via Den Haag naar R’dam West.

5    
@DaPope

Respect voor je kritische houding Levien. Ik moet toegeven dat ik in de eerste Podcasts geen fan van je was. Vond je te betweterig. Echter is mijn mening helemaal bijgedraaid, nu hoop ik bij elke podcast weer dat jij een van de tafelgenoten bent. Je analyseert goed en bent niet bang om tegen de mening van de andere tafelgenoten in te gaan of om de zaak van een andere kant te belichten. Het is fijn om meerdere meningen in zo’n discussie te horen want zonder wrijving geen glans! Keep up the good work BSR!!

-4    
Harrie

Blijf lekker alles wat Manders zegt voor waarheid aannemen en straks weer piepen als het anders blijkt te zijn. Helaas is de waarheid anders. Net als bij zijn voorgangers.

Voorbeeld nogmaals Maas, uit 1e hand. Peter is aangesteld als hoofdscout van NAC, staat zwart op wit in zijn contract en is daarbij verantwoordelijk voor het aansturen van de scouting. Hij was niet de enigste scout van NAC zoals Manders beweerd, maar stuurde meerdere scouts aan die wekelijks het land (Nederland en België) door kruisten voor een kleine vergoeding. Lees het nieuws archief nog even door van afgelopen seizoen van onder andere Braber, Horvath, en dan waren er nog 4 scouts voor alleen het NAC 1, want de jeugd had eigen mensen. Hoezo eentje?

2    
JanVG

Jammer dat jullie niet hebben gevraagd hoeveel van de transfersom van van Hecke terug moet naar de overheid ivm NOW. Daar ben ik wel benieuwd naar.

Verder is die Manders net zo'n gladde prater als Goetzee. Hij moet wel zsm een TD aanstellen

En een compliment aan de kritische vragen van de mannen van de BSR. Natuurlijk zijn er altijd wel verbeterpunter maar dit was wel tot nu toe jullie beste podcast.

8    
Tinus

MM is met stip de AD met de beste communicatieve vaardigheden die we de afgelopen 20 jaar hebben gehad.
Is goed voorbereid, is op de hoogte van het sentiment wat leeft binnen de club en geeft duidelijke antwoorden.
Ondanks dat hij dan ook een dubbele agenda heeft en niet het achterste van zijn tong laat zien heb ik wel vertrouwen in MM.

Betreft de functie van Maas. Laten we ons er vooral niet druk om maken. Zolang Maas zich niet druk maakt en hierover naar buiten treed, waarom zouden wij er dan iets van moeten vinden.

En mannen van BSR, ondanks dat jullie financiële kennis wellicht vandaag niet voldoende was om het vuur aan de schenen te leggen bij MM op dit vlak, jullie doen het toch maar even week in week uit. Luister altijd met plezier naar jullie podcast en alleen dat al verdient een compliment en respect. Keep up the good work!

9    
D'n Wim

Wat een onzin dat ze geen '' vuur aan de schenen hebben gelegd ''

Het is verdomme een BSR podcast en geen interview van de RVC met Meneer Manders. Ik heb er van genoten mannen. Keep up the good work!

1    
NAC4Ever

Manders zijn teksten kwamen vaak over als een cliché. Maar zijn voordeel is dat hij in de korte tijd dat hij er nu zit hij het wel waar maakt en niet zomaar wat roept.

Een voorbeeld.
Manders had het over dat er een ideale leeftijdsopbouw in de selectie moet zitten. Dat is natuurlijk een open deur. Maar als je naar de huidige selectie kijkt is hier wel sprake van en daar ben ik tevreden over.

4    
JN

Weer een leuke, interessante podcast! Kost jullie gigantisch veel tijd, maar de podcast (en jullie) zijn aan het groeien. Respect.

Ik vind het wel leuk om een beeld te hebben bij de (vaste) personen. Misschien leuk om eens een fotootje toe te voegen vanuit de studio.

2    
Bas

Laten we het allemaal even heel positief bekijken:

A - Absolute uitblinker is Tom haye, zijn inzicht en passing is geweldig

B- de 2 Hagenezen: Malone het meeste brengt voor het team
-immers komt daarin tegen, loop vermogen te kort!

C- Rutten en rosler zijn een verademing en zeer verdienstelijk spelers

D- dogan vind ik wederom teleurstellend!
- - venema een twijfelgevalletje
- - Onze tropische verassingen dj en onze Afrikaanse vriend : daar kan je nog heel weinig over zeggen.

Hoe dan ook is nac titel kandidaat nmr 1

-Cambuur is minder dan vorig jaar
-en de graafschap laat wederom punten liggen in uitwedstrijden.

Promotie is belangrijker dan talenten op te stellen,tenzij het talenten zijn van het kaliber SvH of JP

HUP NAC!!!

0    
F8Hipster (BSR)

@JN het heeft een reden dat we achter en niet vóór de camera staan en podcasts maken. ;)

1    
die ne gast

Overall heel positief over MM, zijn openheid is echt te waarderen.

maar toch ook enkele gemengde gevoelens:
Hij zegt dat NAC conservatief is met geld, maar ook een competitief elftal op de been wil brengen. Het blijft daarmee onduidelijk hoeveel financieel risico NAC nu aan het lopen is.
En mijn onderbuik zegt dan: als we dit jaar niet promoveren, dan kunnen we 'Red NAC' weer uit de kast trekken.

ADO-kliek en 'beste mensen op de beste plaats'?
- Lex Schoenmakers: als een scout een naam noemt, hoeft een trainer hem niet binnen te halen. Maar als je in 12-13 jaar bij ADO maar 1 of 2 spelers weet te verkopen aan de hoofdcoach, dan ben je ook niet geschikt voor je taak. Blijkbaar kan je je bevindingen dan blijkbaar niet goed over het voetlicht brengen.

- 'Edwin de Graaf is geen ADO-man'. Nee, hij heeft daar niet lang gewerkt, dat klopt, maar hij is daar wel door een privé-zaak door de spelersgroep uitgekotst en nu hebben we én ADO-spelers gehaald én De Graaf. Is daar wel goed over gesproken?
Kan me niet voorstellen dat dit echt de beste mensen op de beste plek zijn.

Maar Manders is (communicatief) zeker een verbetering tov Goetzee. Die had vooral gladde managementtaal. Manders probeert echt wel meer inhoud aan zijn antwoorden mee te geven.

Laad alle berichten na dit bericht in