Overal waar we komen

Maaskant heeft advies voor Van Hooijdonk: "Wegwezen bij NAC"

Das Phantom

Robert Maaskant heeft een duidelijk advies voor spits Sydney van Hooijdonk. Als de Baron van het Ginneken in de Gegenpressing-podcast van BN DeStem wordt gevraagd naar een advies voor de matchwinner van gisteren is hij duidelijk: "Wegwezen. Ga naar een club waar je goed wordt opgeleid, waar je goed begeleid wordt en waar je heel veel kan spelen."

Voor NAC heeft hij ook een duidelijk advies, want als het aan Maaskant ligt wordt Van Hooijdonk de eerste spits in Breda. "Houd hem in huis en laat hem lekker zijn twintig tot dertig goals maken, want die gaat hij geheid maken in de Eerste Divisie." 

Technisch manager 

In een uitgebreid interview met Maaskant gaat onder meer in op hoe de deal met Manchester City ooit is ontstaan, vertelt hij over hoe hij weer terugkeerde in het voetbal en gaat het over periodes dat hij aan het roer stond bij NAC. 

Ook wordt er, na enig aandringen van Maaskant zelf, gevraagd of hij interesse zou hebben om technisch manager te worden bij NAC. Volgens de oud-trainer is het vooral belangrijk dat NAC met iemand in zee gaat nadat er uitvoerig met die persoon is gesproken ovet het beleid. Zelf zegt hij er voor open te staan en dat ook aan te hebben gegeven "bij de personen die daar over gaan", vertelt hij. 

Luister het hele interview met Maaskant in de nieuwe aflevering van de Gegenpressing-podcast van de BN DeStem. Natuurlijk pas nadat je de kersverse aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden hebt geluisterd waarin wij uitgebreid spraken met directeur Mattijs Manders. Veel luisterplezier!

Bron:
B-Side Rats, Bn DeStem
Terug naar overzicht
62 Reacties
245    
HenkTank4823

Mijn advies voor Maaskant is niet experimenteren met Paddestoelen.

68    
Dun Diëe

Na enig aandringen van Maaskant zelf. Hah, mooie vent! Is onderdeel van de geschiedenis van de club maar ik zou het niet zien zitten als hij de nieuwe TD werd na zijn laatste debacle.

-21    
Mo

Maaskant: Weer zo'n anti-NAC - figuur uit frustratie!

81    
Professor Pils

Maaskant heeft zijn kans gehad.

74    
Hoge Vucht

Maaskant bedankt en respect voor de moeite die je in nac hebt gestoken, maar lijkt mij onverstandig dit nogmaals te proberen.

-41    
Pietjebel

Best een eerlijke vent
Maar wel zn eigen flink wat veren in poep te duwen
Maar mischien best wel iemand die hier op zn plaats zit met Manders en steijn

35    
Ratjeduneerste

Ach Robert, lekker yoga-videos blijven maken! Nee hoor, bij NAC heb je genoeg kansen gehad. Ik denk ook niet dat je een belletje zal krijgen....

27    
Marco van bavel

Van maaskant wordt je toch ook doodmoe van! Die weet zelf niet eens wat hij wil

53    
bier en friet

Hij bewijst zelf al waarom hij niet moet komen.

Door van buiten, zonder precies de feiten te kennen, de mening over Sydney te geven laat hij zien van de 'kliekjes-slag' te zijn. Door dit te zeggen en daarna een open sollicitatie te doen hoopt hij Pierre (en zijn kliekje) te mobiliseren om hem in het zadel te helpen. En dat slag mensen heeft de club heel veel gezeik opgeleverd en moet je niet willen in een professionele organisatie.

Dan kunnen mensen zeggen dat hij het toevallig riep. 'Per ongeluk', 'lekker spontaan', etc. Dan moet je eens een drankje met hem doen. Niks is zonder (bij)bedoeling bij die vent.

Hij heeft kwaliteiten als trainer hoor. Tactisch en veldtraining durf ik niet te zeggen, maar met zijn bravoure haalt hij vooral druk weg bij de spelers en dat is heel wat waard (zie mourinho). Maar de functie van TD vraagt hele andere zaken en is er ook voor de lange termijn. Maaskant voor de lange termijn betekent terug naar de kliekjes-vorming.

17    
JN

Maaskant moet zelf wegwezen.

Verder geen verkeerde vent.

5    
Belgische Naccer

Wat een blaataap toch weer die Maaskant.
Wie heeft er in godsnaam interesse in wat Maaskant vind??

Sydney moet het gewoon op het veld laten zien. En dat heeft hij gisteren gedaan. Maar er zijn ook wedstrijden geweest waar hij onzichtbaar was, maar dat komt ook heel vaak door het totale gebrek aan aanvoer als je met de Tikkie-Terug brigade Allouchi en Dogan op de vleugels speelt.

Daar ligt meer het probleem van dit NAC, dan bij Sydney. Want als je Sydney goed aanspeelt in de 16 is hij levensgevaarlijk. Stokkers was dat niet en Dogan en Allouchi al helemaal niet.

Dus Sydney moet gewoon lekker bijtekenen bij NAC en hopen dat De Rooij of een andere buitenspeler of 2..bijkomen. Dan schiet hij er zeker 20 of meer in dit seizoen. Een basisplaats als spits dwing je af met goals. En gisteren heeft hij dat perfect gedaan. Dus hij heeft nu gewoon een basisplaats en als hij er iedere wedstrijd 1 of 2 maakt is er geen trainer die hem aan de kant houdt hoor!

Het probleem is de aanvoer. Je hebt geen enkele vleugelspeler die zijn tegenstander voorbij komt en een bal voorkrijgt...daar ligt de zwakte van dit NAC.

Allouchi en Dogan zijn je zwakste schakels. Dat zie je heel duidelijk terug de eerste 3 wedstrijden, maar ook vorig jaar was dit al duidelijk, alleen was Steijn er toen nog niet, maar die zal dat nu ook wel door hebben. Dogan werd gisteren volledig terecht gewisseld. Met afstand de zwakste speler in het elftal. Hopelijk wordt het elftal op deze 2 plekken nog versterkt. Pas dan kun je echt gaan meedoen voor het kampioenschap.

18    
Breda1976

Die gaat er in de eredivisie 20-30 maken hahaha. Die nieuwe hasj van de baron is echt goed of niet robert mafkees.

-2    
Charles

20 - 30 doelpunten in de ere(!) divise?

Het land van ooit is ook failliet en neverland gesloten.

68    
H.V.M.

Maaskant betreffende SVH:
wegwezen!!!
Maaskant betreffende NAC:
Houd hem in huis!!!
Nou deze man kun je maar beter geen TD van NAC maken.
Die begint er nu al een zooitje van te maken.
Volgens mij hebben die Yoga lessen bij hem averechts gewerkt.

3    
Coen

Robert Maaskant is een aardige kerel maar wie wil nu op dit moment zijn advies horen? Kijk Sydney moet gewoon doen wat hem het beste lijkt. NAC heeft het niet zo netjes gespeeld met Bilate als eerste spits halen (1 goal gemaakt bij rkc vorig seizoen. Nice! ) en immers nr 9 geven en diverse malen immers in de pers als reserve spits bombarderen. Dan kan Steijn wel zeggen dat bilate een ander type spits is. Nou iets bonkiger maar nog steeds aanspeelpunt en goalgetter. Gewoon hetzelfde type spits dus. Sydney moeten we beoordelen in de komende zes potjes. Drie jong teams en drie toppers. De graafschap, Cambuur en Almere. Dan zien we verder. En als Sydney dan gewoon 5-9 goals maakt in die potjes dan moet je hem als club ook meer waardering geven. Tot slot. Ik denk dat Steijn prima trainer en TD kan zijn. Zinn netwerk strekt heus verder dan ADO. En dan sparen we meteen weer een td salaris uit. Kunnen we mooi een extra speler halen!

34    
H.V.M.

Zijn uitspraken lijken er sterk op dat hij aan de Spacecake is geraakt.
Voorlopig maar even geen Cake, taart of gebak brengen.

16    
JN

@Coen

Takenpakket van de TD werd door Manders goed uitgelegd in de podcast. Als je dat gehoord hebt, begrijp je dat Steijn dat niet kan combineren met het trainerschap.

Een goede TD kan een goede investering zijn, omdat zo’n man betrokken is bij alle transfer- en contractonderhandelingen. Daar mag best een zwaargewicht komen. En dan bedoel ik niet Van As...

245    
HenkTank4823

Mijn advies voor Maaskant is niet experimenteren met Paddestoelen.

6    
Stoep

Maaskanrt heeft een apart advies hierin. Vraag me af wat hij nu bedoelt. Lijkt mij ook gezien Manders zijn uitspraken dat het vooral Sydney zelf moet beslissen. Ik hoop dat hij blijft, maar niemand is groter dan de club. Een basisplaats eisen is geen optie. Ja sydney moet spelen, maar NAC gaat wel voor promotie. Dus je moet het op het veld laten zien, wat hij gisteren natuurlijk wel deed.

-17    
Cool hand

Verheydt (goed gespeld?) heeft inmiddels 3 doelpunten en 1 assist. Deduceer daar maar eens op los.

5    
Dutchbird

Als je Maaskant serieus neemt i.r.t. NAC dan spoor je niet. BN de Stem is volledig ontspoord.

19    
De rijen

Die man kan alleen maar lucht verplaatsen

10    
Bredafun

Sidney verlengen, de Rooy binnen halen, en met 2 spitsen spelen.
En wat dhr.Maaskant betreft, als ie deze gehele topic leest dan is er voor hem geen stoeltje meer vrij bij NAC.

14    
NAC Vooruit!

Robert, het is weer tijd voor wat meditatie in de achtertuin.

Even bijkomen van die hallucinerende blabla uitspraken.

7    
den hulk

gewoon een goede td erbij want dit kan niet eerst bilate halen en dan van hooydonk transvrij verklaren kapitaalvernietiging

7    
Cees

Kan Maaskant niet een jaartje op vakantie naar Polen? Zijn mening, over alles wat betreft NAC is totaal niet meer relevant. Hij is een gepasseerd station in Breda. Echter wil hij nu, dat voor zijn eigen persoontje weer met leuke uitspraken in de publiciteit komen. Anders vergeten de mensen hem mogelijk, en dat wil hij absoluut voorkomen. Zal best bepaalde goede eigenschappen bezitten ,die hem sieren. Echter staat hij veel te graag “zelf” in de spotlights. Zou jij destijds trouwens het betaald voetbal niet definitief de rug toekeren? Heb je weleens gehoord van een Kameleon! Lijk jij veel op.

20    
10Diego

Goede adviezen, daarvoor moet je bij Maaskant zijn.

Even uit het hoofd: Dingsdag, Pedro, Lazic, Fernandez, Borahsasar, Brands, Amieux.

Hem werd gevraagd een TD voor Almere te zoeken, enig idee wat zijn advies was?


5    
Bier en gieten

Makkelijk praten als buitenstaander

23    
10Diego

Ga maar een club vinden die zo dominant speelt waardoor hij in zijn kracht komt. Met een Malone, Immers, Haye, Schouten en Mounir .

Als NAC zo speelt als maandag is het een feest voor een spits.

Sydney, graag of nie.

9    
Theoden King

Helemaal eens, 10Diego.

Bijna iedere andere kkd-club speelt 80% op eigen helft, bepaald geen ideale situatie voor een spits als Sydney. En voor de stap naar de ere lijkt het me nog (veel) te vroeg.

12    
Benassi

Ik heb juist net het gevoel dat de orde en rust terug is, en zonder dat hij bij NAC werkzaam is, is hij er al toe in staat om onrust te stoken.

Sydney was maandag heel goed, maar dat komt deels ook omdat hij extra gedreven was natuurlijk. We hadden Sydney ook nog nooit zó gezien. Dus kunnen we dit ook niet als maatstaf nemen. Er zijn ook wedstrijden geweest waarin hij totaal onzichtbaar was. Persoonlijk zie ik hem niet graag vertrekken.

1    
Bladran Yanco

Klasse dat jullie hier dan ook een foto bij zetten van Sydney met z'n spullen in zijn handen.

13    
Ernie

En wat vinden Lokhof, Karelse en Lurling hiervan?

36    
10Diego

@benassi

BNdeStem is niet gebaat bij rust rondom NAC.

Wat ik mist bij Sydney is dat ie ff zegt dat Olij ons 2x geweldig in de race hield. Dat er goed verdedigd werd met veel ruimte in de rug. Dat Haye, Malone en Immers heersten op het middenveld.
Dat hij prima bediend werd door Mounir.

Gewoon ff snappen dat die 10 anderen ook mee doen en hij daar heel heel heel afhankelijk van is.

Denk je dat hij als speler bij het Den Bosch van maandag uit de verf was gekomen?4    
Hont

Sydney moet blijven!

2    
Benassi

@10Diego

100% mee eens!

9    
Ad B uit Roosendaal

Ik neem aan dat Van Hooijdonk zich niet laat adviseren door R. Maaskant.

Maaskant kan/kon het mooi vertellen, maar daden?

5    
[email protected]©

Ik geloof dus ook dat Van Hooijdonk er 20 in schiet in een seizoen. En gelet op de andere spitsen in de selectie zou ik hem dus altijd opstellen.

-6    
Nacman

Mijn advies aan Maaskant als bij NAC de grote MENSEN praten moeten de kleine kindjes als Maaskant en blanco hun smoel dicht houden

8    
fanneke

Stop aub met quotes weer te geven van gefrustreerde ex NAC mensen.
Die willen alleen maar onrust zaaien. Het is gewoon zielig.

4    
D'N Klaagmuur

Maaskant... De man die Perica wegpestte, die grootste pannenkoek ooit Fernandez er voor in de plaats haalde. De man die zogenaamd "huilde" nadat we degradeerden (geen tranen te zien, wel een boel GTST gesnik, hilarisch was het).

De man die overal met vol bombarie binnenkomt om binnen een jaar met de staart tussen de benen weer te verdwijnen.

Misschien moet deze man even met Grapperhaus een belletje plegen, denk dat die twee het wel goed met elkaar kunnen vinden.

20    
Kipiani

Ben maar heel zuinig, heel zuinig op Maurice Steijn jongens. Dit is de laatste kans die we krijgen in het betaalde voetbal.
Steijn constructief, eerlijk en op basis van kennis kritisch volgen is prima. Dat moet zelfs.
Steijn zit er gewoon goed in, is een vakman. Als wij de rust kunnen bewaren spelen we met Steijn binnen drie jaar weer op het hoogste niveau.
Maar dan moeten al die typisch Bredase wijsneuzen, en stoelpoten zagers eindelijk eens hun gefrustreerde keutel intrekken.
Voorbeeld: Steijn had met het uitvallen van Bilate veel opties op de bank om niet voor Sydney te kiezen. Dat deed hij wel.
Gaan we Maaskant nu weer het woord geven ?

8    
Vliegende hollander

@ robert blaaskaak
Ik weet dat het jouw mening is,maar jij hebt je kansen meer dan zat gehad om nac te helpen.
Mooie praatjes zoals we gewend zijn,maar mooie praatjes en het altijd beter weten leveren ook bij jouw niet altijd punten op.
Ik heb wedstrijden gezien waarvan je alleen maar naast en tegen de dugout leunde,terwijl jij degene was waar alle hoop opgevestigd was.
Wat mij betreft ,hoef je van mij geen enkele functie meer te krijgen bij nac .13    
Braze

Volgens mij heeft Sidney een adviseur die gepokt en gemazeld is in het topvoetbal in de persoon van vader Pierre.
Ik hoop dat de huidige staf van NAC Manders en Steyn verstandig genoeg zijn om daarmee te onderhandelen.
De belofte van een transferrij vertrek wijst daar niet op!

6    
D.kocx

Ik vindt het mooi dat een kind van de club zich laat horen door zijn voeten te gebruiken. Maar de hype die nu in eens ontstaat slaat nergens op natuurlijk. Sydney is niet de eerste spits omdat hij nog jong is en nog moet leren constant te worden. Vorig jaar was hij ook de redder van de eerste periode maar daarna kwamen de doelpunten ook niet meer en Stokkers waar iedereen zo over klaagde maakte ook geen doelpunten maar hij was wel “nuttig” in het veld door zijn arbeid. Sydney zit nu 3 jaar bij het eerste? Waarvan je vorig jaar een half seizoen gespeeld heb. Denk dat het idee van Maurice ook zou zijn dat Sydney meer zou leren onder een wat ervaren spits. Maar goed die is nu geblesseerd en Sydney kan zich laten zien. Maar wat Maaskant nu roept slaat nergens op natuurlijk! Hij maakt zich er ook niet bepaald populair mee denk ik.

4    
Scheppioni

Is geen toegevoegde waarde Maaskant ! Laat het nou gewoon aan Sydney zelf over met NAC ! Dat gebler altijd van ex trainers die het weer beter weten !?!

-1    
Ernie

Vandaag weer een stukje van de voor het karretje van Hooijdonk gespannen Blanco.
Belangrijkste zin:
Hij vraagt een gedegen plan van de club met serieus uitzicht op een basisplaats. Laat me niet lachen. Hoe kan je zoiets nou eisen, snotaap?
Doe gewoon je best en de trainer kan niet om je heen.

1    
NACSUP50

Alvorens advies te geven heer M. Dit is aan de huidige trainer en bestuur en niet aan u.

-10    
Naccer

Vanavond maar eens een kijkje nemen op RTL7 word een Europese wedstrijd uitgezonden volgend mij ......

4    
fvf6

Rare reactie van Maaskant tegen van Hooijdonk zegt hij wegwezen bij NAC en tegen NAC zegt hij van Hooijdonk houden. Hij komt mij ietwat gefrustreerd over . Zou dat komen dat niemand naar zijn diensten heeft gevraagd voor het komende seizoen of is hij van het padje af .

-23    
JanVG

Maaskant mag van mij TD worden, lijkt mij een prima kandidaat

Kent de cultuur, houdt van de club, heeft ervaring als TD in de ere in de KKD, kan omgaan met media(fox)

maar alle azijnzeikers zullen vast liever iemand anders zien

-2    
leeuw

Heel goed geformuleerd Kipiani !

2    
Joop Sloop

Én veel spelen én goede begeleiding en dan moet ook nog een beetje passen. Welke club gast zo'n jongen gegarandeerd laten spelen en wil ook nog een beetje voetballen? Ik denk dat ie bij Oss zeker alles mag spelen en af en toe een aai over z'n bol krijgt, maar die komen de middellijn niet over..

8    
10Diego

@ernie,

Maar Sydney wat is dan jouw eigen plan?

Nou, meer verdienen, altijd spelen, als er een betere club komt tegen een lage prijs weg en er mag geen concurrent aangetrokken worden.

Verder wil ik de penalty's nemen want dat is goed voor mijn statistieken.

-3    
Joop

Maaskant moet zijn grote mond houden kan totaal niet met mensen omgaan denkt alleen aan zijn eigen. imago presteert 0,0 dus wegblijven en mond dicht

1    
Willem Naccerski

Als Maaskantje nou eens zelf wegbleef , hij geeft advies aan Sydney : Weggaan bij NAC , en tegen NAC zegt ie : Vasthouden die jongen , wat wilt hij nou ?????

5    
JanVG

Sydney mag van mij nog steeds weg, ondanks zijn twee goals.
Ga lekker voetballen bij Telstar of Jong-PSV. Zijn houding bevalt mij nu al niet meer. Roepen dat je vind dat je in de basis moet staan, dat noem ik misplaatste arrogantie van iemand die niks tot weinig heeft gepresteerd.
We moeten ons niet teveel laten leiden door de waan van de dag.
Want 2 goals tegen een veredeld jeugdelftal van FCDB zegt nog niet zoveel.
Als hij de komende 6 wedstrijden 6 goals maakt, dan heeft hij meer recht van spreken.

4    
signase

Dat gerucht over het feit dat SVH gratis weg zou mogen voor het einde van de deadline begin oktober... Ik mag hopen dat het niet waar is. Worst case scenario zit je straks ineens zonder spits nu Bilate voorlopig uit de running is. Ik hoop dat Steijn en Manders al een backup plan hebben voor het geval SVH (gratis of tegen vergoeding) vertrekt.

2    
BredaParel

Advies voor elke club die aan Maaskant denkt als trainer: wegwezen!

Robbert Maaskant was ooit een succestrainer bij NAC dankzij zijn voorganger(s). Daarna heeft hij nergens laten zien het te kunnen, behalve dat zijn yoga-kwaliteiten steeds weer worden getoond!

2    
Baosje

Wordt het weer niet hoogtijd een taartje bij Maaskant te brengen.....

1    
Die ne gast

En weet Robert misschien ook meteen een club te noemen waar Sydney beter opgeleid, beter begeleid, meer speelminuten en geld krijgt dan bij NAC?
Ik zou het namelijk niet weten.

-5    
Bas

Laten we het allemaal even heel positief bekijken:

A - Absolute uitblinker is Tom haye, zijn inzicht en passing is geweldig

B- de 2 Hagenezen: Malone het meeste brengt voor het team
-immers komt daarin tegen loop vermogen te kort!

C- Rutten en rosler zijn een verademing en zeer verdienstelijk spelers

D- dogan vind ik wederom teleurstellend!
- - venema een twijfelgevalletje
- - Onze tropische verassingen dj en onze Afrikaanse vriend : daar kan je nog heel weinig over zeggen.

Hoe dan ook is nac titel kandidaat nmr 1

-Cambuur is minder dan vorig jaar
-en de graafschap laat wederom punten liggen in uitwedstrijden.

Promotie is belangrijker dan talenten op te stellen,tenzij het talenten zijn van het kaliber SvH of JP

HUP NAC!!!

1    
donvangeene

Ga zelf wegwezen (met je zg. adviezen aan nac), Maaskant. Onze Sidney moet gewoon in breda blijven

Laad alle berichten na dit bericht in