Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #67

Raskolnikov

Een nieuwe week en dus een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. Deze week een ochtendeditie. We bespreken de wedstrijd van afgelopen vrijdag, bespreken de positie van Maurice Steijn, de kritiek van Lex Immers. Mattijs Manders reageert op alle spanningen rond de club.

NAC-Excelsior

De teleurstelling was afgelopen vrijdag groot toen NAC definitief de eigen ruiten ingooide. Directe promotie was al een longshot, maar is nu definitief geen reële optie meer. NAC liet zich voor de zoveelste keer van haar slechtste kant zien en moet op een wonder in de nacompetitie hopen. Hoe moet het verder?

Positie Maurice Steijn

Als het team niet presteert, komt de trainer op enig moment onherroepelijk aan de beurt. Zeker wanneer die trainer als technisch directeur zelf zijn spelersgroep heeft samengesteld. Sjoerd Mossou en Chris van Nijnatten geven hun visie op de situatie bij NAC en Mattijs Manders licht het standpunt van de club toe. 

Lex Immers

Uiteraard kunnen we ook niet om de uitspraken van Lex Immers heen. De ervaren middenvelder sloeg de plank voor de camera van Omroep Brabant volledig mis en wees met een boze vinger naar de buitenwacht. Iedereen is te kritisch en met die kritiek veegt de middenvelder ook nog eens zijn reet af. 

Projectnaam: B-Side Arts

Afgelopen zaterdag hebben we alle shirts van Da Huge en Pogo bezorgd bij de meer dan 150 NAC-supporters, die een shirtje besteld hadden. Een mooie ochtend, die therapeutisch werkte.  

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #67
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Clubraad schrijft open brief aan NAC 67 reacties
Volgend bericht
Reserves NAC wederom te sterk voor Roda JC 62 reacties
25 Reacties
43   1  
Chris W.M.

Te vaak worden wij gestuurd door de visie van een trainer, of een technisch directeur. Terwijl die visie vanuit de club moet komen. En de directeuren en spelers hebben zich aan die visie te conformeren. Die visie vanuit de club is er volgens mij niet. En het wordt hard tijd dat dié eens vastgelegd word.

17   3  
Donkey

Eens dan wordt de wereld stralend blauw........................

9   2  
NAC4Ever

Tip voor de selectie met oog op de play-offs.
Voer vanaf nu na iedere training één of twee volledige penaltyseries uit.
Zeker nu de play-offs maar over één wedstrijd gaan kan zijn dat een penaltyserie gaat bepalen of we wel of niet gaan promoveren.
Maar doe dit als extra training en niet i.p.v. iets anders.

22   1  
Nacman

Ik ga graag naar NAC Wat mij betreft gebruiken ze die compensatie om Steijn af te kopen.
Met STEIJN heeft het weinig zin

14   0  
Marti

Ik sprak laatst iemand die zei dat hij in 20 jaar de sfeer nog nooit zo goed heeft gezien in de groep , Volgens mij heeft hij niemand daarover gesproken , (ja mischien jeffry van AS) , maar volgens mij zegt hij zoiets om maar te laten merken kijk eens hoe goed we het doen , om het negativisme te temperen bij de supporters!

13   0  
scheppioni

Helaas gaat manders zijn vriendje nooit de waarheid melden !
Dus ...... sijpelt dit nog een tijdje door totdat de situatie ontploft ...... BOEM !!

13   0  
Mo

Met Steijn wordt het helemaal niets! Ook volgend jaar niet!!

22   1  
Chris W.M.

M.b.t. het laatste stukje, over krachten rond NAC en het feit dat er zoveel mensen mislukt zijn de laatste jaren;

Wat structureel gebeurt bij NAC is dat er gekeken wordt naar wie beschikbaar is en niet naar wat NAC nodig heeft. Of het nu over directeuren gaat, trainers, spelers, er wordt te weinig rekening gehouden met wat NAC en de supporters wensen.

Die wensen staan al jaren zwart op wit op papier in het cultuurhandvest;

“ NAC streeft ernaar zoveel mogelijk een door de aanhang gewaardeerde speelstijl te hanteren, met passie, durf, brutaliteit, werklust en een energiek en aanvallend ingesteld elftal. Bij het aantrekken van trainers, spelers en overige medewerkers wordt hiermee dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden. Er is uiteraard voldoende ruimte accenten te verschuiven, maar de hoofdlijn blijft intact zodat passanten niet het karakter van de speelstijl grondig kunnen veranderen.”

Wanneer je dit stukje bij iedere aanstelling meeneemt en toetst of degene die je voor je hebt aan deze voorwaarden voldoet en bewezen heeft in het verleden dit mogelijk te kunnen maken, dan zal je veel minder vaak de verkeerde mensen aanstellen. En hadden we bijvoorbeeld Steijn niét aangesteld.

Er moét een profiel komen waarin vastgelegd wordt waaraan mensen moeten voldoen die bij NAC willen komen werken. Van Algemeen directeur tot aan (jeugd) speler. En een RvC moet daar bovenop zitten.

Overigens vind ik de laatste zin uit het stukje best pijnlijk als je dan uitgerekend vandaag als Clubraad zijnde een open brief stuurt. Na 35 wedstrijden. Had dan in december al hard aan de bel getrokken.

27   0  
Braze

Vanaf 1960 ben ik vrijwel naar idere thuiswedstrijd van NAC geweest. In het verleden zijn er ook droevige perioden geweest dat NAC slecht voetbalde, maar er was altijd strijd.
Deze competitie zie je met een op papier goede selectie slecht voetbal en mis je de over mijn lijk mentaliteit. Het is gewoon slecht.
Spelers met potentie: Hooydonk, Azzagari . de Rooy worden slechter en hun zelfvertrouwen wordt onderuit gehaald.
De verantwoordelijke TD/Trainer is de weg kwijt.
Ton Lokhoff zit met een erfenis opgezadeld die hij beter had kunnen weigeren.

43   1  
Chris W.M.

Te vaak worden wij gestuurd door de visie van een trainer, of een technisch directeur. Terwijl die visie vanuit de club moet komen. En de directeuren en spelers hebben zich aan die visie te conformeren. Die visie vanuit de club is er volgens mij niet. En het wordt hard tijd dat dié eens vastgelegd word.

9   4  
Bob

Je gaat per saldo niet veel seizoenkaarthouders verliezen. NAC geeft de reguliere seizoenkaarthouders compensatie (=gratis seizoenkaart) en de gouden seizoenkaarthouders zullen hun club sneller trouw blijven omdat ze al onvoorwaardelijke steun hebben toegezegd.

Zoals Levien in de podcast stelt is het uitstellen van de beslissing de enige manier om je onvrede te laten blijken.

14   2  
geelzwartwit

Zoals Chris w.m. het aangeeft is een feit.

NAC moet eens volwassen worden. Het wijzen en afschuiven en janken om kritiek sluit helemaal aan bij hoe onvolwassen en niet professioneel het is. Verwachtingsmanagment daar heeft Manders ook al geen kaas van gegeten. Worsten voorhouden, twitteren over hoe goed het op de training gaat enz enz. Het begint een grote luchtballon te worden waar ze zelf in zijn gaan zitten. De ene onrealistische uitspraak wordt aangepast met een andere onrealistische uitspraak.

Manders en Steijn hebben zich met het technisch directeurtje spelen zichzelf onwijs in de vingers gesneden. En dan nu die lulkoek van Manders over dat de technische staf laat comleet was dat er nog versterkingen later in het seizoen ingepast moesten worden enz enz... ongekend. Kunnen die mensen niet tegen zichzelf in bescherming genomen worden?

Manders wees een vent en zeg dat het absoluut niet zo is gegaan als verwacht en dat we hopelijk met de nadruk op hopelijk als winnaar uit de play-offs komen en dat er dan een hele sterke evaluatie gaat komen met spelers en trainers en het beleid van Ton door de Rvc goedgekeurd moet worden en dat beleid bepaald of sommige posities er voor het volgend seizoen nog inpassen.

Benieuwd ze er bij voetbal inside al lucht van gekrgen hebben. Nou dan kan je zeiken over de realistische negativiteit van de supporters maar als die Derksen er zin in heeft sta je voor heel Nederland te kakken gezet.

10   4  
Berend

Hier is die ouwe NAC suppporter weer!!!

Werken voor je geld mensen, heb ik ook tot 70ste gedaan.
Maar ze hebben een mooi baantje, mooi salaris, leasebak dus ja wat wil je nog meer.

Ja je moet werken in het weekend .... heb ik zo vaak gedaan!!!

Kan er niet een Amerikaanse investeerder in Springen en alles overnemen en opnieuw beginnen ?
Dat ik dit op m’n ouwe dag nog mee moet maken

24   4  
naxioma

Op 6 juli 2020 werd voor de eerste keer op BSideRats gemeld dat NAC in gesprek was met Steijn. Hier heb ik toen deze reactie geplaatst: "Triest als Mr. Gegenpressung vervangen wordt door Mr. Afbraakvoetbal. Met VVV minste aantal minuten balbezit in zijn laatste twee seizoenen. Het ‘voetbal’ doet pijn aan de ogen. Als vroeger VVV bij FOX Sport of tNOS Studio Sport kwam ging de TV uit of gingen we wat anders doen. Het is echt heel vervelend en niet om aan te gluren. Steijn’s voetbalvisie past niet bij NAC. Het liefst zie ik Hyballa terug. Deze eigenzinnige veeleisende trainer past het best bij een cult club als NAC. Goed alternatief is Schreuder of anders Been." en "Onder Brandts werd vanuit de organisatie en met een goede selectie goed verzorgd voetbal gespeeld. Steijn parkeert alleen de bus en hoopt op een 0-0 of countert met wat geluk naar een kleine overwinning. Brandts met Steijn vergelijken slaat echt nergens op." Deze boodschap heb ik toen meerdere keren herhaald, hoewel het merendeel van de supporters toen (gematigd) positief was over zijn komst.
Helaas heb ik gelijk gekregen. Nu zitten we opgescheept met een disfunctionerende trainer die nog een contract heeft voor nog twee seizoenen.
Diepere oorzaak is dat NAC geleid wordt door mensen die niet capabel zijn en/of de club niet begrijpen. Met de huidige incompetente en ambitieloze aandeelhouders hebben we de verkeerde eigenaren. De Raad van Commissarissen is een wassen neus. De Algemeen Directeur een gladjanus die wat holle frasen bezigt, en echt niet weet wat bij een club als NAC wel en niet werkt. Ik hoop dat de tijd van de grote schoonmaak (en doorbraak naar boven) snel aanbreekt, want ik ben het echt helemaal zat om aan te zien hoe NAC steeds verder afglijdt.

17   1  
Marco van bavel

Hoe eerder stein weg is, hoe beter! Des te langer heeft de nieuwe trainer de tijd om naar het nieuwe toe te werken!!

4   0  
Tip

@Marti. De sfeer in een groep is ook "goed" als er door de trainer, lees ook rustig onderwijzer/leraar, niet teveel geeist wordt en het vooral erg menselijk blijft. Soms pakt dit heel goed uit en 'schenkt' de goede groep resultaten terug. Maar met een beetje pech wordt het een lamme doch gezellige zooi. Ik vrees dat Steijn, op zich best een vakkundige trainer, te weinig eist en bepaalde spelers te lang de hand boven het hoofd houdt. Het zou deze spelers sieren als ze voor hun trainer in de nacompetitie eindelijk het gras en de tegenstander eens op gaan vreten. Het kan nog !

9   0  
Peerke

Heeft NAC de spelers dit jaar al gevraagd een loonoffer te doen vanwege Corona?

9   13  
NAC-FCSP

Wat zijn eigenlijk de invloeden van Manchester City binnen NAC,
Word het niet eens tijd dat de club overgenomen word door de City group?
Lommel SK is ook overgenomen en lopen ze daar al in de City kleuren rond?
Nee totaal niet , het zijn geen Redbull achtige taferelen
Ik bedoel met die 3 Rotterdammers aan het roer , gaat de club toch langzaam naar de mallemoer?!

Geef de club aan die City group , dan doen wij als fans wel de rest!
Misschien elke jaar een lichtblauw kleurtje als uittenue?

6   1  
Frits

NEC-NAC met Steijn 3-0

4   0  
henk

Leuk zo'n vals dilemma, maar doen alsof er moet worden gekozen tussen de drie van Rotterdam en onszelf uitleveren aan de Citygroep is onzinnig.

6   1  
076*R

Steijn gaat voor zaken naar Ibiza en mist hierdoor NEC? Klopt dit? Zou echt het toppunt zijn

4   0  
Ouwe spionkop

Wtf volgens de Gegenpressing podcast zit Steijn weekje op Ibiza in vakantiehuis en moet hij daarna in quarantaine.
I

2   0  
André

Hij is in Ibiza voor zaken . Daar loopt geen nr tien rond pffff eruit meteen ... Peek heeft voorzet gegeven en lokhof leerts ineens inkoppen . Eruit . En knallen in de nacompetitie

7   0  
Martinus

Als de heer de trainer inderdaad in deze fase doodleuk naar Ibiza gaat en dientengevolge in quarantaine moet... Daar zakt m'n broek echt van af.

Het lijkt alsof Steijn iedereen perse tegen zichzelf in het harnas wil jagen. Anders kan ik zoiets niet verklaren. Die probéért niet eens de schijn op te houden.

5   1  
Moppernac

Frits@

NEC- NAC 0-3 ZONDER STEIJN

0   0  
NAC4Ever

Even een kleine aanpassing.
Levien vertelt in de podcast dat wij in het virtuele schema in een eventuele finale uit spelen, doordat we aan de onderkant van het schema zitten.

Dit hoeft niet zo te zijn.
De hoogst geëindigde ploeg speelt in de play-offs tussen (de Eredivisie club speelt altijd thuis).

Dus stel dat de huidige stand de eindstand wordt en wij spelen in de finale tegen de nummer 3 of 4 dan spelen we uit. Maar spelen we tegen de nummer 7 of 8, dan spelen we thuis.

(Dit staat in de virtuele schema's die de KNVB op twitter plaatst).

Laad alle berichten na dit bericht in