Overal waar we komen

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #68

Raskolnikov

Het was een ouderwets roerige week bij NAC en dus is er weer meer dan voldoende te bespreken in de nieuwste editie van een Tikkie naar het Zuiden. We bespreken de wedstrijd tegen NEC, de escapades van Maurice Steijn en rekenen nog maar een keer alle play-off-scenario's door.

NEC-NAC

NAC won gisteren met 2-0 op bezoek bij NEC. Een degelijke overwinning, al durven we dat eigenlijk alleen te zeggen als Nick Olij niet in de buurt is. Een door El Allouchi benutte penalty en een magistrale vrije trap van Van Hooijdonk beslisten de tweestrijd in Bredaas voordeel. NAC scoort nog altijd moeilijk uit open spel en heeft met Van Hooijdonks vrije trappen een echt wapen in huis. Wéér van systeem wisselen is wellicht niet de beste optie, maar toch opteren de mannen in de podcast voor opstelling met Bilate én Van Hooijdonk.

Ibizagate

Hoewel we beloofd hadden er een streep onder te zetten, ontkomen we natuurlijk niet aan een gesprek over de gebeurtenissen van afgelopen week. NAC maakte er afgelopen week een ongelooflijke puinhoop van. Een puinhoop die voorkomen had kunnen én moeten worden. Waarom handelde NAC niet veel proactiever? De drie punten in Nijmegen zorgen ervoor dat NAC weer even tijd heeft om op adem te komen. Aan tafel wordt gezegd dat Steijn zonder overwinning zijn baan kwijt was geweest. 

Een hete zomer

Ton Lokhoff heeft zijn trainer in zijn eerste weken als technisch directeur nauwelijks uit de wind gehouden. De t.d. liet vlak na zijn komst al weten niet betrokken te zijn bij het aantrekken van Ralf Seuntjens en liet afgelopen week ook duidelijk blijken dat hij niets te maken had met Steijn's trip naar Ibiza. Lokhoff geeft Steijn vooralsnog weinig rugdekking en lijkt het bewust te laten schuren. De t.d. koos voor een baan bij NAC in de wetenschap dat hij met Steijn en Manders ging samenwerken, maar erg van harte gaat het allemaal nog niet. Wij voorspellen een hete zomer.

De promotiekansen

NAC maakt zich op voor de play-offs. Wij rekenen alle scenario's nog eens door. Wie kun je het beste treffen? En wie ontloop je liever? De heren zijn het erover eens dat een nieuw treffen met Willem II een doemscenario is, maar zijn er eigenlijk wel betere alternatieven?

Ex-NAC

Uiteraard sluiten we af met een rondje ex-NAC. We staan stil bij het debuut van Verbruggen, denken met weemoed terug aan Angeliño en Alfred Schreuder en bespreken de interlandcarrière van Mitchell te Vrede.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #68

 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
30 Reacties
35    
HupNAC1912

@cees-2

"Sydney, als ik je nu in elk stukje uitgebreid en zeer positief noem en nooit iets negatiefs over je schrijf of zeg, kun je mij dan vertrouwelijke info (ook uit de kleedkamer) geven ? Je weet wel, zoals je pa dat destijds met Chris deed. Daar profiteer jij van en daar profiteer ik van"

"dat is goed Yadran, maar dan wel alleen maar positief he. Én ik moet in de basis, én ik moet strafschoppen nemen en zolang Steijn mij niet opstelt moet je hem aanpakken, keihard, Ik geef je de info wel."

"Ok Sydney, dan hebben we een deal".

"Mijn vader kan je ook informatie geven en die kan ook een paar mensen naar voren schuiven die meedoen. Is goed voor jou en is goed voor mij. Je moet alleen zijn naam niet noemen he. Is niet handig voor zijn baantje bij de NOS denken, daar ligt hij door zijn wartaal al een beetje onder vuur".

16    
Donkey

Ik ga de podcast nog luisteren.
Maar op voorhand juist nu alle geledingen als 1 man/vrouw achter NAC!!!!!

15    
Arie Roos

Met Azarkan zat er wel meer diepte in het spel

11    
BREDA 1965

podcast nog niet beluisterd,maar...ff dit...de td koos voor een baan bij NAC omdat NAC ZIJN CLUB is,en hij DE NACSUPPORTER, leuk en aanvallend voetbal wil laten zien.Bij het aanstellen van LOKHOFF,was het al niet moeilijk om een hete zomer te voorspellen.Nogmaals LOKHOFFS visie op NACvoetbal en die van steijn liggen mijlenver uit elkaar.Dan ga ik nu zoals altijd met veel plezier de podcast beluisteren.

6    
Cees-2

Op deze site lezen we ook over Arzakan, Mashart als die leuk of goed spelen. Terecht zij zijn echte NAC-spelers. In BN DeStem, of beter gezegd BN Van Hooijdonk, haast nooit. Toeval? Hoe hypocriet kun je zijn? Daar spelen overduidelijk andere zaken in mee.

9    
Ernie

cees 2
Je bedoelt Azzagari waarschijnlijk.
Ben het wel met je eens wat Bn van Hooijdonk betreft.
Neemt niet weg dat er nu haast gemaakt moet worden om van Hooijdonk vast te leggen. En hopelijk krijgen komend seizoen ook andere eigen jeugdspelers een kans.

16    
Da Pope

Benieuwd of andere supporters dit herkennen:

In principe heb ik niet bijzonder veel vertrouwen in de play-offs, omdat het voetballend eigenlijk al het hele seizoen nergens op lijkt en je op een aantal beslissende momenten niet thuis hebt gegeven. Daarnaast was je tegen potentiële concurrenten GAE en FC Volendam kansloos en had je uit bij Roda ook kunnen verliezen. En ook van Emmen, Willem II en RKC heb je echt niet zomaar gewonnen. Sterker nog, ik denk dat dat een helse toer wordt.

Maar toch blijft een flink deel van mij er heilig van overtuigd dat het straks gewoon lukt. Ik weet dat dat gevoel nergens op slaat, wanneer je nuchter de feiten analyseert. Maar ook al doe ik nog zo mijn best mezelf ervan te overtuigen dat het slechts ijdele hoop is: zolang het kán, is het voor mij echt onmogelijk om serieus te accepteren dat er een heel reële kans is dat we niet promoveren. Ik kan me daar simpelweg niet bij neerleggen.

Want stel nou dat NEC de ommekeer was, dat je vrijdag eenvoudig wint van MVV en vervolgens bij Cambuur een degelijke pot op de mat legt... Waarom zou het dan niet lukken in de play-offs?

26    
Chris W.M.

@De Pope

" Want stel nou dat NEC de ommekeer was, dat je vrijdag eenvoudig wint van MVV en vervolgens bij Cambuur een degelijke pot op de mat legt... Waarom zou het dan niet lukken in de play-offs? "

De kans dat Steijn het positieve gevoel van afgelopen maandag eigenhandig de nek om draait is denk ik zeer groot. Hoewel we nu eindelijk in de wedstrijd terug zagen waar doordeweeks op getraind was ( door Visser vooraf in de krant al benoemd) en je dus wellicht mag concluderen dat deze basiself in ieder geval spelers bevat die niet wanneer ze het veld opstappen hun eigen plan trekken, acht ik de kans dat we in dezelfde formatie gaan spelen en dus doorgaan op de ingeslagen weg zeer klein. Telkens wanneer een zaadje tot ontkieming komt en je iets gaat zien wat op een werkende speelwijze lijkt, is daar de hak van Steijn om dit diep de grond in te trappen.

Pas wanneer we de komende 2 wedstrijden met dezelfde basis elf starten, en goede resultaten daarmee boeken, dan pas gaat er bij mij een positief gevoel ontstaan.

17    
sjef de gevulde [email protected] W.M.

Als Immers fit is dan weet je al wat er gaat gebeuren. El Allouchi op de flank (naja op papier) en Azarkan er af.

4    
Heksenketel

@Da Pope

Zeker op de nacompetitie kunnen alle cliché's losgelaten worden: de bal is rond, de prijzen worden pas aan het eind verdeeld, een goede generale is een slechte repetitie en ga zo maar door.

En misschien wel de belangrijkste: Hoop doet leven!

We zijn zeker niet kansloos, maar dan moet het fysiek en mentaal kloppen. Vergeet niet dat wij alleen iets te winnen hebben!

6    
Becherovka

@Chris

Het valt of staat met achterin dingen weggeven. Daarin zie je dat NAC te veel problemen heeft. Als dat probleem opgelost wordt, dan is de speelstijl van NAC juist een goede. Qua kwaliteit zijn we minder dan Volendam en Go Ahead, maar van Volendam hebben we (zij het met geluk) eerder wel met dat kutvoetbal gewonnen. Willem 2, RKC en Emmen zijn niet gewend om het spel te maken en hebben meer te verliezen. Daar kan je met scherpe counters er wel doorheen komen.

Lang verhaal kort; het zijn wedstrijden op zich. Ik reken me niet rijk, maar wie weet kunnen we net als RKC opeens out of the blue promoveren.

35    
HupNAC1912

@cees-2

"Sydney, als ik je nu in elk stukje uitgebreid en zeer positief noem en nooit iets negatiefs over je schrijf of zeg, kun je mij dan vertrouwelijke info (ook uit de kleedkamer) geven ? Je weet wel, zoals je pa dat destijds met Chris deed. Daar profiteer jij van en daar profiteer ik van"

"dat is goed Yadran, maar dan wel alleen maar positief he. Én ik moet in de basis, én ik moet strafschoppen nemen en zolang Steijn mij niet opstelt moet je hem aanpakken, keihard, Ik geef je de info wel."

"Ok Sydney, dan hebben we een deal".

"Mijn vader kan je ook informatie geven en die kan ook een paar mensen naar voren schuiven die meedoen. Is goed voor jou en is goed voor mij. Je moet alleen zijn naam niet noemen he. Is niet handig voor zijn baantje bij de NOS denken, daar ligt hij door zijn wartaal al een beetje onder vuur".

2    
BREDA 1965

@Da Pope...zie @Chris W.M.

8    
Johan Apeldoorn

Heel fijne podcast, bedankt toppers!

Met het aanstellen van Steijn die tegelijk de interim td werd, is bij voorbaat gekozen van de korte termijn. Alles erop gericht om binnen 1 jaar te promoveren.

Wat ik Steijn verwijt, is dat er geen herkenbaar spelsysteem is. Er worden geen kansen gecreëerd etc etc.

4    
Molenschot Loco

Johan Apeldoorn...JUIST WEL!! we zitten al een heel jaar lang naar voetbal te kijken wat niet om aan te gluren is!!!!!!!

-4    
Ernie

@Chris W.M
Je bent super negatief de laatste tijd ben ik niet gewend van je.:)
Je ziet Steijn liever vertrekken? Kom eens met een alternatief dan, zonder dat dit extra geld kost.

6    
NAC!!!

@Da Pope.

Stel je voor dat het de ommekeer was. Echt waar ik hoop het met je mee.
Alleen ik denk dat Steijn dat eigenhandig verkloot bij de volgende wedstrijden voor de play-offs.
Excuus, maar het vertrouwen in deze trainer is totaal maar ook totaal zoek.

Alleen hoop ik echt op promotie, weg uit die ellendige KKD!

Ik laat me graag verrassen!

6    
enaaceebreda

Het is gewoon een enorme puinhoop.
De enige reden dat mensen Steijn niet willen zien vertrekken, is omdat er dan weer een trainer vertrekt, en het weer geld kost.

Op zich volg ik die logica wel, maar het is natuurlijk ook een beetje gek om hem niet te beoordelen op zijn prestaties, maar op het verleden van de club.

Het kost mijn inziens op de lange termijn meer geld als Steijn, indien we niet promoveren, aanblijft, dan een ontslagvergoeding, ga maar na: hoeveel talenten zullen er geen kans krijgen, hoeveel supporters en sponsoren zullen afhaken vanwege het afbraak voetbal, hoeveel schade loopt het imago van de club op door de belabberde communicatie van de trainer (en bevriende spelers)?

Zoals in de podcast ook aangegeven is: het doel was promotie, daar is op ingekocht, en daar moet Steijn op afgerekend worden. Wat mij betreft heeft Steijn dus gefaald indien we niet promoveren. En noem het maar hypocriet maar als we door een lucky shot promoveren, dan mag hij van mij blijven.

Ik denk dat de hoop op Lokhoff ook en beetje onterecht is. Ik heb nu al medelijden met de beste man. Manders zal Steijn echt niet zonder slag of stoot laten vallen, en Lokhoff is niet eens gemachtigd om de trainer te ontslaan.

12    
Henri

@Ernie
Dus als je realist bent, ben je negatief? Ik ben het wel volledig met Christ W.M. eens. Volgend seizoen moet TL aan de slag gaan met een voorzover mogelijk door hem samengestelde selectie en Technische Staf. Met MS doorgaan op basis van we proberen het nog een keer en zien dan wel waar het schip eventueel strandt is dodelijk. Zeker als NAC niet pormoveert. Je kunt dit risico gewoon niet nemen. Ton moet aan de slag met een trainer die hij 100% vertrouwt. Maurice is by far de slechtste trainer van de laatste decennia.

13    
Chris W.M.

@Ernie

Wat mij betreft hoeft Steijn ( nog ) niet te vertrekken. De termijn is te kort om iets te bewerkstelligen voor de play-offs. Dus kun je beter wachten tot na het seizoen en e.a. grondig evalueren.

Na het seizoen moet de vraag gesteld worden aan Steijn of hij zich kan en wil confirmeren aan de speelstijl die bij NAC hoort, en de spelers die daarbij horen, die Lokhoff gaat halen. Hij verwijst zelf maar al te graag naar dat ene jaar VVV waar wel aanvallend gespeeld werd, dan moet hij het nu ook laten zien.

Als ik negatief overkom ligt dat aan de foute beslissingen die Steijn in mijn ogen neemt. Goed is goed, en slecht is slecht. Dat benoem ik, geef ik mijn mening over. Het feit dat je me negatief vindt zegt dan genoeg over het aantal slechte beslissingen dat Steijn genomen heeft....

1    
Babosje

Offtopic, weet iemand hoelaat ongeveer de spelersbus aankomt bij het stadion vrijdag? Wil eens gaan kijken met mijn zoontje. Bedankt alvast.

1    
Cool hand

Nog 2 wedstrijden winnen en de sfeer hier is hetzelfde als na die 7 overwinningen op rij. De winnende trainer(s) heeft altijd gelijk. Tot ze in de play-offs verliezen.

4    
scheppioni

Zonder steijn is de kans 75% dat we promoveren, met steijn 25% dan zal ik het voor Ernie nog scheppelijk aanhouden !

-15    
Kisku

Sjef de gevulde koek azarkan eraf en el al lui op die plek die el al lui mag de schoenen nog niet poetsen van azarkan aub

-6    
Ernie

Ik acht de kans sowieso kleiner dan 20% en dan zal ik het voor Scheppi nog schappelijk houden.
Met zo'n elftal wil je toch niet promoveren. Nee laat TL het elftal eerst maar eens versterken op de cruciale plekken. Dan heb je komend kans om 1e of 2e te worden. En dan staat er ook een betere basis om je ook te handhaven in de Eredivisie.

3    
De Bolle Damen

Oké NAC speelt vooral zaad.
Maar vertel mij eens welke van de ploegen die qua veldspel veel beter waren dan NAC dit seizoen (ja dat waren er best veel) hebben van NAC gewonnen? En vertel dan meteen erbij welke verliespotten van NAC (ook puntverliespotten) ze NIET hadden kunnen winnen.

En ondanks al die klote wedstrijden heeft Corona NAC ook meer getroffen dan welke KKD club ook.

Ja ik vind dit seizoen ook niks maar ik blijf 100% achter mijn club staan en zie best nog wel wat positiefs gebeuren !

-3    
Nicky @ Da Pope

Lange termijn door supporters... hahhahahahhahahhaha

Supporters willen gratis bier en zeiken op andere die het niet goed doen ;)

4    
Bubba

En weer is steijn gered door de speler die hij zelf het meest vergruisd ... svh!!!

-2    
anoniem73

Podcast word wel steeds meer jullie eigen mening wat ik jammer vind. Luisterde heel graag als ik in de auto zat, maar zit me nu naast NAC ook aan jullie te irriteren.

7    
Scheppioni

@ Ernie
Ton Lokhoff geeft zelf aan dat bij promoveren voor zijn netwerk veel meer mogelijkheden liggen, vindt je het niet erg dat ik Ton eerder geloofwaardig vind dan fan van steijn !

6    
Bart

Lekkere podcast weer.

Ps jullie mogen wat mij betreft ook 1.5 uur vollullen hoor wanneer er genoeg te bespreken is. (Zoals altijd)

Laad alle berichten na dit bericht in