Wij gaan niet opzij

Statement NAC en Gemeente Breda na rellen: "Ronduit schandalig"

Das Phantom

NAC en de Gemeente Breda hebben samen een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd NAC - NEC. "Dit had niets meer met voetbal te maken, en niets met het supporten van ‘je club’. Hier is met geen enkel boerenverstand uitleg voor te geven", aldus beide partijen.

Gisteren kwam het na de wedstrijd tot een confrontatie tussen personen buiten het stadion en de politie. Daarbij werden meerdere aanhoudingen verricht en raakten meerdere mensen gewond. Lees hieronder het volledige statement van NAC en de Gemeente Breda. 

"Niet alleen het verlies van de finale tegen NEC maar de mate van agressie en het wangedrag van een aantal personen hebben er gister voor gezorgd dat zondag 23 mei 2021 een zwarte bladzijde werd voor Breda en NAC.

Het geweld en de agressie dat gister, ook voor de wedstrijd al, op P5 en rondom het stadion plaatsvond, ging alle grenzen te buiten. Dit had niets meer met voetbal te maken, en niets met het supporten van ‘je club’. Hier is met geen enkel boerenverstand uitleg voor te geven. Het is ook absoluut niet onder de noemer teleurstelling of emotie te scharren. Dit gedrag doet de naam van NAC Breda, de echte supporters en de stad Breda, geen enkele eer aan, maar brengt het juiste schade toe.

In de rellen is fors geweld met zelf wapens gebruikt tegen de politie. Agenten en beveiligers hebben zich in een zeer onveilige en dreigende situatie bevonden en sommigen zijn daarbij ook gewond geraakt. De mate van het geweld tegen de hulpdiensten is ronduit schandalig te noemen.

Dankzij de kordate inzet van de politie en de stadionbeveiliging is erger gelukkig kunnen voorkomen. Het optreden heeft ervoor gezorgd dat de ongeregeldheden beperkt zijn gebleven tot P5 en niet de binnenstad hebben bereikt.

Tijdens de ongeregeldheden zijn er ook verschillende vernielingen gedaan aan het stadion. NAC Breda gaat hier aangifte van doen."

Bron:
B-Side Rats, NAC, Gemeente Breda
Vorig bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #71 28 reacties
Volgend bericht
Man of the match: NAC - NEC (1-2) 48 reacties
Terug naar overzicht
83 Reacties
286    
Windy City Rat

Hopelijk veel duidelijke camerabeelden. Oppakken en de schade laten betalen stelletje enorme loosers.

117    
Wanny

1 voor 1 op de middenstip zetten bij de volgende thuiswedstrijd. Met naam en toenaam.

143    
Beest

Doorgesnoven kut tokkies.

Het was al bekend dat er ruim 100 jaar aan stadionverbod zou staan.

Ik zeg alle stadionverboden met 10 jaar verlengen.

139    
hgmaster

Als je die foto's en filmpjes ziet de volgende dag... Ben je dan trots op jezelf terwijl je met je zoontje of dochterlief zit te ontbijten? Laat je alsjeblieft nooit meer zien in de buurt van het stadion en schaam je kapot!

97    
Frank

Parel van het Zuiden: pak dit tuig keihard aan en red je reputatie!

En iedereen op deze site die zo trots vertelt over het ruwe randje van NAC: denk nog eens goed na.

83    
Ivo

Tja, je kan die knakkers met een stadionverbod wel weren uit het stadion, maar niet uit de omgeving. Dan moet je toch met een meldplicht werken. En natuurlijk kwamen er ook kanslozen op af die niks met NAC of voetbal hebben, maar gewoon zin hadden om te rellen. Lekker tegen de politie tekeer gaan, lachen man.

Is dit dan dat befaamde "rauwe randje" waar sommigen zo naar verlangen? Ga toch fietsen. Ik hoop dat ze op film staan, laat ze eerst maar ff brommen en dan de kosten vergoeden.

56    
Bart

NOOIT MEER BINNENLATEN IN HET STADION! Flinke boetes opleggen en laat ze meteen maar de politieauto’s schoonmaken die ze bekogeld hebben.. en voor de mensen die op andere mensen inslaan heel snel vastzetten.. dit zijn geen supporters!

67    
Wanny

De beelden zijn vrij duidelijk. Ik denk dat de politie heel snel op de stoep staat bij een hoop van die gasten, aangezien er ook wel de nodige bekenden tussen zullen zitten.

Gewoon maar eens 5 jaar de bak in ermee.

51    
Naccer

Weg met die randdebielen!!! Sneue doorgesnoven gasten.

66    
Chapuisat

zie zelfs dat er aangifte door politie gedaan wordt voor poging tot dooslag, om je diep voor te schamen!!!

49    
Nacdictive

Die gasten hebben niks maar dan ook helemaal niks met NAC...
Ik zou zeggen:"lekker (verplicht laten) wegblijven".

-118    
Ratjeduneerste

Het gedrag van de relschoppers, waarvan ik zeker weet dat 95% GEEN NAC-supporter was, is schandalig. Die mogen van mij keihard worden gestraft.

Maar het buitensporig geweld van de ME tegenover meewerkende supporters, jong/oud & man/vrouw is ook schandalig!

Jammer dat daar niks van wordt gemeld en zelfs geen excuses vanuit de driehoek komen!!!

Ik verontschuldig mij voor de mensen die zich NAC-supporter noemen en zich gister zo vreselijk misdragen hebben. Maar vanuit Gemeente Breda mag ook een excuus komen voor buitensporig geweld!

91    
Frank

@RATJEDUNIRSTE

Wat een onzin! Alsof de politie tijd heeft om ter plekje te gaan uitzoeken wie er wel/niet van goede wil is????

Als je dit soort dingen ziet aankomen en je bent van goede wil, dan draai je jezelf om en gaat naar huis en blijft niet rondhangen.

74    
PietP

Alle beelden op de socials erbij pakken en lekker voor een paar jaar opsluiten.

@Ratjeduneerste
Meewerkende supporters gaan naar huis als meerdere keren wordt gevraagd om te vertrekken.
Als je daar dan nog staat in de buurt van dat gajes kwalificeer je je niet als 'meewerkend'.
Als het dan uit de hand loopt kan de ME niet even een gesprekje met je aanknopen om te vragen of je bij het gajes hoort.

48    
Wanny

@ RATJEDUNEERSTE

Ik denk dat de ME ook liever alleen tikken uitdeelt aan echte relschoppers, maar in zo'n situatie valt dat niet mee. Daarom moet je gewoon naar huis gaan als dat gezegd wordt.

Ze moeten zo'n ME' er maar eens een camera op zijn kop zetten bij dit soort rellen. Denk dat je dan wel beseft hoe beangstigend dit is.

45    
RB

Ook ik heb vroeger wel eens rottigheid uitgehaald voor, tijdens of na een wedstrijd (jaren 90) maar wat er nu is gebeurd schend alle ‘regels’ en dat zal iedereen uit mijn tijd beamen.
En als ik dan lees dat er zelfs nog geweld gebruikt wordt tegen mensen die proberen een leven te redden kook ik van binnen! Stelletje randdebielen bah.

Hoop dat jullie hard worden aangepakt!

30    
MisterMG

Dit zijn helemaal geen NAC supporters. Dit zijn een stel debielen die deze wedstrijd gebruiken om na ander halfjaar corona eindelijk weer los te kunnen. Niet voor niets hadden deze mensen geen ticket, sterker nog, ik durf te wedden dat die helemaal geen seizoenskaart hebben.

21    
RaraNAC

Goed statement. Nu moet ik zeggen dat ik het ook erg vervelend vond dat er z’n 250 man niet naar hun fiets of auto mochten en richting de hooligans werden gedreven...

57    
willem 4,5

Uitschot eerste klas wat gisteren de boel weer verstierde. Dat komt er van als de rechtelijke macht niet meer in petto hebben dan werkstrafjes. Hier in Nederland sluiten ze gevangenissen, hebben ze erg bezuinigd op de politie en op instellingen die er voor moeten zorgen dat randdebielen in de volksmond 'verwarde mensen" rondlopen die eigenlijk in een instelling of gevangenis thuishoren. Bijna elke dag gebeurd er wel iets wat met agressie te maken heeft of er worden onschuldigen mensen neergestoken. Gisteren hadden er ook zwaar gewonden kunnen vallen of nog erger. Wedden dat de politie weer de schuld krijgt van wat er gisteren gebeurd is, daar kun je op wachten. Volgens mij slaan ze niet hard genoeg met die gummieknuppel, maar dat mag weer niet, doodziek word ik van die slappe hap hier in Nederland. Werkstrafjes is prima als iemand een zak chips steelt uit de supermarkt, maar niet voor dit soort acties. Streng straffen en gevangenissen bijbouwen ipv sluiten en opsluiten dit uitschot.

36    
Johnny1912

Volledig eens met Wanny!

Als het aan mij ligt mogen de namen hier ook gewoon genoemd worden want ik weet er zeker een paar. Maar dat werd niet op prijs gesteld merkte ik gisteren door BSR dus dat doen we dan ook niet!

Het zal je vriend/familie maar eens zijn waar een fakkel op wordt gegooid als die onwel ligt. Geweld naar politie is al totaal idioot. Maar wat moet er in je hoofd omgaan om vuurwerk naar ambulance personeel en een onwel geworden supporter te gooien! Dan ben je echt een debiel ongelofelijk schaam je kapot eikels als jullie meelezen!

21    
Cees-2

Willem 4.5

Jij bent helderziende, ik was net van plan exact hetzelfde te schrijven. Ik deel jouw mening voor 1000%.

28    
Atleet

Echt schandalige actie stelletje nietsnutten!!!

Maak ze gewoon bekend met foto en naam in de krant, omroep Brabant en ook hier.

Geen genade met zulke gasten en inderdaad geen werkstafjes maar aan de schandpaal ermee

19    
Badeend

1. Wat denkt dit uitschot op het moment van de rellen?

2. Wat denken ze de volgende dag?

Échte mannen tonen berouw en geven zichzelf aan en beteren hun leven. Laffe domme hondjes zijn trots op hun gedrag en maken zichzelf wijs dat ze dit "voor hun club of stad doen" of meer van die nonsens.

-16    
Fratelli

Altijd bijzonder om te lezen dat als er rellen uitbreken dat het dan ineens geen NAC supporters zijn.

13    
Henri

In Nederland is er enorm tekort aan politieagenten. Door alle bezuinigingen zijn bijna alle wijkbureau''s gesloten, wijkagenten wegbezuinigd. Straffen als meldplicht, stadionverbod, gebiedsverbod, kunnen daarom praktisch niet worden opgelegd want ze kunnen gewoon niet worden gehandhaafd. Daar gaat het in Nederland mis. En bij dergelijke evenementen weet je dat er een groep is die komt om te rellen als er wordt verloren, maar ook om te rellen als er wordt gewonnen. Het is helaas de trieste realiteit van de hedendaagse samenleving.

18    
Moppernac

Dit is het grootste schorem wat er bestaat.

DIT ZIJN GEEN NAC SUPPORTERS!!!!!!!!
DIT ZIJN KLOOTZAKKEN DIE ALTIJD EN OVERAL ALLEEN MAAR WILLEN RELLEN TEGEN DE POLITIE!!!!!!!!!!!
Dit zijn geen mensen die zijn monsters die hopelijk snel onder de grond liggen of in de verbrandings oven!!!!!
Sorry dat ik dit zo hard zeg , maar ik meen het echt.

26    
Moppernac

Iedereen die filmpjes hebben gemaakt waar deze eikels duidelijk zichtbaar op zijn , deze op YouTube zetten zodat ze zichzelf enorm kapot kunnen schamen.

6    
DunErwt

Ben er niet geweest heb alleen wat filmpjes gezien. Veel mensen hier hebben mensen, zelfs bekenden, zien rellen zonder er wat tegen te doen of er wat van zeggen maar nu wel doodstraf, brandovens etc uitspreken. Had dat gisteren gedaan🤔🤔

10    
Robert

Die mongolen weten niet eens dat er lucht in een bal zit een IQ van -50,ja wat moet je ermee?Oppakken en 10 jr laten brommen ergens in de dichte bossen van Vietnam.Knappen ze van op .

17    
Dos

Sluit me bij iedereen aan die deze schoften veroordeeld.
Hopelijk worden ze een keer echt gestraft.

23    
Tinus076!

Gister in het stadion gezeten en niet door gehad dat het buiten op p5 zo los gegaan is! In eens stond ME op de hoek in het stadion bij de bside even plassen kon daar niet meer dit dan maar buiten het stadion gedaan en nog even gekeken op een goede afstand.
Uiteindelijk naar huis gelopen maar met wat vrienden en voor we het wisten moesten we alle een andere kant op doordat de me ons richting csm deed insluiten en moet zeggen vaak krijgt de me er van langs omdat ze wild door meppen maar na een kort gesprekje met een agent dat ik toch echt liever naar huis wou gaan zei hij ja ik wil ook graag naar huis maar het word wel omlopen voor jou!

Dit ook gedaan en vandaag wat filmpjes ervan gezien maar echt schaam je diep!

Niets met NAC te maken

1    
sam

Er zijn helaas nog steeds veel supporters die dronken en gesnoven naar de stadion komen. Ze denken dat ze hierdoor hun club beter kunnen aanmoedigen maar vergissen zich, dat ze geen straf krijgen en hun club hierdoor in de problemen brengen.

69    
H.V.M.

Ook die snuivende Lambo gek stond schijtlollig te filmen.
Een grotere stadsidioot heeft Breda nog nooit gehad.

-97    
Arie

Al die heilige internetboontjes hier.
Zouden ze ook gezien hebben dat de ME zich na de wedstrijd al in de grachten begaf van bijvoorbeeld de eretribune en daar doodnormale mensen al aan het opjagen waren.
Verwacht het niet, want zij vertrouwen blind in de waarheid van een autoriteit. Zo te zien waren ze er niet eens bij om die berichten ook maar enigszins te staven. Dan moet je gewoon je kop houden.

-96    
Realist

Eerder deze week naar De Reiskoffer in Bosschenhoofd met een paar honderd man, geen politie, was geweldig. Na Emmen de bus begeleid naar De Reiskoffer, over de snelweg, weer met een paar honderd man, geen politie, was geweldig. Voor de wedstrijd de spelers ontvangen met een paar duizend man, weinig politie, was geweldig. Toen kwam de politie massaal..... Tja..... Iets met olie en vuur..... Allemaal niet goed te praten hoor, maar belicht het niet té eenzijdig mensen!

25    
Scheids!

Doorgesnoven losers die zich de zogenaamde harde kern noemt en direct de naam NAC door het slijk haalt!
Dit soort mislukkingen heeft het recht niet om zich te verenigen bij ons NAC!
Deze totale debielen opsporen, voor de kosten op laten draaien en NÓÓIT meer in het stadion laten komen!

31    
Willem 4,5

@radjeduneerste. Heb het net geschreven, de politie/ME zal de schuld weer wel krijgen. Mijn vader zei altijd, als je in de buurt komt waar de klappen vallen, moet je maken dat je wegkomt. Het zal gisteren toch niet zo zijn geweest dat de ME zomaar heeft ingeslagen op man, vrouw, oud en jong zoals jij dat noemt. In zo'n situatie moet je maken dat je wegkomt en een straatje omlopen. Excuses van politie en gemeente is dus helemaal niet nodig.

-76    
Arie

Zo is het Realist.
Overal waar de politie niet aanwezig is, gebeurt vrijwel altijd helemaal niks.
Zodra ze komen, escaleert de boel juist vrijwel altijd. Dat was in het Vondelpark met koningsdag, op het Malieveld en het Museumplein met demonstraties en bij BLM, Cambuur, Ajax en NEC waar de politie afzijdig blijft gebeurt niks.

26    
Toontje

NIETSNUTTEN die het altijd voor anderen verpesten

WAARDELOZE LOSERS die 0,0 IQ bezitten

JAMMER dat de politie niet met scherp mag schieten.

TUIG dat onze club al jaren last bezorgd

CRIMINELEN die nog nooit gewerkt hebben voor hun geld

FIGUREN die voor de zoveelste keer de goede naam van onze club die met zorg en inzet tot stand is gekomen binnen enkele uren weer te grabbel gooien

Gek he als je straks met uitwedstrijden weer nergens naar toe mag

-63    
Realist

Lees de post van Arie. Is óók de harde waarheid. Goedwillende supporters ín het stadion opjagen. Waarom? Leg uit?

23    
Peerke

Het vuurwerk waarmee naar ME en hulpverleners is gegooid komt dit uit de sfeerpot? Het afstand nemen van de rellen door de supportersgeledingen zou op zijn plaats zijn.

16    
Dos

Realist

Nou, ik leg het uit.
Er waren gerobotiseerde honden en katten aanwezig na de wedstrijd op de ere en samen met de me joegen ze alle brave NAC supporters uit het stadion, vuurspuwend, met zwaarden en draken.

-39    
Rotterdammert

Ik wil het helemaal niet goed praten, hoe het uit de klauwen liep heeft weinig te maken met voetbal. Wel wil ik twee kanttekeningen zetten bij vrijwel alle reacties hier:

1. Een deel van deze hooli's zijn net zoveel supporter als jij en ik. We hebben allemaal onze gebreken, alleen schaden zij ook de club ermee. Als ik iemand in de stad afros is er niks aan de hand, roep ik Breda Hooligans erbij is het niet normaal. Accepteer dat een club ook zulke supporters heeft, elke club. Of je ze wil is twee, maar zij houden net zoveel van de club als jij en ik.

2. Het wordt al wat meer genoemd, maar het is ook bekend dat bij deze groep supporters het rode lap een stier principe van kracht wordt als die politie zien. Niet dat dit goed is, maar je zou toch denken dat eenheden kijken naar de beste aanpak om escalatie te voorkomen. Dat mis ik allang bij de politie eenheden in Nederland, ook hier in Rotterdam.

Los daarvan snap ik dat daar ook vaders en moeders staan die s avonds terug willen keren bij man/vrouw en kinders. Dan zit je niet te wachten op een stel maloten die hun frustratie botvieren na een nederlaag.

En wie zich brand moet op de blaren zitten. Deze jongens maar eens flink aanpakken.

14    
NAC4Ever

@REALIST
De momenten die je benoemt zijn momenten waar iets positiefs gebeurde.
De rellen zijn in de negativiteit gebeurd (NAC loopt promotie mis).
Die momenten zijn dus niet te vergelijken. De politie hoeft bij positiviteit niet in te grijpen.

31    
Geraldo

Grote bullshit dat aanwezigheid van politie de rellen veroorzaken. Dacht je nou echt dat dat tuig na de verloren wedstrijd al liedjes zingend naar huis had gewandeld. Nee, dan had de binnenstad incl. de bezittingen van de Bredase burger het moeten ontgelden.

De ME absorbeert en dealt met het geweld, maar kom niet aan met het gelul dat ze de oorzaak zijn.

6    
NACBreda1912

Dit zijn geen NAC supporters. De echte NAC supporters staan altijd achter hun club en bij verlies zoals gisteren steunen ze de spelers!

11    
Trouwe supporter

Ten eerste moeten ze de daders die dit flikken hard aanpakken
Je geeft ze levenslang stadion verbod mogen niet in een straal van 1 km komen
Komen ze wel bij of in het stadion laat ze dan 10 jaar zitten
Laat ze ook de schade betalen die veroorzaakt is.
Dit moet harder aangepakt worden

-42    
Realist

@NAC4EVER: goed punt, maar ook tijdens de wedstrijd was er al sprake van spanning begrijp ik. Ik vraag me oprecht af wat er gebeurd was als de politie zich in volle uitrusting in Bosschenhoofd had geprofileerd. Je kunt het een simpelweg niet los van het ander zien. Ook de autoriteiten maken forse inschattingsfouten en lijken oprecht plezier te hebben in ongeregeldheden. En dat is misschien nog wel veel enger.....

9    
RB

Het draait allemaal maar om 1 ding.... en dat is RESPECT. Helaas bij sommige ver te zoeken

8    
Sia

Net de beelden gezien. Een hoop jonge en "flinke" mannetjes met capuchonnetjes die in een grote groep wel durven maar waarschijnlijk thuis nog geklaard worden door hun 15-jarige zusje.

Een schande. Dit hoort niet bij onze club thuis. En eigenlijk nergens.

Een zwarte zondag.

11    
Bertus

Deze klootzakken mag je geen supporter noemen, wat die debielen flikken geeft totaal niet de betekenis van het woord “ support “ weer.
Dit zijn criminelen die dergelijke grote bijeenkomsten aangrijpen om ellende te veroorzaken, zeker als er een groot petjes en hoody’s gehalte is.
Het zijn niet meer dan een stel lafbekken die in hun eentje niks durven, we hebben gisteren allemaal ons verdriet moeten verwerken van dit onterechte verlies maar op dit moment gaan de gevolgen van dit vandalisme steeds meer de overhand nemen.
Als dit is wat we moeten verwachten als straks de stadions weer open moeten dan wil ik er geen onderdeel van uitmaken.
Overigens zag ik gisteren een reactie van BSR ergens waarbij ze zeiden dat ze geen politie zijn, maar er is ook nog zoiets als goed burgerschap, rechtvaardigheid en een maatschappelijke verplichting om misstanden te melden.
Die gek die gisteren van alles schreef, althans een poging tot schrijven deed , en ook nog eens zijn daden bekende daarvan moet je in mijn ogen altijd melding maken , dan kan de politie altijd nog zelf beslissen wat ze er mee doen.
Dat zijn onberekenbare gekken.
BSR heeft hem terecht een BAN gegeven maar stop je daar zo'n gek mee?
Wat er in zulke hoofden omgaat is niet te bevatten.
Wat wij al jaren meemaken maakt ook mij boos en zeker omdat we opgescheept zitten met een trainer die er niks van kan en jongens van de club wegstuurt , maar als alle mensen die Steijn niet meer zien zitten zo zouden reageren dan stonden er morgen 15000 aan het stadion.
Dat is niet de manier om je ongenoegen te uiten, buiten dat ik denk dat het die relschoppers niet eens uitmaakt of NAC wint of verliest het gaat ze om het rellen en nergens anders over.
Echt misselijkmakend.

14    
K

@Peerke,

Ik heb verschillende jongens van zowel Fr0nt als Breda Loco's voor de linie van de ME zien staan, na de wedstrijd waren ze mensen aan het wegsturen en her en der zelfs aan het corrigeren, wanneer ze zagen dat iemand van afstand iets gooide naar de ME.

12    
HenkTank4823

Tijdens de landelijke corona rellen je als moraalridder opstellen en zogenaamd de blauwe ondersteunen met het veilig houden van onze stad, maar na het verlies van een voetbalwedstrijd alles afbreken wat er om je heen te vinden valt inclusief je medeburger.

Joh, tot toch op man. Grow up!

16    
Moppernac

Klootzakken, imbeciele, nepNac supporters zijn jullie nou tevreden dat dit slechte gebeuren op het NOS JOURNAAL is geweest.
Proficiat kut nep supporters met dit negatieve klote nieuws.
Op deze manier wil je je club niet op de kaart zetten.

21    
Scarface

Stond voor de wedstrijd in de rij op P5 om vak F in te mogen om de wedstrijd te kijken. Grimmig sfeertje op de hoek van het stadion, alhoewel sommigen het gezellig zullen noemen, met veel drank (lekkere lauwe Juup van de Jumbo, blegh) en veel vuurwerk.

Na een paar rollen vond men het leuk om een cake af te steken. Na twee schoten viel dat ding om en begon horizontaal in de rondte te schieten. Dikke paniek bij de wachtenden, maar toch ook bij de groep op de hoek. Tot de laatste knal was geweest en men luid 'Breda, Bredaaaah' schreeuwend, en bier gooiend, ging staan juichen en lachen. Want het was toch wel echt heel tof wat ze net gedaan hadden.

Ik wist niet hoe snel ik het stadion in moest komen en kon maar een ding denken: wat een volstrekte randdebielen lopen er toch op deze aardkloot rond. Zwakzinnigen die moedwillig andere supporters in gevaar brengen met hun 'sfeeracties'. Heb in 30 jaar NAC al heel veel meegemaakt, maar dit is toch wel echt weer een zwaar dieptepunt hoor.

-8    
Falco

Wat zijn we toch een zielige club. Maaaaaaaarrrrr komend jaar weer een kans. Bam, vol stadion om de twee weken en we promoveren. Daar gaan we voor. Laat dit jaar gaan, we vergeten het en we gaan weer door.

Come on!

18    
ZNDRT-FanaticZ

Wat was sowieso het plan van degene die het stadion in wilden komen? Het veld bestormen? Vuurwerk naar de spelers gooien??

Ik snap de teleurstelling maar ik vraag me oprecht af wat er was gebeurd als ze wel het stadion in waren gekomen.

In het stadion heb ik er overigens weinig van meegekregen, daarvoor was de spanning te groot. Alleen wel dat de wc's tussen F en Bside waren afgesloten door ME wat wel een beetje vreemd was, als ook het gebrek aan beschikbaar eten (wedstrijd om 18u, hoe moeilijk kan het zijn om wat hamburgers op de bakplaat te gooien...)

Meest schokkend zijn wellicht ook de racistische reacties (en likes daarop) richting Malone op de instagram van NAC, gedaan door wat gasten die klaarblijkelijk wel banden hebben met de bekendere supportersgroepen. Het zou deze groepen sieren om zich hier hard tegen uit te spreken. Anderzijds snap ik ook heel goed dat je je niet wilt bemoeien met uitspraken die door individuen worden gedaan maar toch...

Ik heb zo'n 25 jaar op Vak G gestaan/gezeten en ook daar meegemaakt dat er een paar keer "wisseling van de wacht" was qua generaties en hooligans, maar ik mag hopen dat een groepje minderjarige snuivers niet de "nieuwe garde" wordt want dan gaan we daar nog veel mee afzien...

Anyway, HUP NAC !

14    
Ome Cor

Zet die klootzakken met foto's, naam en toenaam op internet.
Wat een geestelijk beperkt uitschot en wat een nep NAC supporters zijn dat.

12    
SjorsNac

Dat een geweldige middag weer zo moet eindigen, echt verschrikkelijk. Schade aan je eigen stadion en club toebrengen man man man niet te geloven.

Die lui hebben het dus voorgoed verpest, de politie was de hele middag op de achtergrond, pyro en drank in stadiongebied werd gedoogd, ging allemaal helemaal prima. Maar dit kunnen we in de toekomst wel vergeten dus.

Zo kansloos, nac onwaardige lui

15    
Talent

Pak ze allemaal, deze malloten brengen de club en de duizenden supporters die er de afgelopen week alles aan hebben gedaan de spelers die extra steun te geven in diskrediet! Gelukkig zullen deze eencelligen hun filmpjes verspreiden. Ze zijn trots; dat moet gedeeld worden in hun ‘sorry ik heb niet voldoende chromosomen’ app. Politie sterkte👊

12    
Normaal

Heeft iets met het verdwijnen van Waarden en Normen te maken. Sociale controle is niet meer mogelijk want dan ben je zelf de klos dus dit is de huidige samenleving. Niets heeft nog serieuze consequenties. Iedereen gaat zijn eigen gang. Triest zeer triest. Uiteindelijk zal de Club verantwoordelijkheid moeten nemen en iedereen screenen. Seizoenkaart afpakken, uitkering afnemen, werkgever inlichten. Aanpakken.

-8    
Frank

Ik weet niet wie dit statement beschreven heeft, maar hopelijk is er wat mis gegaan met overtypen, want als een communicatieadviseur van een officiële instantie of profvoetbalclub zoveel taalfouten maken is nog schandaliger dan het gedrag van de mensen op p5.

Op alle niveaus is het gewoon ondermaats!

8    
Bert Verdam

Die gasten hebben geen NAC hart maar verpesten het voor de normale supporter heb je breda bloed in je lijf dan doe je dat niet dan steun je NAC op een normale manier.

11    
Sjakkie

Net nieuwe beelden op omroep Brabant, man man

Zijn inderdaad herkenbare bij dus die zullen ze snel te pakken hebben, het zou je zoon maar zijn!!!

13    
Badeend

Het nare is dat deze mensen (dat zijn het helaas óók) niet eens doorhebben hoe dom ze zijn. Zo dom zijn ze. Je kunt dus ook weinig winnen want een groot deel van die Tokkies is gewoon niet capabel om überhaupt iets te leren - laat staan 'normaal na te denken'.

Op dit forum laten ze zich tot nu toe gelukkig nog zeer weinig horen, al heb je wel een paar van die amateurdemagogen die beginnen met "ik praat het natuurlijk niet goed.." gevolgd door "maar..." en dan een hoop stront waarin ze het (1) vooral allemaal wél goedpraten en vooral ook de schuld voor rellen bij anderen neerleggen.

- want de ME was aanwezig
- want de politie keek boos naar ze
- want de autoriteiten hebben nooit gelijk
- want een vriend van hun overbuurman is ooit een keer ergens weggestuurd
- want toen het een keer goed ging, was er geen ME
- want de hond heeft mijn huiswerk opgegeten

Mijn god. Laat jezelf alsjeblieft nakijken. En neem verdomme zelf verantwoordelijkheid voor je acties. Wees een vent en geen laffe dashond.

9    
Wim arnoldus

Ze hadden de Jumbo al om 18.00 uur moeten sluiten i.p.v 19.30.
Er gingen winkelwagentjes met blikken bier en kratten bier richting P5
heb daarna gezien waarom de ME ingreep op P5, geen wonder dat die jongens de wapenstok trokken , nadat die relschoppers probeerde om via ingang 6 naar binnen wilde en het eerste ME busje de promonade op kwam rijden gingen de capuchons op en de sjaals voor de mond en daarna ging de ME in aktie Dit nadat ze bekogeld werden met vuurwerk ( ME-er gericht) en daarna met dranghekken . niet normaal meer hoe die gasten tekeer gingen tegen de ME

1    
Nonkel Frans

@Normaal....die gastjes hebben geen seizoenskaart.

1    
M

De gasten die normaal de sociale controle uitoefenen op dit uitschot zaten nu in het stadion. Heel begrijpelijk.

Na afloop hebben zij hun taak weer opgepakt. Terwijl het bovenal supporters zijn die ook zouden moeten balen en hun verdriet verdrinken.

Met gevaar voor eigen ledematen.

Dat kansloos tuig ontmaskeren en keihard straffen. Die kunnen niet zonder oppas van huis.

3    
Arie

Ik moet ook zeggen nadat ik meer beelden heb gezien, ik terug moet komen op mijn woorden. Veel van het grut dat ik zie lijkt op dat van de avondklokrellen. Niks met NAC te maken, maar gewoon willen rellen.

3    
NAC4Ever

@REALIST
In 2016 heb ik de uitwedstrijd tegen de kruiken op schermen in het NAC stadion gekeken.
Na deze wedstrijd liep er een man naar buiten die wat gefrustreerd om zich heen riep. Hij riep volgens mij niets verkeerd. Maar de politie (die op een paard zaten) hielden hem wel even in de gaten (wat ik begreep, net zoals ik ook begreep dat zij niet ingrepen).

Dit is voorbeeld dat de politie echt niet naar dit soort situaties komt om rellen uit te gaan lokken.
Ze zijn aanwezig, omdat ze weten dat het fout kan gaan. Maar grijpen pas in wanneer het daadwerkelijk fout gaat.

-6    
Frank

@Arie
Je hebt gelijk! Zou me ook niks verbazen dat er een hele club uit Tilburg was om de rellen uit te lokken, zodat NAC een slechte naam krijgt. Ik hoorde er in ieder geval een heel stel met een zachte g praten, dus kan niet missen!

Sarcasme off: accepteer gewoon dat er een hele groep hele domme jongens zijn die niet meer alcohol en tegenslag om kunnen gaan ..

-8    
YLLWBLCK

@frank wat ben jij een sneue man zeg. Ga je nou tilburgers hier de schuld van geven?? Dat maakt je net zo fout als die rellers die toch echt uit breda komen en heel gezellig bij de echte, meezingende supporters horen waar we zo trots op zijn. Je herkent ze gewoon als je vaker naar nac komt kijken. Tilburgers waren er niet want die dachten ook dat we zouden winnen. Nee dit waren mensen die gewoon naast jou op de tribune staan en morgen in de jumbo boodschappen doen. Maar nu schaam je je en ga je iedereen opruien tegen de kruiken waardoor je net zo fout als een stenengooier bent.

5    
Da Huge

Stadion én gebiedsverboden uitdelen en rap. Gajes.

3    
Frank

@yllwblck

Ik zou je de betekenis van het woord sarcasme uit kunnen leggen, maar het is leerzamer als je het zelf opzoekt

13    
Nonkel Frans

Depla maakt zojuist een statement op TV.

Maakt zich plots druk over effect van beperkte openstelling evenementen/ wedstrijden. Trekt extra volk aan die naar binnen willen aldus Depla en dus ongereguleerd besmettingsgevaar veroorzaken.

Alles naar aanleiding van nacnec.

Toen hij 538 fieldlab organiseerde was dit fenomeen hem geheel onbekend. Amphia en eigen politie moesten hem daar op wijzen plus een petitie van 400 000 handtekeningen.

0    
@Nonkel - Van Coothplein

Ik ben zelf geen fan van Depla en ken hem op zakelijk niveau. Maar wat is je verwijt nou eigenlijk, dat hij leert van zijn fouten?

2    
L.

Meeste van die gasten hebben nog nooit een voetbalwedstrijd gezien, maar staan vooraan als er iets te rellen is. De naam van NAC word zo wel weer in diskrediet gebracht..

0    
toontje

Dat er uberhaupt politie aanwezig moet zijn bij voetbal of wat voor evenement dan ook ,de maatschappij en n deel van die varkens zorgen er wel voor dat er politie moet zijn. Die groep is echt niet zo groot.

-11    
De Sneert

Het valt niet goed te praten dat er een groep was die hulpverleners aanvielen of schade aan het stadion verrichten. Ik heb een aantal opstootjes gezien tussen ''supporters'' wanneer er werd verzocht om normaal te doen. Zonder succes, want deze relschoppers waren helemaal doorgesnoven. Zegt genoeg dat dit dus simpele figuren zijn die enkel uit zijn op rellen.

Echter moet ik wel zeggen dat het optreden van de ME soms zeer discutabel is. Hoewel het terecht is dat ze relschoppers hard aanpakken, sommige mensen worden zonder pardon en enige aanleiding aangepakt. Er stond een man van circa 70 jaar naast mij die zijn fiets net had gepakt en gewoon 3 stokslagen kreeg van de ME. Dit soort dingen zijn echt te belachelijk voor woorden.

-7    
Lang leve politiegeweld

@ de sneert
precies wat je zegt. Heb zelf ook paar voorbeelden gezien van mensen die gewoon helemaal niks deden en hardhandig werden aangepakt. Zelfs direct bij het verlaten van het stadion, als je nog geen idee hebt wat er buiten heeft afgespeeld en je mogelijk er met je gedachten ook niet helemaal bij bent. En gewoon vragen of je er met de fiets even langs mag (mensen die duidelijk niks met rellen te maken hebben) betekent ook een duw of klap van onze ME-helden.

Er is bij de reaguurders hier totaal geen nuance mogelijk. Alle politie-agressie en politiegeweld is gerechtvaardigd. Moet je maar niet in de weg lopen. Agenten slaan echt niet zomaar, dus dan heb je het er zelf naar gemaakt. Weleens met ME-ers gesproken? Gevraagd waarom zij zich vrijwillig aanmelden voor die weekenddiensten?

Staat er los van dat zij die rellers aan moeten pakken. Natuurlijk. Heb die beelden met hekwerk etc gezien en dat was misselijkmakend en die gasten komen echt om te rellen. En heb er zelfs nog wel begrip voor dat zij 'strak' staan als zij overal knallen horen en/of horen dat collega's in het nauw zaten. Maar dan nog moet er een grens zijn en die grens moet bewaakt worden. Ik gun de hele stoere en mannelijke reaguurders die zo van het gezag zijn een lange vakantie in één van de vele landen waar die grenzen voor politiegeweld/-agressie niet bewaakt zijn.

-5    
fvf6

Ik vind dat ook de supporters verenigingen eens bij zichzelf te raden moeten gaan .Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat er zo'n opgefokte sfeer rond de finale is ontstaan .

2    
negentientwaalf

@peerke Schaam je kapot dat je dit zo in de schoenen van vrijwilligers probeert te schuiven. die sfeer verhogend vuurwerk uitdelen voor de erehaag, dat heeft niets te maken met rellende straatratten die cobra's en nitraten smijten. NAC ook maar verantwoordelijk houden dat er dranghekken stonden? kromme gast.

Afstand nemen van rellen waar je actief mensen aan het wegsturen bent geweest en op die manier zelf nog in schermutselingen terecht komt. En dan nog halve blaam toegeschoven krijgen...

7    
Haricot

@k,

Ook ik zag inderdaad dat er een aantal jongens van zowel fr0nt als de breda loco's bezig waren om mensen weg te sturen.

Hulde daarvoor!!

Laad alle berichten na dit bericht in