Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Manu Garcia kan interlanddebuut maken voor Spanje

DeWeesJr

Het is pas maandag maar het meest opmerkelijke ex-NAC nieuws van deze week is al een feit. Manu Garcia kan dinsdagavond zijn debuut maken voor Spanje. Dit heeft alles te maken met de ingewikkelde kwestie omtrent de positief geteste speler Sergio Busquets.

Waar het in Nederland vooral gaat over Frank de Boer en een 1-5-3-2-systeem, kent Spanje ook een allesbehalve vlekkenloze voorbereiding. Het nationale elftal is geteisterd door het coronavirus. Sergio Busquets, voetballer van FC Barcelona, is positief gestest waardoor nu de gehele selectie in quarantaine zit. Het is nog onbekend of er meerdere spelers besmet zijn. 

Doordat de gehele selectie in quarantaine zit zou de oefeninterland tegen Litouwen aanstaande dinsdag niet doorgaan. Maar omdat de Spanjaarden aan hun sportieve verplichting willen doen sturen ze het onder 21 elftal dat vorige week in de halve finale van het EK werd uitgeschakeld. Het elftal waar ook oud-speler van NAC Manu Garcia onderdeel van is.

Na overleg tussen de Spaanse bond en de FIFA is besloten dat zij ook de wedstrijd spelen onder de naam van het nationale elftal van Spanje omdat een paar spelers geen dispensatie meer kunnen krijgen voor Jong Spanje. Hierdoor onstaat de bizarre situatie dat zeventien spelers morgen hun debuut kunnen gaan maken voor Spanje. 

De kans dat Manu Garcia ook zijn debuut gaat maken is groot. Op het EK onder 21 speelde hij elke wedstrijd mee. Een mooi gegeven voor de Spanjaard, want de kans is ook groot dat hij er hierdoor financieel op vooruit kan gaan bij Sporting Gijon. Veel spelers van de onder 21 hebben clausules bij hun clubs waarbij ze een bonus of salarisverhoging ontvangen als ze international worden van Spanje. Het is nog onbekend om welke spelers dit precies gaat.

De oefenwedstrijd tussen Spanje en Litouwen begint dinsdagavond om 20:45. 

Bron:
B-Side Rats, VI, AS, LNE
Vorig bericht
Sydney van Hooijdonk verlaat NAC 185 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #73 40 reacties
Terug naar overzicht
9 Reacties
79    
The Cosmic Gate

Wat een heerlijke voetballer is dit zeg.....en hoe gaaf dat hij bij ons heeft "mogen" spelen

15    
Voorwaarts

Heel vet! Als dit doorgaat zit ik voor de buis. Weet iemand waar het te zien is?

10    
Voorwaarts

Lees mn reactie terug en kan verkeerd opgevat worden. Beterschap voor de A selectie van Spanje. Corona kan gewoon ontzettend kut zijn.

3    
NuFfNie

Dat wordt einde interland carrière van Sergio Busquets.

-2    
Barbapapa

Geweldige en sympathieke voetballer, echt heel van hem genoten. Had alleen net iets te weinig rendement nog bij NAC. Ben echt benieuwd waar zijn carrière hem nog naartoe gaat brengen.

Mooi om hem bij ons clubje gezien te hebben.

8    
aderB

Manu stond zelfs in het team van het toernooi van het EK voor jong teams

3    
Tip

Kreeg het oprecht even moeilijk toen ik terug dacht aan Sadiq, Ambrose, Mari, Angelino en als eerste Garcia. Paar traantjes effe in de ogen. Ben heel bang als Sidney ze straks weer binnenschuift, en dat gaat hij als diepste spits doen als hij bediend wordt, we ook weer met zo'n kut gevoel rondlopen.
En toch heeft de trainer buiten joppen geen zin. Dan nog zit je met een bepaalde directie, bepaalde aandeelhouders en een bepaalde RvC en een bepaalde cultuur. Eigenlijk is de trainer buiten gooien symptoom bestrijding. En voor de AD geldt een beetje hetzelfde. We hebben een goeie directeur gehad. Justin Goetzee. Maar die man haakte steenkapot af. Dat zegt ook alles.

1    
Ad B uit Roosendaal

Inderdaad een fantastische goede voetballer.

Bij zijn debuut in het Spaans elftal onder zijn shirt een NAC shirt, voor in geval hij een doelpunt maakt.......

0    
Gampel

Yups, hij speelt en ergens zal er wel een stream te vinden zijn.
Geweldige speler en het (echt) grote Spanje gaat hij ook nog wel een keertje halen. Samen met Angelino goud voor NAC geweest!!!

Laad alle berichten na dit bericht in