Wij gaan niet opzij

Michael Maria blijft doorsukkelen met blessures

Thiestemberg

Michael Maria is voorlopig nog niet terug bij de wedstrijdselectie. Dat meldt BN DeStem na gesproken te hebben met Edwin de Graaf. Maria, de man die onder Maurice Steijn tot vijftien wedstrijden in een half seizoen kwam, trainde nog niet mee met de groep dit seizoen. Hierdoor is het voor de Graaf al een tijdje puzzelen. Mashart kan namelijk nog niet echt overtuigen en andere linksbacks zijn er niet in de selectie.

Tegen FC Eindhoven trad NAC aan met Vanacker op de linksbackpositie. De jonge Belg is van nature geen rechtsback en had het bij vlagen ook lastig in Eindhoven. Reden te meer om te hopen voor een spoedig herstel van linksback Maria, daar kan voorlopig echter een flinke streep doorheen. 

Maria heeft namelijk last van een kuitbeenblessure, dit komt waarschijnlijk voort uit een achillespees blessure waar de back eerder mee te kampen had. Voor die blessure had Maria in de start van de voorbereiding een blaasontsteking. Moreno Rutten lijkt iets eerder terug, de andere pechvogel kampt met een hamstringblessure maar zijn herstel verloopt volgens planning. De Graaf liet in gesprek met de krant weten de ervaren verdediger meer als rechtsback te zien. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Het dinsdag dilemma #3 29 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #89 12 reacties
Terug naar overzicht
17 Reacties
80   0  
Wanny

Waarom heeft NAC altijd spelers die fysiek niet geschikt (meer) zijn voor betaald voetbal? Rutten, Maria, De Rooij, Bilate. Vorig seizoen ook nog Immers.

Als een loodgietersbedrijf zoveel uitval heeft, gaan ze gewoon failliet.

35   2  
Brecht

Rutten is echt geen linksback; dat ziet de Graaf goed.
Bakker is echter ook geen linker CV; zet die maar op die plaats en laat Marijnissen of Rosler samen met Adilehou het centrum vormen

80   0  
Wanny

Waarom heeft NAC altijd spelers die fysiek niet geschikt (meer) zijn voor betaald voetbal? Rutten, Maria, De Rooij, Bilate. Vorig seizoen ook nog Immers.

Als een loodgietersbedrijf zoveel uitval heeft, gaan ze gewoon failliet.

12   3  
Ivo

De nieuwe Kali?

9   2  
Ed

Is die er ook nog. Was al benieuwd waar die was gebleven. Net zo onzichtbaar als Manders.

17   1  
ome cor

Gelukkig hebben we hem maar 2,5 jaar gegeven.....

12   2  
El Chapo

Gelukkig zijn we goed bezet op de linksback positie.

8   3  
Ed

Verder van de goal afspelen, dan breng je de achterhoede ook niet in de problemen. Alleen met Haye op het middenveld lukt het niet. We missen een schoffelaar/balafpakker op het middenveld, die de tegenaanval eruit haalt. Type den Haan/van Burik.

13   2  
guuske

Tja zonde voor die gast, maar blijkt keer op keer dat Nac geen fatsoenlijk technisch beleid heeft. Door gebrek aan geld en aan een TD. Er zullen vast scouting lijstjes zijn, maar de meeste spelers willen niet voor nac of dat salaris spelen. Dan krijg je zoals de laatste jaren het geval is de "groep" afvallers, contactloze spelers die waarschijnlijk met een bepaalde reden geen nieuw contract hebben gehad bij vorige club. Deze broodvoetballers worden door zaakwaarnemers gedropt. Bij clubs waar wat "vriendjes" zitten. Als "jantje" bij jullie mag komen voetballen...was vroeger best goed..."vriendje" krijgt een envelopje...
En speler is onder de pannen...en met een beetje mazzel hobbelt hij met de rest vrolijk mee. En met wat pech is het niks

3   2  
NAC!!!

@Ed.

We missen wel meer 🤣
Vrijdag maar hopen op beterschap, al vrees ik weer het ergste.
Uitverkocht zal het niet zijn, Manders is er niet jammer genoeg omwille ziekte 🙄

7   2  
zwampie

ed
je heb gelijk dat je verder van de goal af moet spelen, de insteek is nog veel te veel op verdedigend voetbal gericht, al lijkt het dat je meer naar voren speelt maar wel zonder of veel te weinig rendement.
-corner/vrije trap tegen, met 11 man terug. Elke bal die weg geschopt wordt komt 2x zo hard terug. (1 man middenstip en 2 man tussen middencirkel en eigen zestien zou al het minimale moeten zijn om ook de tegenstander verder van je goal af te houden).
-bij 9 van de 10 balaannames staan/draaien de NAC spelers met het gezicht naar eigen goal toe.
- Haye moet de bal veel te ver achterin ophalen, conclusie :middenveld is verkeerd bezet dan en de verdediging staat in principe met 5 man.
-ballen worden nog steeds teveel breed en terug gespeeld,een uitbraak komt bijna niet voor omdat het te lang duurt en te weinig spelers meegaan. Iedereen staat te kijken waar de bal naar toe gaat en wat eigen speler doet als die mee toeval bij een afgeslagen bal, balbezit heeft.
-afstand tot de tegenstander bij verdedigen is veel te groot en kom je elke keer te laat

zomaar een paar standard aspecten die andere tegenstanders (veel) beter beheersen en de eerste winst al halen, ook al zou die speler kwalitatief minder zijn.

13   1  
Judge M.

@Brecht:
Juist! En toen Kaj de Rooij erbij kwam, liep dat ook gelijk een heel stuk beter op links.

@Ed:
We missen Fiorini en niet zo'n klein beetje...

3   0  
PN

@wanny NAC haalt niet alleen speulers die niet geschikt zijn voor betaald voetbal ....

3   1  
Anno 1971

En wij blijven maar doorsukkelen met Maria……

5   4  
scheppioni

Met allemaal dank aan ......

3   0  
Frank

Inderdaad, verder van de goal afspelen, want met een zee aan ruimte in de rug van onze verdediging kunnen ze wel omgaan...

Ohhh en ik was hier eerder kritisch op de medische begeleiding bij NAC, maar dit klinkt weer als zo'n misdiagnose...

4   0  
Belgische Naccer

Dankzij Steijn en Manders hebben we al 4 nieuw Kali's

Maria, Bilate, Rutten, Malone

en in mindere mate ook De Rooij...ook bijna nog niet fit geweest.

Het wordt tijd dat deze spelers eindelijk eens blijvend fit worden en het verschil maken op het veld.

Dat hebben ze geen van allen nog gedaan tot nu toe. En dat is zeer triest.

0   0  
Nacciebakkie

Ik vraag me voornamelijk af hoe deze spelers medisch gekeurd worden.
Bij NAC is er, zover ik me kan heugen, nog nooit een speler niet door de medische keuring gekomen en daarnaast is vaak de nood zo hoog dat we blij zijn als ze tekenen...

Laad alle berichten na dit bericht in