Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Avonturier Sporkslede aan de slag in Israël

Das Phantom

Fabian Sporkslede heeft een nieuwe club gevonden. De rechtsback gaat aan de slag bij Bnei Sakhnin. Het is de huidige nummer negen van de hoogste divisie in het land. De speler kondigt zelf zijn nieuwe werkgever aan op social media.

Sporkslede maakte een paar weken geleden bekend dat zijn avonturier in Dinamo Tbilsi na een jaar aan een einde was gekomen. Bij die club streek hij neer na een korte periode bij RKC Waalwijk. 

De rechtsback stond eerder onder contract in Breda en speelde meer dan zeventig wedstrijden voor NAC. Met NAC wist hij in 2017 te promoveren naar de Eredivisie. 

Bron:
B-Side Rats, Instagram
21 Reacties
47   3  
Jkx05

Schitterd toch. Als redelijke voetballer toch het maximale uit je carrière halen en gewoon ondertussen een heel deel van de wereld overreizen.

Italië, Israel, Georgië, overal de voetbalcultuur proeven, wat geld verdienen en door naar de volgende uitdaging. Daar komen denk ik mooiere verhalen uit dan langzaam in de vergetenis raken in het Nederlandse voetbal. Ik geef Fabian groot gelijk!

12   36  
Scheppioni

Tsja israel, je moet het maar willen en kunnen opbrengen ..... succes !

18   8  
P

Gaat zijn vriendin daar ook tussen de supporters staan, net als bij ons op de bside??

47   3  
Jkx05

Schitterd toch. Als redelijke voetballer toch het maximale uit je carrière halen en gewoon ondertussen een heel deel van de wereld overreizen.

Italië, Israel, Georgië, overal de voetbalcultuur proeven, wat geld verdienen en door naar de volgende uitdaging. Daar komen denk ik mooiere verhalen uit dan langzaam in de vergetenis raken in het Nederlandse voetbal. Ik geef Fabian groot gelijk!

4   3  
Real Robert

In Israel kan een vrouw russet voetbalsupprters staan staan zonder lastig gevallen te worden.
@Scheppioni. Kenner van de joidse staat?

4   6  
Scheppioni

@ Real Robert
Nee hoor absoluut niet ..... ik bedoel er niks mee, ik denk alleen dat qua niveau je niveau het niet omhoog tilt, maar ik kan me vergissen !?!
Ik kan me niet echt verplaatsen in spelers die voor dit soort landen kiezen, zou het dan echt het geld zijn ?? Voor je lol en carriere kies je hier niet voor zou ik denken ....

11   6  
Ome Cor

Je kunt wel zien dat Scheppioni niet zo heel vaak buiten het pittoreske Mill komt.... hooguit een ritje op en neer naar Breda.

Daarnaast is Sporkslede ook geen speler die Israël of Georgië verkiest boven een club uit het linker rijtje eredivisie of andere Europese League.

Als dit op z'n 28e het hoogst haalbare is, goed betaald en hem weer eens in een ander land brengt dus ook weer wat andere levenservaringen laat op doen, waarom dan wachten op een clubje uit het rechter rijtje van de eerste divisie dat je ook nog eens minder wil betalen ?

Rentenieren in Mill kan altijd nog, toch ?

8   1  
Interessant

@Scheppioni Ik denk niet dat het voor het geld is, want dan was hij lekker de zandbak in gegaan.. maar meer wat @JKX05 zegt.

Nieuw land, nieuwe ervaring en met teams als Maccabi Haifa waar hij in de conference League tegen speelde, (insta) zag hij de competitie misschien als leuke uitdaging.

Ik wens hem in ieder geval veel succes. Zolang hij fit is, dan is het gewoon een prima speler om te hebben.

Had hem liever dan Ligeon of Rutten...

7   3  
Scheppioni

Klopt cor !
Als dit snerend van je bedoeld is dan prima jongen, ik geef alleen maar mijn mening/standpunt vanuit mij persoon, ik bedoel er verder niks mee, ik wens Sporkslede veel succes en voor mij tellen idd alleen maar 1 stad en 1 dorp !

4   6  
Scheppioni

Daarbij ken ik ook iemand die bij een topclub een belofte was zelfs aanvoerder en nu ook in zo'n voetbalt, het zal wel allemaal een prima land zijn betreft weer, maar ik denk as voetballer ook altijd, dat je niet uit beeld wilt geraken tenzij er wel heel veel knaken betaald worden ......maar goed 30 jaar geleden was alles veel anders natuurlijk !

8   5  
Nr.20

@scheppioni je bent volgens mij op en top een NACCER en NAC zit je heel diep. En dat is mooi om te zien. Zo zou het stadion gevuld moeten zijn. Maar waak ervoor geen persiflage van jezelf te worden en je boven andere supporters te profileren met dat jij als oud voetballer en voetballers onder elkaar etc alles beter weet dan een ander…..is net kwaad bedoeld maar gewoon een tipje….

7   0  
Dos

Sporkslede is echt een ontzettend sympathieke gast, heeft echt de gunfactor door zijn menselijke eigenschappen.
Als voetballer vind ik hem niet beter dan wat we nu hebben, prima om erbij te hebben, maar niet iemand die iets extra's brengt.
Toch geweldig dat hij zijn carrière op deze manier vorm geeft en tegelijkertijd iets van de wereld ziet, echt een hele mooie ervaring rijker.
Op deze manier haalt hij het maximale eruit.

6   0  
JohnFe

Het is niet altijd moeilijk hoor, voor een gelovig iemand als Sporkslede is het wellicht een eer om te voetballen in het land van zijn geloofs- oorsprong en hij niet zo snel naar een zandbak zal gaan, hij zal er qua inkomen ook niet echt op achteruit gaan denk ik.

Succes Fabian!

6   0  
SanderH

Israël mooi, en apart land vol tegenstrijdigheden. Ik begrijp die jongen wel. Hij ziet nu wat van de wereld en kan uiteindelijk zeggen dat hij een carrière vol avonturen heeft gehad. Geen interland carrière maar wel voor zijn kwaliteiten een mooie versie.

10   4  
Scheppioni

@Nr20
Mijn motto is heel mijn leven al om juist nooit boven iemand te profileren, mensen hier die mij goed kennen zeggen dat gelukkig ook vaak. Ik zie nog wel eens in de carnavals kring dat sommige wel anders gaan doen as ze ineens in de picture staan 🤨doe gewoon, blijf je eigen ..... maar ben wel met je eens ook toen ik zelf nog voetbalde, mijn overdosis fanatisme is vaak op het randje, ik zal ook nooit half werk doen ...... maar goed ieder zijn eige en HUP NAC !!!

5   2  
Ratkopf

Voor de liefhebbers, als je je weekend vrolijk wilt afsluiten, luister de corpotcast waar ralf seuntjens te gast is.

2   2  
Maikel

Komen er nog nieuwe aanwinsten?

3   4  
Rubenac

Sc(hrale ) Heerenveen 🤢

5   1  
Pietje Saaman

Haye voor 750 000 naar Heerenveen en nac heeft nog een bonus en 10 % doorverkoop uit onderhandeld. Haye tekent voor 3,5 jaar mits hij morgen door medische keuring komt.

3   10  
P

Denk dat Van Overeem (FC UTREG)ook weleens kandidaat opvolger van Haye kan zijn, ook een speler uit eredivisie die alleen mag invallen

0   6  
Rubenac

Overeem ruilen tegen banzuzi 😙

1   0  
scheppioni

overeem mag niet van utreg blijkt !
Ben benieuwd wat er nog gaat gebeuren vandaag........

Laad alle berichten na dit bericht in