Wij gaan niet opzij

Update: 'Haye morgen gekeurd in Heerenveen, NAC ontkent interesse in Smeets'

Das Phantom

Thom Haye wordt morgen medisch gekeurd in Heerenveen. Als er geen gekke zaken uit die keuring naar voren komen wordt hij morgen gepresenteerd bij de club uit Friesland, meldt BN DeStem.

Volgens de krant heeft het harde onderhandelen van NAC zin gehad, want de Friezen zouden om en nabij de 750.000 euro overmaken op de rekening van de club. Daarnaast zou er een bonus kunnen worden toegevoegd aan het bedrag en krijgt NAC een doorverkooppercentage van tien procent. NAC moet aan de andere kant nog geld overmaken naar Den Haag. ADO zou ongeveer 20 procent van een transfer ontvangen, meldt de krant. 

Haye zelf gaat zijn handtekening zetten onder een contract voor 3,5 jaar in Friesland. Hij wordt bij de club in ieder geval het komende half jaar weer herenigd met zijn vriend Sydney van Hooijdonk. Die wordt door Heeenveen gehuurd van Bologna FC. 

Smeets 

NAC wil graag een vervanger halen voor de vetrekkende Haye. DeStem meldt dat Bryan Smeets hoog op het lijstje staat. De 29-jarige middenvelder is op een tweede spoor beland bij Sparta en zou een buitenlands avontuur uit zijn hoofd hebben gezet. 

Update: De club laat in een reactie weten dat er bij Sparta geen navraag is gedaan naar Smeets en dat NAC geen interesse zou hebben in de middenvelder. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
71 Reacties
194   7  
Fabian

Bedankt voor je inzet en wereldgoal Tom, we gaan je missen.

Succes in t noorden💛🖤

194   7  
Fabian

Bedankt voor je inzet en wereldgoal Tom, we gaan je missen.

Succes in t noorden💛🖤

60   22  
Tonn

Volgende keer vooraf melden dat het bedrag was 750.000 euro vanaf 5 dagen voor de deadline day iedere dag met 50.000 verhoogd wordt. Friezen zijn blij nu, maar NAC zit met de gebakken peren en heeft nog maar 1 dag. Triest

69   5  
Ons NAC

Dankjewel voor je bewezen diensten professor. Laat het zien in de eredivisie!

62   5  
Marco van bavel

Bedankt voor alles. Ik gun hem de transfer, maar denk dat hij daar doodongelukkig wordt! Succes met het Fries volkslied.

49   6  
Mvgmarty

#weerhaye, Thom bedankt voor alles! Blijft altijd welkom in Breda!

16   9  
Guuske

Houdoe en bedankt, veel succes

84   32  
Chris W.M.

Smeets. Krijg daar heel erge Anco Jansen vibes bij.

Wat doet zo’n Lex Schoenmaker Junior nou in vredesnaam de hele dag dat ze met dit soort namen op de proppen komen? Zit hij Transfermarkt.nl uit zijn hoofd te leren of wat?

36   13  
Enkhuizer

Oh wat sneu. Ik had gehoopt op een mooie club voor deze prachtige voetballer. Nu wegkwijnen in dat sfeerloze stadion in dat sfeerloze dorp.

Doei Thom

Welkom Bryan. Man van wie het NOAD af spat. Als je dat over weet te brengen op de rest van de selectie gaan we gewoon keihard vechtend nog wat puntjes bijeen sprokkelen zodat we op plaats 10 blijven

43   14  
Nachoreca1

3 maanden geleden was hij een echte naccer voor zijn gevoel...kan snel gaan. Blijven allemaal passanten met prietpraat. Wat helaas wel zo is.... hij is echt beter dan Bryan Smeets..
Pfff klote zooi allemaal.

50   4  
Rade

Speler met een flink deukje goedkoop ophalen, uit laten groeien tot een dragende speler en voor een zeer nette prijs doorverkopen.. Dit lijkt bijna op doordacht technisch beleid…

Smeets is een karakterspeler, geeft altijd 100% en trekt z’n poot niet terug. Totaal andere speler dan Haye. Maar voegt wel energie en diepgang toe die we nu missen.

15   4  
Henri

Ik vind het raar dat de keus is gevallen op Smeets omdat dat een speler is die op de nummer 10 positie speelt. Ik vraag me dan af op welke positie dat ze dan Seuntjens willen gaan zetten.

38   9  
Leonardo

Smeets moet je toch niet willen. Kijk eens naar die Felida van den bosch.

15   11  
P

Ik zou gaan voor Van Overeem van Utreg

13   8  
Maikel

Smeets 29 jaar. Geen marktwaarde. Te laat nu. Krenten uit de pap zijn weg. Bv Oosting 21 jaar! Bedankt Heerenveen!

26   4  
Ome Cor

Haye was de beste speler die we hadden, maar ook gewoon maar een passant.
Spelers van buiten Breda die mooie dingen zeggen over de club moet en dus niet op hun mooie blauwe ogen geloven.

Thom, veel succes.

10   1  
Mike

Haye bedankt!

Ik vind smeets leuke voetballer. Geen gelul. Gas er op. Maar is dat ook niet een 10?

27   5  
Nr. 20

Toch beetje nasmaak bij Haye. Nog geen maand geleden willen verlengen en NAC was alles. Afgelopen welen alleen maar laten weten ik wil weg bij NAC…. Kortom ook gewoon broodvoetballer. Niets mis mee maar toch…. Verder had nac meteen duidelijk moeten zijn. Dit is de prijs en 5 dagen voor verstrijken deadline besluit en anders idd per dag prijs laten stijgen. Nu moeten wij in 1 dag opvolger klaar hebben staan. Smeets zou ik persoonlijk niet doen…..wie dan wel….laat me verrassen. Vraag is moet je dat wel doen. Persoonlijk is dit seizoen a voorbij. Laat talenten rijpen en richt je volledigheid verkoop en bouw elftal volgend seizoen. Veel meer waard dan nu weer een halve speler halen.

16   2  
[email protected]

Felida zou fantastisch zijn.

17   8  
Rat Verlegh

Bryan Smeets lijkt me niet echt de beste optie. Ga bijv. voor Mohamed Osman, Mokotjo of Javier Vet.

12   22  
Noad1976

Wat een technisch beleid. Je wilt toch gaan bouwen waarde creeren promoveren.

Geen enkele scouting. Geen lijstjes??? Weer een ad hoc transfer van een speler met naam. Die over de top is en te dik.

Ze leten het nooit. Seuntjes ook traag en over de top. Kasteneer hiervoor Dogan Anco Jansen Lex Immers stelletje amateurs bij NAC

3   2  
Nac

Oosting wil ook naar de eredivisie.
Felida wil transfervrij naar de eredivisie.

20   0  
Reflektor

Zorg nu eerst eens dat je ruim voor aanvang seizoen 22-23 een team hebt die bovenin mee kan draaien .

10   3  
Jf

Was Haye in het begin ook geen 10? Smeets heeft de kwaliteit om op 6 te spelen. Ik hoor sommige roepen om spelers met transferwaarde. Boeiend als je niet promoveert. Smeets staat er direct en brengt fysiek veel mee. Hij kan ook nog eens scoren en zet altijd door.

Felida een eeuwig talent en te onvoorspelbaar.

11   8  
Nac

Smeets zou gewoon een goede aanwinst zijn met ervaring in de KKD en Ere.

De spelers die de meeste zouden willen komen niet!

Met jonge jongens gaan we het ook niet redden.

9   5  
Noad1976

Als talenten niet willen komen houd dan geld in kas. Smeets roddel pff en dan veel ervaring gelul we zoeken voetballers die beter worden geen afbouwers die nooit geen cent meer opbrengen!

20   6  
Ed

Klaar stomen voor het nieuwe seizoen en hou het geld in de pocket

9   35  
Wvb

R.I.P. Nac 💛🖤

20   3  
Ad B uit Roosendaal

Jammer dat Tom weggaat, maar ik snap zijn ambities.

Hij heeft zich geweldig ingezet voor ons NAC . Ook ontzettend veel betekend.

Tom: bedankt en ik hoop voor je dat je nog een mooie carrière tegemoet gaat. Je verdient het!!

48   8  
Ibio

Niks halen, geld besparen
Agougil en Schuppen lekker vlieguren laten maken.
Kijk anders of je Banzuzi kan verlengen

27   9  
Judge M.

Banzuzi verlengen? Die moet zijn eerste contract nog tekenen en alle tekenen lijken erop te wijzen dat dat niet bij ons gaat zijn..

Thom, dank voor alle mooie momenten en probeer er wat van te maken daar. Al was het alleen maar om Sydney zijn handje vast te houden als hij weer op de bank zit nu ze net die nieuwe spits gekocht hebben daar..

19   0  
P

Update: De club laat in een reactie weten dat er bij Sparta geen navraag is gedaan naar Smeets en dat NAC geen interesse zou hebben in de middenvelder. 

Voor wie wel dan ??

12   1  
Ivo

Probeer morgen maar goedkoop 2 spelers te huren. Je moet nu geen paniekaankopen doen waar je te veel voor betaald en 2-3 jaar aan vast zit.
Eerst de overname, dan vooruit kijken. Laat die koekenbakkers die er nu zitten vooral niet over hun graf heen regeren, daar komt niks dan ellende van.

22   2  
Ron

Alles gaat weer op zijn NAC's.

Je vangt nu dan wel 750.000 eypo. Gaat 150.00 daarvan naar die Hagenezen.
Zie nu voor 6 ton nog een volwaardige vervanger te vinden. Binnen 2 dagen !
Dat gaat 'm dus niet meer worden. Kans is groot dat onze scoutingkneus, Schoenmaker Jr, met een bankzitter van een andere KKD club komt aankakken.
Geen enkele, maar dan ook geen enkele, redelijke speler die op de bank zit bij een eredivisionist, zal er over piekeren om nu naar dat wespennest in Breda te komen. Kortom, je levert gewoon kwaliteit in, en krijgt weinig of niks voor terug.
Huren moet je niet willen. Een huurling loopt alleen maar de ontwikkeling van de eigen jeugd in de weg. Dit seizoen is toch al naar de klote. Promoveren ga je niet en wil je ook niet met dit stel gemankeerden. Dus hou het geld in de zak en stop het maar bij de begroting voor volgend jaar.

Oh ja..... en het blijft opvallend stil qua overname-nieuws.
Ik heb er nog geen goed gevoel bij.

5   1  
Jf

Van Kaam past ook in het profiel. Hij speelde voor het eerste van Groningen maar staat nu aan de kant.

8   26  
Scheppioni

Echt geen 750.000 let maar op wat er nog ooit boven tafel komt !!
@ nr20
Dat komt puur door onze geweldige ad, waarom Thom nu ineens 180 graden anders is, jammer dat hij niet wat meer sympathie voor ons NAC heeft door zijn houding de laatste weken, maar as je zo beduveld wordt door m.m. is het ergens ook wel wat logisch, het ergste is nog dat wij er voorlopig nog mee zitten met die zak hooi !! Succes Thom, ik moet het nog zien met je daar bij de zure friezen !

10   6  
Corleone

Zal straks wel weer uit de hoge hoed van Manders komen dat nac maar 500.000 krijg we zullen nooit het echte bedra horen zelfde geval met van Hooijdonk hoor je ook niks meer van of dat geld nu gestort word en dan het geld van Vloet en byram Horen we niks meer van fluiten naar je geld 💰

19   7  
Woutert

Ik zie Joris van Overeem graag komen. Is volgens mij ook een beetje op een zijspoor bij utrecht

9   7  
Jf

Van Overeem zou buitencategorie zijn en lijkt me dus onwaarschijnlijk. Maar laat me graag verrassen.

16   4  
since1912

Transfergeld gewoon in de zakken houden en eigen jeugd vlieguren laten maken. Seizoen is toch al verloren dus nu wanhopig een vervanger halen is zonde van je geld.

Kun je beter einde v/h seizoen doen zodat er dan een eredivisiewaardig team staat

15   3  
Willem 4,5

Zal ik eens wat zeggen, er komt helemaal niemand bij en dat is prima.

7   0  
SjorsNac

Mooi kunnen we weer gaten in de begroting mee dichten.

2   24  
Dabbert

Gauw een strik erom en gaan voor Smeets. Die is aanvallend een stuk beter. Nou Haye, veel plezier op de tribune bij Heerenveen. Daar ben je een maatje te klein voor. Wat gaan we nu met die 600.000€ doen? Wordt daar nog meer voor gekocht?

8   6  
Bredaaaaa

Thom succes bij hveen. Een superieure stap omhoog voor hem. Voetballen op het allerhoogste niveau. Ook alle lof voor de onderhandelingen van NAC. Letterlijk voor de hoofdprijs verkocht. 750k (20% naar ado), 10% doorverkoop clausule etc.

4   3  
Nac

Jammer dat hij weg gaat Thom succes bij Heerenveen
Daar is er net zo n zooitje als bij NAC
Hoop dat je dat niveau aan kan
En haal aub geen Smeets dan heb je hetzelfde als Jansen vorig seizoen
We hebben geld dus wil je hoger gaan eindigen neem dan een betere speler
Sorry dat ik het zeg maar de jonge jongens voor nu op het middenveld die komen te kort

16   9  
Tipex

Nou hoor ik helemaal niemand meer over die verslaggever van de Leeuwarder Courant die schreef over 600.000 euro. Oooo …. dat was dus toch niet waar. En alles maar klakkeloos aannemen.

17   5  
Ernie

Waarom zou je een vervanger halen? Totaal nutteloos en geldverspilling!!

33   1  
Breda83

Ik snap dat echt niet. Waarom nu weer een onrealistische naam als van Overeen noemen? Die kan letterlijk buiten de top 6 bij alle clubs in de Eredivisie mee. Natuurlijk gaat die in geen miljoen jaar naar de nummer 10 van de KKD. En dan straks maar klagen dat het niveau van de vervanger zo tegenvalt. Ja, als je zelf een onrealistisch verwachtingspatroon hebt dan veroorzaak je dat toch echt zelf!

15   5  
TIPEX

Zo Haye weg.
Geld innen.
Aandeelhouders blij.
Karel contract tekenen.
Opbouw kan beginnen.

10   2  
nac.be

Jammer dat de opbrengst van deze transfer waarschijnlijk gebruikt gaat worden om de gaten in de begroting te dichten en niet om het spelersbudget op te schroeven. Gaan we er dus weer op achteruit...

5   5  
Judge M.

@TIPEX:

Dat gebeurt uiteraard alleen als het gebruikt kan worden als stok om Manders nog wat extra mee te slaan, dat weet je zelf ook ;-)

7   3  
Nonkel FransWe gingen van Love him - Need him - naar Miss him......... Heel heel erg jammer voor ons en hopelijk pakt het goed uit voor Thom.

Ook ik ben voor alle focus op groei en kansen voor de eigen jeugd. Wie weet wat er nog opbloeit. Met tijdelijke types last minute binnen halen schiet je niks op . Dat frustreert alleen maar de groei van jonge garde.
Denk vooruit - til de boel over het tussenjaar en overname heen en doe ondertussen je (t)huiswerk met de jeugd.

Hup NAC!

16   3  
Nelis

Van sub top eerste naar subtop ere, geef hem eens ongelijk, prima move op die leeftijd.
Niks halen, zonde van het geld, seizoen is al voorbij. Geld in de zak houden en gebruiken voor een fatsoenlijke opbouw voor volgend jaar.
Gaat Karel eigenlijk nog tekenen?

20   5  
Nacman

Over tien jaar zoekt lex jr nog steeds naar de op volger van haye.

7   7  
Sjak

Olij kan ook nog vertrekken vandaag, zat niet bij de selectie van het oefenduel en trainde apart. Ben benieuwd, Zoveel goede keepers zijn er niet in de eredivisie.

3   1  
Bredalex

@DABBERT, totaal niet mee eens..

13   2  
Baosje

NAC anno 2022

niveautje Baronie .....


hopen dat de overname héél snel rond is , dan met een shovel de burelen en de hele organisatie van NAC de stad Breda uitvegen , en nu eindelijk eens de juiste mensen op de juiste plaatsen gaan zetten en opbouwen die KUT club

ben helemaal klaar met het amateuristische geklooi binnen onze club ...

stelselmatig is de hele club naar de gallemiezen gebracht door al die passanten

8   3  
donvangeene

Helpt nac de vc emmen aan een verjongingsproces ? Eerst enkele jaren geleden dat ene oudje (jansen) aankopen en nu weer die andere (Smeets) ?? Wordt nac een soort opvanghuis voor senioren? Waar gaan we naar toe ? Of heeft de afd scouting gewoon zitten slapen en gewacht tot de laatste transferdag ? Wie het weet mag het zeggen.

3   3  
Fritske d'n Olifant

Dit zat er natuurlijk al weken aan te komen. Als een speler weg wil en zeker in het geval van Haye dan kun je dat als NAC zijnde alleen maar rekken om er een hogere transfersom uit slepen. Het is naïef te denken dat Haye anders na vandaag nog bij NAC had gespeeld. Ook Haye is wat dat betreft een ordinaire broodvoetballer die alles uit zijn carrière probeert te halen en geef hem eens ongelijk. Voor onvoorwaardelijke clubliefde moet je op de tribune zijn of in het amateurvoetbal. Bedankt Thom Haye voor je geweldige spel en inzet de afgelopen tijd!

Een vervanger aantrekken wordt nu wel lastig, tenzij NAC natuurlijk al in gesprek is met die ene groeibriljant die ervoor zorgt dat we in mei 2023 op de Grote Markt staan. Smeets lijkt mij niet die speler. Als dat alles is wat Lex jr. bij elkaar kan scouten dan mag hij samen met Manders direct op de trein naar Den Haag zodra de overname rond is.

3   2  
gjoewie

Nou, dat wordt weer een gezellig dagje F5-en. Ben echt benieuwd met welke vervanger voor Haye ze komen. Oosting of Van Kaam zou fijn zijn. Jonge gretige spelers met toekomst.
Sleegers is al wat ouder, maar hij is echt van het niveau Haye. Heeft ook ervaring in het buitenland, is toe aan een stap hogerop. Hij loopt deze zomer uit zijn contract en heeft aangegeven dat hij niet wil bijtekenen.
Als outsider Patrick Pflucke, maar die zal wel niet van Roda naar een directe concurrent mogen vertrekken.

6   1  
Chris W.M.

Volgens de Gazet van Antwerpen wil NAC Jeredy Hilterman van FC Emmen kopen. KV Mechelen zou ook in de race zijn maar willen huren met optie tot koop. Lijkt me een gevalletje name-dropping door de zaakwaarnemer, maar toch leuk om te melden.

4   0  
Pietjebel

Hou eerst je eigen talenten maar is binnenboord als dat al niet lukt moet je ook niet verwachten dat de talenten/ goede spelers deze kant uit komen
We glijden met het seizoen steeds verder af het word maar erger en erger
Bewaar de centen voor de jeugd wat contracten aan te bieden en richt je op volgend seizoen deze is toch al verloren

4   0  
gjoewie

Chris WM > Die ydb boven het artikel, zou dat onze Yadran zijn? Hij snoept van twee kanten?
Grappig dat hij dan niets schrijft in BN de Stem...
Bij de jonge Trommels deed die Hilterman het best aardig, ik snap niet dat Emmen die jongen laat gaan.
Wel interessant is dat NAC hem definitief wil overnemen. Van mij mag hij komen!

8   4  
Tip

Succes Thom met je verdere loopbaan !

600.000 en nog wat extra's is een prima prijs voor een speler die 1 zeer goed seizoen in de keuken heeft gespeeld. En hij is geen 19 jaar meer.

NAC kan pas een speler halen als een speler verkocht is.
Ze zullen echt wel spelers op het oog hebben maar of die haalbaar zijn en willen is een tweede.

Komt er een goeie opvolger prima. Komt er geen opvolger dan krijgen we wat we wilden, spelen met jeugdspelers en desnoods enkele seizoenen in de keuken. Deze reacties stonden in augustus letterlijk op deze site. Op zich heb ik daar respect voor maar blijf dan daar ook bij als het tegenvalt. Of dachten toen veel supporters toch anders ?

Ik denk dat het op termijn best goed gaat komen. Die overname ligt zo goed als zeker bij de stichting NOAD. Dus logisch dat het even duurt.

Zonder vervanger voor Thom kunnen we ook een aardig elftal opstellen. In Emmen werd de tweede helft prima gebald. Gewoon verder gaan.
Fijne dag allemaal.

8   5  
Dos

Scheppioni

Lekker makkelijk om ook echt alles bij MM in de schoenen te schuiven.
Zijn vertrekwens heeft niets te maken met MM, maar puur en alleen zijn ambitie om weer in de eredivisie te spelen. NAC speelt minimaal 1,5 seizoen nog in de KKD en dit is het resultaat van jarenlang wanbeleid op alle fronten. MM was hier 1 van de velen die hier verantwoordelijk voor is, dat is waar, maar de tactiek van Haye om supporters te laten geloven dat dit komt door MM werkt in ieder geval goed bij jou. Dit was alleen om NAC onder druk te zetten, zo werkt dit spelletje helaas.
Ik wens Haye alle goeds !

6   2  
Cool Hand

Eind goed al goed. Dankzij zijn prestaties bij NAC krijgt Haye wat hij verdient. Zo hoort het te gaan in de voetballerij. Hopelijk is NAC ooit voor dergelijke spelers een stapje omhoog. Ooit...

4   1  
Ronny Goodlads

Haye is weg. Nu bevestigd door betrouwbare bron.
En door.

5   0  
ctk

Waarom nu nog een vervange rhalen, dit klote seizoen is toch al mislukt.
Laat gaan en haal in de zomerstop echte versterkingen i.p.v. paniekaankopen!

2   0  
Tante Annie

Niet een vervanger halen puur om het halen. Maar als het een echte versterking is, is die wat mij betreft direct welkom. Wel van belang dat het niet een versterking voor een half jaartje is, maar met het oog op de toekomst.

3   1  
fvf6

Succes Thom bij Heereveen en bedankt voor je inzet bij ons NAC.
Was helaas niet tehouden voor NAC , laten we hopen dat de jonkies het gat kunnen opvullen tot einde seizoen , i zou geen middenvelder er bij halen , maar indien mogelijk een aanvaller . Oja off topic : Hoe zit het Karel Vrolijk ga je nog tekenen of was het alleen maar een publiciteit stunt , wat er nu gebeurt schept geen vertrouwen in je Karel

2   0  
scheppioni

@ NACMAN
Ik mag hopen dat die nog niet tien jaar blijft, 10 dagen is al te lang !!
@ Dos
Bij mij komen toch bericht binnen dat het wel zo is en gezien hoe Haye drie maanden geleden nog over ons NAC sprak en hoe nu, dan is het ook vrij logisch dat onze narcist zoals zo vaak weer bedrog heeft gepleegd, bij elk ander bvo was zo'n gast allang gewieberd !!!

0   0  
Lamington

Heeenveen
Is dat fonetisch ofzo.?

Laad alle berichten na dit bericht in