Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Dogan: "Aziatische Champions League op je cv is niet verkeerd"

Das Phantom

Huseyin Dogan heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club Istiklol Dushanbe in Tadzjikistan. De aanvallend ingestelde speler kan bij de supporters ook niet meer stuk na het behalen van de eerste prijs: de Super Cup van Tadzjikistan.

Dogan debuteerde in die wedstrijd en wist de openingstreffer te maken in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. "Sinds die wedstrijd word ik constant herkend, mensen komen naar me toe om te vertellen dat ze het hebben gezien en ik word overal aangesproken", vertelt Dogan in gesprek met Voetbalzone. 

Hij voelt zich thuis bij zijn nieuwe club en wordt door zijn ploeggenoten bijgestaan tijdens zijn eerste buitenlandse avontuur. Na de training gaan ze vaak met elkaar op pad. "Eigenlijk heb ik het gevoel alsof ik al maanden in dit team speel." 

Dogan heeft nog geen moment spijt gehad van zijn keuze om voor de recordkampioen te gaan spelen, ondanks dat hij een familiemens is. "Ik wist nog niet hoe het zou uitpakken. Met heimwee bijvoorbeeld, want ik ben echt een familieman. Maar ik heb niks te klagen." 

Donderdag start de Aziatische Champions League. Het team van Dogan heeft zich voor het eerst geplaatst voor de groepsfase en speelt tegen Al-Hilal uit Saudi-Arabië, Shabab Al-Ahli uit Dubai en AGMK uit Oezbekistan. Dogan hoopt dat dit Champions League avontuur hem meer gaat brengen in de rest van zijn loopbaan. "Misschien opent dat voor mij weer deuren naar de Aziatische voetbalwereld, want in Nederland weet iedereen nu inmiddels wel wat ik kan en wat niet. Als je als voetballer de Aziatische Champions League kan bijschrijven op je cv, is dat niet verkeerd." 

 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
Vorig bericht
NAC - Excelsior uur later 9 reacties
Volgend bericht
Al 37 teams voor de NOAD Cup '21 8 reacties
Terug naar overzicht
14 Reacties
93   4  
Wolfmanjack

Een van de vele spelers waar meer inzit dan er bij NAC is uitgehaald

93   4  
Wolfmanjack

Een van de vele spelers waar meer inzit dan er bij NAC is uitgehaald

38   6  
Ratjeduneerste

Leuk dat die jongen nu op zijn plek zit.

Vind hem wel iemand die (terecht) lekker zijn zakken gaat vullen daar in Azië om vanaf zijn 35e niet meer te hoeven werken.

Het ga je goed Huseyin, helaas weten ze bij onze club vaak niet hoe je spelers moet gebruiken!

(Muhren en Vloet bijv)

47   5  
Arie

Helaas hebben we daar een patent op Wolfmanjack.
Zie Vloet en Muhren.

18   2  
Voorwaarts

Had toen bij Oss top statistieken en stond toen ook zeker achter de keuze om hem te halen.
Het is er alleen nooit meer uit gekomen, geen idee waarom. Misschien ligt het aan de scouting, technische staf, onrust, druk of uitgesproken kritiek (en haat) van de supporters. Waarschijnlijk een combinatie.

Ik heb nu ook geen idee of hij "opgeleefd" is of dat iedereen van NAC het daar ontzettend goed zou doen.
In ieder geval succes, ik heb niks op hem tegen. Vind het gwn jammer dat we hem halen, verneuken, gal spuwen en weer gratis met een rotgevoel naar buiten werken.

20   0  
Donkey

Echt fijn voor Dogan dat hij meteen belangrijk is voor zijn nieuwe club!! Helpt natuurlijk enorm bij het feit dat hij zich goed voelt in zo'n nieuwe omgeving.

Ik was blij toen Dogan kwam. Had er veel verwachtingen van. Evenals toen Jeff Stans, Joey Suck, Robbert Muhren, Rai Vloet maar in een verder verleden Barry van Galen, Nico Jalink en pa Gorter bij NAC kwamen voetballen. Vaak grote talenten die elders al prima hadden gepresteerd of na NAC prima gingen presteren. Het is er bij NAC echter nooit uitgekomen. Wat is het toch dat verwachtingen bij NAC niet waargemaakt worden ! Druk intern of extern? teveel passanten in de technische organisatie, geen goede individuele mentale begeleiding? Ik weet het echt niet maar ik denk dat het goed is dat er een goede analyse wordt gemaakt waarom NAC niet het klimaat heeft waarin spelers het maximale uit zichzelf halen!!
Eerlijk gezegd maak ik me nu al zorgen of Kai de Rooij niet de volgende in het rijtje wordt. Dat gun ik Kai niet maar zeker ons NAC niet.

19   2  
sjef de gevulde koek

Ik heb die goal gezien. Had dit ook al in een vorig bericht geplaatst. Weet het niveau daar ook niet. Maar hij speelt 2 man uit en schiet knap raak. Ik heb hem hier serieus in 1,5 nog nooit iemand uit zien spelen laat staan iemand voor bij lopen in de diepte. Blijft toch raar dat je spelers die hier geen pepernoot raken het altijd bij andere clubs ineens wel blijken te kunnen.

8   11  
fvf6

In Breda weten we in ieder geval wat hij niet kan .

20   2  
Mike

Bij NAC is net als Feyenoord, de grote van de club en het snelle afzagen van de supporters (lees druk) debet aan het optimaal presteren van dit soort jongens net als een complete waslijst met potentieel goede aankopen bij NAC de laatste 10 jaar. Maar ook de interne drive en organisatie om die jongens te laten ontwikkelen en hard te laten optrainen met een duidelijk plan.

Jongens als een Azzagari, Rosler, van Hooijdonk en bv de Rooij moeten aan een strak en zwaar trainings regime om zowel fysiek als mentaal klaargestoomd te worden. Die trainen echt te weinig en teveel vrije dagen. Al traint syd wel veel extra waardoor ie zich gelijk kan laten gelden. Die moeten fysiek op en top fit zijn, dat ze daar al een voorsprong op hebben bij hun tegenstander.

Ik hoop dat ton die verandering in gang kan zetten!

13   3  
Ome Cor

De bank in Breda zal niet op z'n CV specifiek benoemd zijn.
Mocht NAC promoveren dit seizoen dan staat wel op zijn CV dat hij dit seizoen bij NAC zat.

Zoals hij bij Top speelde is hij hier nooit gebruikt en daarom leek hij er niks van te kunnen.
Een goede speler halen is 1, maar hem goed gebruiken is heel wat anders.

5   9  
scheppioni

Het gevalletje met de stille trom vertrokken ...... niet rouwig om !
Ik wens hem succes verder !

1   1  
Dun Diëe

Hij heeft dan nog maar 1 wedstrijd gespeeld daar in Tadzjikistan maar het is niet de eerst en zal zeker niet de laatste speler zijn die elders na zijn Nac periode veel beter tot zijn recht komt. Echter hoor ik hier nooit wat over in interviews met beleidsbepalers of in rapporten van forum avonden. Wellicht wordt het eens tijd dit aan te stippen? Want het lijkt een structureel probleem. We kunnen wel loze kreten als “ze moeten vooruit voetballen” en “ze moeten noad hebben” gebruiken maar dat alles is niet mogelijk als de spelers maar op 60% van hun kunnen spelen.

0   0  
willem 4,5

Gun die jongen het beste hoor, maar bij ons kwam ie nog geen lantaarnpaal voorbij. Het kan 2 dingen betekenen, of het niveau daar is zo torenhoog dat hij zich op trekt aan de rest van de toppers die daar spelen of het niveau van ons NAC was te laag voor onze Dogan en kon hij zich niet vinden in de rol die hij hier had. Wie het weet mag het zeggen, alleen met wat ik hier van hem gezien heb gaat ie de gouden schoen voorlopig niet winnen.

8   2  
Tip

In de tweede helft tegen Den Bosch uit, toen de ploeg goed stond, voetbalde Dogan uitstekend. Er werd gecombineerd. Maar de week daarop was hij weer tigste reserve. Ik snapte , snap, er niks van in ieder geval. Bij Willem Weys had Dogan, ik vind terecht , een vaste plaats. Natuurlijk kan Dogan voor de keuken een goeie speler zijn. Bij NAC is bijna iedere speler die moet vertrekken volgens ons waardeloos en gek. Vervolgens laten ze dan bij een andere club zien dat dit niet klopt. Volgens mij zijn Vloet, Muhren, Dogan etc. ontsnapt uit de inrichting die NAC Breda heet.

3   2  
Lamington

Lekker belangrijk

Laad alle berichten na dit bericht in