Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Fernandes laat contract bij Castellon ontbinden

Raskolnikov

Paolo Fernandes heeft zijn contract bij Castellon laten ontbinden. De aanvaller had nog een contract tot de zomer van 2023, maar kiest na een teleurstellend seizoen voor een transfervrij vertrek.

Fernandes was afgelopen zomer één van de grote aankopen van Castellon. De aanvaller kon de hooggespannen verwachtingen echter geenszins inlossen. De 22-jarige Spanjaard kwam in de competitie slechts 265 minuten in actie, verdeeld over tien wedstrijden. Met nul goals en nul assists was zijn inbreng bijzonder mager.

Omdat Castellon ook nog eens degradeerde, besloten club en speler het doorlopende contract in goed overleg op te zeggen. Het is op dit moment nog onduidelijk waar Fernandes zijn carrière vervolgt.

Bron:
B-Side Rats, CastellonPlaza
15 Reacties
83   3  
Chris W.M.

Ik zou gaan zaalvoetballen als ik hem was.

83   3  
Chris W.M.

Ik zou gaan zaalvoetballen als ik hem was.

18   83  
Bwienet

Zou niet gek zijn als we hem kunnen contracteren. Samen met Haye op het middenveld met een echte breker (niet Malone dus). Fantastisch creatief en gebalanceerd middenveld.

28   2  
die ne gast

@Bwieniet
Nee. Fernandes was altijd heel makkelijk van de bal te zetten, verdedigt slecht mee en is te veel met zijn eigen acties bezig i.p.v. teambelang.
Met het fysiekere spel in de KKD heb je echt helemaal niets aan hem.

10   3  
TpT

Talent genoeg, zeker aan de bal maar toch lijkt hij ten onder te gaan. Lijkt me ook wel lastig, een grote club als City dat je de hemel in prijst zoals ze bij al hun jonge talenten doen. Intussen weten ze dondersgoed dat er maar een enkeling echt doorkomt waarmee ze de investering in al die andere jongens makkelijk terugverdienen. Gasten als Fernandes gaan intussen echt geloven dat ze de nieuwe Messi zijn en blijken dan vervolgens niet te slagen bij clubs als NAC en Castellon. Dat lijkt me toch een pittige reality check.

Qua fysiek, mentaliteit en algehele houding staken gasten als Manu en Angelino er ook wel met kop een schouders bovenuit. Zelfde geldt in iets mindere mate voor Mari en Ambrose die toch ook wel een prima carriere voor zich lijken te hebben.

28   1  
Wanny

Die jongen was ook altijd geblesseerd.

Nog wel 1 mooie herinnering aan hem. Die schitterende knal tegen Heerenveen waardoor we ons veilig speelden. Alleen daarom al verdient ie toch een plekje in ons geheugen.

8   2  
Cool hand

BWIENET snapt het niet. Je moet typen: Halen! Dat is dan ironisch bedoeld. Je zet jezelf nu voor lul. Deze tip is gratis.

6   5  
Fliegervanger

Liever Gyon Fernandez terughalen. Die snel losweken bij vv Smitshoek 😄

11   15  
Mo

Dit wordt dus WEER een kutseizoen:

Het zoveelste overgangsjaar, dankzij Van Aalst, Burema en Van Weelde! Wat ben ik blij dat die pannenkoeken opkrassen!

Geen nieuwe spelers! Alleen maar vertrekkers! Pfff...

10   16  
Ome Cor

@ Mo
Niet echt on topic, maar verder goed gezien.
Maar dat wisten we toch al op het moment dat vriend Lokhoff de kuierlatten nam ?

Toen de TD vertrok had de club druk bezig moeten zijn de selectie samen te stellen.
In plaats daarvan liep ook voormalig topvoetballer Mark Haarbal weg, werd het vertrek van Steijn geëist (en ingewilligd) en hadden de grote 3 eindelijk hun reden gevonden om van de aandelen verlost te willen worden.

Steijn was misschien niet de beste NAC trainer, promotie wellicht niet haalbaar en zijn wens om Leemans te halen discutabel, maar zouden we er nu echt veel slechter voor gestaan hebben met Steijn dan op dit moment zonder Steijn, Lokhoff, mogelijkheden om ons te versterken en enig perspectief op korte termijn ???

12   9  
Barbapapa

@ome cor

We hadden er zeker niet beter voor gestaan. Is al jaren pappen en nathouden…. Daarbij wordt het ieder jaar wat droeviger…..

Een klein gedeelte van de rotte organisatie is nu weg. Helaas is er mijn inziens te weinig weggesneden waardoor we door blijven gaan op de ingezette route van vorig jaar. Manders en ook bijvoorbeeld de Graaf hebben nog steeds dezelfde visie. Dat zijn nu de blokken aan het been van NAC om vooruit te kunnen.

Er had een frisse wind moeten komen, zo was er rust gekomen. Met Justin goedzee/Peek (AD) Lokhoff (TD) en Penders trainer was het relatief goedkoop opgelost. Lokhoff had een plan liggen en een lijst met spelers in combinatie met de lijst van Maas. De supporters en sponsoren hadden dit gepikt en goed gevonden. En op de achtergrond konden de aandelen in rust verkocht worden.

1   4  
Maarten

Rendement van 0,niks. Misschien dat hij kan straatvoetballen bij Touzani bij FC Straat. Overgens een leuke vlog van de heer Touzani. Kijken zeer zeker de moeite waard.

0   0  
Badeend

@Mo
Je mag hopen dat het nu een keer écht een overgangsjaar wordt. Tot nu toe maken we steeds de oerdomme fout om dat te zeggen en dan vervolgens toch weer teveel te dure afgeserveerde uitbuikende ex-voetballers te halen en dan weer promotie te eisen. Met als gevolg dat je steeds met luchtfietserij en dramatische kutzooi als Kali, Malone (kom op mensen, dat is géén aanvoerder), Immers, Fernandez, De Zeeuw etc etc komt te zitten. En een bovenbouw organisatie (tot <21 lijkt er aardig visie in te zitten, van buitenaf) waarin niemand maar dan ook NIEMAND in staat is om het beste uit zichzelf naar boven te krijgen. Laat staan uit een heel team.

Laat maar komen, dat échte overgangsjaar. En als het moet, meer dan een!

1   1  
ome cor

@barbapapa
Justin goetzee is op dit forum meer dan eens verrot gescholden, voor en na zijn vertrek.

Ook Peek en Penders zijn wel eens anders bejegend dan met het predikaatje "ideale kandidaat" (voor nu)

En Lokhoff wordt bejubeld omdat hij als speler zo waardevol voor NAC was en kind van de club is.
Niemand weet wat zijn skills zijn als TD. We kunnen alleen maar hopen dat mister NAC een goede TD is.
Maar hem kwaliteiten aanmeten en straks weer uitjouwen net als de andere heren hier genoemd is ook niet vreemd bij de supporters die nu dansen op het graf van Steijn en Manders z'n hoofd eisen.

Daarbij: als Lokhoff echt iets voor NAC wil doen dan staat ie nu op de stoep bij het stadion en eist hij zijn plek op als TD. Weglopen als het te heet onder de voeten wordt is nou niet bepaald de NOAD instelling, wel dan ?1   0  
Barbapapa

@ome Cor

Liever een gok met Lokhoff als doorgaan met de onkunde en leugens van Manders!

Bij de eerste bestaat de kans dat het goed kan uitpakken. Bij de tweede…. Ach laat ook maar.

2   1  
BredaParel

Halen! Technisch sterk en goed genoeg voor KKD. In Nederland is de kans dat zo’n jongen topt en goed te verkopen is, ook nog aanwezig.

Laad alle berichten na dit bericht in