Wij gaan niet opzij

Molenaar volgt Penders op bij NAC O21

BsideBart

Robert Molenaar is de nieuwe trainer van NAC O21, na het vertrek van Rob Penders naar Eindhoven was NAC druk opzoek naar een opvolger en heeft deze gevonden in Molenaar. De Zaandammer zat sinds november 2019 zonder club na zijn ontslag bij Almere City. Molenaar zal 5 juli zijn eerste training leiden in Breda.

Voor zijn trainersloopbaan had Molenaar ook een verdienstelijke spelersloopbaan. Zo was hij actief voor Volendam, Leeds United en eindigde deze carrière bij RBC Roosendaal. Bij de Roosendaalers begon hij ook zijn trainerscarrière en was verantwoordelijk voor de O19 in 2007 waarna een overstap naar AZ O19 volgde. Na omzwervingen als trainer bij Halsteren, assistent bij NEC en individuele trainer bij Excelsior, kwam Molenaar terug bij Volendam om daar hoofdtrainer te worden. Vervolgens was hij ook nog eindverantwoordelijke bij Roda JC en Almere City. 

Eric Hellemons, hoofd jeugdopleiding, is blij met het aantrekken van Molenaar: “Na het vertrek van Rob hebben we gelukkig snel kunnen schakelen. We zijn trots en blij met een ervaren trainer als Robert voor ons Onder 21-elftal. Robert kent het klappen van de zweep en weet exact wat er nodig is om de laatste stap naar het betaald voetbal te maken. Dat gaat hij nu overbrengen op onze oudste jeugdspelers.”

Ook Molenaar is blij om weer op het veld te staan: “Ik verlangde enorm naar het veld en het werken met ambitieuze mensen. De jeugdopleiding van NAC Breda heeft zich in de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld. Dat spreekt mij aan en ben dan ook blij mijn steentje bij te kunnen dragen, zowel aan de jeugdopleiding als aan NAC Breda. Ik kan mijn drive om mensen en teams te ontwikkelen goed vorm geven als trainer van NAC Onder 21 en hoop daarmee mijn persoonlijke ambitie om alles eruit te halen wat er in zit verder te vervolgen”. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
32 Reacties
154   1  
Pik

Goed bezig Eric, chappeau

154   1  
Pik

Goed bezig Eric, chappeau

83   1  
Ric

Lijkt mij een meer dan prima zet!

71   1  
Marco van bavel

Nou is niet verkeerd denk ik

43   1  
henkietenktie076

Hopelijk kan hij ervoor zorgen dat de jonge spelers écht kunnen doorbreken in het eerste elftal. Nu is het nog zaak een hoofdtrainer aan te stellen die de jonge spelers ook de kans gaat geven

38   17  
Ouwe Spionkop

Wat zit hier achter? Ik kan me niet voorstellen dat zo'n ervaren trainer hier alleen de onder 21 komt trainen.

29   16  
Nonkel Frans

En Ton Lokhoff die dit allemaal overziet en aanstuurt :-)

47   1  
geheimedienst

Eindelijk is positief nieuws vanuit NAC

In zijn trainers carriere zit een stijgende lijn hopelijk kan Robert dit door trekken bij NAC.
Veel succes en welkom bij NAC Robert

50   2  
Sjef de gevulde koek

En blijken dus stiekem toch nog mensen met verstand rond te lopen bij onze club. Prima aanwinst nuchtere man met juiste verstand en geen rare vogel die weer alles na zich toe wil trekken ofzo

105   3  
Faba

Ik vind dat Hellemons zijn zaakjes toch aardig voor elkaar heeft. Als je zo een organisatie kan leiden, waarom zou hij dan niet kunnen doorgroeien naar TD? Die optie hoor ik weinig. Zijn bevlogenheid werkt in ieder geval aanstekelijk.

(Optie 1 blijft natuurlijk gewoon Lokhoff terug halen..)

21   0  
Nacdictive

Mooi nieuws.. heeft naast een hele mooie spelerscarrière , toch ook wel aardig wat ervaring als trainer!

43   1  
Wanny

@ Ouwe Spionkop

Molenaar zit al dik 1,5 jaar thuis, die gaat niet makkelijk aan de bak komen als hoofdcoach. Dan is O21 bij een mooie club zo gek niet.

12   9  
Ouwe Spionkop

@wanny
Ja dat zie ik nu ook. Ontslagen bij alle clubs waar hij hoofdcoach was. Volendam, Roda en Almere.

15   1  
Janus

Uitstekende zet! Iemand met ervaring op het hoogste niveau in Nederland (met redelijk succes), weet wat er gevraagd wordt en kan spelers beter maken. Goed gedaan!

35   0  
Wanny

@ Ouwe Spionkop

Dan past ie goed bij NAC, hier wordt iedereen ontslagen.

Voor een trainer van O21 is het toch anders werken. Molenaar is niet zo'n flitsend figuur voor de camera's en de druk is veel hoger als hoofdcoach. Kan waarschijnlijk prima in de luwte werken.

14   2  
JimGoose

Op papier lijkt het een prima zet: ervaren trainer. dat hij her en der als hoofdtrainer ontslagen is vind ik van minder belang.

Ik ben wel benieuwd hoe er bij NAC momenteel van dit soort besluiten worden genomen. Eric Hellemons zal dit toch ook niet in zijn ééntje mogen beslissen, maar dat lijkt momenteel de enige voetbalman te zijn die enigszins zeker is van zijn plek.

23   14  
J nac

Is Lokhoff al terug.?

23   1  
Martinus

Dat is best wel een zwaargewicht voor die functie. Ervaring als hoofdtrainer. Staat me bij dat hij met Roda onderaan stond en ze zijn contract verlengden, waarna ze steeds beter gingen spelen. Positief verrast.

29   3  
ome cor

Hey !?
Er is positief nieuws vanuit NAC....
Dat is ff schakelen.

Welkom Robert en succes !

22   0  
Tip

Voor deze functie zonder meer een topper. Prima werk.

12   9  
RICHARDPRAHA

Zou ook gewoon NAC 1 waardig zijn, in ieder geval meer dan de huidige interim NAC 1 trainer.

13   0  
DunErwt

Mooie👍welkom en succes Robert.

4   43  
Cees-2

Wat een voorbarige vrolijke reacties. Gebaseerd op wat? Past hij in het toekomstige beleidsplan? Als dat er is. Ik dacht van niet. Dus, op hoop van zegen. Echt niet meer, op hoop van zegen.

21   3  
Breda-mike

Cees2 pak nog een slok azijn

19   5  
Rob

De jeugdopleiding heeft zijn zaakjes als enige al jaren goed voor elkaar. Zou goed zijn om een extern bureau eens te laten onderzoeken wat ze daar goed doen en wat de rest van de NAC organisatie daar van kan leren en de juiste mensen op de juiste plaats zetten.

8   2  
Geelzwartwit

Welkom en succes!
En voor je het weet werk je binnen een jaar bij een van de clubs met het beste toekomstperspectief. Je weet maar nooit wat de overname positief kan betekenen voor alle nieuwe medewerkers.

16   0  
Henri

Robert Molenaar woont nog steeds in Roosendaal en zal zeker door Eric Hellemons bij NAC terecht gekomen zijn. Werd als een zeer talentvolle trainer gezien, maar bleek als hoofdtrainer vooral problemen met het communicatieve aspect te hebben. Heeft een mooie carrière gehad met o.a. 6 jaar Championship (Leeds United en Bradford City). Kan niet iedere voetballer/trainer zeggen. Welkom en succes Robert

16   0  
Maarten

Als Hellemons er content mee is vind ik t al lang best. Succes Robert.

5   7  
Cees-2

Breda-Mike, mag ik dan wat uit die fles die jullie al jaren drinken, of is hij inmiddels leeg. Haal maar zo vast een andere fles, mogelijk moet die ook nog leeg? Want jullie leren het namelijk nooit. Het gaat niet om namen, het gaat om het juiste profiel en dat kun je pas samenstellen als de visie een feit is, niet andersom. Mogelijk past Molenaar daarin, maar dat weet je niet, of wel?

4   9  
Rade

Grappig dat er vrijwel niemand over een “kliek” of vriendjespolitiek begint wanneer Hellemons iemand uit zijn netwerk binnenhaalt..

Ik had liever een oud-NAC speler gezien.. Maar goed..de laatste twee die daarvan binnen kwamen, waren ook snel weer weg..

Wel fijn dat we weer iemand met hoogste diploma in de organisatie hebben… Altijd handig als interim wanneer we de volgende trainer ontslaan

5   0  
Die ne gast

@Cees-2
Contract voor 1 jaar. Als er nieuwe eigenaren er zijn, kan je zo van hem af en iemand anders aan stellen (mocht je dat willen). Prima interim oplossing.

9   0  
Fritske d'n Olifant

Ik vind het heel knap en een logische en goede zet om Robert Molenaar voor deze functie te halen. Heeft als verdediger en basisspeler op het hoogste niveau in Engeland gespeeld tegen spitsen als Bergkamp, Henry, Solskjaer, Anelka, Yorke, Cole en noem ze allemaal maar op. Heeft bij AZ (een voorbeeldclub wat jeugdopleiding betreft) in de jeugd gewerkt. Hij kent vanuit zij tijd bij Halsteren en RBC ook het regionale (amateur)voetbal. Ik ben benieuwd of hij ervoor kan zorgen dat meer jonge jongens net dat stapje extra naar het eerste kunnen maken.

3   0  
Ed

In de Jeugd lijkt/is het prima voor elkaar. Waarom kan dat niet bij het eerste zo geregeld worden. Blijkbaar hogere wiskunde. Rvc kijk hier eens na. Gewoon een goede organisatie neer zetten en we zijn een stuk verder op weg.
Wtf met de huidige supporters en potentie als club , moet je dit seizoen gewoon weer play-offs spelen.

Laad alle berichten na dit bericht in