Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Hyballa tekent bij Esbjerg fB

Raskolnikov

Peter Hyballa heeft een nieuwe club. De Duitse trainer gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Esbjerg fB. Dat meldt de Deense club op haar website.

De oud-NAC-trainer werd eerder deze maand ontslagen bij Wisla Krakow, maar heeft dus weer razendsnel een nieuwe werkgever gevonden. Hyballa neemt met Maik Drzensla en Robin Adriaenssen zijn vaste, eigen staf mee.

Hyballa is uiteraard blij met zijn nieuwe job: "Ik vind het fijn om hier bij EfB te zijn. Het is een grote club en ik kijk ernaar uit om met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen te beginnen. Het doel is te promoveren naar de Superligaen. Ik heb duidelijke ideeën over voetbal, wil hoog druk zetten en ontwikkel graag jonge spelers. Daarnaast ben ik blij dat Maik en Robin me zullen vergezellen, want zij zijn allebei experts op hun gebied."

 

Bron:
B-Side Rats, Esbjerg
21 Reacties
53   9  
Nicky

Je zal die assistent zijn... Kan je iedere dag hopen dat hij zich een beetje normaal gedraagd zodat je niet weer hoeft te verhuizen...

53   9  
Nicky

Je zal die assistent zijn... Kan je iedere dag hopen dat hij zich een beetje normaal gedraagd zodat je niet weer hoeft te verhuizen...

21   5  
Arie

Een beetje minder temperament en ik had hem graag weer bij NAC gezien.

30   6  
Ivo

Da's ook een geval 12 steden, 13 ongelukken. Houdt het nergens langer dan 1 jaar vol. Vreemd figuur.

37   25  
Ouwe Spionkop

Ik vind het nog steeds jammer dat hij is ontslagen.
Met Hyblalla waren we zeker gepromoveerd met aanvallend voetbal en hadden jongens als Sidney en Colin Rosler wel een kans gehad.

18   5  
Henktietenkie076

Toch vrij opmerkelijk dat deze beste man zo snel van club wisselt. Toch had ik hem nog graag bij NAC gezien, want je zag in zijn korte periode dat hij het elftal al naar zijn hand wist te zetten.

17   7  
Kipiani

Stokkers stond bij Hyballa veel hoger in de pikorde dan Sydney. Onder Hyballa speelde de zoon van oud Naccer ook nauwelijks. Niet dynamisch genoeg voor de gegenpression.

9   2  
Wanny

Die assistenten pakken ook elke keer een afkoopsommetje mee

19   14  
Van "taajlaand

Wacht op de dag dat ik iets mag lezen over "Ex NAC" met Maurice Steijn als hoofdpersoon.
Zal absoluut een aardige kerel zijn, en van genoten als speler van NAC, maar heeft TOTAAL niks gebracht dit seizoen waar écht gepromoveerd had MOETEN worden gezien budget en de kans op twee directe plaatsen.
Nog nooit zo lang gefrustreerd naar NAC gekeken als afgelopen seizoen!

Weet niet wat meer gaat kosten, ontslagvergoeding of wegblijven van sponsoren én supporters na nóg zo'n kloote seizoen zonder énige prijs.
Een periode zat er niet eens in....

3   1  
Molenschot Loco

nicky.....hahaha...

12   5  
Ivo

@van Taajland

We gaan richting 4-5 seizoenen KKD. Komend seizoen zie ik het ook niet gebeuren met deze selectie. Dragende spelers waar al sleet op zit, een conditionele achterstand van heb ik jou daar, de behoorlijke huurspelers Fiorini en Hendriks vertrekken en doelpuntenmakers Sydney en Mounir ook.

Er moet heel veel gebeuren en komend seizoen wordt gewoon heel pittig met een ADO, VVV en Emmen er bij. Als Steijn blijft krijgen we weer zo'n seizoen met rommelig voetbal en tactische dwalingen, en dan eindigen we weer op plek 3-7.

12   3  
den hulk

een hoop spelers willen niet met stein verder conclusie stein pak je biezen en ga naar spanje met een afkoopsom

12   1  
Oosterhout

Supporter overleden lees ik net op omroep Brabant

Sterkte aan de familie
Zwarte dag word nog donkerder
Vreselijk nieuws

7   2  
normaal

Mss moet het allemaal wat serieuzer bij ons. Vroeger kon je met opportunistisch voetbal heel ver komen, maar veel is veranderd en tegenstanders passen zich steeds vaker aan. Serieuzer in het Bestuur qua visie, serieuzer in het Technische beleid, serieuzer in de Staf en ook serieuzer bij de supporters. Als Testosteron de omschrijving van onze club is, moeten we ook gewoon accepteren dat we niet in de Ere thuis horen. Sorry.

8   7  
Giechelpressing

Deze man schijt heel je organisatie onder en heeft totaal geen respect voor oprechte clubmensen.
Heeft inderdaad een eigen idee over voetbal, welke bij NAC past, maar qua persoonlijkheid gewoon niet geschikt om in een organisatie met meerdere mensen te werken.
Die assistent ken ik niet, maar die warmloop trainer was natuurlijk ook een complete aanfluiting bij NAC.

16   11  
naxioma

Wat had ik graag Hyballa nog bij NAC gezien. Een beetje gek misschien, maar wel iemand die uitstekend bij NAC paste en bovendien het elftal aanvallend en steeds beter liet voetballen. ook kreeg de jeugd meer kan bij Hyballa en waren de spelers conditioneel veel sterker.
Helass was Manders zijn ego te groot om met Hyballa om te kunnen gaan. Daarnaast had Mattijs een voorkeur om met zijn 'vriend' Steijn te werken, terwijl hij moest weten dat Steijn's voetbalvisie totaal niet bij NAC paste. En dan ook nog een 3-jarig contract aanbieden. Wat een (beginners)fouten.

7   12  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Hup hup, direct ontbinden en terug naar Breda halen!
Ton kan deze man goed temmen en heeft natuurlijke autoriteit. Ik denk dat ze elkaar perfect zouden aanvullen.

9   3  
Mick j

Heb er maar een woord voor
JAMMER heel JAMMER

4   3  
Breda F2

Kan hij daar weer voor tumult zorgen.

3   0  
jimcp

Ik zou graag tegen Hyballa willen zeggen: "Jij weet als geen ander dat om een kans op succes te hebben iedereen tot het gaatje moet gaan. Dat geldt ook voor de trainer. Slik je trots en eigenwijsheid waar nodig in, d.w.z. als het in het belang van de club is."

3   6  
TpT

Haha die Hyballa wordt door sommigen ook echt neergezet alsof het Louis van Gaal is.

Met Hyballa waren we zeker gepromoveerd en had Sydney sowieso gespeeld. Waarschijnlijk was hij ook topscorer geworden en stond hij op het podium bij het uitreiken van de gouden bal. Daarnaast had Hyballa zeker voor 20 miljoen aan transferwaarde gecreeerd en speelden we nu voorronde champions league.

Dank jullie wel dat ik voor het eerst sinds zondagavond weer even kan lachen.

Hyballa is hier een blauwe maandag coach geweest en is al zijn hele carrière lang overal binnen een jaar ontslagen of anderzijds met ruzie vertrokken. Het is gewoon een enorme mafkees die wat leuke trainingsvormen kent maar verder blijkbaar 90% van de overige competenties mist die je nodig hebt om te slagen.

3   2  
Keesje hond

Hyballa was een beetje een gek, maar vooralsnog een betere trainer en vooral coach dan Ruud Brood en Maurice Steijn.

Laad alle berichten na dit bericht in