Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Manu Garcia naar Sporting Gijon

Da Pope

Manu Garcia keert terug op het oude nest. De Spaanse spelmaker heeft een contract getekend bij Sporting Gijon, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. Garcia tekent voor vijf jaar.

Garcia maakte er de afgelopen jaren geen geheim van dat hij ooit nog het shirt van zijn oude liefde wilde dragen. Met het ondertekenen van een vijfjarig contract kwam zijn wens vandaag in vervulling. Sporting Gijon neemt Garcia over van Manchester City, waar hij nog een contract tot de zomer van volgend jaar had. De afgelopen weken werd gesuggereerd dat Garcia in de voorbereiding een kans zou krijgen bij Manchester City, maar zover komt het dus niet.

Bron: 

Bron:
B-Side Rats, Sporting Gijon
Vorig bericht
Liveblog: Sparta-NAC 186 reacties
Volgend bericht
Seizoenkaarten: B-Side en Vak G uitverkocht 24 reacties
65 Reacties
0   0  
Mmm

Garcia kom terug aub. Jij houdt van Nac en wij houden heel veel van jou xxx

0   0  
scheppioni

Het ga hem goed, d'n klasbak !!
M.G. wat hebben we van hem genoten zelfs aan de telefoon, een echte NaCCer !

0   0  
Breda-Loyal

Bsiderats , weten jullie hoe het nu zit met het doorverkoop percentage ?

Want aangezien Manu afgelopen seizoen bij Toulouse heeft gevoetbald ( ook club van de city group ) vangen die net als NAC ook een percentage van de transfersom die er betaald is ?

0   0  
Hupnac

Manu García keert terug op het oude nest... Had eventjes de hoop op ons NAC

0   0  
Hont

Segunda Division, jammer, een veel te laag niveau voor een speler met zijn klasse.
Over 1 of 2 seizoenen toch maar de overstap naar de eredivisie maken?
Veel succes Manu!

0   0  
Arie

Lijkt me nog te timide voor de voetbalwereld en zal mede daarom dicht bij huis willen voetballen. Ook voor zijn jonge vriendin die in Manchester natuurlijk nooit gaat aarden.

0   0  
Kopspion

Ben benieuwd of we daar nog iets van vangen ?

0   0  
Cambridge

Ik snap niet dat niet een van de Nederlandse topclubs, bijvoorbeeld een PSV, geen werk van deze jongen heeft gemaakt. Kan het spel versnellen en dat is op dat middenveld van PSV geen overbodige luxe.

Ben blij dat hij in Breda gespeeld heeft. Eeuwig dankbaar voor zijn tijd in Breda.

0   0  
Breda-Loyal

@Kopspion

Vangen we wel wat voor , maar hoeveel is niet bekend

0   0  
Vaque Geej

Manu Garcia heeft groot gelijk. Lijkt me een verstandige jongen die vooral naar zijn gevoel luistert. Lekker voetballen waar hij zich het meeste op zijn gemak voelt. De grote clubs komen vanzelf wel wanneer hij uitblinkt. Ik hoop hem ooit nog eens op tv te zien spelen ergens op een hoger niveau want voetballen kan ie! Succes Manu en bedankt voor je inzet bij NAC.

0   0  
Toontje

Wij hebben hem nooit bezeten en hem dus ook niet verkocht. Hebben dus absoluut geen recht op een doorverkooppercentage. Dat heb je nooit met huurspelers want die zijn niet van kou.

0   0  
Breda-Loyal

@Toontje

development fee

0   0  
BART

Dit had de juiste speler van PSV of Feyenoord kunnen zijn.. wel schitterend dat hij voor zn grote liefde kiest inplaats van nog langer bij City rond te huppelen! Wat mij betreft een groot talent en gaat het nog verschoppen!

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik wens Manu heel veel succes toe.

Een fantastische speler en wat hebben we van hem genoten!!

Natuurlijk nu een maatje te groot voor ons NAC.

0   0  
Dun Diëe

Hij had zeker niet misstaan bij een subtopper in nederland.maar er zal wel een te duur prijskaartje aan gehangen hebben. Niet dat Gijón veel te makken heeft, maar die zal wel een speciale deal hebben kunnen sluiten. Mooi dat hij daar terug is maar ik hoop voor hem dat hij nog wel een niveautje hoger gaat spelen hierna.

0   0  
Marco van Bavel

Geweldige speler. Gaan we nog veel van horen. Heel veel succes!

0   0  
076

5% als er voor hem betaald is door Gijon. (Met een max van 2 ton ofzo). Vraag me af of Gijon betaalt voor hem, en zeker geen miljoenen.

0   0  
Sp1

Heeft bij city op zijn positie teveel gasten voor zich die echt extreem goed zijn... Hij kiest op gevoel maar had zeker hogerop gekunnen dan sporting!

0   0  
Pietjebel

Had hem liever de opvolger gezien van de jong bij ajax

0   0  
Q

Manu gaat spelen op het niveau waar hij thuis hoort. Toffe vent en we hebben van hem genoten maar qua rendement komt hij tekort voor her hoogste niveau.

0   0  
Henri

Zit heel de Europese top achter Kudimbana aan of wil hij bij NAC een miljoenencontract binnenslepen? Ik vind het allemaal wel lang duren. Bijna een weekonderhandelen over een contractje van een Belgische vierde klasse speler. Van Abbeele zal eens snel meters moeten gaan maken. Over twee weken start de competitie alweer en NAC zal er vanaf dag één moeten staan. Zeker gezien het programma, de belangen en de doelstelling.

0   0  
7Hills

@Henri

Je bedoelt 3 weken? Maar is volgens mij al vanaf het moment dat gemeld werd door DeStem dat ze hem een contract aan willen bieden gezegd dat hij naar verwachting na het weekend zal tekenen. Wie weet, wachten ze tot de gebroeders Ilic hun werkvergunning hebben en presenteren ze alles tegelijk. Het komt wanneer het komt, feit is dat ons geduld de komende weken flink op de proef gesteld gaat worden. Dat heeft dan weer niks met onze TD maar met de hedendaagse voetbalmarkt te maken.

0   0  
Henri

@7Hills
Ik vergis me. Ik dacht dat de KKD eerder start dan de ere. Gebeurt bijna in heel europa volgens mij dat de lagere divisies één week in de picture mogen staan en was volgens mij in NL ook zo. Maar goed, wens vader van de gedachte?

0   0  
Nacman

Dat was een van onze kanjers hoop dat er dot jaar van city weer een paar super talenten bij zit Tom was naar city zou er al iets bekend zijn wie er komen?

0   0  
7Hills

@Henri

Denk dat we dat weekje extra prima kunnen gebruiken om nog wat aanwinsten te scoren! Maar begint inderdaad te kriebelen!

0   0  
Sjef de gevulde koek@toontje

Nu val je echt door de mand man man wat een domme reactie. Wel jammer idd deze man kan een veel hoger niveau aan. Zo zie je maar wat City kan doen met jr carrière. Was voor ons een genot om voor hem na het stadion te gaan. En dat is lang geleden dat je dat bij een speler had.

0   0  
Real Robert

1 1/2 jaar opleidingsvergoeding, neem ik aan. Zo’n 120.000 euro?

0   0  
Castle

Ja,dat soort jo gen heb je nu niet ,en dat is jammer

0   0  
Molenschot Loco

Manu is nu 21...gaat voor 5 jaar naar Gijon...is dan 26 als zijn contract afloopt.....is een speler die zich bij een club moet THUIS voelen...en dat was bij NAC zeker het geval......iets in mij zegt.....die komt nog een jaartje terug......

0   0  
Dutchbird

Anderhalf jaar genoten van deze kleine grote man. Gijon is niet zijn eindstation.

0   0  
Mmm

Garcia moet.gewoon terugkomen. Hij is een.echte Naccer.en.wij houden veel van.hem. Dus kom gewoon.terug!!2

0   0  
Buurman

Mooie voetballer. Met Angelino geweldig. Ook Ambrose en Mari zag ik graag voetballen.

0   0  
Mmm

Allemaal terugkomen naar Nac!!!

0   0  
Een ander geluid

Welnu duidelijk, volgend jaar op de open dag NAC-Gijon.

0   0  
willem 4,5

allemaal terugkomen naar NAC, ook Vloet!

0   0  
Belgische Naccer

Kan moeiteloos mee met de top 3 in Nederland. Maar omdat hij "maar" bij NAC speelde, wordt het niet serieus genomen. Garcia vind ik persoonlijk beter dan Angeliño, en dat was dit seizoen gewoon mee van de beste bij PSV met 2 vingers in de neus. Ik hoop hem heel graag ooit nog eens terug te zien bij NAC.

0   0  
Belgische Naccer

Ik vind hem persoonlijk ook beter dan Frenkie de Jong. Technisch begaafder en hogere handelingsnelheid...en die brengt 100 miljoen op...rare wereld soms...

0   0  
Johan Apeldoorn

NAC- Heracles...wat een solo. Onzin dat hij beter is dan Frenkie de Jong, maar smullen was het soms wel...

0   0  
Sjef de gevulde koek

Haha nu word het wel echt te gek hier. Ik weet dat hier soms mensen reageren met vrij weinig verstand van zaken en voetbal en dat mag natuurlijk. Maar als je gaat zeggen dat García beter is dan frenkie de jong dan ben je of ceniel of je zit zwaar aan de drugs man man wat zijn we gek.

0   0  
Geelzwartwit

Ik vind hem beter dan Gullit maar goed die voetbalt ook niet meer

0   0  
Buurman

García is een heel andere voetballer dan Frenkie. Ik denk dat García in Barcelona ook de bal moeiteloos rond zou tikken. Probleem van García is zijn rendement en effectiviteit. De beste wedstrijd van García bij NAC vond ik in de Kuip. Wat was hij toen goed. Toch heeft García ook een aantal drama partijen bij NAC op de mat gelegd. Maar Angelino - García - Mari -Ambrose was een prima lichting voor ons.

0   0  
RV

Is zes klassen minder dan de Jong maar toch denk ik dat die positie wel voor hem is weggelegd. Vind dat wel mooi om te zien, Vreven zette hem op die positie en iedereen had kritiek maar uiteindelijk had Vreven (zoals zo vaak) gelijk.

Met het rendement van Garcia haal je echt de subtop niet als je voor de rol van aanvallende middenvelder wilt gaan.

Leuke speler voor de Eredivisie (net onder het niveau van bv. Lozano en Perreiro) maar echt niet van het niveau Europese top hoor. Bij lange na niet, dat blijkt dan ook uit deze transfer. Jammer voor deze jongen zelf, uit het goede hout gesneden.

0   0  
DunErwt

Sjef de gevulde ome cor :-)

0   0  
Breda

Als ik ajax was geweest had ik toch 1/75e van de transfer van De Ligt of De Jong aan Garcia uitgegeven.

Probleem is alleen dat City dan een ander bedrag had gevraagd vermoedelijk.
Garcia is niet klaar voor ajax 1 maar heeft wel degelijk het basistalent om daar te kunnen slagen uiteindelijk. En NL voetbal is hem op het lijf geschreven.

De effectiviteit is ook afhankelijk van medespelers. Vraag maar aan Dessers hoe effectief Garcia was. Onder Vreven stond Vloet voor hem. Dat is toch net ff wat lastiger.

Garcia is zonder twijfel de beste voetballer die ik bij NAC heb zien voetballen sinds Lokhoff.

0   0  
ome cor

Dun Erwt, klein groen balletje zonder al te veel inhoud (vooral wanneer uit het Ginneken afkomstig).

0   0  
DunErwt

@ome cor

Wat Ben je weer lief voor je medesupporters
Kusje.......

0   0  
Los Pollos Hermanos

Sjonge jonge wat loopt de Nederlandse top en de Duitse middenmoot te slapen zeg haha. Deze gast is zo verschrikkelijk goed.

PSV? Wat doen jullie nu haha? Bergwijn kan lekker naar Ajax voor een miljoen of 20/25 haal je Manu terug. Voor een kleine 2/3 miljoen, als het niet minder is, heb je hem al rondlopen. En Manu is een klasse beter dan bergwijn. En ook beter dan Berghuis. Onvoorstelbaar dat niemand deze vent ophaalt en al helemaal PSV, die met angelino toch enorm veel profijt hebben gehad. Ik schat Manu nog hoger in.

Feyenoord? Die zijn helemaal achterlijk. Meteen de beste speler van het hele elftal.

Bij Ajax kan hij ook mee, maar zal het geen uitblinker zijn. Die hebben zoveel kwaliteit, die worden de aankomende jaren slapend kampioen.

Wat zonde dat hij nu gaat ballen in de fucking 2e divisie van Spanje zeg. Echt héél, heel erg jammer.

0   0  
NAC... what else?

De gedachtes over Manu lijken elk jaar wel mooier te worden. Natuurlijk was hij voor NAC een fantastische speler die absoluut bepalend was voor de promotie destijds. Maar.... we speelden toen wel 1e divisie, ‘n bedroevend niveau natuurlijk en in die competitie heb ik Manu dus ook bedroevende wedstrijden zien spelen. Nogmaals in zijn volledig seizoen heb ik in z’n totaliteit enorm van hem genoten maar Europese (sub)top is hij niet en wordt hij niet volgens mij.

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ik herinner mij anders de wedstrijd tegen Feyenoord nog maar al te goed. Die zoeken nu nog hun schoenen op het middenveld.

0   0  
Buurman

Angelino is ook weer heel anders dan Manu. Angelino is positioneel sterk , snel , goeie trap , magnifieke voorzet (!!) , goed schot , tackle , hard indien nodig ( voldoende fysiek) en eveneens prachtige techniek. Past zo in het spel van MC. Manu is speculeren wat hij gaat doen tussen betere spelers. Dat weet niemand. Ik sluit me aan bij Los Pollos ; feye en PSV hebben zitten slapen. Ik vind niet dat Manu in de twee divisie’s tot zijn recht komt.

0   0  
Q

Aandoenlijk wordt het, de reacties hier. Beter dan Bergwijn, Berghuis, de Jong......

Kijk nog even naar zijn statistieken de afgelopen 5 jaar. Hoeveel doelpunten en assist heeft hij gemaakt?

Komt te kort jongens, gaat het niet redden op het hoogste niveau. Type Matic als je het mij vraagt

0   0  
Buurman

Als je García vergelijkt met Matic vind ik ook nogal aandoenlijk. Absoluut een vergelijk van appels en peren. Inderdaad zijn de statistieken van García zeer matig. Maar de vraag is gaat hij zich verbeteren als hij tussen echte voetballers staat ? Daar kun je alleen over speculeren en niemand kan dat op dit moment zeggen. Ik persoonlijk denk dat García beter tot zijn recht komt tussen goeie voetballers dan tussen houthakkers.

0   0  
wvb

die jongen kiest voor zijn grote liefde... wat een held!!

0   0  
willem 4,5

Ik ben het eens met ome cor en vind ook dat Vloet terug moet en ook El A. elke wedstrijd moet opgesteld worden. Verder moet Biergieter teruggehaald als 2e keeper,dan gaat het beter dan nu!

0   0  
ome cor

Manu Garcia is een jongen die meer in zijn mars heeft dan de tweede League in Spanje of in Nederland.

Het was misschien wel mooi geweest om hem op het middenveld te hebben, met twee Spaanstalige verdedigers en een Spaans sprekende keeper achter hem, al heeft ie dat nu waarschijnlijk ook bij zijn groote liefde.

Voor ons was hij 1 van de voorbeelden van hoe de Citydeal eigenlijk bedoeld was, al waren de minder succesvolle voorbeelden talrijker, helaas.

Manu moet zich in Spanje in de kijker spelen en na een goed seizoen stappen maken. NAC zal, bij de gehoopre promotie, hem daar niet weg kunnen kopen, dus voor ons zal Manu een herinnering blijven

Het leuke van herinneringen is wel dat slechte spelers steeds slechter worden en goede spelers, als Garcia, steeds beter.
Maar hem nu al vergelijken met Frenkie de Jong is gewoon grappig.

0   0  
Nr. 20

Manu daar kwam je voor naar stadion! Wie weet hoe wegen ooit kruisen....

0   0  
Cambridge

Ik vraag me altijd af waarom mensen enkel naar doelpunten en assists kijken als het gaat om rendement. Manu García heeft linksbuiten en op de nummer 10 gestaan. Niet zijn posities, als controlerende middenvelder kan hij wel degelijk goede cijfers overleggen. Het was juist de gouden zet van Vreven om hem eerder in het spel te betrekken (wissel el Al en Manu García qua positie).

In het eredivisiejaar bij NAC had hij de meeste afgeronde dribbels (van de gehele eredivisie!) en stond hij qua tackles ook bij de top van Nederland. Daarbij moet je ook in ogenschouw nemen dat alle City jongens redelijk pas laat op gang kwamen vanwege een fysieke achterstand, in Frankrijk waren zijn beoordelingen als centrale middenvelder ook beter dan in een aanvallende rol, kortom: als zijn kracht ligt in de opbouw en de controle, en niet in de eindpass, beoordeel hem dan ook in de opbouw.

0   0  
Michel

@Q

Die vergelijking gaat echt mank ha ha
Matic is een heel andere voetballer dan Manu, dus je kunt dat beter niet vergelijken.

En als mensen hem beter vinden dan Frenkie de Jong dan snap ik dat; de Jong speelt veel zakelijker en daar krijg je nu geen warm gevoel bij. Dat mensen dwepen met Frenkie komt omdat we jaren lang een slechte lichting hebben gezien bij het Nederlands elftal. Voor NAC is Manu een tovenaar, en dat is ronduit fantastisch om te koesteren!

0   0  
Geelzwartwit

Ik vind hem net zo goed als Ziyech

0   0  
Geelzwartwit

Hoe langer hij weg is des te dichter hij bij de status van God komt. Vooralsnog evengoed als Ziyech. Alle topclub scouts zitten te slapen. Proest

0   0  
Ernie

Was voor NAC een prima speler. Maar we moeten niet overdrijven, er waren nog veel verbeterpunten. Zoals bijvoorbeeld het minder lopen met de bal en het sneller afspelen.

0   0  
Poppelinho

Succes Manu, het ga je goed!

0   0  
Buurman

Goeie toevoegingen , vind ik , van zowel Cambridge als Ernie. Uit deze discussie volgt een goed totaalbeeld van de speler García. Meerdere invalshoeken en aspecten spelen mee. Mooi ook dat Vreven eindelijk complimenten krijgt als tacticus.

0   0  
Belgische Naccer

Ik vind hem beter dan Frenkie de Jong en slechter dan Ziech.

Statistieken zeggen me weinig of effectiviteit....Als je bij Ajax speelt zal het aantal assists zeker 10x hoger liggen dan als je bij NAC speelt...ligt aan wat er om je heen staat. Als je Ziech naast je hebt staan of El Allouchi scheelt nogal wat he?

Maar goed iedereen mag hier roepen wat hij vind en alleen de tijd zal leren wie er gelijk had....;-)

Maar persoonlijk vind ik dus dat Frenkie de Jong zwaar wordt overschat. Ik denk ook dat het bank-materiaal wordt bij Barca.

En als je kijkt naar het balgevoel van Garcia tov De Jong, dan zit daar echt geen 100 miljoen verschil tussen.
Dat was mijn punt.

0   0  
Q

@Michel, daar heb je helemaal gelijk in.

Ik maak die vergelijking omdat hij ook bedroevende statistieken boekte. Ziet er allemaal leuk uit maar zelden effectief. Ik snap dat het totaal andere voetballers zijn.

Angelino had dat wel. En die pakken de topploegen wel.

Laad alle berichten na dit bericht in