Wij gaan niet opzij

Liveblog: Sparta-NAC

Da Pope

Vandaag wacht NAC de volgende echte test van de voorbereiding. In Rotterdam fungeert NAC als sparringpartner op de Open Dag van Sparta. Wij houden je als altijd op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Sparta
0
0
NAC Breda
20 juli 2019 13:00
Het Kasteel
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
BSR TV: Ruud Brood na Sparta-NAC (3-0) 63 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Manu Garcia naar Sporting Gijon 65 reacties
Terug naar overzicht
186 Reacties
0   0  
Het kind van de club

Weer Gradje Damen, kap daar nou eens mee!

0   0  
Awaydays

Waarom damen erin en geen azzagari, dit lijkt toch wel op de vaste basis van volgend seizoen

0   0  
Ivo

Godver weer die Damen ipv eigen talent Azzagari.

Dit gaat weer helemaal fout. Zal wel een contract krijgen en een basisplaats. Dan kunnen we lekker voor plaata 8 of 9 gaan ballen.

Bsiderats: wordt maar kritisch richting brood en vda. Dit kan echt niet.

0   0  
Schrikbarend

En gradje maar weer kan het niet aan...familie trekken ze voor opzouten niet voor niks contract niet verlengd en bij cambuur afgetest

0   0  
Geel/Zwart

Tja, Damen zal zich nog moeten bewijzen. Dat kan in deze oefenpotjes. Zegt m.i. Nog niks over de basisopstelling volgend seizoen.

De verdediging lijkt aardig te staan met Schouten en de twee centrale Spanjaarden. Voor linksback nog wat bij, maar dat is bekend. Ook voorin lijkt het aardig op orde. Cruciaal is je middenveld, waar we ook vorig jaar geen potten wisten te breken en steeds de slag verloren, zowel zonder als opbouwend aan de bal. Het maakt me niet zoveel uit wat er nu staat opgesteld, maar daar moet echt nog slagkracht en ervaring bij. Azzagari is een leuke speler, ook Verschueren, maar verder kom je op het middenveld echt nog kwaliteit tekort

0   0  
Pep

Weer Grad Damen. Hoezo??? Zet er eigen spelers in. TVA lees je mee? Je gaat een team samen stellen met eigen spelers en op elkaar inspelen. Toch niet met spelers die de conditie op peil houden??

0   0  
Henkie

Veldwijk, karami enz er niet in bij sparta. Tegen de B-keus dus..

0   0  
Breda

@ Ivo

VDA bepaalt de opstelling niet. Dat doet Brood. Brood zal zijn schoonzoon wel alle kansen willen geven om VDA te overtuigen.

Daar moet je nooit aan beginnen zou ik zeggen. Zal altijd gezeik blijven geven. Vd Gaag stuurde zijn zoon ook niet voor niks naar Helmond.

0   0  
Penders4president

Damen zal op dit moment wel vervanger zijn van de broertje Ilic die nog niet mee mogen doen. Erg jammer dat dat zo lamg duurt...

0   0  
Semsi

Het wordt tijd dat Brood en/of VDA gaan verklaren waarom die Damen er telkens in staat?
Is een proefspeler die altijd speelt, kan niet anders dan dat hij een contract gaat krijgen.

Stiekem hoop ik op een fikse nederlaag tegen Sparta (sorry jongens...). Misschien dat de ogen dan geopend worden en dat Mashart, Damen en v.d. Gaag niet kunnen als je in de top 5 van de KKD wilt spelen.
Dan laat ik El Allouchi nog even buiten beschouwing.

0   0  
La Pelota

Waarom is Kudimbana er niet bij?

0   0  
Schrikbarend

De gebroeders ilic nog niet speelgerechtigd hierna nog maar 3 oefenpotten en later nog 2 van city en linksback 2de keeper en rechterflank lekker inspelen voor 9 augustus met dat er nog minimaal 7 spelers bij moeten komen buiten boris en kapadui ofsow

0   0  
denhulk

volgens mij is dat al beklonken met damen toen ruud brood tekenden daarom duurde dat wat langer het is een enorme afgang van abeelen dit is weer terug naar de tijd van smulders vriendjespolitiek het bederft gewoon de sfeer dus conclusie snel weg met damen

0   0  
Ivo

Brood moet heel erg uitkijken met dat voortrekken van zijn schoonzoon. Het is hier de jeugd van Boeimeer niet. De beste spelers moeten spelen.

Damen is niet goed genoeg, we hebben betere spelers nodig op het middenveld. Sneller, sterker, en vooral scherper.

0   0  
Koala

Ergens bekruipt mij het gevoel dat VDA niets ziet in Damen, maar dat Brood hem de hand boven het hoofd houdt.

0   0  
signase

Begin de keuze voor Damen steeds vreemder te vinden. Hij mocht bij NAC zijn conditie op peil houden, zo werd gezegd. Maar nu staat hij alweer in de basis (!) ten koste van een talentvolle contractspeler als Azzagari. Bovendien is het tijd dat Brood zijn vaste kern op elkaar laat inspelen en spelers met een contract meters laat maken.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Over Damen ben ik het wel eens. Dat slaat helemaal nergens op. Damen en El Allouchi op 1 middenveld is vragen om ellende. Hier mogen door BSR na de wedstrijd wel vragen over gesteld worden.

0   0  
7Hills

Ga er nog steeds vanuit dat Damen er alleen instaat in afwezigheid van Kali en Ilic, en dat hij weer verdwijnt zodra er een vervanger van Kali aangetrokken is en Ilic speelgerechtigd. Zul je alleen altijd zien dat hij het vandaag prima gaat doen....

0   0  
henk

@Henkie
Feitenvrije stemmingmakerij. Sparta speelt gewoon met de A-keus. M.u.v. Veldwijk omdat die pas korter in training is i.v.m. de Afrikacup. Daarnaast is het ook onlogisch om de B-keuze op je eigen opendag te laten opdraven.

0   0  
Dolf

Hoe triest is het weer om Damen op testellen.
Altijd weer het zelde gedoe bij NAC.

0   0  
Tinus

Je schoonzoon in het elftal moet je niet willen, zorgt altijd en overal voor wrijving. Tenzij deze van buitencategorie is, maar dat is Damen zeker niet!

0   0  
Dolf

Graag een vraag aan Brood na de wedstrijd waar dit voor nodig is om Damen te laten spelen.
Ben er nu al klaar mee.

0   0  
Joop

Iemand een live stream?

0   0  
TvB

Damen is een testspeler. Je gaat toch niet heel de voorbereiding alleen met je basisspelers voetballen.?
Wanneer damen blijft zal dat voor de breedte zijn en zeker niet voor de basis op dit moment

0   0  
Nacbreda076

Damen moet idd niet in de basis, maar El Allouchi is echt wel goed genoeg voor kkd. Misschien niet voor ere maar hij is echt wel bruikbaar in de kkd

0   0  
Henri

Damen en El A twee spelers op het middenveld zonder (handelings)snelheid en zonder de echte wil ieder duel te willen winnen. Au revoir balbezit.

0   0  
RV

Welkom bij de filantropische instelling NAC. Er werd al snel geroepen dat de nieuwe TD een visie heeft maar als die visie is om alleen maar spelers onder de 25 jaar te halen, El Allouchi en Verschueren dragend te maken en spelers die we eerst niet goed genoeg vinden daarna in belangrijke oefenpotjes lekker mee laten ballen voor een contract...

Zou het ooit bij een andere professionele club weleens gebeurd zijn? We spreken van een ontzettend belangrijke positie hé, niet zomaar even een backie.

Kom maar eens met uitleg en een statement dat de echte aankopen nog moeten komen (en dat daar ook de nodige ervaring bij zit).

Ik wil echt niet onnodig negatief zijn zo vroeg in de competitie maar krijg er eigenlijk helemaal geen goed gevoel bij. Zelf te weinig power , ervaring, scorend vermogen en karakters concurrentie slim ingekocht.

0   0  
Rick076

Kijk die dagen staat erin omdat hij een schoonzoon van onze Ruud brood is

0   0  
Rick076

Damen *

0   0  
‘t Fust

Toch weer mooi al dat commentaar van mede supporters die nog niet eens bij de oefenwedstrijd zijn. Laat onze club gewoon eens zijn werk doen. Op dit moment is er helaas niks beter dan Damen. Gebroeders Illic mogen nog niet mee doen.

Hup nac! Laat ons vandaag maar eens verrassen

0   0  
10diego

Met deze selectie doe je niet mee om promotie.

Maar ik leerde van @7Hills dat het wel frisse jongens zijn.

0   0  
10diego

@henri en zonder scorendvermogen

0   0  
NACPB

Niet om gelijk Brood af te vallen. Maar binnen de gelederen van de club moet een topsport mentaliteit heersen. Dat betekend niet je schoonzoon elke keer opstellen. Terwijl zijn contract 2 maanden geleden reeds is opgezegd.
Zo wordt NAC nooit een stabiele middenmotor in de eredivisie.

0   0  
RNAC

Misschien een domme vraag maar wat is de reden dat de gebroeders Ilic nog niet mogen spelen. Ik weet dat ze wachten op de juiste papieren maar test spelers mogen wel spelen? Dan zou je hun toch als “test” spelers kunnen laten spelen. En wat als je ze wel opstelt? Wat is dan de straf? Blijf het toch bijzonder vinden dat deze regel er is.

0   0  
Tandertrekker

Manmanman

Damen...

Ilic die al 2 weken op papieren wacht. Je zou toch verwachren dat dit sneller kan mn omdat deze beste jongen hier vorig jaar ook al liep!

Oh wacht kritiek en perfectionisme nastreven in topsport mag niet. Daarom blijven we het treurige kleine NAC

0   0  
Rubenac

PSV-coryfee Ernie Brandts is weer hoofdtrainer in het betaald voetbal en volgt bij FC Eindhoven per direct David Nascimento op:

0   0  
Cees

Ruud Brood speelt hoog spel door het echt op de spits te drijven, ook o.a. de TD moet zich hoogst ongemakkelijk voelen. Hij zal zich voor de buitenwacht uiteraard solidair blijven opstellen met Brood. Maar als Brood dit definitief doordrukt, dan kan dit de kiem zijn van erger, alvorens het seizoen is begonnen. Damen voegt niets toe, en gaat dat ook nooit doen!

Ook voor Van Hooijdonk hetzelfde verhaal. Eerst mocht Damen vertrekken, even later, vooruit de dan maar conditie op peil houden, nu plots dit? Hoe principieel is de TD, toont hij ballen, dan is het lot van de schoonzoon van hoofdtrainer Brood genaamd Damen beschoren, maar de TD vertoeft in stilzwijgen, dus weet zich hoogstwaarschijnlijk geen raad.

Krijgt Damen, na alle perikelen, alsnog een contract, dan staat de voedingsbodem aangaande onrust op uitbarsten. En is de geloofwaardigheid, in zowel Brood als de kersverse TD binnen no-time naar een minimum gedaald.

Brood, TD, bezint, alvorens een levensgrote flater te slaan. De belangen van de club zijn vele malen groter, dan het ego van Brood zelf.

0   0  
Nacbreda076

Willem2 - Sparta was 0-3, zou toch mooi zijn als NAC hier weer gelijk te spelen of zelfs nog te winnen! #hupnac

0   0  
Molenschot Loco

Tja Ruud als je Dame opstelt.....kun je Kali ook opstellen pffffff

0   0  
Gerrit39

1-0 Sparta.

0   0  
Jf

Waarom geen azzagari voor damen

0   0  
JohanB

Pleur op Damen!!! Wat een blunder, jezus wat een zak!

0   0  
Ivo

Doelpunt Sparta door balverlies Damen...

0   0  
Molenschot Loco

Neem aan dat Tommeke terug uit Manchester nieuws heeft omtrent spelers van City? graag een interview na de wedstrijd met de TD.

0   0  
MickJ

Ik heb hem nu 45 min. gezien wat mij
betreft is DAMEN UITGETEST .

0   0  
BredaseLaziale

Nu mag opnieuw duidelijk zijn gemaakt dat Damen niet over voldoende kwaliteiten beschikt om NAC verder te helpen. Stage beëindigen en het geld investeren in grote sterke centrale defensieve middenvelder.

Het kan je schoonzoon zijn Ruud, maar deze jongen hoort hier niet in thuis.

0   0  
7Hills

@10diego

Jij geniet hiervan hè, ouwe kruik. Alles wat negatief is sta jij vooraan om je gelijk te halen...

Damen staat zwak te ballen las ik. Neem aan dat er nu niemand meer bang is dat hij daadwerkelijk in aanmerking komt voor een contract?

0   0  
Schrikbarend

Molenschot hoe weet je net trg uit city?

0   0  
Semsi

Ernie Brandts per direct nieuwe trainer FC Eindhoven, Nascimento vertrokken.

0   0  
Ivo

@7Hills

Dit is NAC, hier is niets logisch. Daarom vrees ik voor een contract voor Gradje. Ouderwetse vriendjespolitiek.

0   0  
10diego

@7hills, ik schreef het ver voor de 1-0 en geniet zeker er niet van dat we 3 weken voor Dordt uit (waar ik heen ga) niet klaar zijn voor het echte werk. De hele situatie baart mij zorgen omdat niet promoveren desastreuze gevolgen voor de club heeft.

Ik doe niet mee aan de hosanna stemming die er heerst en die werkelijk nergens op gebaseerd is.

0   0  
Henkietenkie076

Afgeven op Damen gaat mij wat te ver. Het moge duidelijk zijn dat die jongen niet goed genoeg is, maar op hem een zak te noemen of te doen oprotten gaat ver. Heb vertrouwen in het beleid van NAC en zien dat het voor hem na deze wedstrijd ophoudt.

0   0  
Belgische Naccer

Zoals voorspeld. Ons zwakke middenveld maakt een foutje en 1-0.

De geschiedenis herhaalt zich. Vorig jaar minimaal 30 tegendoelpunten gekregen op deze manier.
En als je je middenveld niet veranderd....Tja dan krijg je er gewoon dit jaar weer 30 tegen.

ACTIE TOM!!

Kali, allouchi en Damen eruit en ECHTE MIDDENVELDERS terug AUB! En snel!
Want het 2e rijtje KKD lonkt...

0   0  
10diego

Damen in de Smuldersrol? We hebben weer een oorzaak gevonden?

0   0  
Ratje

@RNAC

Dan werken ze zonder vergunning. Zij zijn dan niet verzekerd en de club heeft illegalen in dienst.

0   0  
7Hills

@10diego

We weten allemaal dat de selectie verre van compleet is. Sterker nog, dat weet onze TD en de technische staf ook. Hier telkens paniek komen zaaien alsof er niks gedaan wordt en de TD de groep zoals die er nu staat voldoende vind is lachwekkend. 1 september weten we pas waar we aan toe zijn, Van Den Abbeele voor die tijd veroordelen is onzinnig. Daarbij, hosanna stemming? Waar zie je die?

0   0  
Molenschot loco

@schrikbarend....goed lezen!!!! Ik zeg.....ik neem aan dat hij terug is en nu op het kasteel aanwezig is...

0   0  
Semsi

Nu wel tegen.Sparta 2. Elf spelers gewisseld door Sparta. Bij NAC Damen eruit, Bohui erin.

0   0  
10diego

Tuurlijk @7hills. Het komt allemaal vanzelf goed. De beste transfervrije spelers komen er aan en als Kali fit is wordt hij de dragende middenvelder die we nodig hebben.

0   0  
Mo

Damen is veel te licht voor ons NAC, schoonvadertje Ruudje Brood!

0   0  
Semsi

2-0 na slap verdedigen. Direct daarna weer een enorme kans. Er moet nog heel veel gebeuren bij NAC. Schrik me kapot!

0   0  
Rubenac

pff..al het goede gevoel weg en nee niet alleen om deze match.

0   0  
7Hills

@10diego

Zou nog harder hier paniek gaan roepen. Misschien lezen ze het ooit bij NAC.

Damen maakt je niet beter is maar weer gebleken, dus die zien we niet meer terug. Wachten is op de linksback, aanvallende middenvelder, centrale middenvelder, buitenspeler en reserve keeper waar we zo naar smachten.

0   0  
Ert

Waar is Kudimbana? Afgetest?

0   0  
Mo

1 ding is nu al duidelijk:

Ons NAC is met deze selectie GEEN kampioenskandidaat!

Pffff Weer een jaar aanrommelen!

0   0  
Wanny

Een compleet nieuwe selectie wegzetten die vanaf dag 1 meedoet om de prijzen is wellicht ook gewoon vrijwel onmogelijk. Tenzij je bakken met geld hebt..

0   0  
Frits

Wat doen vd Gaag, Van Hooijdonk en Damen in deze selectie!

Die gasten hebben totaal het niveau niet!

0   0  
Rob

Er is nog heel veel werk aan de winkel voor onze nieuwe TD, want zo gaan we het NIET redden!

0   0  
Henri

Sparta was in de eerste helft al te sterk en ook tegen Spartb heeft NAC niets in te brengen #NACpraat #spaNAC

Zo'n tekst verontrust met toch wel moet ik zeggen.Notabene van de BSR reporter

0   0  
10diego

@7hills, dan moet je dat doen.

Maar is niet nodig joh. Het komt allemaal goed.

Sparta uit, kan gebeuren.
Je moet er geen waarde aan hechten.
We zijn net bezig
Het zijn allemaal nieuwe jongens
We hebben tijd nodig om naar elkaar toe te groeien
We wachten op werkvergunningen
We zijn achter de schermen druk bezig
Er wordt goed getraind
Het zijn jonge frisse jongens met potentie

0   0  
Sup

Twente was vorig jaar in de voorbereiding ook niks en tot de winterstop kut gespeeld.... Toch is het gaan lopen.
Komt allemaal wel goed plek 1 en 2 is voldoende he

0   0  
Henri

Nog erger:
72' Het verwordt tot een potje zomermiddagvoetbal. #NACpraat #spaNAC

0   0  
The Cosmic Gate

@10diego, ff alles vooraf al opgesomd

0   0  
Beultje

Het is iedere keer hetzelfde wat komt dit middenveld van NAC veel te kort.
Straks de broertjes ilic er bij heeft geen nut die mogen toch niet spelen.
Onze trainsr heeft zijn eigen basis midden veld.

0   0  
Harrie

En onze TD is op vakantie, nee niet naar Manchester, dus een interview zit er niet in. Ach deze periode is helemaal niet belangrijk dus wat maakt het uit

0   0  
J nac

Ik heb nac nu twee keer bezig gezien maar ze hebben op dit moment met deze selectie het niveau van jong nac.
Veel te jong zonder ruggengraat.
Er moeten zeker nog 4 spelers bij met wat ervaring.
Misschien wel goede voetballers in spe maar op dit moment schieten ze te kort voor de kk divisie.
Van de basis van vandaag zijn er 5 of 6 die wel wat kunnen betekenen voor nac dit seizoen.
Nogmaals nog heel veel werk te doen td.

0   0  
HoogeveenscheNACCER

Zit me alweer helemaal op te winden.
Het ligt toch echt vooral aan het middenveld.
Daar word vaak een slag gewonnen of verloren.
Als dat tegen elke tegenstander je zwakke schakel is word het lastig. Oke Ilic komt erbij, Verschueren zou op 1 goed lopend middenveld op 6 kunnen spelen maar haal dan nog een creatieve middenvelder met ervaring naast Ilic.
Linksback zelfde verhaal, wat zwak daar moet ook nog wat bij...

0   0  
De Paarse Heide

We zetten de lijn van vorig seizoen moeiteloos voort. Inspiratieloos, nul creativiteit, slappe hap.

Rotterdam, 19 graden, kunstgras.

0   0  
7Hills

@10diego

Jij hebt moeite met lezen? Ik geef letterlijk aan dat er op minimaal 5 posities nog spelers bij moeten waarvan er 4 een duidelijke verbetering moeten zijn van wat we al hebben. Wat zit je dan te zwetsen en mij woorden als ‘het komt allemaal wel goed’ in de mond te leggen?

Laat duidelijk zijn; met deze selectie gaan we het niét redden. Dat weet iedereen die ook maar een beetje bij NAC betrokken is. Voorál de technische staf en TD. Jij doet net of je de enige bent die dat ziet.

0   0  
10diego

@harrie, ik neem aan dat je een grapje maakt over de vakantie vd TD

0   0  
The Cosmic Gate

Een wake-up call naar aan TvA ?

0   0  
7Hills

@Harrie

Wat zit je nu fakenews te verspreiden man. Hij is helemaal niet met vakantie.

0   0  
Nacbreda076

Geen paniek, Willem2 ook 3-0 verloren van Sparta en die spelen ere he, iedereen maakt zich hier zo snel druk. Er komt nog een nieuwe linksback aan en ik hoop op nog een extra buitenspelen. Dan de broertjes Ilic nog en nog 2 extra versterkingen van city en we zijn er echt wel klaar voor!!!

0   0  
scheppioni

Het is in deze fase altijd het motto om wijzer te worden, dus een uitslag zegt niet zo veel, maar hoe hoog ik Brood altijd heb gehad en ik vd Gaag vorig jaar ook had, om nu kansloos blijkbaar met nu al 3-0 op het veld te acteren en weer geen papieren voor gebr Ilic wat alweer zo lang gaag duren, lijkt het allemaal een kopie van vorig seizoen te gaan worden, wat is dit toch gvd het amateurisme bij ons NAC !!! Je moet je klaar stomen met spelers met een kontrakt, dit is allemaal op basis van luchtkastelen, dit doet gvd weer pijn !!!

0   0  
Belgische Naccer

Ik ben blij dat nu eindelijk ook iedereen in begint in te zien dat dit NAC geen enkele rol van betekenis gaat spelen in de KKD. Je hebt namelijk NIET 1 fatsoenlijke middenvelder. Ik roep dit samen met een paar andere forumleden hier trouwens al sinds de winterstop vorig seizoen. Maar helaas is er sindsdien niets veranderd.

Verder blijft brood maar vasthouden aan laagvliegers Damen en Allouchi, die trouwens beiden van hetzelfde niveau zijn. Mogen van mij allebei naar Helmond Sport. Ilic en Verschuren dat gaat nog, maar zijn ook geen spelers die een tegenstander pijn doen. Er is meer nodig. Je wordt vandaag gewoon simpel weggespeeld door Sparta, een 2e rijtje ploeg uit de Eredivisie. Wat ook te verwachten was.

Het enige positieve vandaag is (hoop ik) dat dit besef nu ook eindelijk bij Brood en Tom er is. Je hebt nog 2 weken om een paar klasbakken binnen te halen, die er meteen staan! En eindelijk....eens afscheid te nemen van spelers die gewoon TE SLECHT zijn! Damen, Allouchi...en godver die K..Kali! Opzouten en snel! Dan kan NAC misschien nog wat doen voor dat het echt begint.

0   0  
Mike

3-0 Schaam je kapot

0   0  
Frans

Na alle hosanna weer met 2 beentjes op de grond .
Wordt weer een lang slopend seizoen voor alle supporters van NAC.

0   0  
Sander P

Een type Holla, overigens transfervrij, zou niet misstaan op het middenveld.

0   0  
Koek

Verliespot in de voorbereiding met een incomplete selectie en het is alweer crisis..

Ik wacht rustig de voorbereiding af (en dus de laatste versterkingen). Dat mensen na de afgelopen seizoenen (waarin we elke keer in een paar weken zomervakantie een elftal formeren) nog verwachten dat er gelijk een voetbalmachine staat..

Vwb damen, laten we hopen dat Brood zijn professionele plicht doet en niet te voorbarig zijn.

0   0  
Belgische Naccer

"El Allouchi eruit, Van der Gaag er (opnieuw) in. #NACpraat #spaNAC"

Heeft Brood nu eindelijk ook het licht gezien?

Of heeft Mounir tegen Ruud gezegd dat hij een beetje moe is van het wijzen en graag wil gaan douchen...

0   0  
R. Burgundy

Duidelijk. Er moet nog een ervaren Beul bij op het middenveld en een spelverdeler op 10. Zo het seizoen in gaan is spelen om plek 5 tot 9. Te weinig spierballen en voetbal intellect.

0   0  
Dolle Olifant

Dolle Olifant, de Sjaak, Dutchbird en nog een handvol supporters die niet meededen met de polonaise van een paar weken geleden en commentaar kregen van een ome Cor en Beest omdat wij wel een nuchtere kijk hadden op dit Nac, blijken er niet heel ver naast te zitten. Er moet in elke linie nog een directe versterking bij wil het bij de bovenste 5 eindigen.

0   0  
Rednas

Hopelijk nu besef dat NAC nog niet eens klaar is voor de competitie en dat er snel gehandeld moet worden.
Over 3 weken begint het al en kwalitatief ga je op deze manier een Roda JC seizoen tegemoet.

0   0  
R. Burgundy

Een holla en een vd berg op het middenveld idd. Dan zijn we een end en hebben een volwassen as.

0   0  
Rubenac

Regel een fatsoenlijk team!
Blijf anders met je klauwen van onze club af
Geen promotie dit jaar , boycotten en club over laten nemen

Genoeg is genoeg

0   0  
Rechtsback

Lijkt me wel duidelijk nu. We missen een middenveld met creativiteit, duelkracht, inzicht.
Op wellicht Verschuren na komt alles wat we nu hebben tekort. Ilic zou de beoogde creativiteit moeten brengen, maar daarnaast moeten er (als je tenminste mee wil doen om kampioenschap) nog twee middenvelders bij die bepalend zijn. En Ja, dat zijn meestal geen knulletjes van 19 jaar. En Ja, die kosten geld.
Komen die twee er niet dan ga je gegarandeerd niet spelen om plaats 1-2of 3 maar mag je blij zijn als je linkerrijtje gaat halen. Tijd gaat dringen......

0   0  
Castle

Ja moet een echte mid mid komen met ervaring

0   0  
Des NAC's

Gezien het feit dat een groot aantal hier alweer klaar zitten met een overdosis slaapmiddelen is het tijd voor wat "verwachtingenmanagement". Hierbij de feiten:

-Compleet nieuwe selectie die bestaat uit jeugd en spelers die in een vroeg stadium te halen waren (dus jong/goedkoop/krasje)
-Sparta heeft flink doorgeselecteerd na ruime ervaring in de KKD en een brok meer ervaring
-Hoewel de meesten zich hier blind staren op overwinningen op nietszeggende clubs zijn dit de wedstrijden waar je beter van wordt én waar duidelijk wordt waar de manco's zitten (dit ontbrak de voorgaande jaren waardoor we ons ineens kapot schrokken))
-de extra seizoenskaarten verkoop betekent een een aanzienlijke uitbreiding van het beschikbare spelersbudget
-Echte sterkhouders komen pas aan het eind van transferperiodes beschikbaar
-het is nog lang geen eind augustus

0   0  
SnooF7

Met dit middenveld wat als basis start ga je geen potten breken in de KKD. Graag nog twee fysieke middenvelders erbij.

0   0  
Calimero

Allemaal de schuld van Kali e.a.

0   0  
Sjef de gevulde koek

ALs ik zie hoe zo'n Azzagri gaat blijven lopen en bewegen en onze El Allouchi dan zie. Alle respect voor deze gast maar kan ik ook echt niet meer aanzien. Dan maar jongen van nog geen 18 in de basis die z'n schoenzolen er uit loopt dan dit.

0   0  
Nash

Ik heb niks gezien want ben nog op vakantie maar 3-0 is wel flinke oorwassing. Zal echt nog wel nodige moeten gebeuren als we bovenin mee willen doen. Ik heb het nog niet eens over promotie.

0   0  
Henri

@Des Nac's
Het gaat niet over blindstaren op overwinningen tegen nietszeggende clubs. Het gaat erom dat je minimaal gelijke tred kunt houden met de b teams van Lokeren en Sparta en als het even kan ze onder druk weet te zetten. Anders gaat het in uitwdestrijden op kunstgras tegen fysieksterke ploegen toch een moeilijk verehaal worden vrees ik.

0   0  
Lamington

Tja..

Ik kan me wel vinden in 10Diego. Al het positivisme van de afgelopen weken was letterlijk nergens op gebaseerd. Alles volledig afbranden evenmin. Maar scepsis is simpelweg wel op zijn plaats. Wat Wanny zegt klopt ook, en bakken met geld zijn er niet. Maar vanuit NAC is en wordt er wél geroepen dat het mee gaat doen om de bovenste twee plaatsen. Nu er wat serieuze tegenstanders zijn geweest blijkt het allemaal maar wat wankel. Echte sterkhouders mis je (zag je net ook) en een elftal van vooral jonge spelers, aangevuld met amateurs, tja.. wat mag je daarvan nu echr gaan verwachten?.

En roepen dat we pas 1 september weten waar we staan: dan zijn we ook al vier wedstrijden onderweg. Dat is dan ook gelul. Die periode (start competitie tot einde transferperiode) is voor puntjes op de i, niet om het elftal nog echt vorm te gaan geven. Vind ik dan.
Ook al dat geroep over hoe leuk de kneuterigheid is van de kkd, NAC dit mooi kan gebruiken om nu eens echt schoon schip te maken en te bouwen en meer van dat soort kolderieke uitspraken.. ik geloof daar maar weinig van. Niemand zit op deze ellende te wachten. Ik in ieder geval zé-ker niet. Mijn balans hangt momenteel naar niet promoveren maar moet eerlijk zeggen: heb ook geen flauw benul hoe de status is bij GAE, Roda, Graafschap en Excelsior, bijvoorbeeld. Enkele flarden die ik opgevangen heb stemmen mij daarin nog niet heel positief ook. Maar stel dat.. eens kijken hoe leuk die kneiterigheid is als we een paar jaar verder zijn op maandsgavond tegen kuttegenstanders met een krimpend publiek en spelers die nog minderzeggend van naam zijn dan de amateurs die nu worden aangetrokken..

Laten we hopen dat dit geen realistisch scenario blijkt te zijn en ik juich zeker bij elk doelpunt keihard mee. Maar alles op z'n ome cor's bejubelen.. ik zou wel gek lijken.

Hup NAC!

0   0  
Buurman

Dit elftal moet minimaal op vier plaatsen versterkt worden om in de top vijf in de KKD mee te kunnen doen. Ilic , goede voetballer, is in zijn uppie ook niet de verlosser. NAC zit in een spagaat want geld voor versterkingen is er niet of wordt niet beschikbaar gesteld. Iedereen hoopt dat een vertrek van Kali geld genereert maar dat is valse hoop. Geen enkele club wil voor Kali betalen. De conclusie die we vorig jaar trokken ; “ dit wordt een aantal jaren de keuken in “ ; klopt helaas als een bus. Ik hou mijn hart vast voor de oefenwedstrijd tegen Pana. Als u nu op de boodschapper wilt gaan schieten , laat u niet weerhouden. Ieder heeft recht om zijn mening te ventileren.

0   0  
Eucalypta ..

Heb alle blijdschap om t aanblijven van Brood nooit begrepen! Vind t een heel triest mannetje met een vreselijke dikke plaat voor zijn kop. Ging vorig seizoen op de zelfde voet door met alle falende spelers en voegde alleen Gradje toe die nog slechter was! En wat r nu weer allemaal gebeurd is helemaal te gek voor woorden. Weg met die Brood

0   0  
Ouwe Spionkop

Er is toch met transfergelden en opleidings vergoedingen bijna miljoen binnengeharkt schat ik. Dan 4000 meer seizoenkaarten verkocht dan begroot.
Dan moet er echt meer mogelijk zijn dan spelers op amateur niveau zoals die Damen
Onmogelijk dat je daarmee om promotie mee gaat doen. Kansloos om daarmee verder te gaan.

0   0  
10diego

@desNAC’s,

NAC heeft toch ook doorgeselecteerd?

0   0  
The Cosmic Gate

Tja verliezen is niet echt erg. Maar het trauma van vorig seizoen staat nog vers op mijn netvlies.....en dat begon ook zo ;(

0   0  
Buurman

Ander zwaarwegend rot punt. Dat het gedoe met Damen een hoop ellende zou gaan geven hoefde je geen profeet voor te zijn. Iedereen ziet en voelt aan dat Brood zijn schoonzoon inkomen wil verschaffen. Dat was vorig seizoen al duidelijk. Maar er is toch een directie om op zo’n moment een medewerker terug te fluiten ? Bij NAC loopt zoiets weer uit de klauwen.

0   0  
Simon

1 woord:

B r a n d h o u t!

0   0  
Nac breda 123

@ Sjef de gevulde koek

Jij hebt gewoon iets tegen Mounir, want je praat altijd alleen maar over hem en altijd negatief, ik vond Azzagari net niet geweldig spelen, vind het overigens wel een redelijke voetballer maar om nu te zeggen dat hij net de pannen van het dak speelden, vind ik ook overdreven om te zeggen! Vond hem zeer matig

0   0  
Theo

Wordt het niet eens tijd dat DE BESTE 11 opgesteld worden, zodat er vaste patronen onstaan!

En graag geen: vd Gaag, Van Hooijdonk, Damen, Reuvers en El Allouchi!!!

Waar blijven de versterkingen? Want zo worden we weeeeeer het lachertje!

0   0  
The Don

Abeelen rot op!

0   0  
Dun Diëe

Dit was te verwachten met al die jonkies. De enige echte versterkingen staan in het doel en op de laatste lijn. Maar daar win je de oorlog niet mee.

0   0  
Koraalnac

Iedereen die hier af loopt te vallen op damen doen dat op basis van dat ze lezen dat hij balverlies leedt bij de 1-0. Als je op t kasteel was geweest had je kunnen zien dat hij een prima pot speelde. Het zakte als een kaartenhuis in elkaar toen vdgaag op zijn positie ging voetballen na de rust.
Lekker makkelijk oordelen op basis van een verslag op internet.
Wat ik een kwalijkere zaak vind is dat die vhooijdonk jr nog een NAC shirt draagt.. Wat is die gozer slecht zeg! Dat moeten ze in de technische staf toch ook wel inzien!

0   0  
Koek

@des NAC's

Helemaal met je eens. Zolang we elk jaar weer met een nieuwe selectie moeten beginnen blijft dit zich ook jammer genoeg herhalen. Afwachten en hopen dat het goed uitpakt.

@10diego

Doorselecteren is wat een gezonde selectie doet. Sterkhouders laten staan, nieuwe jongens erin om het team mogelijk te versterken.

Wat NAC nu elk jaar doet is 'from scratch' een nieuwe selectie bouwen. De jongens die gebleven zijn van vorig seizoen zijn nou niet bepaald de fundering van dit elftal..

0   0  
Ivo

Beide benen weer op de grond, en de bevestiging dat dit team nog stevige versterkingen nodig heeft. Vooral op het middenveld.

Eigenlijk moet je op iedere positie nog een echte klasbak halen. Maar dat zal niet lukken.

0   0  
Geelzwartwit

Alles met Boris gewonnen en nu 2 zonder Boris beide verloren. Just saying

0   0  
Sjef de gevulde [email protected] breda 123

Domme reactie van je hoezo heb ik iets tegen hem. Als je alles leest dan wat ik over hem zeg staat er altijd niet tegen de persoon maar tegen z'n spel. Ben woensdag geweest was een drama, afgelopen jaar was een drama met altijd de bal terug spelen om gek van te worden het. Het lijkt wel of hij niet meer vooruit komt. Vandaag ook weer drama. Alles gaat fout en dat balletje breed en terug kom op. Ook verliest hij echt alle duels. Het kan gewoon niet meer. Goeie gast maar wil hem voorlopig niet meer in de basis zien.

0   0  
Theo

tsjonge, tsjonge ben live getuige geweest van een inspiratieloos, kansloos, inzetloos en zonder bezieling en creativiteit spelend NAC.
enige lichtpuntje is denk ik onze achterhoede, alhoewel ze opbouwend niets kunnen ...

wij gaan aankomend jaar met kromme tenen kijken naar een kwaliteitsloos NAC......

0   0  
SjorsNAC

Het is inderdaad maar een oefenpot dat is al eerder gezegd, pas na de eerste potten weten we echt meer. Ik probeer neutraal naar NAC te kijken maar naar mijn idee ontbreekt er echt nog kwaliteit, plek 8 tot 3 meer dan dat zit er niet in verwacht ik. Ik mis nu gewoon echt een paar ervaren rotten voor de balans, die mogen boven de dertig zijn want mocht je op een of andere manier promoveren moet je toch 3/4 vd de selectie lozen ivm gebrek aan kwaliteit. Ik snap wel dat de meeste positief willen zijn want je wil vooruit maar dat is echt nergens op gebaseerd, we moeten kritisch blijven, we willen nooit meer een seizoen als de laatste.

En de damen soap snap ik niet, was niet goed genoeg en mag weer terugkomen, stop er gewoon mee.

0   0  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Die fout maakte ik ook. Maar zoals in DeStem vanochtend te lezen viel gaan de transferinkomsten naar het dichten van de gaten in de begroting. Enkel de extra inkomsten van de seizoenkaarten gaat, zo heeft Eisinga getweet, voor een groot deel naar de spelersgroep. Een groot deel, dus minus allerlei kosten. Maar zeg dat dat een tonnetje of 4-5 extra opgeleverd heeft. Daar ga je Branco vd Boomen helaas niet mee halen...

0   0  
Geelzwartwit

NAC zorg dat Kali zijn werk gaat doen en daarmee je oefenwedstrijden met contractspelers speelt. Damen zonder contract zoveel minuten laten maken zorgt niet voor een ingespeeld team. Of je geeft hem nu een contract of niet. Euhmm hij kreeg toch al geen contract op basis van afgelopen jaren?

Ps dit staat los van wat hij vandaag presteerde. Gewoon make up your mind

0   0  
Chris W.M.

@Theo

De transferperiode is nog 6 weken open. Dit potje is geen eye-opener of iets dergelijks, het bevestigd alleen dat wat de technische staf al een tijdje roept; er moet minimaal 1 linksback bij, een centrale middenvelder, een aanvallende middenvelder, een buitenspeler en een reserve keeper. En wie weet houd je dan nog budget over voor een buitenkansje aan het einde van de periode. Want laten we wel wezen, als je dán nog voor allerlei posities moet toeslaan dan doe je iets niet goed.

0   0  
Sp1

Heerlijk, iedereen verwacht even dat NAC met een collectief aan jeugd en onbekende een gelouterd Sparta van de mat af veegt thuis....


Als het goed valt dan sta je bij de bovenste VIJF!


en als het ff niet loopt vanaf het begin ga je gewoon rond de 8e 10e plaats spelen...ja mensen ook in de KKD

0   0  
Geelzwartwit

@Chris

Transfer inkomsten tbv begrotingstekorten.
We zijn nog lang niet gezond

0   0  
Ouwe Spionkop

@Chris als dat zo is zie ik geen toekomst meer voor NAC.

0   0  
Maikolg

Ik was er en het was echt afschuwelijk. Hopelijk een collectieve offday. Sparta was niet eens zo goed... eerste goal gigantische fout van Damen als aanleiding, hoop dat men er een conclusie uit trekt... filipovic op de flank vond ik ook niet echt aantrekkelijk :/ al bij al een tegenvaller vandaag wat mij betreft

0   0  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Laten we hopen dat onze TD makkelijk kan filteren op transfervrije spelers in die database van hem...

Van Den Boomen was natuurlijk een stunt van jewelste geweest. Helaas vraagt Eindhoven op het moment een dusdanig bedrag dat zelfs Eredivisieclubs er niet aan willen. Die hopen allemaal dat de prijs nog gaat zaken want dat hij een stap wil maken is wel duidelijk. Wellicht is die Beltrame voor een zacht prijsje op te pikken, toch prima speler met 3 seizoenen KKD op zijn CV, en traint nu met een aflopend contract mee met Juventus onder 23 terwijl hij toch echt al 26 is...

Hoe dan ook, er loopt nog genoeg rond wat je direct beter zou moeten maken. Zal alleen we grotendeels Engelstalig worden denk ik zo. Nederlanders en Belgen zijn dunbezaaid die voldoen aan het profiel.

0   0  
Vaque Geej

Kan gebeuren. Sparta heeft een prima selectie vergeleken met NAC. Met deze opstelling kun je er niet vanuit gaan dat je gaat winnen van Sparta. Het moge duidelijk zijn dat er wederom bepaalde spelers door de mand zijn gevallen en dat er per direct versterkingen nodig zijn. Met name het middenveld moet een boost krijgen, dit is niet een middenveld wat ons kampioen gaat maken. Nog een of 2 extra aanvallers zou ook wel prettig zijn. Kortom, een man of 4/5 erbij die ook direct een versterking zijn voor de basis. Werk aan de winkel Tom!

Verwacht trouwens maar niet dat we tegen Panathinaikos gaan winnen. Die rollen ook zonder enige moeite Feyenoord op met 3-0. Dat wordt dus ook een lekker potje...

0   0  
Schrikbarend

Nog 3 oefen wedstrijden te gaan dan mag er wel heel snel 4 basiskrachten bij anders sta je tot 31 augustus al punten te verspelen...jongens rest van de versterkingen komen zeker weer rond 30 augustus

0   0  
Rob

Investeren Tom!

0   0  
Nicky

Je gaat toch niet van Sparta winnen op hun open dag.. daar zijn vrienden voor.. niet zo dramatisch over doen... hier oefen je voor..

0   0  
Nacdictive

@Sjef: misschien wil El Allouchi jou ook niet op de tribune zien?!

0   0  
Geelzwartwit

Misschien kan de TD en de technische staf ervoor zorgen dat die medewerkers die vorig jaar te slecht voor de eredivisie waren nu wel presenteren in de eerste divisie?

Je personeel motiveren en wijzen op hun functie binnen het bedrijf? Oftewel voetballen voor je geld.

0   0  
ome cor

Ongelooflijk dat wij zoveel seizoenskaarten verkopen en ook zoveel klagende, zeurende en jankende mensen op dit forum hebben.

Het is een fokking oefenpotje, mensen.
Brood probeert dingen uit om bij aanvang van de competitie alles helder en op orde te hebben.
De reacties hier zijn alsof we de titel vandaag verspeeld hebben. Manmanman

Bijna iedereen weet het allemaal beter, bijna iedereen weet wie er wel of niet in de selectie zouden moeten zitten, bijna iedereen weet hoe ze de werkvergunning voor de broertjes Illic eerder hadden kunnen hebben.....en bijna iedereen heeft nog nooit voor een bvo gewerkt en zal dat ook nooit doe n, dus iedereen papegaait elkaar een beetje na.

Het enige intellectuele wat ze kunnen is een scc verlengen of aanschaffen en zichzelf tegenspreken want uit veel reacties lees je dat NAC zo slecht en dom bezig is dat normale mensen er geen scc van zouden aanschaffen.

Wat een slechte aanhang hebben we toch.
Zichzelf kritisch noemen, maar leen alles afzeiken is niet gewoon " kritisch".
Stelletje reserve kruiken.

0   0  
Rubenac

Ome cor flikker toch eens op man.
Ben jij iemand van de technische staf of zo?
Ik voel me mede aangesproken omdat ik kritisch ben.

Ga lekker met je klappertje naar het stadion en hoempapa muziek spelen op je dwars fluit

0   0  
La matanza

Hoe zit het met Boris bana, is daar al iets van bekend

0   0  
Sjef de gevulde [email protected]

Kun je uitleggen waarom dan ? omdat ik de waarheid zeg of wat bedoel je met deze domme reactie ?

0   0  
Nacdictive

Ome Cor heeft wel degelijk een punt. Ik denk dat heel veel supporters het sentiment wat er bij NAC altijd heerst zeer onderschatten.. en die is niet positief heel eerlijk gezegd.
Kritiek mag, is niet erg maar om over alles en ieder topic maar een mening te hebben alszijnde een ditect betrokkene/expert is wel te gek voor woorden.

0   0  
Nacdictive

@Sjef: wat is waarheid? Is jouw waarheid mijn waarheid? Is jouw waarheid Ruud Broods waarheid? Is Stijn Vrevens waarheid mijn waarheid?
El Allouchi zie ik vaak, zeer vaak onterecht met de grond gelijk gemaakt worden, wat mij zeker steekt. Onder zowat alle trainers was/is hij een jongen die basis speelt of er tegenaan zit, zien zij het dan verkeerd?

0   0  
DunErwt

@ome cor


Nee dit is echt met inhoud hoor ome Cor.
Eikel!

0   0  
RV

Ja, dit zijn oefenpotjes.
Maar wel de oefenpotjes waar je automatismen in moet slijpen en met echte mannen naar de start van de competitie moet werken en de selectie vorm moet hebben op de belangrijkste plaatsen. Sparta moet in deze fase een referentiekader zijn (want onze doelstelling is promotie).

Wat een gelul dat we een slechte aanhang hebben overigens. Zijn we niet meer kritisch en rauw dan? Moeten we dat dan ook maar gaan laten varen?

Ik maak me gewoon ernstig zorgen om verschillende zaken (gebrek aan ervaring, kwaliteit op cruciale posities, rare situatie van Damen, een amateur middenveld, een onervaren keeper, geen garantie voor goals, geen buitenspelers, gebrek aan fysiek, etc.). Het is gewoon middenmoot KKD, klaar.

0   0  
Dun Diëe

Je weet toch ondertussen hoe het hier gaat. Een doorpakkende TD die de ene na de andere onbekende speler presenteert. Ik kan het opportunisme onder de supporters zeker wel waarderen, mij bekruipt op zo'n moment ook het positieve gevoel dat het wel eens een mooi seizoen zou kunnen gaan worden. Maar toch is daar dat vervelende stemmetje in het achterhoofd: er is geen enkele reden tot dit positivisme. Het zijn allemaal zeer jonge spelers, uit onbekende competities. Er is een grote kans dat we niet om de eerste drie plaatsen mee gaan doen.

Bij de eerste de beste tegenslag slaat de sfeer compleet om. De spelers kunnen er helemaal niks van en de TD is een verwoester. Kortom: trammelant. Dit is net zo'n zekerheidje als dat de zon elke dag opkomt. Of dat de lucht blauw is. De kunst is,voor mij althans, niet mee te gaan in zowel overdreven positivisme als negativisme. Met een nuchtere blik weet je dat hier geen kampioensploeg staat. We gaan er nog wel meer verliezen op deze manier.

Op zich kan ik me in de meeste keuzes van de TM vinden, behalve dat er geen dertigers gehaald mogen worden. Ik kan me dat na de laatste dertigers die we in de ploeg hebben gehad ergens wel voorstellen. Maar toch, je hebt toch gewoon een paar gasten nodig die de klappen van de zweep kennen. Die zullen weinig transfergeld opleveren inderdaad maar met hen kun je de broodnodige extra puntjes bij elkaar sprokkelen.

0   0  
Karel

Het is gewoon een feit: Er moet in iedere linie een TOPPER bij, want anders kunnen we het wel vergeten!

0   0  
Sia

Ragnar Ache, net als Cvitanich ooit: scoort in zijn ganse carrière 6 goals waarvan 12 tegen NAC.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

NAC is goed op weg, maar het elftal is nog niet compleet. NAC is er nog niet......

Er is vooral nog ervaring en versterking nodig op het middenveld, naast minimaal een linksback en reservekeeper.

0   0  
DunErwt

Ben nog steeds blij dat ik NIET verlengd heb!!
Wat een drama op dat veld.
Maar gelukkig hebben de spelers een goeie kop erop staan en zijn ze spontaan en fris.
PROEST!!!!

0   0  
10diego

Ome Cor, verliezen in de voorbereiding van een eredivisieclub is geen probleem

Het maken van domme fouten, de traagheid van het spel, de slordige opbouw en het niets creëren wel.

Ik baseer mij op verslag op Twitter van Bsiderat en verslag Blanco.

Het door muren lopen en het zijn van een straatvechter is niet voldoende. Het waren wel mooie kreten en het zorgde voor enthousiasme.

0   0  
Henkie

Tja middenveld met allouchi, verschueren en damen. Alle 3 onderkant jupiler niveau. Vervang dat maar door kali, ilic, ilic.
Voorin dan filipovic, die er niets van kan, dat zie je zelfs in de oefenpotjes al. Vd gaag wat nog een jeugdspeler is en stokkers die er in een kampioensjaar niet eens meer dan 20 gemaakt heeft in de juup. Tot slot nog een jeugdspeler als linksback, tja. Triest is het.

0   0  
Cees

Negatief en wat al niet meer werd ik genoemd, afgelopen maand. Menigeen wilde echter destijds genieten van het “moment.” Tja, dat is ook datgene wat er mis is in het beleid van NAC. Dat plots “weer” een nieuweling de bestuurshamer in handen geeft. Ja o.a. de TD. Het “nieuwe TD-beleid” noem ik het momenteel. Ik roep het al ruim een halfjaar, als je geen oersterke rode draad betreft het beleid door je club trekt, ga je veel sneller de bietenbrug op.

Vijfentwintig nieuwe spelers, zeg eens eerlijk? Het gemiddelde in de Ere Divisie is momenteel zes! Wat denk je zelf? Maar goed, Verder het oeverloos aansukkelen met een aantal spelers, waarvan overduidelijk is, dat gaat het echt niet worden, nu niet, nooit niet, maar het gaat......toch door. Daardoor lopen de broodnodige automatismen ernstige vertraging op bij de spelers die het dadelijk “wel” moeten gaan doen Brood! En dat zijn allemaal nieuwelingen, kennen elkaar amper. Kostbare tijd gaat verloren.

De roze wolk, zo merk ik, is bij een aantal supporters plots grijs aan het worden. Dat is ook teveel van het goede. Ik laat het nog in de midden. Maar als men op een aantal vlakken geen koppen met spijkers slaat,....poeh!

Je klopt straks niet zomaar eventjes BVO-verenigingen, waarvan de hoofdkern al jaren vast is, daarnaast zal men tegen NAC vechten als een leeuw.

0   0  
Buurman

Het gaat helemaal niet om kritisch zijn. Het is rationeel realistisch een conclusie durven trekken. Als je geen kilo’s paardenstront in je ogen hebt dan zie je dat dit elftal op min. vier plaatsen versterkt moet worden. Dat is godverdomme een half elftal. En waar ga je die spelers halen als onze eigenaren er geen investering tegen aan willen gooien ? Van de verkoop van onze vedette Kali ? Welke speler,die kan kiezen , wil er trouwens komen ?

0   0  
a

@ome cor

Jouw reactie getuigd van een heel hoog intellectueel niveau!! Rijp voor een functie bij NAC.(geestelijk verzorger?)

0   0  
Rubenac

Precies @ buurman

0   0  
Buurman

O ja. Damen geeft inderdaad regelmatig een goeie bal. Want hij heeft een goeie trap. Maar hij is veel te traag en hij maakt bijna altijd wel een beslissende fout. Dan heb je aan die paar mooie ballen niks. Gast is een prima spelverdeler voor een hoofd- of eersteklasser.

0   0  
ome cor

Een van de grootste smoelen is een Ginnekenees de niet wil verlengen omdat alles kut is
Misschien moet je bij Wolfslaar gaan jeu de boulen ipv je dagelijks te mengen in het wel en wee van een voetbalclub die jij de rug hebt toegekeerd.

Ook een zzp'er die bedrijfsvoering zou moeten snappen komt niet verder dan alleen maar mekkeren over wat er allemaal niet zou deugen, zonder helder verhaal hoe dan wel met bedrijfseconomische onderbouwing.

0   0  
Helter

@Nash

Als je niets hebt gezien moet je vooral je mond houden

0   0  
Ojee

Ome cor heeft gewoon gelijk.Een stelletje oude wijven is het hier.

0   0  
Wesser

Dit elftal heeft net zo weinig kwaliteit als de selectie van vorig seizoen. Weer een samengeraapt zooitje waar totaal geen elftal mee te maken is. We gaan echt niet mee doen voor promotie... Helaas..

0   0  
braze

Logisch dat na de ellende van vorig seizoen de supporters op scherp staan en fel reageren als in oefenwedstrijden nu en herhaling van vorig seizoen dreigt. Nu wil iedereen zo snel mogelijk een degelijk team op het veld zien die ook in oefenwedstrijden laten zien dat de kwaliteit voor promotie aanwezig is.
Als je dan een afgeschreven middenvelder als Damen voorgeschoteld krijgt en er op vitale posten geen waardige spelers staan slaat zelfs bij de beste supporters het optimisme om in angst voor herhaling van alle ellende van vorig seizoen

0   0  
Lamington

Het enigw ouwe wijf is cor zelf
(-8

0   0  
Mmm

Waar is Boris? Die schopt ze er tenminste wel in!!!

0   0  
Advocaat van de duivel

@ ome cor
Maar het was jouw suggestie om niet te verlengen.

Je klaagt iedereen papegaait elkaar na, maar ze papegaaien vooral jou na, bv dat Korte een dwerg was of dat spelers de juiste mentaliteit misten of dat Kali moet oprotten of hoe kut het elftal wel niet is, terwijl je ook alweer aan de stoelpoten van Brood, Olij en Boris zit te zagen.

En dan noem je ons reservekruiken, !@%$^&*.

0   0  
Nacdictive

Het verhaal Damen is idd zeer apart maar wellicht speelt hij omdat Brood dan niet hoeft te schuiven met andere spelers?

0   0  
Koraalnac @ Dnerwt

Wij zijn ook blij dat jij niet hebt verlengd!
Kruik!

0   0  
DunErwt

@ome cor

Alleen deze ginnekenees roept dit al een tijdje.
Verlengde zn scc niet omdat ik veel dingen niet zie veranderen bij NAC.
Je hebt nu een elftal wat het goed doet maar niet voor top kkd.
Wat wil je ook, inversteerders die niet willen investeren maar wel willen cashen.
Nu ga je zien dat je een type Seuntjes gaat missen.
Mss niet meer zo snel maar wel de nodig ervaring die een elftal op sleeptouw neemt.
Deze rol is nu toebedeeld aan el al, want die moet geld opeveren maar die komt niet verder dan wat wijzen naar medespelers.
Voor de rest vind ik jong niet erg maar jonge spelers zijn nou eenmaal en begrijpelijk wisselvallig.
Maar Ome Cor daar moet je een beetje verstand van voetbal voor hebben.
Dat is iets wat jij mist want je bent meer bezig om mensen op een belerende toon hun mening in de grond te stampen.
Wat ik al eerder heb gezegd ome cor, word steward leraar of agent past helemaal bij je.
Kusje van jouw lief klein groen vriendje.

0   0  
Buurman

Jammer blijft dat waar wij als suppoters 1 front zouden kunnen vormen we opnieuw niet verder komen dan elkaar af te zeiken en elkaar te beschuldigen. Er wordt louter geschoten op de boodschappers. Heel gek eigenlijk. Maar goed het is niet anders. Hopen dat we tegen Pana wat progressie zien en dat er snel enkele versterkingen komen. Al weet ik niet , en niemand weet dat, waarvan we die versterkingen moeten betalen.

0   0  
Buurman

supporters

0   0  
DunErwt

@koraal nac

Bedankt voor je inhoudelijke reactie. Top!

0   0  
Tombola Breda

Prima dat dit gebeurt. Het zet de boel weer op de juiste manier op scherp en geeft waardevolle inzichten. Precies waar een oefenpot voor bedoeld is.

Het moge duidelijk zijn dat er nog wat versterking moet komen. Maar laten we wel wezen, er is geen club in de KKD waarbij het team op zoveel plekken is vernieuwd als bij NAC. Er staat op 2 spelers na een compleet ander elftal. Dan raak ik echt niet in paniek van een nederlaag tegen een thuisspelende ploeg waarvan Willem ie ie ook met 0-3 heeft verloren.

0   0  
Nachoreca1

Al om te janken dat Sparta een divisie hoger speelt...maar vooruit. Ik zei het van de week al, ook deze verliezen we. Ben ik niet trots op, wil niet bijdehand zijn maar ieder mens met een beetje kijk op voetbal ziet dat er een matige selectie staat. Sterker ; het lijkt wel een déjà vu van vorig jaar. Kortom; er is nog veel te bewerkstelligen voor de competitie begint. Come on nac.

0   0  
Vriendjespolitiek

En ja hoor een zondebok,in de vorm van damen,-brood,is weer gevonden.Tja 1 miljoentje erbij en de kinderhandjes waren weer gevuld he en de polonaise kon weer ingezet worden.
Degenen die er met een kritisch oog tegen aan kijken,worden weggezet als azijnzeikerds, etc.Maar als je nu nog niet in de gaten hebt dat dit elftal zelfs moeite gaat krijgen in de KKD,dan heb je werkelijk stront in je ogen.Daar helpt een paar sterkhouders niks aan.
Maar begin maar weer,net als vorig seizoen,met alles op bepaalde mensen,te schuiven,ipv de eindverantwoordelijken,beste supporters,de deksel op de neus komt nog wel.

0   0  
Jf

Ach ja nuance is velen van ons vreemd. Dit is kennelijk het nieuwe denken.

Enkele weken geleden speelden we tegen lokomotiv en was iedereen positief vandaag spelen ze tegen Sparta een zwakke pot en kan ook nac er niks meer van.

El Al is weer de gebeten hond terwijl hij nog voor enige dreiging zorgde in de passing.
Ja we hebben nog versterkingen nodig maar dit Sparta is ook zeker niet zo slecht en gaan meen ik makkelijk meedoen voor behoud.

Ik ben die mensen zo zat die altijd maar opzoek zijn naar hun gelijk die statisch ook het meest veilig is. Namelijk dat nac niet alles wint.

Ben het wel eens met het feit dat het niet geloofwaardig is om Damen een contract aan te bieden. Zolang Kali nog op de loonlijst staat verwacht ik niet veel wonderen zoals vd Boomen.

Dat is de enige die op dit moment verwijtbaar is door zijn houding en gedrag. Dat is de legacy van Smulders.

0   0  
Henk de Wit

Gewoon nog een paar pilsen erin gooien als ze niet winnen. Het is sowieso onwaarschijnlijk dat een volledig nieuw elftal gelijk draait als een tierelier. Dit is wel iets meer dan doorselecteren. Neemt niet weg dat de grootste club van de KKD moet promoveren. Alle minder is een wanprestatie.

0   0  
ome cor

Advocaat vd duivel
Aan stoelpoten zagen van bij Olij ?
Waar lees jij dat ?

0   0  
Hugo

Ik heb mijn ernstige twijfels over Damen. Leuk voor die jongen, maar komt (nog) tekort. Zonder spelmaker Ilic en de broodnodige 2 a 3 échte versterkingen, gaat het erg pittig worden. Ik hecht weinig waarde aan de nederlaag tegen Sparta, evenals ik weinig waarde hecht aan de voorgaande winstpartijen in de oefenpotjes. Over 4 weken moet NAC er staan. Hup NAC

0   0  
10diego

@koek en dat komt weer omdat er in de RvC en bij de ADH niemand zit met voetbalverstand en ervaring.

0   0  
Kees F7

Het is maar een oefenpotje. Tuurlijk. Maar dit voelt niet goed.

0   0  
Ert

En weer het mooie van ons NAC supporters: Als we winnen, weinig reacties. Als we verliezen, mintens 3 reacties de man.
Ik hoop voor jullie allemaal dat jullie ook een sociaal leven zonder zeiken naast NAC hebben.

Een fijn seizoen toegewensr

0   0  
Martin H

SCHANDALIGE VERTONING.
Wat moet je met die Damen wat een luie donder is dat zeg. Gauw n contract geven Broodje.

0   0  
Koek

@10diego

Deels mee eens.

Alles draait om geld, daarmee onderscheid je je als BVO van het amateurniveau. Zolang er geen geld in wordt gestopt blijft het jaarlijkse selectiecircus een gok. Want dat zijn gratis spelers, een gok.

Spelers met de benodigde kwaliteit kiezen in deze fase van ons clubbestaan nu eenmaal niet voor NAC, tenzij we betalen.

Dus ja, aandeelhouders moeten echt begrijpen dat er geld in deze club moet om te overleven. Doen ze dat niet, dan is er een grote kans dat we niet vooruit gaan tov vorig jaar. Een jaar wat mij overigens als supporter niet goed heeft gedaan.

0   0  
Cees

Ome Cor,

Ten eerste, je taalgebruik, wat denk je zelf? De onkunde, dommigheid straalt er haast tot aan de maan vanaf.

Je geeft aan dat het een slechte aanhang is! Ik hoop dat je daar een deel mee bedoelt? Of niet? Maar als NAC-Breda deze in jouw ogen slechte aanhang niet had gehad, wat was er dan nog over van deze BVO?

Ruud Brood loopt overduidelijk te marchanderen (andere belangen) met bepaalde spelers, die het nooit gaan worden. Persoonlijk zonde van de tijd en energie. Kostbare tijd die we feitelijk “niet” hebben, gezien het op tijd inpassen van het bijzonder grote aantal mutaties, alvorens de competitie begint. Of moet dat in de ouverture van het seizoen “onnodig” lang door blijven gaan? Daarmee bedoel ik dat geëxperimenteer met spelers die het toch niet gaan worden? Bij enkelen was dat feitelijk “al” besloten, dat gaat hem niet worden. Leg jij eens uit?

Verder, denk jij nou echt dat “al” deze mensen op deze site stekeblind zijn betreft een aantal spelers, waar o.a. hij maar mee door “blijft” dobberen.

Verder schrijf jij, “iedereen weet het beter.” Nee, heeft een mening! Je kunt toch niet stellen dat NAC, in het verleden en ook nu uitblinkt in een doortastend en herkenbaar beleidsplan, toch? Mag je dan wantrouwend zijn? Ik dacht van wel. Laten we eerlijk zijn, al decennia lang heeft men, op een uitzondering daargelaten er een behoorlijk potje van gemaakt. Of spreken de feiten wat dat betreft anders?

Niet iets om nou echt trots op te zijn. Ik noem het, op enkele uitzonderingen na “een stelletje koekenbakkers,”
Dat NAC nu nog levensvatbaar is, vergeet niet, dat al die seizoenkaarthouders, daar voor het grootste deel verantwoordelijk voor zijn, met uiteraard het gros van de sponsors. Waarom gros, omdat ik denk dat een bepaald deel daarvan,....hm, zijn invloed op NAC,...hm, ....ik weet niet.

Kijk supporters, of wie dan ook, die brallen, om het brallen, dan heb je zeker een punt. Maar om diegenen die naar eer en geweten positieve kritieken, zowel negatieve ventileren op deze site, zeikers te noemen, dan sla jij de plank ver mis.

0   0  
Dutchbird

Gewoon blijven geloven in Edelenbos en haar twee junior directeurtjes ome Cor, dan loop je dadelijk voorop in een lange polonaise bestaande uit drie romantici die denken dat je gaat promoveren met 20 elders afgedankte jeugdspelers.

0   0  
Jammer

@ Ome Cor

Al eens aan intreden gedacht?
Je mag het seminarie overslaan.

0   0  
Nacdictive

Misschien moeten heel veel mensen zich ook eens verdiepen in het woord 'supporter', wat het precies inhoudt?

Laad alle berichten na dit bericht in