Overal waar we komen

Ex-NAC: Marí maakt definitieve overstap naar Arsenal

DeWeesJr

Pablo Marí maakt definitief de overstap van Flamengo naar Arsenal. De verdediger werd het afgelopen halfjaar nog gehuurd door de Londenaren.

Arsenal had in het leencontract een optie tot koop staan. Door gebruik te maken van deze koopoptie zal Pablo Mari komende jaren te zien zijn in Het Emirates Stadium. 

Sinds zijn komst naar Londen speelde de Spanjaard pas drie wedstrijden. Bij de hervatting van de Premier League stond Mari wel in de basis. De centrale verdediger moest toen na 24 minuten het veld al verlaten vanwege een blessure. Door diezelfde blessure zal Mari dit seizoen ook niet meer in actie komen. 

Bron:
B-Side Rats, Arsenal
Terug naar overzicht
12 Reacties
91    
Spitfire

1 jaartje NAC is genoeg om David Luiz uit de basis te spelen.

28    
Scheids!

Tóch frappant om te zien hoeveel toppers er inmiddels op de Europese velden rondlopen, die ook bij NAC hebben mogen ballen!
Dat zou best wel eens een positieve invloed kunnen zijn voor gasten die ook op die deur aan het kloppen zijn en NAC als ideale opstap zien!

23    
Cool hand

1 jaartje PCP 3 is genoeg om David Luiz uit de basis te spelen, Spitfire.

11    
Dun Diëe

David Luiz, wellicht meest overschatte verdediger in Europa. Maar goed, hij speelt dan wel bij Arsenal dus waarschijnlijk heb ik het fout.

3    
Breda-Loyal

@Dun Diëe

Nou , Arsenal is niet meer het Arsenal van vroeger.

Dat gasten zoals David Luiz op zijn 33e nog worden gezien als topaankopen voor die club zegt meer in wat voor verval Arsenal is geraakt sinds Wenger zijn vertrek.

Met Mari die overkwam van Flamengo wekte bij mij het idee dat ze het eindelijk begonnen te snappen in Noord-Londen dat er wat moest veranderen om weer aan te haken met de top 5.

Want onze Mari ( al zijn het tot op heden pas 3 potjes ) heeft in dat tijdsbestek al laten zien een stabielere defensieve speler te zijn dan Chaimbers, David Luiz of Sokratis.

-12    
Dutchbird

Natuurlijk is de samenwerking met Manchester City geen rozengeur en maneschijn. Maar als daardoor spelers als Manu Garcia, Angelino en Pablo Mari bij NAC hebben gespeeld mag je eigenlijk helemaal niet mopperen. Ik was geen fan van Smulders maar hij kreeg uit de samenwerking wel kwaliteit aan boord die VDA nooit meer heeft binnengehaald. Smulders maakte werk van de samenwerking en de bijbehorende relaties met het management van City.

Kan iemand onze Belg een keer uitleggen wat samenwerken eigenlijk betekent en hoe je zo'n relatie tot in de puntjes behartigt. Wat heeft Edelenbos in hemelsnaam in de postzegelplakker van St Truiden gezien? Hij heeft niet één eigenschap die je nodig hebt voor zo'n functie.

Als de nieuwe RvC zijn werk een beetje goed heeft gedaan heeft VDA inmiddels na iedere blunder een "last warning" brief ontvangen waardoor je hem nu kunt ontstaan zonder ontslagvergoeding. Dat dossier moet inmiddels behoorlijke vormen hebben aangenomen. Als ze dat hebben nagelaten hebben ze zichzelf een brevet van onvermogen gegeven.

17    
Robbie Rafello

was het niet Robert Maaskant die de 1e kontakten met City heeft gelegd........

8    
Breda

@ DUTCHBIRD

Daar kan TvdA niets aan doen. Als er zonder enig overleg na een mega goede lichting en net tonnen afkoop voor een geleende keeper die 1 wedstrijd keepte, de TD en contactpersoon buitengeflikkerd wordt dan is City klaar. Dat herstel je niet meer.

-10    
Jan Bril

@Breda
Als je weet dat je voorganger de relatie prima onderhield hoor je extra je best te doen om dikke vriendjes te worden. Tom heeft dat nooit begrepen want deze autist mist elke vorm van empathie. Snel afvoeren.

-1    
De waarheid

Vroeger was Arsenal een topclub , sterren zoals Henry en Pires speelde daar .
Ze speelde toen op Highbury . Tegenwoordig is het meer een middenmoot club geworden ( eigenlijk sinds de verhuizing naar het huidige stadion)
Daarom dat gasten zoals Pablo Mari daar het nu maken...
Als hij vroeger daar speelde zat hij alleen maar op de bank...
( Sol Campbell , Tony Adams, Kolo Touré)...

We moeten allemaal realistisch zijn en blijven...
Mari is goed voor een middenmoot premier league ploeg.
Dat is ook al goed , maar als hij echt zo goed was stond hij in de basis van Man City, of een Chelsea...

Dit is tegenwoordig de top drie van Engeland .
Manchester city
Liverpool
Chelsea

En dat Arsenal aan die Luiz blijft hangen is echt behoorlijk frappant
In het begin toen hij net 2 jaar bij Chelsea zat was hij goed,
Maar nu een flop eerste klas( zeg maar gerust clown)

0    
Breda-Loyal

@De Waarheid

Ik kan mij heel goed vinden in jou verhaal.

Daarom ben snap ik de komst van Mari bij het huidige Arsenal nu juist heel goed.

Momenteel wordt je met Mari erbij als Arsenal zijnde nog steeds geen kampioen, maar mits als er goed doorgeselecteerd word, is aansluiting met de top 5 niet ondenkbaar.

Mari is in de Premier League na zijn goede periode bij Flamengo goed voor een subtopper en dat is Arsenal momenteel.

Wil je uiteindelijk de weg omhoog weer inslaan heb je voor nu imo stabiliteit nodig zodat je niet verder in verval raakt.

Met Mari ben ik van mening dat je in ieder geval een verdediger in huis heb gehaald die een constant niveau weet te halen en niet zoals zijn collega's telkens verzaken.


En wie weet als Pablo weer fit is en een basisplek onder Arteta af weet te dwingen hij ala Van Dijk door zijn constante niveau zijn collega verdedigers hun niveau ook op weet te krikken ( net als Van Dijk met Matip en Van Dijk met Gomez )

Niet dat ik Pablo kwa talent net zo hoog inschat als Virgil , maar de situatie wat kan leiden dat collega's naast Pablo meer rust krijgen omdat de spanjaard als verdediger geen gekke dingen doet of verzaakt.

2    
Keesje

De grootste ster bij Arsenal was volgens mij Dennis Bergkamp.

Laad alle berichten na dit bericht in