Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Sarpong vervolgt loopbaan in Litouwen

Raskolnikov

Ex-NAC'er Jeffrey Sarpong heeft een nieuwe club. De middenvelder heeft een contract getekend bij FK Panevėžys.

Met zijn transfer naar Litouwen voegt de inmiddels 32-jarige Sarpong een verrassend hoofdstuk aan een toch al kleurrijke carrière toe. De voormalig jeugdinternational begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde vervolgens voor NEC, Real Sociedad (Spanje), NAC, Hercules (Spanje), opnieuw NAC, Wellington Phoenix (Nieuw-Zeeland), PAE Veria (Griekenland), Elazigspor (Turkije) en meest recent AO Xanthi (Griekenland).

Bij FK Panevėžys zijn ze dolblij met de komst van de ervaren middenvelder. Directeur Bronius Vaitiekūnas: "Jeffrey is een bijzonder ervaren en technische voetballer, die verrassende keuzes op het veld kan maken. We misten een speler, die onze aanval kon versterken. Hij maakte tijdens de traningsessies een goede indruk op onze coaches."

Het is een vrij dappere keuze om in deze periode voor een Litouwse club te tekenen (de komende dagen wordt het op zijn best -11 graden overdag), maar Sarpong maakt zich geen zorgen: "In het verleden speelde ik in landen waar het doorgaans warmer is, maar ik ben niet bang voor het koude weer. Litouwen is een nieuw station in mijn carrière. Ik verheug me op de start van het nieuwe seizoen."

Bron:
B-Side Rats, FK Panevėžys
Terug naar overzicht
7 Reacties
58    
HenkTank4823

Per toeval bij hem thuis geweest. Uiterst correcte man met een super Lieve vrouw. Niet te beroerd om mij een NAC shirt als cadeau nee te geven en een gesprekje te voeren. Het gaat je goed Jeffrey!

25    
Wanny

Misschien niet de carriere waar je op hoopt als je bij Ajax dicht tegen het eerste aan zit.

Maar die jongen heeft al wel heel veel van de wereld mogen zien. En daar krijgt ie nog geld voor ook.

10    
Becherovka

Het heeft me altijd verbaasd dat Sarpong niet hogerop geëindigd is. In de jeugd kon die echt goed voetballen, schatte zijn kansen toen hoog in. Zo zie je maar; het kan verkeren. Alsnog kan die terugkijken op een aardige wereldreis dankzij voetbal.

4    
Nacdictive

Schitterende ervaringen voor hem! 👍

1    
Mark

Toch wel een leuke carrière en dat allemaal dankzij Willem Wever :-)

6    
Bou

Prachtige ervaring gehad met FK Panevėžys. Ooit voor stage in deze stad geweest en naar een wedstrijd geweest, toegang was omgerekend 2,50. Old skool staantribunes en keihard zuipen voor een paar euro.

Niet veel publiek, maar wel lekker fanatiek. Na de wedstrijd bij de technisch manager geweest en mijn NAC shirt geruild voor een shirt van FK Panevėžys.

Als je ooit de kans hebt, ga dr naar toe, voor een paar euro heb je gegarandeerd een middag of avond plezier. Voetbal is niet om aan te zien maar je kan niet alles hebben.

0    
Faltermeyer

Je staat ervan te kijken dat hij niet een paar stapjes hoger heeft kunnen zetten. Desalniettemin mooie landen gezien en vast leuk verdiend.

Laad alle berichten na dit bericht in