Overal waar we komen

NAC – FC Eindhoven gaat vooralsnog door, aanvangstijd vervroegd

Italo

De KNVB heeft het wedstrijdschema in de Keuken Kampioen Divisie voor aanstaand weekend aangepast. Aanleiding is de sneeuw en vorst die ons land momenteel teistert. De wedstrijd van NAC gaat vooralsnog gewoon door. Wel wordt er einde middag al afgetrapt.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd tegen FC Eindhoven om 21:00 uur beginnen. Het nieuwe aanvangstijdstip is 16:30 uur. Hierdoor hoopt de KNVB dat de wedstrijd onder een minder extreme (gevoels)temperatuur kan worden afgewerkt.

Ook het duel tussen Jong AZ en Jong FC Utrecht van vrijdag begint om 16:30 uur. Op zaterdag krijgen ook De Graafschap, MVV, Go Ahead Eagles en Telstar te maken met een gewijzigd aanvangstijdstip. 

Almere City (tegen FC Volendam) en Jong PSV (tegen Helmond Sport) hoeven dit weekend geen warme dekens en koffie uit te delen. Die wedstrijden zijn door de KNVB afgelast omdat de velden aldaar onbespeelbaar zijn.

 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Volgend bericht
BSR Interview: Moreno Rutten - Deel 1 16 reacties
Terug naar overzicht
43 Reacties
113    
Ere

Sjezus wat een zinloze reacties van supporters hier zeg. -22 gevoelstemperatuur is echt heel slecht voor je spieren, maar als ik zo lees hebben de meeste niet gesport en nee darten in een warm cafe is geen sport.
Verstandige keuze om te vervroegen, uiteraard jammer voor de werkende mensen. Ik had ook graag willen kijken....

7    
Pietjebel

Het veld lag dr opzich best goed uit op wat sneeuw na

-11    
Ernie

Eindhoven thuis, altijd lastig:).

6    
Bart

Hopelijk is het dan een beetje rustig op mn werk anders kan ik niet meedoen met de quiz in de podcast..

26    
Ratjeduneerste

Prima tijd, kun je tenminste nog met vrienden op de bank kijken met een pilsje erbij!

Op naar 3 punten!

-73    
Ouwe spionkop

Wat een kuttijd. Ik mag blij zijn dat ik laatste half uur nog kan zien.
Zo ga je niet met supporters om KNVB.

-35    
@RATJEDUNEERSTE

Iets met coronamaatregelen.... ?

-59    
Ratjeduneerste

@

Wat 'iets met coronamaatregelen'?

Verbieden die om voetbal te kijken. Als ik 2 man uitnodig om lekker voetbal te kijken doe ik dat. Is de woonkamer groot genoeg voor.

Komt 'vrijheid' nog voor in je woordenboek?

Ik haal m'n ratel weer tevoorschijn...

-81    
Naamloos

We slaan echt compleet door in dit land. Eerder voetballen omdat 22 mietjes niet tegen koud weer kunnen en hiermee al je werkende supporters buitenspel zetten.

Atlassen of het huidige tijdstip aanhouden. Stel idioten

28    
Fliegervanger

Eens. Ik pak ook liever mn Grote Bosatlas.

-34    
Henk

Dit slaat toch echt hélémaal nergens op? Iedere normale burger is op vrijdagmiddag 16.30 uur nog aan het werk..
Voetbal voor supporters mijn ass. Onbegrijpelijk.

113    
Ere

Sjezus wat een zinloze reacties van supporters hier zeg. -22 gevoelstemperatuur is echt heel slecht voor je spieren, maar als ik zo lees hebben de meeste niet gesport en nee darten in een warm cafe is geen sport.
Verstandige keuze om te vervroegen, uiteraard jammer voor de werkende mensen. Ik had ook graag willen kijken....

22    
Badeend

Henk

Er is GEEN ENKELE 'normale burger' die vrijwillig naar Jong AZ - Jong Utrecht gaat kijken. Nu zal ik wel weer de 'liefhebbers' over me heen krijgen, of ' het gaat om het principe' (nu ineens wel?) maar het is gewoon lulkoek. Jong AZ en Jong Utrecht hebben NIETS met betaald voetbal te maken.

18    
Breetjeda

Beter iets dan niets

-17    
Tante Annie

Kut. Alles geregeld om te kunnen kijken om 9, begint het om half 5. Da's kut want dan ben ik net aan het vliegen. Gelukkig kom ik net rond de 85ste minuut aan zodat ik de rest op het vliegveld kan zien.

HUP NAC

31    
Badeend

@ mezelf

Ik had in mijn hoofd dat NAC op zaterdag speelde, en dat het geklaag over de aanvangstijd van 16:30 op vrijdagmiddag dus over de juniorenteams ging. Sorry Henk. Ik blijf wel vinden dat er in het algemeen, en zeker ook hier op de site, veel teveel gezeurd, geklaagd en gejankt wordt over ALLES waar maar over te zeiken valt.

14    
Andre Vermeulen

ESPN zend de wedstrijd minimaal 3x uit.als je niet rechtstreeks kunt kijken dan even niet naar de uitslag kijken,dan blijft het spannend,als je zaterdag de wedstrijd gaat kijken.

-3    
Lamington

Teistert..
En uit de reacties haal ik dat de wedstrijd op vrijdag is.

Ik zie er verder toch niks van dus het tijdstip zal me een worst wezen. Ik hoef geen espn abonnement.

Hup Ratje

-4    
Arie76

Zijn er nog kaarten of is het maar gekket?

38    
CS

Wat een gezeur hier allemaal, je hoeft niet naar het stadion, wees blij dat er nog gevoetbald wordt, sta achter je club in deze ellende, laten we hopen dat weer gauw naar het stadion kunnen. NAC fore ever.

15    
Ome Cor

Het weer is een dikke week extreem voor Nederlandse begrippen.
Voor NAC zou dat max 2 uitgestelde wedstrijden betekenen of 1 uitgesteld en 1 op een vroeger tijdstip.

Big deal

Dat een paar egoïsten zichzelf zo belangrijk vinden dat alles maar zo moet lopen als het hen t beste past is even triest als lachwekkend.

37    
Boet van Zuren

Beste voetbalsportfanaten. Mijn naam is Boet, opgegroeid op IJsland, temidden van een groot gezin. Liefst 12 broers en zussen heb ik: 6 zussen en 6 broers. De mannen waren dus, al was het minimaal, in de meerderheid. Niet dat het veel uitmaakte, want gelachen werd er toch wel. Soms uiteraard (als het even niet zo goed ging) werd er ook gehuild. Maar altijd samen: 6 zussen en 6 broers. Qua leeftijd zat er 14 jaar tussen de jongste telg (onze Huib - helaas niet meer onder ons) en de oudste van het stel (onze Corry). Ondanks het flinke verschil in leeftijd heeft dit ons als gezin nooit weerhouden om homogeniteit uit te stralen. Wat bij de Van Zurens achter de voordeur gebeurde, bleef achter de voordeur. En zo hoort het ook: je hangt de vuile was niet buiten. Onze Gerrit verwoordde dat nog het treffendste: liever kramp in de kuiten dan niet gelopen. Ik moest daar altijd enorm om lachen, maar gelijk had hij wel. Niet dat ik persé zelf mijn gelijk wilde halen, maar waarom zou je het gewoon niet eerlijk toegeven als de andere partij het bij het rechte eind heeft. Je kan wel overal over uitweiden, maar recht is recht en krom is krom. Afijn, ik ben de moeilijkste niet. Op een mooie vroege maandagochtend kwam ons Willemijn met een prachtig voorstel: zullen we met de hele familie Van Zuren eens een professionele sportwedstrijd gaan bezoeken. Nou, dat was me nog wat. Onze Nelly wilde naar dressuur, onze Hidde wilde naar de handbal, Theo (vrij fors uitgevallen) wilde naar het boksen. Om over de doorgaans stille Leonoor nog maar te zwijgen: opeens wilde ze naar het kleiduivenschieten. De hele middag hebben we er over zitten emmeren. Normaal zijn we als gezin Van Zuren zijnde altijd vrij to the point. Of er moet natuurlijk sprake zijn van een uitzonderlijke, niet alledaagse situatie. Nee, ik heb het over normaal gesproken. Een directe familie. Zo staan wij bekend. In de straat, in het dorp, maar ook in het verenigingsleven. Maar goed, uiteindelijk heeft ons vader (Godewijn) de knoop doorgehakt. We gingen met zijn allen naar NAC. Tot de dag van vandaag (nu natuurlijk even niet vanwege de Coronamaatregelen) gaan onze Joep, Bill en mijn persoontje (mijn bijnaam is Boetje) samen op de derde rij op de B-side staan. Blij dat de wedstrijd doorgaat. Iedereen veel sportplezier!

19    
Keesje

We worden toch geacht zo veel mogelijk thuis te werken.

-9    
Nep Han

Mensen lopen te janken als iemand zegt dat hij 2 vrienden uitnodigd. Wat een misgunnerij. Alsof iedereen zich altijd 100% aan de regels houdt. Denk gewoon na. Als die 2 of 3 vrienden, net zoals jij, thuiswerken in isolatie van de buitenwereld, wat loop je dan te miepen.

Zaterdag lekker carnavalsborrel met 4 thuiswerkende vrienden, helemaal de kop eraf zuipen!

15    
NAC4Ever

@NEP HAN
Als iedereen zo gaat denken duurt het nog lang voordat er versoepelingen komen.
Nee, niet iedereen houdt zich altijd 100% aan de regels. Ik ook niet. Maar bij mij gaat het om dingen die onbewust gebeuren, zoals te dichtbij een ander komen. Zodra ik door heb dat dat gebeurt stap ik naar achteren. Meer dan één iemand uitnodigen doe je niet onbewust. Tijd genoeg om na te denken dat dat tegen de maatregelen is.

0    
NAC4Ever

Overigens ben ik niet degene die anoniem op Ratjeduneerste reageerde.

0    
Bart

https://www.ad.nl/andere-sporten/american-football-sterren-trotseren-sneeuwstorm-in-buffalo~a83f1dd1/ Als het in deze sport kan kan het in het voetbal natuurljk ook wanneer het vriest.

13    
Nep Han

@NAC4EVER

Ik snap wat je wil zeggen. Ik ben ook helemaal geen complotgekkie die er met de pet naar gooit. Ik ben zoveel mogelijk thuis, ga ik boodschapoen doen: afstand en mondkap. Zoals iedereen.

Maar, leg mij eens uit hoe het precies langer gaat duren als ik met vrienden samenkom die allemaal thuis werken en waarvan er zelfs 2 uit voorzorg een test hebben gedaan. (Natuurlijk negatief want je zit thuis)

Je merkt aan iedereen dat de mentale gezondheid op gaat spelen, mensen gunnen elkaar niks meer, iedereen is boos op iedereen.

Laat me lekker 1 middag carnaval vieren waarbij ik alles goed overwogen heb.

Iedereen heeft er een andere kijk op maar niemand is specialist. Kom maar door met de duimpjes naar beneden, zal er zaterdag geen pilsje minder door vatten.

-20    
Ouwe Spionkop

Aan de duimpjes merk je dat driekwart hier blijkbaar niet werkt en toch geen zak te doen heeft vrijdagmiddag. Nou t is jullie gegund, veel plezier bij t kijken.
Mijn baas houdt geen rekening met voetbal om half 5.

2    
NAC4Ever

@NEP HAN
Omdat er thuis veel besmettingen zijn geweest. Het advies van één persoon mogen ontvangen is er niet voor niks.

Dat er mentale nadelen zijn ben ik met je eens. Maar als je de ene vriend op dag 1 uitnodigd en de ander op dag 2 valt dat in dit soort gevallen volgens mij mee.

-8    
Naamloos

Echt bizar de betutteling hier in Nederland. Afgelopen weekend is in heel België gewoon gevoetbald en komende dagen gaat daar alles op een normale manier door.

Hier vinden we het blijkbaar normaal om te voetballen op vrijdagmiddag!

Rekening houding met de agenda van individuen? Hou toch op! Vrij zijn op vrijdagmiddag is voor de meeste mensen niet weggelegd.

Voetbal hoort gespeeld te worden op het moment dat de meeste fans hier in de gelegenheid voor zijn. Dus niet smiddags op een doordeweekse dag.

Aflassen of laten doorgaan 🤡

4    
combiispoep

Ik heb nog 2 kaartjes voor de B-side over want moet zelf nog werken om 16:30, ga wel kijken. Niks tegen de baas zeggen aub!

Iemand interesse in de kaartjes?

-20    
BREDA 1965

wedstrijd gewoon aflasten.Gevoelstemp. -16 of -22 maakt volgens mij ook geen reet uit.Vrijdagmiddag om half 5 mongolen zijn het

6    
ctk

Ik vind het prima, kunnen we lekker vroeg aan het bier!

-3    
Gusenberg Skansen

Hier mag je als supporter best kritisch naar kijken wat mij betreft. 16.30 uur op een vrijdag is ook gewoon geen tijd!

Als betalende klant van ESPN wil je je eigen club op TV zien en dat is nu nagenoeg niet mogelijk.
Het is best begrijpelijk dat er met gevoelstempraturen van -20 niet gespeeld gaat worden maar pak dan een andere datum. Het is nu niet zo dat de KKD teams geen ruimte hebben in de kalender.

KNVB slaat de plank hier weer is mis en dit had m.i. wel wat beter opgelost kunnen worden.

2    
Zwampie

NAC Breda heeft met de gemeente Breda een nieuw huurders contract getekend voor het stadion.

5    
Breda F2

Wel kunnen zien, niet kunnen zien. 3 punten zijn belangrijk!!!

8    
Pik

@naamloos

Hoeveel sneeuw ligt er in bels ? Niet zoveel als bij ons hoor dus wat is dit nu weer voor vergelijk ?

Wat een reacties allemaal zeg, jullie weten op elk onderwerp echt iets negatiefs te halen.
Echt heel vindingrijk, zal jullie baas blij mee zijn zo vindingrijk 🤪🤪🤪

5    
TvB

Kunnen ze de wedstrijd niet verzetten naar zondag? Volgens mij is er wat ruimte in t programma dan.?

5    
D'n opletter

Zullen we anders eerst een poll maken, voordat de wedstrijd verzet wordt?

2    
scheppioni

Doorgaan of nie ??
Drie punten nondeju en geen excuses meer !!

6    
Ome Cor

Er zijn altijd wel mensen die tussen vrijdagmiddag 16:00 en pak m beet maandagavond 23:00 uur iets hebben waardoor ze een wedstrijd moeten missen.

Je kunt het niet altijd, 19000 man naar de zin maken.

2    
Cool hand

Net een stukkie geschaatst. Zweet me de pleuris. Kut zon, kut hitte.

4    
henk

@Cool Hand

Je hebt geluk. Doordat de wedstrijd is vervroegd kan je morgen heel de avond schaatsen. Dan heb je geen last van hitte!

Laad alle berichten na dit bericht in