Wij gaan niet opzij

Ook Steijn wil door met Mashart: “Er zit nog rek in”

Italo

Als het aan Maurice Steijn ligt, en die gaat er over, blijft Jethro Mashart voorlopig voetballer van NAC. De linksback uit eigen opleiding krijgt volgens BN DeStem een nieuw tweejarig contract voorgeschoteld.

In navolging van directeur Mattijs Manders, die eind januari al liet optekenen dat de club wil verlengen met Mashart, laat ook Maurice Steijn zijn licht schijnen op de kwestie: “Jethro is een talentvolle jongen uit de jeugdopleiding van wie ik wél vind dat hij stappen moet maken. Iedereen vond het altijd vervelend als ik dat zei. Hij is pas twintig, er zit nog rek in. Daar moeten we in investeren, vind ik.”

De huidige selectie herbergt met Michaël Maria momenteel slechts een echte linksback. Rechtspoot Moreno Rutten kwam dit seizoen de meeste wedstrijden in actie op de linksbackpositie. In een uitgebreid interview met B-Side Rats (later online) gaf Rutten deze week aan zich volledig te willen richten op de rechtsback positie. In het kielzog van Maria, die 2,5 jaar vastligt bij NAC, krijgt Mashart de kans zich in de luwte verder te ontwikkelen.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
35 Reacties
114   5  
Chris W.M.

Mashart voetbalt nu nog met een jeugdcontract, ik meen zo rond de 30K per jaar. Als je hem nu voor 2 jaar vastlegt en hem 40K-50K per jaar betaalt, dan heb je een redelijke back-up die niet gaat zeuren als hij gepasseerd wordt en waar nog rek in zit. Met een vervanger van buiten de club ben je meestal duurder uit. Prima oplossing wat mij betreft.

33   87  
Halfvol

Als je 20 bent en het niet voor elkaar krijgt om jezelf in de KKD op linksback in de basis te spelen, na heel wat kansen, dan zit er niet voldoende rek in om een contract te verlengen als je het mij vraagt.
Voor de KKD niet, laat staan eredivisie.

35   3  
Ginnekenees

Dat hij nog stappen moet maken snapt iedereen, maar zolang je deze jongen vertrouwen en duidelijkheid blijft geven moet hij echt een stabiele back kunnen worden!

35   9  
Judge M.

Prima zo. Maria is gewoon beter dan Mashart dus een basisplaats zit er nog even niet in. En met Rutten op rechtsback staat de verdediging als een huis dit seizoen.

Goed dat NAC haar vertrouwen in ontwikkeling van spelers uitspreekt met contractverlengingen ondanks dat ze geen vast basismateriaal zijn zoals eerder met Schouten, nu met Mashart en ook zoals ze eerder aangaven met Sydney van plan zijn.

25   13  
Pietjebel

Rutten naar de rechtsback dus
En schouten dan naar de bank ??

16   43  
Wolfmanjack

Hoe is het mogelijk. Een linksback die niet kan verdedigen.

9   4  
[email protected]©

Het zit er wel in, maar hij is jammer genoeg zo wisselvallig in zijn spel. Ik neem aan dat ze hem niet voor vijf jaar gaan vastleggen, maar seizoen per seizoen gaan bekijken?

35   3  
Arie

Het is oneerlijk om Jethro uberhaupt te beoordelen of hij het wel of niet kan redden.
Dit seizoen nog geen reeks wedstrijden het vertrouwen en de kans gehad zich te laten zien. Dan weer wel, dan weer niet. Zo komt zeker een jonge speler nooit in zijn ritme.
Het is leuk dat we 4-0 wonnen en Maria liet potentie zien, maar hij werd ook vaak zat het bos in gestuurd door o.a. Ilias Alhaft van Almere.
Laten we over die jongen dus ook nog geen polonaise lopen. Ook dat is niet eerlijk.

23   18  
BredaCentrum

Ik begrijp de keuze voor deze verlenging niet zo goed, eerlijk gezegd.
Mashart heeft tot nu toe, buiten die ene goal om, geen meerwaarde kunnen zijn voor deze selectie. Hij dekt op 1,5 meter afstand, meeste ballen gaan terug naar de centrale verdedigers, om over zijn fysiek maar niet te spreken.
Juist dat laatste is wel nodig als back in het huidige voetbal. Zeker wanneer je kwaliteiten aan de bal niet uitzonderlijk zijn.

Maaar, vanzelfsprekend hoop ik dat hij het ongelijk bewijst, want een team met 'Bredase' boys heeft altijd mijn voorkeur mits kwalitatief deze goed genoeg zijn. Hup Jetro!

114   5  
Chris W.M.

Mashart voetbalt nu nog met een jeugdcontract, ik meen zo rond de 30K per jaar. Als je hem nu voor 2 jaar vastlegt en hem 40K-50K per jaar betaalt, dan heb je een redelijke back-up die niet gaat zeuren als hij gepasseerd wordt en waar nog rek in zit. Met een vervanger van buiten de club ben je meestal duurder uit. Prima oplossing wat mij betreft.

10   19  
Joepel

De combinatie van willen/moeten promoveren en een zeer matige linksback vastleggen begrijp ik niet helemaal. Alle respect voor iemand uit de eigen jeugd maar als we daar rekening mee moeten houden dan blijven we lekker aanmodderen zoals altijd. Kwaliteit is gewenst als je eindelijk een stap wilt maken als club zijnde, en niet de sympathie voor een speler uit de jeugd. Heeft voldoende kansen gekregen om zich te bewijzen maar nooit kunnen overtuigen.

16   14  
BredaCentrum

@Joepel,

Precies hetgeen jij aangeeft zijn de woorden waar ik naar op zoek was.
We willen als NAC zijnde groeien en ik denk niet dat Jetro, hoe vervelend ook, hierbij past.

41   9  
Gjoewie

Met de aanwinsten die tijdens de winterse transferperiode zijn aangetrokken, staat trainer Maurice Steijn voor het blok. Hij heeft de ongekende luxe (zeker voor een KKD-ploeg) dat elke positie dubbel bezet kan worden. Hij neigt er dan ook naar om voortaan in een 8-6-6 opstelling te gaan spelen.
“In het doel staat Nick Olij, zonder twijfel, maar omdat we de laatste tijd toch wat punten lieten liggen, zet ik er ook graag Roy Kortsmit bij. Gewoon voor wat meer zekerheid.
Linksachter staat in principe Jethro Mashart, die lekker enthousiast naar voren kan rennen om de spitsen te ondersteunen. Maar soms vergeet hij wel eens zijn defensieve taken, dus heb ik daar nu ook Michaël Maria opgesteld, die een goede back up is. In het centrum hebben we Ramon Hendriks, een echte ouderwetse Ausputzer, waar Colin Rösler een betere organisator is en opbouwend heel sterk is. Moïse Adilehou hebben we nodig als mandekker, dat kan hij heel goed. En als slot op de deur kan Dion Malone ook heel goed centraal achterin spelen. Op rechts hebben we Robin Schouten, die weliswaar lekker snel is langs de zijlijn, maar bij wie af en toe het overzicht ontbreekt. Moreno Rutten is daar wel sterk in en bovendien heeft hij NOAD in zijn lijf. Zo’n aanjager heb je nodig in een jonge ploeg.
Op het middenveld is Thom Haye de absolute organisator, hij kan een bal op de stropdas van elke spits leggen. Hij heeft verder een gezonde dosis agressie, dus hij pakt nog wel eens een kaart mee. Daarom heb je met Mounir el Allouchi een perfect stofzuiger in zijn buurt staan, die alles doet wat je hem opdraagt. Voor de nodige routine kan ik terugvallen op Lex Immers, die heeft echt een ongelofelijke ervaring, alleen daarom al kan ik het me niet vooroorloven hem op de bank te laten zitten. Yassine Azzagari is een jongen uit de eigen jeugd, hij lost de problemen met souplesse op. Technisch is hij erg goed, hij moet alleen nog wat wedstrijdritme opdoen. Lewis Fiorini is de aanjager op het middenveld en de schakel tussen de verdeging en de aanval, dus die heb ik echt hard nodig. De laatste aanwinst Anco Jansen zet ik in de punt, hij is de perfecte nummer 10, hij kan zowel in de diepte als in de breedte spelen.
Voorin zet ik dan op links Kaj de Rooij, maar omdat hij nog een lichtgewicht is, wil ik er toch een stevige jongen in de figuur van Darren Maatsen bij hebben staan. Op rechts stel ik Marouan Azarkan op, die kan goed vanuit de flanken naar binnen komen, terwijl Nick Venema vooral nodig is om zijn snelheid, voor als we op de counter moeten spelen. In het centrum hebben we een kapstok nodig, daar hebben we Mario Bilate voor aangetrokken. Hij is een grote, sterke kerel met een verwoestend schot in de benen. Hij is af en toe wat onbehouwen en daarom heb ik ook graag iemand met een fluwelen techniek in zijn buurt staan. Dat is natuurlijk Sydney van Hooijdonk, die puur doelgericht is en de bal zelfs met zijn boerenfluitje over de lijn kan drukken, zoals hij deed tegen Jong PSV.
Met zo’n 8-6-6 opstelling zie ik het helemaal zitten in de rest van het seizoen, we gaan zeker nog veel punten pakken. Wat ik met Siereveld, Kali, Dogan, Kestens en Buffonge doe? Ja, die moeten het maar uitvechten. Er is niet voor iedereen plaats in het elftal...”

19   12  
Fliegervanger

Heeft kansen zat gehad. Mist postuur en kracht en "dekt" op ruim 1,5 meter. Komt helaas ook angstig over. Opbouwend wel wat beter. Eerder een linker middenvelder dan een back.

9   3  
Cees-2

Leuk dat Mashart mag blijven. Het is zeker een zeer positieve jongen. Aanvallend, leuk, drive leuk, beetje blue. Gebruik hem wel goed en hij kan voor NAC een nuttige speler worden. Verder is het een fout van jewelste dat Steijn over dat soort zaken mag
mee beslissen. Steijn heeft zich met dat soort zaken niet te bemoeien. Hij is en blijft namelijk een passant. Welke trainer dan ook, die moet spelen met de spelers die een Technisch Hart hem voorschotelt. Niet mee eens, dan geen functie als trainer bij NAC, simpel. Ook spelen volgens eens bepaalde speelstrategie, dan behoud je altijd je indentiteit, en heb je ook altijd voor elke positie de juiste spelers waar het Technisch Hart constant op inspeelt en verantwoordelijk voor is en blijft. De rode draad bewaken zij dan op “dat” gebied!

12   1  
fvf6

Dat hij beter moet weet hij zelf ook wel , maar ik vond hem de laatste wedstrijden die hij speelde op de goede weg vooral in aanvallend deed hij heel aardige dingen alleen verdedigend waar hij tenslotte voor staat moet het stukken beter , maar dat gaat wel goed komen , als hij maar vertrouwen krijgt

7   17  
Cool hand

Ik zou elke verdediger die wegdraait als de bal op hoge snelheid op hem af komt, op staande voet ontslaan. 3x op in 1 zin.

4   1  
Nacdictive

Ik vind dit een vreemde gang van zaken.. je legt eerst Maria vast en kort daarna wil je met de andere speler voor pos 5 verlengen (voor langere termijn).
Dus of:
1. Je gokt erop dat Maria zijn contract niet uitdient (en geld op zal leveren)
2. Je ziet idd potentie in Mashart op iets langere termijn.. maar dan kom je bij 1 uit en dan de vraag: stel dat Maria niet vertrekt?
Of wil je voor een x bedrag een stand in hebben? Maar is die dan zowel voor kkd als ere bekwaam?

13   2  
Henri

Ik had liever gehad dat de kop van dit item was: Ook TM Lokhoff wil door met Mashart. Ik vind het ongekend dat er verwachtingen worden gewekt en een selectie verder wordt samengesteld terwijl de man die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de opbouw van zo'n selectie pas over enkele dagen/weken wordt bekend gemaakt. Ik denk dat het geld al ver is opgesouppeerd door Steyn en Manders.

2   5  
The fly

Ik vind hem nu nog niet goed genoeg en ik betwijfel of hij ooit goed genoeg gaat zijn. Maar ik vind het prima dat zijn contract verlengt gaat worden. Goede stand in en daarna verkopen voor 2 ton.

4   1  
den hulk

sneeuwruimen en voetballen

8   20  
Belgische Naccer

Prima speler voor NAC. Kan in de basis, kan ook op de bank. Zeurt nooit en kent zijn plaats.

Het is nog geen topverdediger, maar kan alleen maar beter worden de komende jaren, en kost ook niet teveel.

Hoe staat het met het contract van Allouchi?
Denkt die nog steeds dat AZ of Feyenoord hem wel op komt halen?

6   4  
Henri

Interessant dat velen vinden dat er nog rek in zit. Maar ja, in welk mens zit er geen rek tot verdere ontwikkeling? Het gaat er bij sporters in hoofdzaak om dat zij zichzelf moeten ontwikkelen in wedstrijd-/competiteverband op een zo hoog mogelijk niveau. Bij Mashart zal dat dan wellicht de O 21 zijn., hetgeen een lager niveau is dan waar hij nu op presteeert. De realiteit zal zijn het trainingsveld en de bank. En daar is nog nooit een speler beter van geworden.

20   7  
Real Robert

Er wordt hier dan met droge ogen beweerd, dat een 20-jarige jeugdspeler, zonder basisplaats, kansen genoeg gehad, een salaris van 50 mille zou moeten krijgen. En dan ook nog een auto en wedstrijdpremies erbij?

De meeste HBO'ers of zelfs academici van rond de 30 komen echt niet aan 3800 euro bruto per maand!
Laat de coronacrisis nu eens goed zijn en stop met die belachelijke salarissen voor middelmatige voetballers.
Ook bij 1e divisie club nac lopen er veel overbetaalde spelers rond!
En helpt het? Zoals bij Almere gaat het ook!

2   1  
Ernie

Real Robert
Klopt en dat voor een hobby. Maar 50000 gaat hij nu nooit krijgen.

9   7  
Krenk

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, net zoals een ieder recht heeft op een persoonlijke favoriet in de selectie.

Ik vind dat Mashart meer dan voldoende kansen heeft gehad om zich in de picture te spelen. Ik vind dat hij dit, met een uitzondering hier en daar, niet heeft gedaan. NAC is een betaald voetbal organisatie, met een ambitie om de stap naar de eredivisie te maken. Iemand met het aantal wedstrijden in de benen zoals Mashart die heeft moet meer brengen. Hij speelt op safe en brengt aanvallend eigenlijk niets, los van zijn mooie goal tegen Telstar. Nauwelijks komt hij eroverheen met een goede voorzet. Daarnaast ontbreekt het hem aan ‘gif’, en dit is niet te trainen.

Anyway, maar goed dat Steyn de trainer is en ik niet.

15   8  
BREDA 1965

Ik mag jullie held angelino nooit aanvallen hier,maar die verdedigde net zo goed als Mashart.angelino is alleen aanvallend beter

8   7  
Nacdictive

@BelgischeNaccer: wat een laag bij de grond reactie mbt El Al, het is ook totaal off topic..
Als je iets beter zicht had op het spelletje, zou je zo'n domme opmerking niet plaatsen.. soit.

5   1  
Bou

@breda1965

Je hebt wel gelijk.

7   1  
a

Hopelijk in overleg met Lokhoff !!

2   5  
willem 4,5

Tobbeleid!

3   2  
Barbapapa

Mashart is zoals eerder aangegeven bang op het veld. Hierdoor draait hij inderdaad weg of kleunt er soms niet vol in. Dit is iets wat je iemand niet afleert en zit in hem. Dit is toch wel zijn grootste gebrek. De rest kan hij wel trainen maar dit niet.

1   1  
Cees-2

Inderdaad Barbapapa. Maar je moet er (de coach) voor zorgen dat Mashart, zeker met corners, zeer gevaarlijke vrije trappen pal voor het doel, niet daar geposteerd mag staan dat dat gebrek ernstige gevolgen kan hebben. Hij moet met die momenten een andere taak verrichten. Ieder in zijn kracht! Vergeet niet dat haast elke speler gebreken heeft, maar fouten pal voor het doel vallen in het algemeen zeer “erg” op. Hij heeft verder ook niet het postuur, maar dit onderdeel (duels in de lucht) “moet” absoluut verbeteren. Hoe dan ook.

3   5  
scheppioni

Voor de breedte als linker vleugelaanvaller achter de Rooij misschien, maar bij promotie gaat deze beste jongen toch zeker te kort komen ..... Op rechts zie ik meer met Schouten als rechter vleugelaanvaller met Rutten erachter.

1   0  
Sjak

@Belgische Naccer

Ga lekker je @f... ofzo.. i.p.v. hier ongegeneerd El Al af te zeiken.

@BSR, hoe lang tolereren jullie dit nog, of ben je het eigenlijk wel eens met deze [email protected]@@@r?

1   1  
ziezo

Een te lieve jongen. Heeft al 5 jaar de kans gehad zich te verbeteren en destijds dacht Smulders hier geld aan te kunnen verdienen. Vergeet het maar. Kan in eredivisie niet mee en daar moeten we toch op selecteren. Anders kunnen we iedereen die kan groeien en groeien wel een contract geven. We zoeken spelers die ons BETER maken. Die het nivo van de trainingen verhoogd ipv maar te blijven aanhaken.

Laad alle berichten na dit bericht in