Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Van der Ree op zoek naar nieuwe uitdaging

Das Phantom

Dennis van der Ree, die in het seizoen 1999/2000 tot 23 duels kwam voor NAC, was afgelopen jaar assistent-trainer onder Gonzalo Garcia Garcia bij FC Twente. Nu dat avontuur voorbij is, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Na zijn loopbaan ging Van der Ree aan de slag bij Cambuur Leeuwarden als trainer van de beloften. Vorig jaar werd hij door FC Twente aangetrokken als assistent van Garcia Garcia. Hij vond het moeilijk de mensen bij Friese club achter te laten. "Maar het was een dusdanige stap vooruit dat ik niet lang heb getwijfeld of ik wel moest gaan", aldus Van der Ree in gesprek met het Friesch Dagblad. 

Een succes werd het niet in Enschede. Hij miste het clubgevoel dat hij wel had bij Cambuur, omdat het een stuk kleinerschaliger is. "Maar bij FC Twente heb je te maken met twee locaties. Het stadion in Enschede en het trainingsgedeelte in Hengelo. Wij zaten dus vooral in Hengelo. Ik had het prettig gevonden als mensen uit het stadion eens waren gekomen om kennis te maken." Toen zijn contract niet werd verlengd kreeg Van der Ree als één van de redenen te horen dat hij geen band had met de mensen in het stadion. 

De trainer volgde dit jaar ook de Cursus Betaals Voetbal en blonk uit. Hij ging langs bij meerdere topclubs om de kneepjes van het vak te leren en wacht alleen nog op het moment dat hij zijn praktijkexamen kan doen. Ook hoopt hij volgend jaar weer voor een groep te staan. "Ik heb dit jaar goed kunnen werken met Gonzalo en we kijken nu of we samen ergens een plek kunnen vinden. Uiteindelijk is mijn doel wel om op eigen benen te staan en daar heb ik dit seizoen bij FC Twente wel voor nodig gehad." 

Bron:
B-Side Rats, Friesch Dagblad
9 Reacties
23   1  
Wanny

Met Van der Ree in de selectie zijn we elk jaar kampioen geworden. Dus misschien is het wat voor NAC.

23   1  
Wanny

Met Van der Ree in de selectie zijn we elk jaar kampioen geworden. Dus misschien is het wat voor NAC.

7   6  
Marti

Zojuist post weer geweest nog steeds geen mondkapjes , hoe kan dit .?

2   1  
Sjorske

Marti vandaag bij mij binnen

4   1  
Eddy W (BSR)

@Marti

Neem even contact op met Samen voor NAC. Die kunnen je verder helpen. Je kan ze bereiken via deze site: http://www.samenvoornac.nl/contact

1   1  
Marti

Bedankt EDDY W ( BSR), zal nog even tot morgen afwachten ,als ik dan nog niets heb ontvangen bericht ik ze , met vriendelijke dank marti

1   3  
Nicky

Net als Alfred Schreuder... Lees ik ner

4   1  
Rubenac

Vd Ree, was aangeschoten wild, bij Fc Rente.

5   1  
Badeend

Niet de eerste ex-NAC'er die geen warm gevoel bij die oplichters uit Enschede heeft. Ik herinner me een interview in VI met Jorn Brondeel die zijn huisraad tijdelijk onder een zeil onder een tribune opgeslagen had omdat er niks fatsoenlijks geregeld was door de club. Opvallend.

Verder is het stadion natuurlijk helemaal niet "in Enschede" maar op een nietszeggend bedrijventerrein tussen Enschede en Hengelo in. Zeg maar op loopafstand van de UT campus.

En wat betreft Van der Ree - hij had misschien zelf ook eens naar het stadion kunnen gaan als hij zo graag kennis wilde maken...

2   4  
linksrechts

Ik zoek nog iemand die mijn auto's wast ieder weekend. 50 euro, 2 uurtjes werk. Misschien deze stumper?

Laad alle berichten na dit bericht in