Wij gaan niet opzij

'Jan Paul van Hecke is zo goed als rond met AS Monaco'

Eddy W

Althans, dat meldt BN DeStem. Van Hecke kan na zijn overstap naar verluid zo’n tien tot vijftien keer meer gaan verdienen dan dat hij in Breda deed. Er lijkt slechts één, klein, obstakel te zijn die de overgang van de net twintig jaar geworden verdediger lijkt te vertragen.

De jonge Zeeuw wil zich namelijk niet aan Cercle Brugge laten verhuren. De verdediger is onder de indruk geraakt van de plannen die FC Utrecht met hem had en wil zich daarom alleen aan AS Monaco binden als hij verhuurt mag worden aan de club die slechts 750.000 euro voor hem over had. Omdat AS Monaco Van Hecke graag wilt inlijven lijkt het een kwestie van tijd voordat de club uit het prinsendom akkoord gaat met de voorwaarde van Jan Paul van Hecke, waarna de overstap definitief afgerond kan worden.

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
26 Reacties
66   4  
Ivo

@ratjeduneerste

Doe ff normaal, 10K per jaar is onder bijstandsniveau. Ik denk dat het minimumcontract bij NAC zo'n 2500 bruto per maand is, wat neerkomt op 35K-40K inclusief bonussen en premies.
Anders kunnen die gasten net zo goed vakken gaan vullen.

15   6  
Ratjeduneerste

10 tot 15 keer meer is lekker voor die jongen, maar nog geen goudmijn. Hij heeft hier bij NAC een beginnerscontract namelijk, dus het zullen geen tonnen zijn.

Benieuwd naar de overige voorwaarden in het contract. Eventueel doorverkooppercentage bijv. Misschien zelfs bonussen.

9   17  
Luusje

Verhuren aan en nog een jaartje rijpen in Breda, nu Monsalve weg zou mogen??

12   2  
@LUUSJE

Hoe graag we dat ook zouden willen, de kans dat dit gebeurd is bijna nihil. Van Hecke wil zelf de stap naar de eredivisie maken en ziet het niet zitten om nog een jaar in de kkd te spelen.

18   3  
Chris W.M.

Overigens " weet " Blanco dat Monaco zo'n 1.5 miljoen meer betaald dan de 750K die Utrecht geboden had. Zou dus om zo'n 2.25 miljoen gaan. Alleen wist Blanco eerst dat Utrecht 1 miljoen had geboden, dus nemen dit maar met een korrel zout.

@Ratjeduneerste
Weet niet wat een beginnerscontract bij NAC betaald, maar al is het 25-30K per jaar dan komt hij nu op een tonnetje of 3-4 uit....

3   30  
Ratjeduneerste

@Chris


25-30 k kom je niet aan als jongen die zojuist van de amateurs overkomt. Was het maar waar voor JP.
Ik denk dat je met zo'n contract aan max. 10k per jaar zit.

Nou is dat nogsteeds een goeie verbetering, zeker als je de verwachting kan uitspreken dat deze jongen voor 3-5 jaar zal tekenen.

66   4  
Ivo

@ratjeduneerste

Doe ff normaal, 10K per jaar is onder bijstandsniveau. Ik denk dat het minimumcontract bij NAC zo'n 2500 bruto per maand is, wat neerkomt op 35K-40K inclusief bonussen en premies.
Anders kunnen die gasten net zo goed vakken gaan vullen.

17   5  
Ratjeduneerste

@Ivo

Het gaat hier in principe om een jeugdcontract he. De jongen komt net over van Goes, en staat echt niet voor 40 k op de loonlijst. Anders zou je met Van Hecke, Neelen, Verbruggen, Klomp, Snepvangers, Siereveld, Mashart, van Hooijdonk al zo'n 25% van je volledige spelersbudget kwijt zijn. Tel daar nu een Leigh & Kali bij op en je zit over de helft.
Dan heb je voor de overige 15 spelers nog max. 1 mln te besteden. Dat red je niet.

De jongen is tot op heden nog geen broodvoetballer. Ik ken een paar van dit soort jongens persoonlijk en geloof me maar dat die geen 35 k per jaar bijgeschreven krijgen. Zeker niet in de KKD waar het gemiddeld salaris op 2800 in de maand ligt.

30   1  
Eddy W (BSR)

Volgens BN deStem verdient Van Hecke modaal, wat neerkomt op €2.623 bruto per maand. Dit komt neer op zo'n €34.000 per jaar. Tien keer is dus €340.000 en 15x is €510.000. Als 20-jarige zijn dat natuurlijk bedragen waar je bijna alleen van kan dromen. Zeker i.c.m. de huidige belastingregels daar, buitenlanders betalen namelijk geen inkomstenbelasting.

5   8  
Ratjeduneerste

@Eddy

Dat vind ik vrij absurd. Tegelijkertijd ongeloofwaardig, aangezien er minstens 5 spelers zijn met een zelfde contact. Dat zou erg op je spelersbudget drukken.

Ik zat er met mijn schatting van 20 k misschien een beetje naast, maar 34 p.j. voor een jeugdspeler...

3   0  
Ivo

@Ratjeduneerste

Daarom roepen velen hier op tot kwaliteit ipv kwantiteit.
Van Hecke is een uniek talent en godzijdank hebben ze hem een contract gegeven, maar veel meer spelers redden het niet.

Grote clubs doen dit natuurlijk in het groot (voor Monaco is van Hecke een goedkope kracht) en die kunnen speculeren, maar NAC niet.

Ieder contract kost je minimaal 30K per jaar. Dus als je er zo 10 hebt rondlopen (en dat hebben we) dan kost dat al gauw 4 ton op jaarbasis. En dit zijn allemaal spelers die niet in de basis of nog niet eens in de wedstrijdselectie zitten.

4   0  
Cool hand

Vraag me af of spelers bij zulke transfers wat te zeggen hebben. Ze pakken het geld en accepteren de consequenties lijkt mij. Carriereplanning is niet aan hen. Dat bepalen hun eigenaren. Beetje moderne slavernij eigenlijk, maar dan net iets anders.

6   3  
Real Robert

@Eddy W. Wanneer deze jongen bij Utrecht gaat voetballen gaat hij gewoon de NL inkomstenbelasting betalen. Woont en werkt in Nederland.

11   0  
Dun Diëe

Wat een discussie over salarissen en belasting zeg, haha. De vraag die voor ons van belang is: komt er binnenkort een deal!? Interesseert mij persoonlijk veel meer.

4   0  
JimGoose

Zou toch wel verrassend zijn. Ik dacht bij de aankondiging gisteren dat het Monaco-verhaal een seintje richting Utrecht en AZ was... Opzetje van onze TM dat als vredesoffer door BNdeStem gepubliceerd is.

4   3  
scheppioni

Niet te houden, ik begrijp op 1,5 miljoen, is wat aan de lage kant, maar hoop dat er een prima door verkooppercentage bedongen is ! HUP NAC, HUP JP !

2   3  
Eddy W (BSR)

@Ratjeduneerste
Ik haal dit zo uit de krant van vandaag, of die gelijk hebben kan ik niet zeggen zonder in de boeken bij NAC te kijken of een bevestiging van JP te krijgen.

@Real Robert
Ik ben geen belastingexpert dus ik kan je niet vertellen hoe het dan zit. Maar ook als hij 15x zoveel gaat verdienen en nog een jaar in Nederland blijft is het zeer lucratief.
Ik kan je wel zeggen dat Van Hecke voor meer dan één seizoen tekent. Daarnaast is hij van 1 juli t/m de overstap naar een eventuele volgende club in dienst van Monaco en werkt hij daar, dus heeft hij toch nog een stuk belastingvoordeel in zijn contractjaren.

Puur afgaande op het salaris zou ik het wel weten wat ik zou doen.

14   0  
Chris W.M.

@scheppioni

" De transfersom die AS Monaco wil betalen, ligt immers zo'n anderhalf miljoen euro hoger dan de bieding van naar verluidt 750.000 euro die FC Utrecht deed."

1.500.000+750.000=€ 2.250.000,-

15   2  
ome cor

Ik blijf me verbazen over mensen die nog steeds roeptoeteren dat Van Hecke nog maar een jaartje bij NAC moet rijpen.
Alsof hij dat zo willen.

Laten we eerlijk wezen....het is heel snel gegaan.
Van Hecke kun je geen echte NACCER noemen op basis van zijn NAC-geschiedenis.
Van Hecke is gewoon een jonge gast die zijn jongensdroom om de top te halen, uit ziet komen.
Eerst van de amateurs naar de jeugd van een eerste divisie club, dan naar het eerste van die club, vervolgens eredivisie en zo verder.

Prima succesverhaal en wij straks trots als dit de centrale verdediger van Oranje is.

5   0  
Bertus076

De nieuwe van Dijk of misschien wel de nieuwe Will Grigg? Wie zal het zeggen, gewoon geld pakken nu. Mooi verdient in zo’n korte periode!

6   3  
Buurman

Ik maak uit de Belse berichtgeving op dat NAC 2.250.000 voor van Hecke ontvangt. Dat is echt heel netjes. Utrecht zou eerder hun bod hebben opgehoogd tot net onder 1.000.000. Volgens mij heeft az wel belangstelling gehad maar zeker nooit 2.000.000 geboden. Of Monaco mee gaat in in een verhuur aan Utrecht vraag ik me af. Cercle is satelietclub van Monaco. Kan best een hot item zijn.

3   2  
Buurman

Is van Hecke zijn contract niet tussentijds aangepast bij NAC ? Grote voordeel Monaco inderdaad zero inkomsten belasting.

2   2  
Scheppioni

Oke Chris W M?

2   11  
Oldskool

Van Hecke had nog een jeugdcontract. Dat ligt bij NAC op zo’n 10-15K ofzo dacht ik. En dan natuurlijk nog wat Wedstrjjdpremies.
Maar dan zijn hele lage salarissen. Is echt een opstap.

1   1  
ome cor

Zit er nu wel of geen doorverkoop percentage op voor NAC ?

5   0  
Pedro

@oldskool
Van Hecke heeft vorig jaar een profcontract getekend, dus geen jeugdcontract meer.

0   0  
Luisindepels

Er komt net zoveel talent bij kijken als geluk als blessure vrij blijven als timing als het uitblijven van een nieuwe golf corona. Deze jongen is nog steeds een nobody. Kijk naar Dessers. Had ie niet al bij Juventus moeten spelen? Nee. NAC is gered door miljoenen. Nou, dacht het niet. Wat als de trainingen qua intensiviteit omhoog gaan? En er scheurt iets? Wat als je de bank mag warm houden? Of de trainer ziet het niet? Van Hecke, nog een lange weg te gaan. De eerste horde is genomen. Meer niet. Dennis van der Heijde. ADO Den Haag. 4 jaar geleden. 2 goals in 10 minuten. Zat nog op school. Net als Bergkamp. Tegen Excelsior was het
Onsterfelijkheid had het moeten betekenen. Waar is hij nu? Ja, ja, ik weet waar hij is...... helemaal nergens.

Laad alle berichten na dit bericht in