Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Van Hecke maakt het seizoen af bij Blackburn Rovers

Metzelaar

Jan Paul van Hecke maakt het seizoen op huurbasis af bij Blackburn Rovers. Dat heeft het team uit Blackburn, waar de verdediger van Brighton & Hove Albion aan verhuurd wordt, bekend gemaakt.

Jan Paul van Hecke is al enkele maanden op huurbasis actief bij Blackburn Rovers op het tweede niveau van Engeland. Nu kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Van Hecke en de ploeg uit Blackburn deze samenwerking doorzetten tot het einde van het seizoen. Dit is mooi nieuws voor Van Hecke en voor Blackburn Rovers, die op dit moment derde staan in de Championship.

Uit zijn tijd bij NAC kennen wij Van Hecke als een gedreven verdediger die af en toe zijn goaltje meepikt. Hij heeft bij Blackburn twaalf wedstrijden (elf in de competitie en een in de beker) mogen spelen. Met Van Hecke in de basis heeft Blackburn slechts twaalf doelpunten tegen gehad, hiervan zijn er zeven in de wedstrijd waar Jan Paul in de 30ste minuut rood pakte tegen Fulham, die wedstrijd eindigde namelijk in 7-0. Tegen Bournemouth maakte Van Hecke zijn eerste en enige goal van dit seizoen tot nu toe.

Bron:
B-Side Rats, PZC, Transfermarkt
7 Reacties
40   4  
Thomas

Die vent stond bij nac nec met een fakkel in zijn hand hij kan nog een goed carrière krijgen

40   4  
Thomas

Die vent stond bij nac nec met een fakkel in zijn hand hij kan nog een goed carrière krijgen

13   4  
BATI

Bij hem zag je gelijk al dat hij veel talent had en makkelijk hogerop kon na zijn debuut.

Dat kan ik van de huidige spelers uit eigen jeugd (nog) niet zeggen.

18   3  
gjoewie

Sinds zijn vertrek naar Engeland houd ik de verrichtingen van Jean Paul nauwgezet in de gaten. Hij maakt echt een stormachtige ontwikkeling door. Na die curieuze rode kaart, waarna hij 3 of 4 wedstrijden geschorst werd, stond hij meteen weer in de basis. De trainer moet veel vertrouwen in hem hebben.
Zeker als je ziet in wat voor systeem ze spelen: 3-4-3, waarbij Jean Paul als centrale man staat. Dat betekent dat je achterin veel ruimte hebt en dat je dus hele afstanden moet dichtlopen. Maar klaarblijkelijk kan hij dat prima aan.
Het is niet zo dat ze weinig doelpunten tegen krijgen, ze hebben bij Blackburn goede spitsen lopen. En die zorgen ervoor dat ze regelmatig een wedstrijd winnen.
Ben benieuwd wat er gebeurt als Blackburn promoveert. Gaat Jean Paul dan terug naar zijn eigenaar Brighton of neemt Blackburn hem dan over?

13   1  
M.H. te R.

Het gaat goed met Jan Paul bij Rovers. Het is hem gegund. Ik kijk vaak de samenvattingen van z'n wedstrijden. Leuk om hem daar te zien.

17   1  
Een ander geluid

@bsr; volgens mij stond Van Hecke in het elftal van de maand december vd championship.
Leuk dat jullie de update geven. Grote fan van hem. Wat zou het mooi zijn dat hij na een stormachtige carriere bij NAC zijn carrière afsluit.

3   2  
Ome Cor

Held !

0   0  
Gjoewie

Jean Paul staat sinds vanmiddag op de gedeelde eerste plaats. Hadden ze die wedstrijd waarin Jean Paul die rode kaart kreeg niet verloren (of in elk geval niet met 7-0) dan hadden ze nu op doelsaldo bovenaan gestaan.

Laad alle berichten na dit bericht in