Wij gaan niet opzij

Jonk: "NAC is gewoon een heel lastige tegenstander"

Das Phantom

Wim Jonk, trainer van koploper FC Volendam, noemt NAC in de aanloop naar de wedstrijd van morgen "een heel lastige tegenstander". Dat zegt de trainer in gesprek met NH Nieuws.

De trainer refereert onder meer aan de afgelopen jaren. FC Volendam wist de afgelopen vijf wedstrijden in Breda geen resultaat te boeken. Ook noemt hij de wedstrijd van eerder dit seizoen. "Dat was een wedstrijd met twee gezichten. Met veel strijd en dynamiek erin. Wij moeten maken dat we daar klaar voor zijn." 

Jonk waarschuwt zijn team dat ze de juiste dingen moeten doen tijdens de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. "Aan de bal, maar ook als je de bal niet hebt. Dat je het compact maakt." 

De trainer kan morgen beschikken over aanwinsten Antonucci en Benamar, die overkwamen van Feyenoord en FC Utrecht. Daarnaast keert Boy Deul terug van een coronabesmetting. Plat (corona) en James (blessure)  zijn er niet bij. 

Bron:
B-Side Rats, NH Nieuws
Terug naar overzicht
13 Reacties
53    
Judge M.

In de heenwedstrijd zijn we bestolen met die afgekeurde goal van Seuntjens. Er is nog wat recht te zetten..

4    
Ratjeduneerste

Wordt weer een kansloze avond morgen...

Kunnen we gewoon in 'winterslaap' tot het komende seizoen begint met de nieuwe eigenaren?

53    
Judge M.

In de heenwedstrijd zijn we bestolen met die afgekeurde goal van Seuntjens. Er is nog wat recht te zetten..

2    
Ed

Jonk lult zich in een underdog positie. Wat een flapdrol. Hij heeft gewoon een goed team. Enige wat roet in het eten kan gooien is corona.

-7    
Geheimedienst

We zijn tegen de palingen kansloos. Als zelfs Jonk de Nacsupporters moet in wil praten is het wel heel erg gesteld

11    
Scheppioni

Volledig met Judge M eens !!!

2    
The Cosmic Gate

Het missen van Seuntjens kan wel eens een gemis worden in deze pot

4    
Ratkopf

Hahaha is goed Wim!

-4    
Tip

Seun mis je inderdaad. Toch een belangrijk aanspeelpunt. NAC kan van Volendam winnen. Maar dit NAC wint geen enkele wedstrijd zomaar. Als Haye weggaat wordt het nog moeilijker. Ik verwacht ,nu de verwachtingen zijn gedaald op promotie , dat de jongere spelers beter gaan spelen. Laat ze lekker vrijuit ballen. Overname nog even bekrachtigen en over 1,5 seizoen staan we weer in de ere.... waar we thuis horen. NAC gaat nooit verloren, dat is geen kretologie maar de waarheid en dat zal ook gaan blijken.

2    
samson

Dit is tot wat we verworden zijn, een lastige tegenstander. Wordt tijd dat ze weer met poep in de broek naar Breda komen.

6    
Fritske d'n Olifant

Volendam is wel een voorbeeld van hoe je van een lelijk eendje weer de lokale trots maakt. Veel oud-spelers in de voetbalorganisatie en een eenduidige positieve visie op voetbal. Nu alleen nog dat verschrikkelijke ku(ns)tgras er uit daar.

Hier gaat men rollebollend over straat, probeert men elkaar achter de schermen een mes in de rug te steken, weten we het allemaal beter en worden clubiconen online uitgemaakt voor dikke opa. Ik denk niet dat men in het Volendamse bij de aanstelling van Wim Jonk heeft lopen mekkeren dat hij geen ervaring als hoofdtrainer had. Als dat soort iconen wat voor je club willen doen dan moet je dankbaar zijn en daar gretig gebruik van maken en ze de ruimte geven.

Ik mag toch hopen dat de mensen die NAC straks gaan overnemen eens goed kijken naar clubs als Volendam, Cambuur, Go Ahead en onze buurtjes en zien hoe je met een stevige organisatie en met lokale voetbalmensen en clubiconen aan het roer op eigen kracht succesvol wordt en met behoud van de eigen identiteit.

2    
fvf6

NAC moet en kan niet het spel maken tegen volendam , je zal ze met countervoetbal moeten verrassen en zelf zo compact mogelijk spelen als volendam aan aan de bal is , en zeker geen ruimte weggeven achter de verdediging .

1    
Ash

Het eerste jaar dat we kampioen werden misschien ja. Laat mij niet lachen. Wie komt er hier nu al jaren heen met de staart tussen de benen? Volgensmij niemand. Ze weten dat als ze een slechte periode hebben gehad of vijftien wedstrijden op rij niet hebben gewonnen dat ze bij NAC de weg omhoog weer kunnen gaan vinden !
Met of zonder publiek FC amateur!

1    
Kisku

Das lang geleden wimpie,wu zijn niks meer

Laad alle berichten na dit bericht in