Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: "Verbruggen potentiële doelman Oranje"

BsideBart

Afgelopen weekend debuteerde oud NAC-goalie Bart Verbruggen verrassend voor Anderlecht in de topper tegen Club Brugge. Ondanks het 2-2 gelijkspel liet Verbruggen een goede indruk achter en lijkt dan ook niet te hoeven vrezen voor zijn plek onder de lat. Ook Tom van den Abbeele, oud technisch directeur van NAC, keek verrassend toe naar het vroege debuut van de pas 18-jarige doelman.

Van den Abbeele kent Verbruggen natuurlijk nog vanuit zijn tijd bij NAC. Ook daar maakte hij al indruk op de technisch directeur. "Iedereen bij NAC wist dat Bart een groot talent is. Weet je, toen ik er nog werkte, had Anderlecht al eens contact opgenomen. Ik wees de aanbiedingen wel af, omdat ik een grote toekomst voorspelde voor Bart. Ik was dan ook verbijsterd dat NAC hem na mijn vertrek zo makkelijk liet gaan. Op termijn hadden ze er veel meer aan kunnen verdienen", aldus van den Abbeele. 

Verbruggen maakte afgelopen jaar de overstap van NAC naar Anderlecht en bleef daarmee zonder officiele duels voor NAC. In België werd de doelman herenigd met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar en ontwikkelde zich sterk. Volgens van den Abbeele moet men dan ook niet raar opkijken als dit op termijn gaat leiden tot een uitnodiging voor het grote Oranje. 

De jeugd-international heeft in de ogen van de Belg echter nog wel een paar jaar bij Anderlecht voor de boeg. "Maar als hij twee tot drie jaar onder de lat kan staan bij Anderlecht, zullen ploegen in het buitenland staan springen om hem over te nemen. Het is iemand die volgens mij ooit de stap naar Engeland kan maken." besluit van den Abbeele.

Bron:
B-Side Rats, Voetbalprimeur
Vorig bericht
Man of the match: NEC - NAC (0-2) 35 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Te Vrede gaat voor Suriname spelen 5 reacties
Terug naar overzicht
25 Reacties
116   10  
Chris W.M.

MS heeft aangetoond waarom het niet verstandig is een trainer een (tijdelijke) TD functie te geven. Door alleen naar de korte termijn te kijken zijn 2 potentiële cashcows ( net als Karol ) voor een appel en een ei vertrokken, moeten we blij zijn als we door een doorverkooppercentage er nog een beetje verdienen. En het geld wat we eraan verdiend hebben is verdwenen in de zakken van spelers als Malone en Immers, die 0 restwaarde hebben. Over kapitaalsvernietiging gesproken.

39   7  
Geelzwartwit

Mooi voor deze jongen en het zou mooi voor Oranje zijn. En verder is het achteraf mooi wonen.

42   7  
Ons NAC

Zou natuurlijk alleen bij nac kunnen haha. Speler voor veel te weinig geld en te vroeg verkopen om vervolgens te zien dat hij heel goed wordt en miljoenen waard wordt. Ik gun het hem iig van harte!

42   19  
Frietjemet

Dat is lekker makkelijk scoren Tom. Ik ben nog steeds blij dat jij niet meer bij ons werkt. We moeten gewoon realistisch zijn, dan is een jongen als Bart voor een club als NAC onhoudbaar. Mooi dat het voor hem ook goed uitpakt. Succes Bart!

41   13  
M

Goed gesproken meneer van Abbeele, aan je mooie praatjes heeft het nog nooit gelegen.
Altijd achteraf praten.

Succes Bart je hebt het helemaal zelf verdiend dat je jezelf zo omhoog hebt gewerkt.

24   8  
Marti

Ik gun deze jongen een prachtige carrière , waar hij ook all flink aan werkt , waar ik wel moeite mee heb dat NAC met name de toenmalige TD heeft zitten te slapen Door niet te onderhandelen over zijn contract . Denk dat MS problemen had met zijn leeftijd, hij is nl de dertig nog niet gepasseerd!

116   10  
Chris W.M.

MS heeft aangetoond waarom het niet verstandig is een trainer een (tijdelijke) TD functie te geven. Door alleen naar de korte termijn te kijken zijn 2 potentiële cashcows ( net als Karol ) voor een appel en een ei vertrokken, moeten we blij zijn als we door een doorverkooppercentage er nog een beetje verdienen. En het geld wat we eraan verdiend hebben is verdwenen in de zakken van spelers als Malone en Immers, die 0 restwaarde hebben. Over kapitaalsvernietiging gesproken.

25   2  
076

@M

Hij heeft gelijk toch. Of niet? Denk jij dat Anderlecht een clown koopt? En ons grote Poolse talent staat in de selectie van Polen. En dan is er nog een talent dat snel furore maakt bij feyenoord.

Gelukkig hebben wij 2 uitstekende keepers staan (gekocht) maar het blijft natuurlijk bijzonder dat er 2 en misschien wel 3 keepers uit de NAC jeugd international kunnen worden die geen minuut in NAC 1 hebben gespeeld en waar we 4 ton (1+3) aan hebben “verdiend”.

Dat is wel je toekomst.

48   15  
Adriaan

Iemand van 17-18 die nog nooit in het eerste heeft gestaan voor 3 ton vetkopen is toch mooi?
En om nu al te gaan speculeren over Oranje na 1 wedsrijd in Anderlecht 1 is erg voorbarig

9   2  
sjef de gevulde koek

Als je het van te voren al weet is het makkelijk. Zoals je in het artikel ook kunt lezen zegt van Abelen dat hij dit ook niet had zien aankomen. Overigens ben ik het wel met Chris eens het geld is natuurlijk op gegaan (en nu kun je dat ook zeker achteraf zeggen) aan spelers die geen meerwaarde hebben en zeker niks op gaan leveren. Dat noemen ze gegokt en verloren. Wel typische NAC natuurlijk en zegt alles over het jarenlange wanbeleid zonder enige visie.

23   4  
Johnny1912

Makkelijk scoren inderdaad. Ik vind 300.000 voor een speler die geen minuut heb gemaakt en 17 is een reuzebedrag voor een club als NAC. Als een club ter grote als Anderlecht zich meldt is zo een jongen snel gevleid en over te halen. Helemaal als dan meneer Kompany de trainer is en een mooi verhaal voor houdt.

Zelfde als Ajax of Feyenoord zich meldt dan zijn zulke jongens niet te houden. En dan is 300.000 de max wat zon club gaat betalen.

Deze jongen is in potentie te goed voor eerst in de Keuken Kampioen Divisie te maken en het zegt genoeg dat hij nu de voorkeur in de belangrijkste fase van de competitie krijgt boven ervaren jongens als Hahn en Wellenreuther. Houdt je zon transfer voor zon jongen tegen voor dat bedrag maak je misschien wel zn carriere kapot. Hier had hij natuurlijk veel minder snel zich ontwikkelt en veel minder geleerd.

Je kan het ook van de andere kant bekijken, NAC een prima bedrag en een jeugdspeler en Bredase jongen een geweldige ontwikkeling naar een mooie carrière gegund. Hij staat nu wel bij Anderlecht op goal, niet bij VVV of een een KKD club.

13   3  
die ne gast

Haha, alsof Van den Abeele Verbruggen wel voor NAC had kunnen behouden. Laat me niet lachen.

Nu maar hopen dat Verbruggen ooit dikke transfersommen gaat opleveren en wij de doorverkooppercentages krijgen. Helaas wordt voor keepers vaak beduidend minder betaald dan voor spitsen.

Nou ja, mocht hij Oranje halen, dan kan heeft hij in ieder geval wel in de NAC-opleiding gezeten i.t.t. Virgil van Dijk.

Succes Bart. Make us proud!

8   4  
Arie

@ Chris W.M.

Ik kan zo kwaad worden als ik jouw bericht lees. Een trainer die TD is, een RvC die dat aan laat rommelen en een jaar laten met eentje aan komt kakken. We hebben nu drie volwassen keepers, waarvan er minstens 1 Verbruggen had moeten zijn. Had nog salaris gescheeld ook.
Al zal naast Steijn als TD ook Ten Rouwelaar hier een grote rol hebben gespeeld, omdat die talent WEL erkend.

Wat betreft Karol was het misschien wel logisch dat we die lieten gaan, dat valt via Polen ook maar te bezien of dat wat wordt.

Het staat natuurlijk ook te gebeuren, als Lokhoff het vertrouwen niet meer gerepareerd krijgt, dat Sydney ergens anders volledig tot wasdom komt.

8   9  
scheppioni

Succes Bart !!
Ik word alleen al misselijk bij het lezen van de naam vd abeele !
Wat hebben we toch de laatste jaren van die illustere nietszeggende figuren gehad bij ons NAC !
BAH, gauw ons echt NAC terug !

10   6  
Viking

Ook weer zo'n blunder. Destijds al door mij aangegeven hadden we Olij moeten verkopen. Konden we ook min. 3 ton voor vangen mss nig wel meer.
Verbruggen laten spelen en had net zoals Sydney miljoenen opgeleverd . Helaas had....

Het is verschrikkelijk hoe alles door Steijn de nek is omgedraaid. Nac had vlees (lees cash) op de botten kunnen hebben... Nu zijn we slechts een scharminkel..
Dat steeds verder wordt uitgekleed..

7   1  
NAC!!!

Ik noem dit een grote blunder van ons NAC.

Dat geld krijgen voor zo een jongen in verkoop, ok is goed. Maar je kan het ook anders bekijken.

En vind me maar weer negatief..

Men had deze jongen(s) een kans moeten geven maar door het geklungel van de laatster 10 jaar is het dan als jonge doelman niet eenvoudig er meteen te staan. Die doorgroei hebben beide jonge doelmannen ergens anders kunnen doorlopen. Op een rustige manier. Bij ons moest het weer meteen met veel druk, want alles verliep niet zoals het moest.

Had NAC bv. 5jaar geleden een duidelijke visie had dit niet gebeurd. Dan had je die jongens kunnen behouden en rustig kunnen brengen. Waarbij je dan weer veel meer geld kan vangen.
Eigenlijk was het weer kapitaal vernietigend.

Maar laat dat nu net de sterkste kant zijn van onze club. VISIE en doorgroeien.

Te veel worden spelers die bij ons niet kunnen op een ander beter.

Zoals al eens gezegd, het begint in de top van de club...

Succes Bart en aan onze Poolse vriend..

18   1  
Henri

Ik vraag me altijd af waarom bij Ajax op het hoogste nationale en internationale niveau spelers kansen krijgen en bij NAC op een beduidend lager niveau niet. Bij Ajax zijn dit jaar spelers als Timber (19), Rensch (18). Gravenberch (18), Brobbey (19) doorgebroken. Als er bij NAC een talent in de selectie zit lees ik alleen maar, we moeten hem langzaam brengen. Vroeger speelden een Frans Bouwmeester Sr, Nico Rijnders, Nemanja Gudelje, Martien Vreijsen, John Karelse en Ton Lokhoff waren ook allemaal spelers die tussen hun 17e-19e jaar basisspeler werden. Waarom zou dat nu niet meer kunnen. Zoals er in de topsport wordt gezegd:"Goed genoeg is oud genoeg!" Zijn ze niet goed genoeg dan wordt er niet goed genoeg gescout of moet er meer gericht worden getraind met o.a. POP. Maar opmerkingen als we moeten ze langzaam brengen worden door andere clubs genoeg gelogenstraft. Dat is jammer en daardoor gaat veel transfergeld verloren. Want een jeugdspeler die al één goed seizoen erop heeft zitten is al meteen véél meer waard. Kijk maar naar Van Hecke. En wat zou hij waard zijn geweest als hij een heel seizoen bij NAC in de eredivisie had gespeeld?

5   2  
Tommy

We raken nu toch ook al de grotere talenten in de opleiding kwijt aan topclubs? Zolang we niet meer dan een subtopper in de eerste divisie zijn met speelgaranties voor ons All-Star Team, kun je die toch niet tegenhouden als een serieuze verbetering lonkt.

11   3  
Fritske d'n Olifant

Dat Verbruggen nu bij Anderlecht zijn debuut heeft gemaakt staat los van de organisatorische puinhoop die het al jaren bij NAC is. Deze jongen was niet te houden en NAC heeft het geld gewoon hard nodig. Dat gegeven is dan wel weer het gevolg van jarenlang wanbeleid. Ik denk dat we als NAC supporters zijnde ook wel trots mogen zijn op het feit dat een jongen uit de eigen jeugd het nu zo goed doet op dit niveau.

Ik vind dit anders dan het verhaal Niemzycki waarbij NAC 5 jaar lang geld, tijd en energie gestoken heeft in het opleiden van een talentvolle keeper, hij nooit de kans op speelminuten heeft gekregen en hem vervolgens voor niets naar Polen heeft laten vertrekken waar hij nu bij de nationale selectie zit. Zelfs toen Van Leer de ene na de andere blunder mocht maken kreeg Karol geen serieuze kans.

5   4  
Johnny1912

Henri

Je beantwoordt de vraag later in je eigen verhaal al. Goed genoeg is oud genoeg. Daar zit het probleem hem in, wij hebben jaren lang waardeloze lichtingen gehad en nu nog steeds.

Jongens als Meijers, Brusselers, Reuvers, Damen, Snepvangers, Sprangers en zo kan ik nog wel langer doorgaan. Waren jongens die bij ons zelfs soms in de basis speelde. Kijk waar ze nu staan. Die jongens van Ajax inpassen is natuurlijk veel makkelijker omdat die veel beter zijn. Deze jongens komen allemaal meteen in aanmerking voor Oranje blijkbaar.

Helaas is het niveau van onze jeugdspelers gewoon heel matig. Daarom breken er eens in de 3-5 jaar ( Van Hecke, Gudelj, Seuntjens) is wat jongens door. Bij clubs als Ajax kun je daar altijd op terug vallen omdat die een goed niveau hebben.

4   0  
Fritske d'n Olifant

@Johnny1912

Ik denk dat hierbij meerdere factoren meespelen. In een goed draaiend elftal is het ook wat makkelijker om je als jongere speler te ontwikkelen. Bij NAC is de stabiliteit de laatste jaren ver te zoeken. Elk jaar een andere trainer met een andere filosofie en andere spelers helpt ook niet. Gasten als Meijers en Van Bezooijen vond ik in het begin echt wel een goede indruk maken. Maar als je je aan niemand kunt optrekken en de trainer heeft geen oog voor je dan wordt het lastig. Aan de andere kant is het deze spelers en de gasten die jij opnoemt na hun NAC periode ook niet bepaald beter vergaan.

6   1  
Henri

@Fritske d'n Olifant en @Johnn1912
Het belangrijkste voor een jeugdspeler is een trainer en TD die vertrouwen in je hebben en kijken naar je kwaliteiten, niet naar je tekortkomingen. Ik zal twee voorbeelden noemen. Bertus Quaars was linksbuiten in het B-elftal van NAC met o.a. spits Theo Dierikx. Hij kreeg van trainer Leo Canjels 7 wedstrijden om zichzelf te bewijzen, ongeacht zijn prestaties. Werd hij gewisseld, dan stond hij er de volgende wedstrijd toch weer in. Bertus is in de loop der jaren voor NAC een fantastische linkshalf geweest en had ook nog een interessant uitstapje naar PSV wat op dat moment Europese top was. Een ander voorbeeld is Nemanja Gudelje, hij speelde in de jeugd van NAC in de defensie. Echter Robbert Maaskant maakt van hem een middenvelder en we weten allemaal dat het niet verkeerd heeft uitgepakt. En de veel scorende spits Theo Dierikx werd uiteindelijk defendieve middenvelder met een vreselijk knal in zijn voet, die op een bepaald moment naar Ajax kon. Je moet als TS mensen vertrouwen geven en ze kneden naar de voor hen juiste positie.
Overigens was in mijn ogen Meijers een betere rechtsback of verdedigende middenvelder dan voorstopper in het hart van de defensie.

6   4  
Dutchbird

De mening van VDA interesseert me voor geen meter. Steijn heeft duidelijk gemaakt niets voor te stellen als TD. Maar deze zelfverklaarde Belgische TD, die officieel als technisch manager was benoemd, was nog slechter.

3   0  
[email protected]©

In België zijn ze nog altijd niet uitgelachen dat ze Verbruggen voor wat wisselgeld hebben over kunnen nemen:
'Gekomen voor een prikje en Nederlands jeugdinternational, dit moet je weten over Bart Verbruggen, de surprise du chef in doel bij Anderlecht'

https://www.hln.be/belgisch-voetbal/gekomen-voor-een-prikje-en-nederlands-jeugdinternational-dit-moet-je-weten-over-bart-verbruggen-de-surprise-du-chef-in-doel-bij-anderlecht~a25da1ad/

1   3  
guuske

Keepers en tallentvol blijft lastig verhaal.
In de jeugd een topper, kan in vol stadion een zenuwlijder worden.

Elke fout word afgestraft door tegen doelpunt. Bij een spits of middenvelder valt het minder op.

We hebben momenteel 2 goede keepers, 1 tallenvolle, en 1 die ik amper kan beoordelen in de selectie? Wanneer word 1 van die 4 geld waard? als ze meerdere seizoen positief opvallen.
Als Bartje de komende 2 jaar reserve keeper blijft en niet veel speelt verdwijnt hij ook in België uit beeld.

1   1  
Toontje

Toont eens en te meer aan dat die domme Belg er totaal geen kijk op had en heeft.
Hoe kun je het na een wedstrijd over Oranje hebben?? Al hoop ik het wel in de toekomst.

Laad alle berichten na dit bericht in