Wij gaan niet opzij

Ex-NAC Weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Graham Arnold, Greg Leigh en Jelle ten Rouwelaar.

Graham Arnold met Australië naar het WK
Afgelopen maandag was het zover voor Australië. Na verschillende play-offs stond het nu in de finale om een WK-ticket. De wedstrijd tegen Peru zou gekenmerkt worden door de hand van de bondscoach. In de wedstrijd kwamen beide teams niet tot scoren en dus moesten penalties gaan uitmaken wie er naar het WK zou mogen. Graham Arnold paste een wissel toe à Louis van Gaal en wisselde keeper Mat Ryan voor Andrew Redmayne. Laatstgenoemde stopte de beslissende penalty van Alex Valera en hielp zijn land daarmee eigenhandig aan een ticket voor het WK in Qatar eind dit jaar.

–'Ten Rouwelaar lijkt te vertrekken bij Anderlecht'
Jelle ten Rouwelaar kan vermoedelijk op zoek gaan naar een nieuwe club. De nieuwe trainer van Anderlecht, Felice Mazzu, neemt namelijk zijn eigen keeperstrainer mee naar de club uit de Belgische hoofdstad. Daarnaast geeft Anderlecht op haar website aan 'vetrekkende staf te bedanken en veel succes te wensen in het vervolg van hun carrières.' Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Willem Weijs verlaat Anderlecht voor City Football Group
Ook Willem Weijs vertrekt bij Anderlecht. Weijs was sinds dit seizoen de assistent-trainer van Vincent Kompany in Brussel. Hij gaat nu aansluiten bij de City Football Group. Zijn eerste project zal plaats gaan vinden bij Lommel SK waar hij komend seizoen als assistent-trainer op de bank zal plaatsvinden.

Greg Leigh op het punt om te tekenen bij Ipswich Town
Greg Leigh staat aan de vooravond van een nieuw avontuur. De Jamaicaanse Engelsman speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden voor Morecambe, maar bij die club liep zijn contract af. Ipswich Town, dat net als Morecambe in de League One speelt, zou daarom graag van de diensten van Leigh gebruik willen maken.

Buffonge op proef bij Roda
DJ Buffonge is op proef bij Roda JC. De club uit Kerkrade gaat de komende tijd kijken of Buffonge een versterking is voor komend seizoen. De Engelsman liep dit seizoen uit zijn tweejarige contract bij NAC. Hij speelde in totaal 18 wedstrijden voor onze club en wist daarin eenmaal het net te vinden.

Van Doorn naar het buitenland
Sil van Doorn vertrekt bij NAC. Hij verruilt onze club voor de Verenigde Staten. Hier gaat hij voetbal en studie combineren. Van Doorn gaat spelen voor het universiteitsteam en studeren aan het Pearl River Community College in Poplarville, Mississippi. Afgelopen seizoen speelde van Doorn nog mee in de voorbereiding van NAC tegen de Zundertse selectie en Cluzona. Echter ontbrak het hem aan perspectief en dus gaat hij nu een nieuw avontuur aan in de VS.

Bron:
B-Side Rats, BBC, BD, Roda JC, East Anglian, BN De Stem,
Terug naar overzicht
6 Reacties
24   3  
Ivo

Weijs wordt assistent bij Lommel. Die kerel heeft toch veel meer in zijn mars?

Ik ben benieuwd wat Roda gaat doen met Buffonge. Ik vond het geen hoogvlieger, maar hij trof het natuurlijk niet in Breda.

24   3  
Ivo

Weijs wordt assistent bij Lommel. Die kerel heeft toch veel meer in zijn mars?

Ik ben benieuwd wat Roda gaat doen met Buffonge. Ik vond het geen hoogvlieger, maar hij trof het natuurlijk niet in Breda.

5   11  
Badeend

Greg Leigh bij de Tractor Boys. Als een soort charismatische voorman van de Farmers Defence Force. Ik vind het wel een mooi beeld.

5   3  
Fan uit Zevenbergen

@ Ivo hij word trainer bij de city footbal group en word uitgeleend aan lommel sk

2   1  
NACFAN

@ivo ik denk dat weijs start bij Lommel SK zodat hij na dit een stap hogerop kan en dat hij nu gewoon onderaan de ladder moet beginnen

0   2  
Bp

Ex naccer Jelle ter Rouwelaar moet waarschijnlijk vertrekken als keeperstrainer bij Anderlecht, waar de nieuwe hoofdtrainer zijn eigen assistent meebrengt die de keepers onder handen gaat nemen waaronder Bart Verbruggen

0   0  
Rat uit Rijen

Van Doorn heeft het goed bekeken! Studeren aan de universiteit en voetballen in Mississippi... Ik hoop dat mijn dochter dit later ook gaat doen. 🤞

Laad alle berichten na dit bericht in