Wij gaan niet opzij

Manders tekent koopovereenkomst, NAC=Breda geeft update over proces

Das Phantom

Vertrekkend algemeen directeur Mattijs Manders heeft namens NAC de koopovereenkomst getekend met NAC=Breda. Dat melden de nieuwe eigenaren op de website van NAC. NAC=Breda heeft daarnaast alle benodigde documenten aangeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB, dat nog een oordeel moet vellen over de overname.

"De licentiecommissie van de KNVB zal in haar beoordeling met name rekening houden met de beoogde structuur en de herkomst van de gelden van onze investeerders'', vertelt Sebastian Verkuilen namens NAC=Breda op de site. "De verwachting is dat deze procedure minimaal een aantal weken in beslag zal nemen." Als de KNVB akkoord geeft voor de overname, zal ook de Gemeente Breda instemmen met de verkoop, werd eerder al duidelijk. 

Verkuilen geeft aan dat de club nu in een overgangsfase zit, omdat de koopovereenkomst is getekend, maar nog de aandelen nog niet zijn overgedragen. Toch word er al hard gewerkt aan de opbouw van de club, aldus Verkuilen. "De club moet door, ook komend seizoen moet er een ambitieus en volwaardig elftal staan. Zowel bij de huidige aandeelhouders als bij ons was dat meteen glashelder: we kunnen absoluut niet voorbij aan de korte termijn. Alle operationele zaken zullen gewoon door moeten blijven lopen." 

MT neemt beslissingen 

En dus neemt het huidige Management Team (Eric Matijsen, Eric Hellemons, Edgar Mol en Leon Aerssens) nu de dagelijkse leiding op zich. Zij mogen autonoom handelen, maar als er beslissingen moeten worden genomen over zaken met een grote financiële impact, moeten zowel de huidige aandeelhouders als NAC=Breda akkoord geven. 

"Indien de besluitvorming enkel impact heeft op komend seizoen, dan zullen we in beginsel meegaan met de koers van het Management Team", legt Verkuilen uit. "Betreft de besluitvorming een periode van langer dan komend seizoen, dan zal NAC=Breda deze ook inhoudelijk toetsen, mede afhankelijk ook van de financiële impact op de organisatie." 

Verkuilen benadrukt nogmaals dat NAC=Breda in de nieuwe sitiautie geen zeggenschap wil hebben over het voetbalbedrijf. "Dat neemt echter niet weg dat er in de komende periode besluiten genomen moeten worden, ook voor posities die zeer belangrijk zijn voor de organisatie, waaronder de invulling van de technische staf. Daarin hebben we een zeer groot vertrouwen in het MT. Ons uitgangspunt zal steeds zijn om hun expertise te volgen.'' 

Structuur opbouwen 

Op de achtergrond werkt Verkuilen, bijgestaan door externe adviseurs, aan de opbouw van een nieuwe structuur voor NAC. "We verwachten ook daar heel snel onze eerste concrete vorderingen te melden. In de juiste volgorde: eerst een stichtingsbestuur, daarna de RvC en vervolgens de directie. De eerste personele invullingen hopen we op korte termijn bekend te maken." 

Lees hier het hele statement op de website van NAC. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
21 Reacties
76   10  
Badeend

Nu al is er meer en betere communicatie geweest dan in alle tijd onder Mattijs-zonder-H. Wie was die zielepoot die maandag de nieuwe eigenaren ervan betichtte dat ze "doorgingen met het oude, want er was wekelijkse communicatie beloofd en hij had nog niets gehoord"?

Een tussenjaar is iets anders dan een opbouwjaar. Helaas hebben we door het gepruts en de afbraakjaren onder Mattijs-zonder-H en de ex-trainer (en de klojo's daarvoor onder de "redders") nu vooral de tijd nodig om weer op te krabbelen, maar in elk geval is de richting uiteindelijk omhoog. Dat was onder het vorige management niet het geval.

76   10  
Badeend

Nu al is er meer en betere communicatie geweest dan in alle tijd onder Mattijs-zonder-H. Wie was die zielepoot die maandag de nieuwe eigenaren ervan betichtte dat ze "doorgingen met het oude, want er was wekelijkse communicatie beloofd en hij had nog niets gehoord"?

Een tussenjaar is iets anders dan een opbouwjaar. Helaas hebben we door het gepruts en de afbraakjaren onder Mattijs-zonder-H en de ex-trainer (en de klojo's daarvoor onder de "redders") nu vooral de tijd nodig om weer op te krabbelen, maar in elk geval is de richting uiteindelijk omhoog. Dat was onder het vorige management niet het geval.

28   4  
T3un_DG

Iets met, eens dan word de hemel stralend blauw

42   4  
Das Phantom (BSR)

Fijn dat er nu (zo lijkt het) op regelmatige wijze gecommuniceerd wordt. Je voelt je dan als supporter serieus genomen en betrokken bij het proces.

Hup, KNVB. Naar de beoordelingstafel. Wij moeten ons voorbereiden op een loodzware competitie!

8   2  
Mo

H U R A Y ! ! !

39   4  
Chris W.M.

Verkuilen: ,,Dit klinkt misschien wat technisch, maar we hechten er waarde aan open te zijn over hoe dat in deze overgangsfase is afgesproken."

Het is zo'n kleine moeite, maar schept zoveel duidelijkheid.

7   21  
Ouwe Spionkop

Eindelijk! Toch gaat dit weer met een week vertraging want die handtekening zou eigenlijk vorige week dinsdag gezet worden.
Manders zal wel even op vakantie geweest zijn of zo.

11   4  
F2

Volgens mij ging de KNVB 11 juni de zaak beoordelen. Verwachting was daarna week of 4 voor de handtekening. Alles nog volgens planning dus.

Streven is 1 sep alle poppetjes ingevuld. Omdat we zolang niet kunnen wachten op een trainer nu dus een tussenpaus voor komend seizoen. En als die goed bevalt, en de nieuwe TD staat erachter, kan die na een goed seizoen natuurlijk gewoon verlengd worden.

Het klinkt allemaal heel logisch zoals het gaat en gecommuniceerd wordt

8   7  
Tip

Logisch verhaal van Verkuilen.

18   6  
Ivo

Ik ben echt ontzettend tevreden over deze aanpak en de communicatie tot nu toe.

Voor de korte termijn doen wat nodig is, en voor de lange termijn een zorgvuldig proces doorlopen.

Dit geeft vertrouwen. We moeten nog even geduld hebben, maar als de bal weer gaat rollen kijken we echt naar een ander NAC.

14   3  
Signase

"Vertrekkend algemeen directeur Mattijs Manders"... Subtiel :-)

18   11  
fvf6

Heeft Manders zijn bureautje al opgeruimd en zijn kantoortje al leeggemaakt ? Houdoe en ik ik ga niet zeggen bedankt sloper!!!!!

5   61  
Noad1976

@ das phantom bij elk artikel van nac= breda doen aan zelfbevlekking ohh wat is de communicatie toch goed.

Er is alleen geen genieg geld en de knvb kan het ook nog gewoon afkeuren.

En ondertussen versterkt sparta zich met Brym canadees international maar wij hebben Roy Kortsmit en Jort vd Sande😛😛🤣😅😅

8   3  
RaraNAC

Is het nou symbolisch of cynisch dat Manders de koopovereenkomst heeft ondertekend?


Heerlijk nieuws.

14   1  
Wanny

@ NOAD1976

De communicatie is al snel beter, want tot voor kort was er 0 communicatie.

Sparta dat zal ons een biet wezen, daar spelen we komend seizoen niet tegen. Sowieso zeggen al die zogenaamde versterkingen nog niet heel veel. Hoe vaak hebben wij geen versterkingen gehad die er niks van bakten.

13   3  
B13

@ NOAD1979
wat leuk dat je wat transfernieuws op deze site zet. Wist je ook al dat Perisic naar de Spurs gaat? Interessant hé.
Dat we Roy Kortsmit en Jort vd Sande hebben wist ik eigenlijk wel, maar ook wel leuk dat je dat benoemt.
Nou, een fijne dag hé. Tot de volgende keer.

5   1  
Ert

Verkuilen benadrukt nogmaals dat NAC=Breda in de nieuwe sitiautie geen zeggenschap wil hebben over het voetbalbedrijf:
Wie heeft straks namens de STAK wel zeggenschap over de aandelen en/of wie mag de notulen dan ondertekenen waarin staat wat er met het resultaat moet gebeuren, zowel positief als negatief?

12   9  
Scheppioni

Gelukkig dat manders geen vinger meer in de pap heeft ! Verder nu nog de anti NaCCers hilterman en malone zien te slijten, misschien samen met manders drie voor de prijs van twee !!??? Nooit meer in/bij NAC dit trio !

2   4  
patrijz

Heeft Manders eindelijk iets goeds gedaan !!

2   3  
Theoden King

Fijn dat er weer gecommuniceerd wordt vanuit NAC, inderdaad. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer.

Een definitief oordeel over de (al dan niet) verbeterde communicatie geef ik na een half jaar. Dan moet blijken of het beklijft.

6   4  
Yup

Zo klaar. En nou oprotten Manders. Functie elders

0   0  
CHIANNE CRAVEN

My name is CHIANNE CRAVEN. When I read a testimony online on how DR ADODA the great and most powerful spell caster helped to bring back Divorce husband or wife EX LOVER. I was wondering how this can be true Because many have failed me in the past without any result from them. I just let the post pass by and move on to the forum. To my notice again, Some person posted and said tested and trusted spell caster. After reading through the mail it was this same man DR ADODA she was talking about. So I have no other option than to really check up on how he works on http://dradodalovetemple.com . I was totally devastated when my beloved husband left me. It was like my entire world vanishing into sorrow and pain. I know it sounds weird but out of all the spell casters I contacted, he was the only one to give me that impression of being so true and trustworthy. He brought my husband back and he made all my wishes come true. He is now loyal, pays attention to me, we often go out to the cinema and the restaurant. My husband came to me and apologized for the wrongs he did and promised never to do it again. I will be forever thankful for turning my life from hell to heaven!. May God continue to use you to save broken relationships.You can contact DR ADODA on website: http://dradodalovetemple.com

Laad alle berichten na dit bericht in