Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Umar Sadiq, Enes Unal en Manu Garcia.

‘Enes Ünal mogelijk naar Liverpool’

De naam van Enes Ünal zou rondzingen in Liverpool. De jonge Turk zou een aanvallende versterking moeten worden voor het team van Jürgen Klopp. Dit seizoen is Ünal op schot in LaLiga want hij is na Benzema de topscorer van de competitie. Hij maakte voor Getafe al 15 goals en gaf tevens 1 assist.

‘Umar Sadiq mogelijk terug naar AS Roma’

In ander transfernieuws komt ook Umar Sadiq voorbij. De aanvaller van UD Almeria heeft zelf te kennen gegeven graag terug naar AS Roma te gaan en wordt sindsdien dan ook aan de club gelinkt. De jonge Nigeriaan heeft dit seizoen in ieder geval nog alles om voor te spelen want hij heeft met zijn club de promotie naar de Primera División in eigen hand.

‘Interesse in Manu Garcia vanuit België, Engeland en Portugal’

Ook Manu Garcia wordt al aan verscheidene clubs gelinkt. Premier League club West Ham United zou interesse hebben in de jonge Spanjaard. Ook Sporting Braga zou de jonge Spanjaard graag in willen lijven. Echter lijkt de interesse van Anderlecht het voornaamst. Voormalig City-verdediger Kompany staat als coach aan het roer en kent Garcia uit hun gezamenlijke tijd in Engeland. Ook had de club uit Brussel vorig jaar zomer al interesse in Manu, en lijkt deze dus nog altijd te gelden.

‘Pablo Mari gelinkt aan terugkeer naar Brazilië’

Als laatste hebben we nog een nieuwtje over Pablo Mari. De Spaanse verdediger is op dit moment als huurling actief bij Udinese in Italië, maar zou na dit jaar zo maar terug kunnen keren naar Brazilië. Botafogo zou namelijk interesse hebben in Mari. Hij heeft echter nog een contract bij Arsenal tot de zomer van 2024.

Contracten Seuntjens en van Beijnen verlengd door Fortuna

Mats Seuntjens en Mike van Beijnen zijn nog een jaar eigendom van Fortuna Sittard. De club uit Limburg heeft de optie gelicht in de contracten van beide spelers. Mike van Beijnen is op dit moment op huurbasis actief bij FC Den Bosch, maar zal na dit seizoen dus een kans krijgen om zich bij Fortuna weer te laten zien.

Award voor Jan-Paul van Hecke

Jan Paul van Hecke heeft een award in de wacht gesleept. De huurling van Brighton is bij de Blackburn Rovers uitgeroepen tot speler van het jaar. Dit is een unicum aangezien hij de eerste huurspeler is die deze award in de wacht weet te slepen. Proficiat Jan-Paul!

Ook een award voor Lewis Fiorini

Er zijn meer ex-NACcers die een award in de wacht hebben gesleept. Ook Lewis Fiorini is in de prijzen gevallen als huurling. Bij Lincoln City F.C. werd Fiorini uitgeroepen tot jonge speler van het jaar. Proficiat Lewis!

Bron:
B-Side Rats, Fanatik, Tribal Football, El Comercio, Fanaticos, Fortuna Sittard, Blackburn Rovers, Lewis Fiorini
Vorig bericht
Het Dinsdag Dilemma # 21 47 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #117 26 reacties
26 Reacties
72   5  
Nacman

Ook een award voor ex nac hilterman als de beste matennaaier van Nederland.

70   95  
Belgische Naccer

Garcia, Mari, Unal, Fiorini..dat zijn toch spelers waar je een moord voor zou doen, als je kijkt naar wat er nu bij NAC rondloopt...

Ow wacht...dat zijn City spelers. Die willen ze niet in Breda...

En inderdaad Hilterman, Maria, Ligeon, Antonia, Bannis, Rutten, Malone en Bilate zijn vele malen beter...

Waar is het plan van de lokalen? Is Olij al voor 4 jaar vastgelegd tegen een sterk verbeterd salaris? Wie wordt AD, wie wordt TD? Welke spelers gaan het doen?
Volgend seizoen is alweer kansloos...Over 3 maanden begint het he mensen!

Nog steeds volledig op koers voor het RBC-Breda scenario. Ga zo door!

46   16  
PatjeR

Gelukkig laat je JP van Hecke weg. Want stel je voor dat je. City troll verhaal niet helemaal meer klopt. En al gezien hoe in VI pro Haye bewierookt wordt? Of hoe Slot en Dessers het doen?

34   44  
Beest

@Belgische Naccer

Ga lekker naar Lommel dan. Trol

28   35  
Edwin

Belgische Nacer, ga ergens anders azijnpissen.
Jeetje wat ben jij zuur zeg.
Toch leuk dat we deze spelers hier hebben gezien en dat ze het goed doen.
Maar het verhaal van City was gewoon Nac onwaardig.
Liever 10jaar kkd dan het speeltje van City.
Als ze nu een goed plan hebben dan het het misschien nog gekund, maar alleen komen met een precentatie over hoe City is en verder geen plannen wat ze met ons Nac gaan doen dan kunnen ze van mij opzouten.

24   10  
Gilze

@Belgischenaccer,

Het klopt inderdaad dat er 1 a 1.5 jaar een paar prachtige parels bij ons hebben gespeeld, dat was het jaar met de , zoals hierboven ,besproken spelers. Echter kan ik ook nog een hele tros (Horsfield,Palmer Brown, Faupala, Barker enz.) Opnoemen met de kwaliteiten die rondlopen in de Nederlandse lagere divisies.

17   1  
Eljé

De jonge Spanjaard, de jonge Turk en Jonge Nigeriaan hebben sinds hun vertrek hier wel een paar kaarsjes uitgeblazen.
Denk dat je daarom in bovenstaand artikel beter over ‘de jonge Zeeuw’ had mogen spreken. JP is 4 jaar jonger.

Maar leuk te lezen. Is ze gegund allen!!

72   5  
Nacman

Ook een award voor ex nac hilterman als de beste matennaaier van Nederland.

11   5  
Wijnkunst

@Belgische Naccer

Ik zou willen pleiten voor Klaas Dijkhof als AD. En uiteraard Ton Lokhof als TD. Wat vinden we van dat idee?

6   6  
scheppioni

Het ergste is dat we ook nog andere bewezen talenten laten verpieteren, nee deze staf kiest voor speler(s) die et niveau niet aankunnen, de oudere garde is geen cent meer aan te verdienen en ook vaak matig, de jeugd talenten hebben tenminste nog potentie !

10   1  
Bp

Ook ex-nac: Bryan Roy doet taakstraf niet en draait voor 40 dagen het gevang in !!!

22   10  
bas

Dessers, Van Hecke, Van Hooijdonk, Haye, Noppert, Verschueren..dat zijn toch spelers waar je een moord voor zou doen, als je kijkt naar wat er nu bij NAC rondloopt...

Ow wacht...dat zijn geen City spelers. Die willen ze niet in Bels Breda...

En inderdaad City netwerkspelers Faupala, Smith-Brown, Ayepong, Adarabioyo, Birighitti, Muric, Kaikai en Naah zijn vele malen beter...

4   44  
gjoewie

Ralf Seuntjens maakt nog geen verpletterende indruk gemaakt in Japan. Van de zes wedstrijden die ze gespeeld hebben sinds hij in Japan aangekomen is, heeft hij er maar 2 meegespeeld. In totaal 107 minuten.

Hij heeft nog geen doelpunten gemaakt, maar wel al een keer op doel geschoten!

In die 107 minuten heeft hij 42 passes gegeven, waaruit 6 assists ontstonden. Hij heeft 6 kopduels gewonnen (dat is niet zo moeilijk in Japan ;-) ), 1 tackle geplaatst, 5 keer de bal heroverd en 2 blocks gezet. Hij heeft 2 overtredingen begaan, maar nog geen kaarten gepakt.

Ik vraag me af of hij het wel naar zijn zin heeft in Japan.

13   8  
AKKIE

Belgische naccer heeft helemaal gelijk,

Er zat inderdaad ook zeer matig materiaal tussen de city aanwas tussen - we hadden ook een first loan constructie afgesproken,

Daar tegenover stonden dus ook de toppers en subtoppers die we kregen, en wat was dat genieten,

Nu zitten we jaren opgescheept met slepende onderhandelingen, wachtkamer en uiteindelijk als het de speler behaagd (omdat er geen andere opties waren) spelers van 't niveau Antonia, randdebielen als Hilterman, of jeugdspelers met contract die het niveau niet aankunnen.

Zou mij echt jeuken wie eigenaar is van de club, maar een bestaan in de marge ( zeg maar structureel niveau Dordrecht of den Bosch) is echt een Spook beeld maar wel reëel.

We kunnen wel allemaal 't voorbeeld Lommel aanhalen, maar je zou ook Toulouse aan kunnen halen - helemaal geen dumpplaats voor city spelers, maar gerichte scouting, promotie en mvp of the year Branco vd Boomen.

6   4  
Bas

@Akkie
Je kan inderdaad naar Toulouse kijken, of naar Hertha BSC of Racing Mechelen. Maar wat dat met CFG te maken heeft weet niemand.

12   13  
Belgische Naccer

De waarheid is hard. Daarom staan we waar we staan.

Haye en Van Hooijdonk? Weggepest door Steijn
Van Hecke? zat bij Brood gewoon op de bank...

Had Hyballa gewoon laten zitten. Ja dat is een malloot, Maar NAC is ook een mallote club. Was ideale match.

En ook voor het laatst dat ik wat van NOAD op het veld heb teruggezien. Dan had je nu ook dat gezeik met die overname niet gehad. Maar ja zo kun je de laatste 10 jaar alle beslissingen nalopen en veroordelen.

1 ding is zeker. Het lokale initiatief onder Wim van Aalst heeft gigantisch gefaald op alle fronten. Maar als je dan sceptisch bent over het nieuwe lokale initiatief, dan rollen ze hier over elkaar heen om te roepen dat alles goed komt, of dat je zuur bent.

Realistisch mensen. Meer niet.
En intussen gaat de laatste speler met transferwaarde Nick Olij gewoon vertrekken. Iedereen staat erbij en kijkt ernaar. Want ja...alles beter dan City he!

Ik zie het spandoek alweer hangen:
Liever een SOA aan mijn zak, dan City bij NAC.
Nou dan krijg je wat je verdient. Een SOA aan je zak.

Dat is net zoiets als RBC Breda. Dat wil je ook niet, maar het gaat wel gewoon gebeuren.


9   3  
gjoewie

Bas > Muric was zo slecht toch niet? De enige keeper in de geschiedenis van NAC die geen enkel doelpunt tegen kreeg! 8-)

4   4  
Tip

Omdat Muric niet kon komen beurden NAC wel 350.000 euro van City. Dat vergeten de anti City ‘ trollen’ steeds te vermelden. Ik schrijf trollen tussen aanhaaltekens. Wie niet weet dat dit woord misselijkmakend wordt misbruikt loopt nogal achter.

3   0  
Spitfire

Ik denk dat Manu Garcia niet meer naar Anderlecht gaat, Kompany is inmiddels ontslagen daar, en coacht nu bij Burnley.....

0   3  
Nacman

Wie gebruikt mijn Nickname hier verzin een eigen Nickname.

3   1  
Bp

Hetzelfde weekoverzicht als van bijna 2 maanden geleden nl 2 mei !!!!

1   0  
Fan uit Zevenbergen

Er gaat iets mis denk allemaal oud nieuws nu op de site

0   1  
JohnFe

@GJOEWIE
03 May 2022, 17:24

Ben je wel op de hoogte wat er speelt met Ralf?

https://www.bsiderats.nl/nieuws/seuntjens-deelt-update-ik-ga-deze-strijd-winnen-reken-daar-maar-op

Sterkre Ralf...

1   0  
Jf

@Johnfe is een oude reactie op een oud bericht.

1   0  
JohnFe

Bedankt jf, excuus GJOEWIE.

1   1  
fvp

@belgische naccer, maar over een aantal jaren wel de stadsderby Baronie - NAC in de derde divisie, iets om naar uit te kijken .

0   0  
De Scout

Even een paar interessante (transfer vrije) opties ter versterking van de selectie:

Issa Kallon (SC Cambuur)
Peter van Ooijen (FC Emmen)
Thomas Oude Kotte (Vendyssel FF)

Laad alle berichten na dit bericht in