Wij gaan niet opzij

Goed nieuws uit ziekenboeg van NAC

DeWeesJr

De blessures van Kaj de Rooij en Moreno Rutten lijken mee te vallen. Daarnaast is Michaël Maria nog altijd ziek maar voelt de linksback zich naar omstandigheden prima.

Moreno Rutten viel in de wedstrijd tegen Jong Ajax uit met een enkelblessure. De rechtsback miste de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Jong Utrecht maar traint vanaf vandaag weer buiten.

Ook Kaj de Rooij traint onder begeleiding van de fysio weer buiten. De vleugelaanvaller kreeg een tik in de wedstrijd tegen Jong Utrecht en moest de strijd vroegtijdig staken. 

Tot slot ontbrak afgelopen vrijdag ook Michaël Maria. Hij was ziek en zit nog altijd thuis. Hij voelt zich naar omstandigheden goed, maar NAC houdt hem uit voorzorg nog even thuis.

Het gaat bij het trio dus de goede kant op. Al is het nog onzeker of ze ook al inzetbaar zijn in de wedstrijd tegen Roda JC van aanstaande vrijdag. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 22 reacties
Volgend bericht
Van der Laan fluit Roda JC - NAC 6 reacties
30 Reacties
123   1  
guuske

Blij dat het met de rooij meevalt, die kreeg een rotschop

10   180  
Mmm

Laat aub Maria en de Rooij thuis. Is helemaal niks!!

73   11  
Dutchbird

Kaj de Rooij kan geweldig goed voetballen maar doet dat zelf teniet door als een watje te spelen. Elke aanraking duikelt hij als een stervende zwaan naar de grond en bij balverlies haakt hij even af. Echt zonde want het talent druipt er vanaf.

We kunnen hem de huid vol schelden, maar zoiets ligt voor een belangrijk deel aan de coaches. Met zo'n uitgebreide staf moet het toch mogelijk zijn om hem duidelijk te maken dat hij zijn mannetje moet staan en dat balverlies snel hersteld moet worden.

123   1  
guuske

Blij dat het met de rooij meevalt, die kreeg een rotschop

49   6  
Maarten

Het goede nieuws is dat Kali wedstrijdfit is maar eindelijk zijn contract afloopt na 3 jaar.

31   7  
Peerke

Gezien de directe tegenstander zou ik dan kiezen voor Rutten op links- en Schouten op rechtsachter.

68   16  
Messiaans

BN de Stem Dinsdagochtend 13-04-21 7.00u

Kali valt geblesseerd uit op de training. Naar omstandigheden lijkt de blessure mee te vallen. Vanwege de privacy wetgeving kan NAC niet communiceren wat voor blessure het is en hoe lang het duurt. Ingewijden melden dat het om de zinspier gaat en hij zal dit seizoen niet meer in actie komen. Zo lijkt er een einde te komen aan een niet al te gelukkig huwelijk :)

15   69  
willem 4,5

@messiaans.
Vind 'm leuk!, maar pas op hé, grappige en cynische opmerkingen worden op deze site meestal 'afgestraft' met duimpjes omlaag en als je daar gevoelig voor bent heb je geen leven meer hoor.

15   8  
Messiaans

@Willem 4,5

Haha, ik kan het wel hebben hoor. Dan maakt iemand me maar voor klootzak of lul uit. Dit is gewoon satire. Ik ben in al die jaren nog nooit op zoiets in gegaan. Als iemand echt wat wil dan belt die me maar op, maken we een afspraak, drinken we (op afstand) een pilske en praten we het uit he

17   4  
Ons NAC

Rutten op linksback, Schouten rechts en centraal dan Adiléhou en Rösler of Hendriks vrijdag. Al zullen Maria en Malone toch wel opgesteld worden.

11   2  
DunErwt

@Messiaans

Laat ome cor het maar niet horen LOL
En begin niet over die vlag. Ik herhaal begin NIET over die vlag :-))

22   3  
Wanny

Misschien kan Lurling eens goed aan de slag gaan met Kaj. Als die jongen maar een fractie van de inzet van Lurling zou hebben, kan ie een mooie carriere tegemoet gaan.

44   0  
Remazu

Wanny,

De meeste energie die Kaj verbruikt is met verdedigen.

Hij is toch gehaald als linker aanvaller.

Waar is ons middenveld.

31   0  
Cambridge

Probleem met de Rooij zit toch ook voor een deel in de speelstijl. De Rooij is een speler die de bal in de voet moet krijgen. De speelstijl is echter terugzakken en lange bal spelen, oftewel vaak een kopduel aangaan. Op een Messi ga je ook geen lange bal spelen.
De Rooij moet eigenlijk in de laatste derde van het veld zijn acties maken, maar nu staat hij geregeld op of voor de middellijn.

29   1  
N1912

Met de ultradefensieve en afwachtende speelstijl die NAC al het hele seizoen hanteert mag je iemand als Kai de Rooij echt niet afrekenen. Die jongen wordt totaal niet in zijn kracht gebruikt. Terechte opmerking dat hij meer achter zijn tegenstander mag aanhobbelen dan andersom.

Helaas is dat de visie van de leidinggevenden en moeten we het er voor nu nog even mee doen. De Kai van de Rooij van FC Eindhoven hebben we hier nog geen seconde gezien, en dat ligt niet hoofdzakelijk alleen maar aan hemzelf.

5   2  
N1912

Kaj de Rooij bedoelde ik uiteraard. Geen Kai en ook geen Van de Rooij.

16   2  
Adnac

Het scenario van onze vorige promotie gaat zich herhalen: iedereen fit, onze topscoorder die weer vertrouwen heeft na zijn schitterende vrije trap, net als Dessers die toen ook in supervorm was en een trainer die eindelijk de juiste opstelling heeft gevonden (Bilate samen met SvH). Promoveren tegen Willem 2 via nacompetitie is dan de kers op taart. HUP NAC.

4   3  
Wanny

@ Remazu

Probleem is niet zozeer de inzet waar het aan zou ontbreken, maar dat ie bij duels zo vaak op de grond belandt.

11   0  
Krenk

@N1912

Ben het met je eens. De Rooij wordt niet optimaal gebruikt. Bij Eindhoven moest hij minder vaak en minder ver terug verdedigen. Dit kwam zijn aanvallende acties ten goede. Mede door de spelopvatting van Steijn, iets anders kan ik er niet van maken, is dit bij NAC helaas anders. Gek eigenlijk want je zou juist zeggen dat NAC meer mensen achter de bal heeft waardoor zo’n jongen voorin kan blijven hangen.

Daarnaast ben ik wel benieuwd hoe een voorhoede met de Rooij, van Hooijdonk en Bilate zou zijn. De laatste twee dicht bij elkaar met een ‘open kant’ op rechts voor Schouten. Immers erachter waardoor je drie spelers in de 16 hebt bij voorzetten van links en rechts. Bijkomend voordeel is dan dat je geen rechtsbuiten hoeft te stellen in de vorm van Azarkan en Venema, aangezien die nog niet bijna voldoen.

7   7  
Scheids!

@MMM

Is het goed dat wij jou en al die andere azijnpissers thuislaten, zodat wij , de steun en toeverlaat én échte supporters zich op positieve wijze blijven inzetten?

Groetjes jongen en goed met water naspoelen hoor!

4   7  
Chingblauw

Dus @scheids als ik het goed begrijp ben je alleen een echte supporter als je geen kritiek hebt en als 'n schaapje achter jouw mening aanhobbelt? Wie is er nou eigenlijk de azijnpisser? Jij of degene die gewoon hun mening geven?

Lekker positief blijven Steijn euh scheids bedoel ik.

6   0  
Perino

Redelijk veel supporters vinden Kaj de Rooij niet uit de verf komen , menig nac- supporter , kent het gouden koppel Pierre van Hooydonk / Johan Lammers .
Een nieuw duo staat in de agenda van Steijn nl Sydney van Hooydonk / Kaj de Rooij laat ze de rest van competitie ( nacompetitie) naast elkaar spelen in een 3:5:2 (4:4:2) met een versterkt mv en , het aansluiten vd linies is een must !!!
Ook nu , daarom heen de poppetjes worden verder door Steijn weggezet !!!

Mvgr

7   0  
GB

Wat mij opvalt de laatste tijd, is het gebrek aan spiermassa bij onze spelers. Zat naar de spelers van Go Ahead en NAC te kijken en het verschil was echt overduidelijk. Die bovenlichamen van de nac spelers missen echt behoorlijk wat als je het.met andere teams vergelijkt. Let er maar eens op komende potten. En als je weinig spiermassa hebt, minder kracht, dan sta je in de duels tegenwoordig al met 1-0 achter, en ga je ze ook met minder vertrouwen aan. En dat met een speelstijl waarbij je de tegenstander laat komen en dus gedwongen bent veel te duelleren.........

4   7  
Scheppioni

Het grote probleem voor vrijdag gaat de linksback positie zijn van ons NAC, met name die snelle goppel. Nu gaan er veel mede NaCCer's hier raar staan te kijken, maar heel misschien is voor vrijdag kali nog wel niet zo'n gekke oplossing. Je hebt tegen goppel of een snelle linker verdediger nodig of een ervaren lepe linksbenige voetballer, die gaat zich namelijk net een meter of twee slimmer van goppel opstellen om hem te kunnen opvangen ! Zou mooi zijn wanneer Kali vrijdag toch nog dan in een wedstrijd van grote waarde kan zijn !! Tis een idee voor steijn .....

1   0  
kwamkwammer

totaal niet relevant natuurlijk met onze speelstijl die goppel en co .....

5   0  
Scheppioni

@ Perino
Johan Lammers ??😊
Wat een cultheld onze John !

9   4  
Scheids!

Kritiek hebben is altijd prima, mits dit van opbouwende aard is. Teveel worden spelers afgeserveerd als ze een slechte wedstrijd cq periode hebben, zie de comments op bijvoorbeeld Mounir!
Geloof me, spelers lezen of horen dit soort kritiek ook,zélfs na een goede en winnende pot!
We moeten niet vergeten dat dit seizoen voor veel clubs een hele rare ervaring is, zéker als je zónder publiek moet spelen is het een stuk moeilijker! Overigens is dat niet alleen hier, dat zie je in vrijwel álle competities.
Júist nu moeten we op ludieke en andere manieren onze steun blijven geven aan alles wat NAC is!
Kaj komt echt wel bovendrijven , net zoals andere spelers! Ongeacht de uitkomst van dit seizoen , blijf achter je club staan!

5   4  
Belgische Naccer

Inderdaad. Schouten rechtsback en Rutten linksback.

Maria, Malone en Mashart niet opstellen. Die hebben het gewoon momenteel niet. Malone hoort zowiezo niet in de verdediging thuis. Rosler en Adilehou zijn allebei een stuk vaster als CV.

En verder is het hopen...bidden...en heeeelll veeeelll tegenhouden ben ik bang.

Ik verwacht een kansloze nederlaag, maar ik hoop stiekem op een gestolen 0-1 door een onterechte penalty ofzo. Want voetballend zijn we helaas 10x minder. Dat was in de thuiswedstrijd al duidelijk.

2   1  
Perino

JOHN , Sorry zo lang geleden !!!! 🙃🙃

0   1  
Scheids!

Almere op eigen veld met nog een paar minuten 0-1 tegen Telstar!
Weer hoop mannen!!

3   5  
Ree

Sommige mensen blijven maar positief en hopen tegen beter weten in.
Als de rooij echt een mega talent is wat sommige nog steeds denken, dan heb je er totaal geen verstand van. Deze jongen heeft een paar leuke duels bij Eindhoven gespeeld. Niet voor niets hadden andere clubs geen interesse om 5 ton te investeren ineen jongen die op niveau nog weinig heeft laten zien.
Hier na 8 maanden ook nog niet, ja tegen hele zwakke clubs soms een actie en een doelpuntje. Voor de rest ongelukkig in zn actie, geen power, geen kracht, geen inzicht en geen body en gaan actie.

Als hij echt zo goed is wat sommige tegen beter in nog steeds denken en hopen moet hij elke weer erboven uit steken. Maar niets is minder waar. Helaas, maar het is niet anders.

Laad alle berichten na dit bericht in