Overal waar we komen

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Een meer dan succesvol weekoverzicht. Vier succesverhalen van vier ex-NAC'ers. We bespreken een debuut, een gewonnen halve finale, de hoofdcoach van Barcelona en een titel.

Verbruggen maakt debuut

Een grote verrassing gisteren in de opstelling van Anderlecht. Bredanaar Bart Verbruggen stond in het basiselftal van trainer Vincent Kompany. De oud-doelman van NAC werd wegens tactische redenen in de goal gezet. Hendrik van Crombrugge, de normaal eerste doelman, was dan wel geblesseerd. Maar Timon Wellenreuther, afgelopen weken de vervanger van Van Crombrugge, zat zondagavond gewoon op de bank.

In de kampioenspoule nam Anderlecht het in de eerste wedstrijd op tegen Club Brugge. Vijf minuten voor tijd leek Anderlecht te gaan winnen door een vrije trap van Bruun Larsen. Maar vlak voor tijd bezorgde Bas Dost Brugge alsnog een punt door de 2-2 op het scorebord te zetten.

Toch kon Bart Verbruggen terugkijken op een prima debuut. De jonge goalie kon niks doen aan de tegengoals en werd door de fans geprezen vanwege zijn prestaties.

Verbruggen maakte afgelopen zomer de overstap van NAC naar Anderlecht, waar Jelle ten Rouwelaar keeperstrainer is. Een jaar eerder spraken wij de Bredanaar nog na een wedstrijd met NAC onder 19. Dit interview is hier te beluisteren.

Angelino naar bekerfinale

Ook voor Angelino was succesvol afgelopen weekend. In de halve finale van de beker mocht de linksback wederom in de basis starten. Leipzig ging op bezoek bij Werder Bremen in de jacht op een plaatsje in de bekerfinale.

Na 90 minuten was er nog niet gescoord waardoor een verlenging nodig was. In de extra tijd van de verlenging sloeg Leipzig alsnog toe. Emil Forsberg bezorgde de door Red Bull overgenomen club een plek in de finale. Angelino deed 101 minuten mee.

Angelino kan zich nu op gaan maken voor de finale volgende week tegen Borussia Dortmund. De finale staat gepland op 13 mei.

Schreuder hoofdcoach bij FC Barcelona

Een mooi moment voor Alfred Schreuder. De trainer mocht door een schorsing van Ronald Koeman fungeren als hoofdcoach van FC Barcelona. Koeman had op donderdag een rode kaart ontvangen in de wedstrijd tegen Granada waardoor Schreuder naar voren werd geschoven als eindverantwoordelijke.

De normaal gesproken assistent van Koeman won met zijn ploeg met 2-3 op bezoek bij Valencia. Aangezien Koeman voor twee wedstrijden geschorst is zal Schreuder ook in de kraker tegen Atletico Madrid de honneurs waarnemen. Tegen Atletico hoopt Barcelona het gat van twee punten naar de koploper te dichten.

Idrissi pakt titel met Ajax

Het avontuur van Oussama Idrissi bij Ajax is nog geen onverdeeld succes. De buitenspeler heeft geen basisplek weten te bemachtigen bij de Amsterdammers. Wel keert de aanvaller met twee prijzen op zak terug naar Sevilla.

Twee weken geleden won Ajax al de beker door te winnen van Vitesse. Dit weekend werd ook de titel definitief gepakt met een overwinning op Emmen. Idrissi kwam bij Ajax tot nu toe pas 211 minuten in actie verdeeld over 12 wedstrijden.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
12 Reacties
27    
N1912

Steijn vond het wel een goed idee om Bart voor wat wisselgeld weg te geven, want nog niet direct bruikbaar. Inmiddels is hij Wellenreuther en Hahn in de pikorde gepasseerd, beide gewoon bewezen goede eredivisie doelmannen. En dat al op 18 jarige leeftijd.

Voor mij persoonlijk begonnen hier al de irritaties richting Steijn en vooral ook richting Manders voor het niet aanstellen van een nieuwe TD na ontslag TvdA.

26    
[email protected]©

Interview Steijn over Verbruggen 'Leuk om het over talent te hebben, maar we leven in het heden':

https://www.bsiderats.nl/nieuws/maurice-steijn-leuk-om-het-over-talent-te-hebben-maar-we-leven-in-het-heden-

17    
Henri

Ook het Zeeuwse talent jeugdinternational Tika de Jonge werd voor een schijntje van de waarde die hij over enkele jaren kan hebben aan FC Groningen verkocht. Met De Jonge, Verbruggen, Van Hooijdonk en de inmiddels ook al gratis vertrokken Poolse doelman Niemczycki zou het wel eens zo kunnen zijn dat NAC enkele miljoenen aan transferwaarde heeft verspeeld vanwege incompetentie op de essentiele posities binnen de organisatie. Tevreden zijn met een snelle hebbekrats en het grote geld laten lopen. Bij AZ en Groningen gaan ze wat slimmer methun talenten om. met dank aan Maurice en Mattijs de M&M's van NAC.

6    
sjef de gevulde koek

Had onze Jelle toch mooi gezien. Overigens kan niemand in de toekomst kijken.

1    
Moppernac

Als je dat hierboven allemaal leest, wat hebben bij NAC toch altijd goede spelers gezeten.
Als je nu leest over clubs zoals Barcelona, Leipzig, Ajax en Anderlecht dat is toch geen kattenpis.
En zo kunnen we nog wel een lange rij maken met spelers en mooie clubs.
Er zullen van spelers van dit seizoen over enkele jaren bij de rubriek EX NAC WEEKOVERZICHT alleen maar berichten staan van bijv.
Malone terreinknecht van Jeka.
De Rooij ballenjongen van Internos.
El Al word assistent trainer bij Beek vooruitF2.
Anco Jansen filiaal leider Mac Donald snelweg aan de A16.
Enz enz enz

8    
Arie

In deze lijn van negeren, pesten, verwaarlozen en vooral heel bang zijn om jeugd op te stellen is Steijn nu precies hetzelfde aan het doen met Sydney en Azzagari.

5    
NAC!!!

Wat een namen toch, en kijk nu...

Ja mensen, ik mag niet te negatief zijn... Maar wat zijn we al diep weggezakt, als je ziet wat er nu veelal tussen loopt..

Hoeveel dieper kan het nog

7    
Dutchbird

Ten Rouwelaar was het regime van Edelenbos ontvlucht en besefte dat Verbrugge door Stein genegeerd zou worden. Dus hoefde Anderlecht de hengel alleen maar op te halen.

Laten we hopen dat Steijn verdwijnt bij NAC en anders helemaal niets meer mag inbrengen bij het aan- en verkoopbeleid van Ton Lokhoff. Maar het liefst ook een nieuwe trainer die past in de visie van Lokhoff.

2    
scheppioni

Nondeju Alfred Schreuder nog ooit bij ons NAC !
Dat zou wat zijn zeg !!

-2    
Ernie

Droom verder Scheppioni.
Er is geen enkele fatsoenlijke trainer die zijn vingers gaat branden aan deze club, met zijn geweldige achterban.

2    
Dun Diëe

Schreuder ook tegenover Simeone op de bank als hoofdverantwoordelijke in wedstrijd die direct van belang is voor het kampioenschap. Ik krijg er kippenvel van. Hartstikke mooi voor hem.

Wat Verbrugge betreft: als je nu het interview met Steijn terugkijkt gaan je haren overeind staan. Maar met de wijsheid van nu is het makkelijk oordelen. Toch was hem het technisch beleid doen een enorme inschattingsfout geweest.

4    
Scheppioni

Alles beter dan je oompie Ernie !

Laad alle berichten na dit bericht in