Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Adrie Bogers, Danny Verbeek en Jan Paul van Hecke.

Danny Verbeek weer naar Den Bosch

Danny Verbeek keert terug op het oude nest. De geboren Bosschenaar kiest ervoor om van de Graafschap terug naar FC Den Bosch te gaan. Voor Verbeek wordt dit zijn derde periode bij Den Bosch. Verbeek debuteerde bij de club in 2009, maakte een toptransfer naar Standard Luik in 2012 en speelde van 2017 tot 2020 wederom drie jaar voor FC Den Bosch.

Bogers naar FC Twente

Adrie Bogers is de nieuwe assistent-trainer van FC Twente. Bogers komt over uit Irak waar hij bij het nationale team assistent-bondscoach was. De ex-NACcer zal bij FC Twente de positie gaan invullen van Andries Ulderink, die vorige maand naar FC Antwerp vertrok.

Van der Ree naar FC Groningen

Oud-rechtsback Dennis van der Ree heeft een contract getekend bij FC Groningen. Van der Ree gaat in het Hoge Noorden de nieuwe assistent van Frank Wormuth worden. In het verleden speelde hij één jaar voor NAC. In het seizoen 1999/2000 was van der Ree de vaste rechtsback in het elftal dat kampioen werd van de eerste divisie.

Schouten naar de Graafschap.

Robin Schouten is vastgelegd door de Graafschap. De club uit Doetinchem huurt Schouten voor één seizoen van SönderjyskE. In de Deense competitie kwam Schouten dit seizoen tot vijf wedstrijden, allen tijdens de play-offs.

JP van Hecke gedebuteerd voor jong oranje

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na eerder al geselecteerd te zijn, mocht Jan Paul van Hecke nu eindelijk het veld betreden. In de 72ste minuut kwam Jan Paul er bij een 3-0 stand in voor Sven Botman. Die uitslag bleek tevens de eindstand. Jong Oranje won met 3-0 van Jong Moldavië. Een geslaagd debuut voor Jan Paul.

Umar Sadiq promoveert met UD Almeria

Umar Sadiq is gepromoveerd naar La Liga. De Nigeriaan hield het met zijn team UD Almeria tot op de laatste speeldag nog spannend, maar mede dankzij een verlies van Eibar is de club kampioen geworden op de laatste speeldag eind mei. Sadiq had daar een belangrijk aandeel in: hij maakte dit seizoen 18 goals en gaf tevens 9 assists.

‘Dessers gelinkt aan Fiorentina’

Cyriel Dessers zou interesse genieten van Fiorentina. De topscorer van Feyenoord kwam er met de club niet uit, en dus lijkt Fiorentina hiervan te gaan profiteren. Ondertussen heeft Cyriel ook nog twee interlands met Nigeria meegespeeld. In de verloren wedstrijden tegen Mexico(2-1) en Ecuador(1-0) mocht hij in de basis starten. Tegen Mexico maakte hij bovendien zijn eerste interlandgoal voor de Super Eagles.

Curacao verliest van Honduras met veel ex-NAC in de gelederen

Curacao begon zaterdag aan hun nieuwe avontuur in de Concacaf Nations League. De ploeg trad aan tegen Honduras, dat uiteindelijk te sterk bleek en met 1-0 won. Curacao kende veel spelers met een verleden of heden in Breda. Zo speelde Michaël Maria de hele wedstrijd als linksback en mochten ex-NACcers Roly Bonevacia en Elson Hooi in de basis starten. Die laatste werd nog gewisseld voor Gervane Kastaneer. Curacao hoeft niet lang te wachten op een kans om zich te revancheren. Vannacht spelen de teams om 04:00 uur wederom tegen elkaar.

Bron:
B-Side Rats, FC Den Bosch, Tubantia, FC Groningen, Jong Oranje, La Liga, 1908.nl, VI, Concacaf, DG
12 Reacties
115   17  
Kopspion

Wanneer staan Manders, Schoenmaker, Malone, Mashart en Hilterman onder dit topic ?

32   13  
ome cor

Adrie Bogers is vooral heel erg ex-RKC.

Schouten.....pfffff 5 duels.
Was dan bij NAC gebleven mafkees.

Het resultaat van Curaçao is veelzeggend.

7   4  
Schrikbarend

Schouten ex nac naar de graafschap

18   27  
Bredaaaaa

Mooie move voor Schouten. 👍

115   17  
Kopspion

Wanneer staan Manders, Schoenmaker, Malone, Mashart en Hilterman onder dit topic ?

44   13  
Belgische Naccer

Zijn Maria, Malone, Rutten, Ligeon en Antonia al naar Sparta?

En dan die Schoenmaker en Manders nog..

We zijn pas op de helft van de troep die opgeruimd moet worden na het onderschijten van onze mooie club door Steijn.

1   7  
Beest

Geen podcast?

45   1  
N1912

De kwestie Schouten was weer lekker typerend voor het desastreuze beleid van de mafkezen Manders & Steijn. Zijn contract opwaarderen en verlengen om er tegelijkertijd een clausule in te bouwen dat hij transfervrij mag vertrekken naar een buitenlandse club. Hoe krijg je het verzonnen.

22   2  
NAC Vooruit!

Mooi dat JP van Hecke nu ook in Jong Oranje heeft gedebuteerd. Over een paar jaar in het grote Oranje…

6   1  
die ne gast

Hoop dat JP inderdaad een glansrijke carriere tegemoet gaat. Ook voor de opleidingsvergoeding die je bij grote transfers kan vangen (ook al heeft JP niet zo heel lang in de jeugdopleiding gezeten).

Bij een overgang van Frenkie de Jong naar Manchester United vangt Willem II met een beetje geluk/pech zo weer één miljoen euro.
Zijn toch welkome en onverwachte inkomsten.

Hopelijk voor JP volgend jaar een glansrijk debuut in de Premier League.

3   1  
Melis Boonstoppel

Mooi verhaal, Anna. Ik zal de dokter eens een appje sturen.

2   2  
Mo

Anna ik probeer dat nummer iedere keer maar krijg een voicemail,snap ik niks van heb je ook een ander nummer mischien

3   0  
Fritske d'n Olifant

Ik hoop voor Schouten dat zijn contract in Denemarken een stuk beter is dan in Breda en dat de Deense kroon goed staat want anders is zijn transfer van afgelopen seizoen echt voor niets geweest. Die was nu normaal gesproken ook met zijn kwaliteiten de vaste rechtsback van NAC geweest. Ongelofelijk te bedenken dat Ligeon ooit Champions League heeft gespeeld. Ik vond dat in het voorlaatste degradatiejaar best een leuke speler, maar daar is nu helemaal niets meer van te zien.

Laad alle berichten na dit bericht in