Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Gerrit

Het is weer maandag en dat betekent dat we een weekoverzicht presenteren met nieuws omtrent ex-NAC spelers of trainers. Deze week valt er genoeg te bespreken met onder andere Cyriel Dessers, Jan Paul van Hecke en David Mendes da Silva.

Jozefzoon terug bij RKC

Florian Josefzoon keert na negen jaar terug bij RKC Waalwijk. De club meldde eerder al dat Josefzoon meetrainde. Afgesproken was dat Josefzoon en de club om de tafel zouden gaan om te kijken of men een hernieuwde samenwerking aangaat. Nu tekent Josefzoon een contract in Waalwijk tot het einde van het seizoen.

Dessers op het punt om naar Cremonese te vertrekken

Cyriel Dessers staat aan de vooravond van een transfer naar Italië. Na afloop van de wedstrijd van zijn club Racing Genk, nam de Belg al een voorschot op een afscheid van de fans. Dessers’ transfer naar Cremonese is immers bijna afgerond. Het wachten is totdat de clubs er volledig uit zijn.

Angeliño verhuurd aan Hoffenheim

Angeliño is voor een jaar speler van Hoffenheim. Het Duitse team huurt hem van RB Leipzig. Bij Hoffenheim wordt hij de vervanger van zijn eigen vervanger. RB Leipzig kocht deze zomer David Raum voor 26 miljoen euro van Hoffenheim. Toch is Hoffenheim niet volledig vreemd voor Angeliño. In januari 2020 ging de Spanjaard ook al bijna naar de club toe. Die transfer ging echter uiteindelijk niet door.

David Mendes da Silva gearresteerd

Oud NAC-speler David Mendes da Silva is afgelopen donderdag opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij witwaspraktijken en drugshandel. Hiervoor werd hij vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die verlengde zijn voorarrest met twee weken.
In het verleden speelde Mendes da Silva tussen 2004 en 2006 voor NAC. Hierin kwam hij tot 56 wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde.

Umar Sadiq staat voor recordtransfer

De algemeen directeur van UD Almeria heeft bevestigd dat Umar Sadiq voor ‘iets minder dan dertig miljoen euro’ verkocht is. Welke club is echter nog onbekend. Eerder meldden wij al dat onder andere AS Roma, Villareal en Ajax naar zijn diensten hadden geïnformeerd. Villareal deed eerder zelfs al een bod, maar dat werd toen nog als te laag bestempeld door Almeria.

Bod van tweede Serie A club op Pablo Mari

Monza leek lange tijd de beste papieren te hebben om Pablo Mari te huren, maar hier komt nu een club bij. Hellas Verona lijkt de Spanjaard weg te kapen aangezien het meteen wil overgaan tot koop. De Italiaanse club zou zich al gemeld hebben bij Arsenal met een bod op Mari. De transfersoap rondom de Spanjaard lijkt hierdoor nog even verder te gaan.

Van Hecke blijft op bank bij knappe overwinning Brighton

Afgelopen weekend ving de Premier League aan met de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. Op zondagmiddag zat hierbij de wedstrijd Manchester United – Brighton & Hove Albion. Voor Erik ten Hag een ongelukkig debuut, want Brighton won knap met 1-2 in Manchester. Voor Jan-Paul van Hecke bleef een mooi moment echter uit. De jonge Zeeuw bleef de volledige negentig minuten op de bank. Echter zullen er nog kansen komen. Zijn coach Graham Potter werd in een interview vooraf gevraagd naar het vertrek van concurrent Duffy en JP’s kansen voor het komende seizoen. Hierbij gaf Potter aan dat er zeker kansen liggen voor van Hecke en men bij Brighton onder de indruk is van de ex-NACcer en zijn verhuurperiode van afgelopen seizoen. Hij moet alleen nog wat geduld hebben.

Bron:
B-Side Rats, RKC Waalwijk, VI, VZ, Teamtalk, Sussexlive, Telegraaf
3 Reacties
22   3  
D’n Dijk

Zou toch een stunt zijn zeg Sadiq bij Ajax!

Ik hoop het voor die jongen, was hier bij vlagen fenomenaal!

Zou me ook nog niet verbazen als hij er tig inschiet zoals Dessers en Vloet.

22   3  
D’n Dijk

Zou toch een stunt zijn zeg Sadiq bij Ajax!

Ik hoop het voor die jongen, was hier bij vlagen fenomenaal!

Zou me ook nog niet verbazen als hij er tig inschiet zoals Dessers en Vloet.

11   2  
Judge M.

Ik gok dat mocht Sadiq naar Ajax gaan ze daar nostalgische gevoelens naar Kanu gaan krijgen. Zou inderdaad wat zijn!

1   0  
Mitta21

Moïse Adiléhou is gepresteerd bij FK Zire

Laad alle berichten na dit bericht in