Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Zulte Waregem wil Mühren alleen verkopen

Praatpapegaai

Robert Mühren wordt begeerd door FC Volendam, maar ook Cambuur zou graag nog een jaar gebruik willen maken van de topscoorder van de KKD. Zulte-Waregem wil de speler komend seizoen alleen niet verhuren. Mühren mag weg, maar alleen definitief.

Cambuur heeft door het missen van de promotie een gat van anderhalf miljoen euro op de begroting. Technisch manager Foeke Booy heeft daarom al laten weten dat het kopen van Mühren niet aan de orde is. Zo zal Cambuur waarschijnlijk dus verzwakt worden op de spitsenpositie. Wat dan weer goed is voor NAC.

FC Volendam aast ook op een terugkomst van Mühren, die ooit debuteerde bij de palingvissers. Volgens Zulte-Waregem kan de spits ook naar de zandbak aangezien er ook interesse is uit Saoedi-Arabië. Mühren kwam 14 keer uit voor NAC waarin hij geen enkele keer het net wist te vinden. Afgelopen seizoen was hij in 29 duels goed voor 26 doelpunten waaronder een aantal wonderschone treffers.

Overigens wist hij uiteindelijk wel te scoren in het Rat Verlegh stadion, in het shirt van Cambuur, alleen werden deze doelpunten allemaal afgekeurd in de met 1-0 gewonnen wedstrijd door NAC.

Bron:
B-Side Rats, Omropfryslan
Vorig bericht
Ex-NAC: Braber naar RKVV DIA 5 reacties
Volgend bericht
NAC gaat verder met Dingsdag en Somsen 27 reacties
31 Reacties
94   14  
RaraNAC

Dit is goed nieuws. Een hoop doelpunten minder komend jaar.
Ik denk en hoop stiekem dat Cambuur echt een k*t seizoen tegemoet gaat en dat ze nog wat jaartjes zullen praten over de schande van de knvb.
Niet omdat ik iets tegen die club heb, maar omdat ik wil promoveren.

25   39  
since1912

Blijf het frappant vinden hoe deze man niets wist te scoren in het NAC shirt, maar wel bij Cambuur.

Het is notabene dezelfde competitie en sportief gezien zijn NAC en Cambuur vergelijbare clubs.

94   14  
RaraNAC

Dit is goed nieuws. Een hoop doelpunten minder komend jaar.
Ik denk en hoop stiekem dat Cambuur echt een k*t seizoen tegemoet gaat en dat ze nog wat jaartjes zullen praten over de schande van de knvb.
Niet omdat ik iets tegen die club heb, maar omdat ik wil promoveren.

41   5  
Blackmountain

Ik vond dat één van de meest bijzondere verschijningen van het afgelopen seizoen in de Mickey Mouse League. Het seizoen dat hij bij ons speelde was hij niet vooruit te branden, liep geen meter te veel en raakte hij geen enkele bal fatsoenlijk.

Het seizoen erop bij Cambuur was hij goed en scoorde vele (mooie) doelpunten. Ik vraag me dan ook af waardoor dit enorme contrast ontstaat? Ligt dat aan NAC? Ligt dat aan Cambuur? Of ligt dat aan (de instelling van) Robert zelf?

En toch, Als ik eerlijk ben vond ik het heerlijk dat al zijn doelpunten die hij tegen ons scoorde werden afgekeurd. De frustratie op zijn gezicht zal ik nooit vergeten.

75   2  
Dun Diëe

In een interview heeft hij ooit aangegeven dat hij bij ons last had van een slepende blessure maar tegen zijn zin in toch werd opgesteld. Als dat waar is sta je inderdaad niet lekker op je benen in een professionele voetbalwedstrijd. Als je door het publiek dan ook nog eens voor van alles en nog wat uitgemaakt wordt dan kan ik me zo voorstellen dat hij zijn tijd in Breda niet bepaald beschouwt als een hoogtepunt in zijn loopbaan. Blijf het een prima speler vinden en jammer dat het zo bij NAC moest lopen voor hem.

27   4  
Ratjeduneerste

@blackmountain

Dat had er deels mee te maken dat hij nooit helemaal fit is geweest. Hij had een blessure en is voordat hij volledig hersteld was alweer gebruikt door NAC. Hierdoor heeft hij nooit op 100% kunnen spelen.

Toen hij eenmaal ver fit was had alles en iedereen binnen NAC zich al zo erg tegen hem gekeerd dat hij zoiets had van 'stik er maar in' denk ik.

Vond het hoe dan ook afgrijzelijk om te zien hoe hij afgelopen seizoen de ene na de andere wereldgoal binnenschoot.

31   7  
FVBreda

"Cambuur heeft door het missen van de promotie een gat van anderhalf miljoen euro op de begroting."

Eén grote grap deze zin.

17   2  
Wanny

Soms heb je ook gewoon een lekkere start nodig. Paar goals in de eerste wedstrijden en je bent vertrokken.

Bij Dogan werkte het dit seizoen andersom. Die was echt tegen zichzelf aan het voetballen toen de goals uitbleven.

13   2  
Ric

Vergeet ook niet dat hij bij ons als middenvelder in een 433 systeem werd opgesteld. Omdat Mitchell te Vrede als spits werd gebruikt

21   17  
Henri

@Praatpapegaai
Ik vind het altijd van zwakte getuigen als ik opmerkingen lees in de sfeer van als de concurrentie nou maar lekker zwakker wordt dan stijgen onze kansen op promotie.
Ik lees dan liever teksten die uitgaan van positiviteit, zelfvertrouwen en uitgaan van eigen kracht. Is in mijn ogen ook niet een mentaliteit die hoort bij supporters van een club die pretendeert topsport te bedrijven en een topsportcultuur te hebben. En zeker niet bij uitingen als: Wij zijn NAC! of moet ik dat ook als een uiting van zwakte interpreteren?

22   1  
Peerke

Het belangrijkste verschil vind ik hier boven niet terug! Eredivisie bij NAC ipv KKD bij Cambuur.

27   4  
RV

Er zit sowieso al een behoorlijk verschil tussen Cambuur en NAC (al is Cambuur zeker ook geen kleine club) en de druk is toch net iets hoger bij NAC. En als je dan inderdaad een blessure hebt, niet gewaardeerd wordt, je een niveau hoger speelt dan de Eerste Divisie én in een slecht draaiend onsamenhangend elftal af en toe in mag vallen dan is het niet makkelijk.

Muhren is gewoon een echte Eerste Divisie speler met een garantie voor doelpunten.
Vroeger deed NAC dat ook toen we degradeerden haalden we Sjoerd Ars, dan weet je gewoon dat je minstens 15 doelpunten kunt noteren. Op dat gebied heeft NAC gefaald dit seizoen. Geen ervaren kracht in de voorhoede met een garantie voor doelpunten. Stokkers is nooit een bewezen topscorer geweest en Dogan kwam van Top Oss (dat is toch een andere druk dan bij NAC spelen). Die fout kun je één jaar maken, maar ik neem aan dat de TD hier van geleerd heeft.

En mocht een Volendam nu Muhren aantrekken (bij zijn eigen club gaat hij er sowieso veel maken) dan kun je Volendam ook gelijk opschrijven als grote titelkandidaat. Die spelen volwassen en aantrekkelijk voetbal.

In de eerste Divisie is het doelpunten tellen.
Onze topscorer is Arno Verschueren (een van origine defensief ingestelde middenvelder) met 7 doelpunten, dat kan echt niet. Je moet minstens 2 spelers hebben die samen meer dan 30 goals maken als je bovenin mee wilt doen.

Seuntjens, van den Hurk maar ook een Rai Vloet (ik weet dat ligt gevoelig) zijn allemaal type eerste divisie spelers die NAC afgelopen jaar goed had kunnen gebruiken. Niet goed genoeg voor een niveau hoger, wel een garantie voor doelpunten op dit niveau.



16   6  
Buurman

Muhren zat langs alle kanten bij ons klem. Door de wet op privacy kun je niet veel meer doorgeven dan dat een speler geblesseerd is en dan.... poent. Hij kon zelf niks over zijn blessure vertellen want ... hij moest van NAC spelen. En dan daar bovenop reageren wij veel te snel erg negatief en gemeen zonder dat we weten wat er speelt. Muhren is schandalig als een niksnut weggezet bij NAC , wat hij helemaal niet is. Hij zou wel heel gek zijn als hij voor NAC nog een bal trapt of er een goed woord voor over heeft. Muhren is voor de keuken een top spits. Daar boven komt hij net tekort , is hij iets te statisch. Lekker bij Volendam gaan ballen. Schiet hij er nog jaren in de keuken minimaal 20 in. Volendam is net zo goed een zware concurrent voor ons. We hadden
Muhren en we kregen Kudimbana. Ook een toffe gast overigens, maar zijn top ligt een klasse onder de keuken.

7   3  
Breda

Football is a mental game.

En als je ieder jaar de trainer en TD buitenflikkert tijdens het seizoen helpt dat niet echt natuurlijk.

11   2  
NAC4Ever

@HENRI
Ik ga er vanuit dat iedereen die bij NAC betrokken is uit gaat van de kracht van NAC. Maar als een sterspeler van een club die richting de Eredivisie ging vertrekt lijkt mij dat een voordeel.

6   1  
geelzwartwit

Altijd erg jammer als spelers elders wel uit de verf komen en bij NAC niet. Hopelijk gaat dat er een keer uit bij NAC. In het geval van deze spits snap ik het wel als je en nog geblesseerd ben en niet fit en op een andere positie moet spelen en snel kritiek krijgt dat je er weinig van bakt. Echt een geval waar de club eens in de spiegel moest kijken.

Ik hoop dat Hyballa belangrijk kan zijn met ook het selecteren van nieuwe spelers. Heb het idee dat Hyballa ook wil weten hoe een speler zich voelt en dat meeneemt in de coaching

9   1  
Brat

@buurman, privacy wetgeving is eenzijdig. Het staat een ieder vrij te delen over elke vorm van blessure of gezondheidsproblemen. Dat NAC het niet namens hem mag doen is feit, tenzij hij expliciet toestemming geeft.

17   8  
Belgische Naccer

Laat die lambal maar naar de zandbak gaan, dan hoef ik me ook niet meer te irriteren als hij ergens anders dan bij NAC...WEL ineens blijkt te kunnen scoren...!

26   2  
ome cor

Ik gun die Mühren komend seizoen wel een buitenlands avontuur.
Alles wat ver van de eerste divisie is lijkt me een goede optie.

9   10  
Henri

@Buurman @Brat
Heel dat privacy gebeuren wordt zwaar overtrokken in het Nederlandse voetbal. Ik ontvang altijd de nieuwsbrief van Borussia MG, als daar een speler geblesseerd is staat er gewoon bij, zoals bij ons vroeger, wat het voor een blessure betreft. NAC hoort contractueel vast te leggen dat dergelijke zaken gewoon naar betrokken supporters gecommuniceerd mogen worden. Het hoort bij een club die diezegt voor openheid en transparantie te staan.

5   4  
WitteGijUT

Ik citeer (uit VI) :

Toch zit de deur nog op een kier. 'Als er een aanbieding komt van een club uit de Keuken Kampioen Divisie die leuk voetbal speelt en een mooi project heeft, dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben nu fit en weet honderd procent zeker dat ik er nog een goed seizoen uit kan persen, als ik eindelijk eens een hele voorbereiding kan meedraaien, die heb ik de laatste jaren telkens gemist. Maar het plaatje moet wel kloppen.

Ruud Boymans (was altijd wel een beetje gecharmeerd van deze speler in z’n goede tijd)

2   0  
The Cosmic Gate

Wie ? ?

16   5  
RV

Ik kan daar trouwens ook zwaar misselijk van worden die reacties van "supporters" die dan flegmatieke spelers als Mats Seuntjens beoordelen als lui (wat een geweldige speler toen destijds voor NAC maar slechts door weinigen erkend), Rai Vloet (maakt meer doelpunten dan al onze aanvallers samen) en ook Muhren is zo'n zelfde speler.

Altijd is er wel een pispaal onder de NAC supporters (dat is met name van de laatste jaren, vroeger stonden we altijd achter onze spelers). Laten we eens afstappen van dat domme werken en vieze broekjes halen. Al deze jongens hebben een goede mentaliteit maar we hoeven geen 10 domme lopers te hebben.

Ik zou er voor tekenen om een luie maar slimme en ervaren doelpunten maker te hebben volgend jaar. Sterker, het is bittere noodzaak.

10   7  
Badeend

1. Mühren heeft helemaal NIETS laten zien in het geelzwart. Niks. Nul inzet, nul vechtlust, nul betrokkenheid.
2. De "allerenigste" die ik ooit iets heb horen zeggen over de blessure van Mühren, is Robbert Mühren zelf - achteraf. Geen trainer, geen speler, geen journalist, geen zaakwaarnemer, geen supporter - niemand.

Wat mij betreft heb je een mentaliteit van likmevestje als je je op zo'n manier laat kennen dat je er dan maar met de pet naar gooit. Dan mag je inderdaad op een hoop geveegd worden met die andere faalhazen Seuntjens, Vloet, Kali en laten we Kevin Brands niet vergeten. Bah. Daar moet je het als club niet op aan laten komen want dan blijf je inderdaad kansloos in de eerste divisie.

En dan wel zeveren over "van je eigen kracht uitgaan".

13   3  
De muzikant

@buurman en @dun diëe: hij heeft er zelf (!!) voor gekozen niets te melden. Tenminste, toen hij bij NAC zat. Toen hij bij Cambuur weer zin had om te voetballen, toen vond meneer het nodig om de zielige jongen uit te hangen en kon hij ineens wel melden dat hij het jaar bij NAC (schijnbaar) erg geblesseerd was. Beetje veel lulkoek in mijn ogen. Ook de wedstrijden dat hij wel iets kon doen was meneer te beroerd om iets voor zijn geld te doen.

1   0  
geelzwartwit

28 mei 2017
https://youtu.be/8_FW6rMahEw

3   2  
Ivo

@RV

Luca Ilic was ook "flegmatiek". en vele anderen voor hem. Het is prima als er één speler op het veld staat die creativiteit en onvoorspelbaarheid brengt en een beetje een "momentvoetballer" is. Maar die moet dan wel leveren en zorgen voor goals en assists. En ook zijn mouwen op kunnen stropen als het team dat nodig heeft. En daar schort het vaak wel een beetje aan. Dit soort voetballers is vaak ook een tikje arrogant en daar worden we bij NAC niet zo warm van.

4   1  
Baosje

@ome Cor

Leeuwarden is al aardig buitenland hoor ...

ik versta er immers geen hol van wat die zuid scandinaviers allemaal uitkramen ....

6   0  
Breda1976

"Mühren kwam 14 keer uit voor NAC waarin hij geen enkele keer het net wist te vinden. Afgelopen seizoen was hij in 29 duels goed voor 26 doelpunten waaronder een aantal wonderschone treffers."

Iedereen die denkt dat bovengenoemde toeval is, think again.

Dogan en Kali zijn de meest recente voorbeelden. Beiden in beginsel gewoon hele goede en bruikbare voetballers waarvan eigenlijk niemand begreep waarom ze voor NAC kozen. Zeker bij Utrecht stonden ze met gefronste wenkbrauwen te kijken. Daar was het echt een publiekslieveling. Komt naar Breda en kan er ineens niets meer van en wordt weggehoond, want geen noad.

Dogan dan. Zeer goede middenvelder met aanvallende kwaliteiten. Goed voor veel goals en dreiging richting het doel van de tegenstander. Komt naar NAC en is geen schim meer van zichzelf.

NAC moet eens in de spiegel kijken. Naast een ongeorganiseerd trainerskerkhof, zijn we ook nog een specialist in het niet laten renderen en inpassen van nieuwe spelers.

Hoe kan dat toch?

1   0  
Die ne gast

Wat zou zo’n Mühren in het Corona-tijdperk moeten kosten dan?
Blijkbaar niet veel als zowel Cambuur als Volendam hem nog denken te kunnen halen.

@Breda1976
Als je geen duidelijke voetbal visie hebt en continuïteit in je TD/TM, dan ga je vooral namen halen. Bij elke nieuwe TD wordt er eerst opruiming gehouden, dan gaan we weer opnieuw ‘opbouwen’, zo creëer je nooit een collectief en blijft het los zand, waardoor veel spelers hier niet renderen en elders wel.
Daarom heb ik nu een redelijk positief gevoel over komend seizoen. Voor het eerst sinds jaren dat er al een romp van het elftal staat. Alleen voorhoede goed versterken en je bent al een heel eind op weg.

1   0  
Lamington

Echt wel een beetje sneu dat we het kennelijk niet van ons zelf moeten hebben maar het verzwakken van een tegenstander...

0   1  
Balletje

Zolang er hier maar niemand op het onzalige idee komt die clown te kopen!

Laad alle berichten na dit bericht in