Wij gaan niet opzij

NAC gaat verder met Dingsdag en Somsen

Praatpapegaai

Vandaag nieuws uit de jeugdopleiding. NAC heeft besloten om de contracten van Michael Dingsdag (kent u de online pubquiz vraag nog?) en Jasper Somsen te verlengen.

Michael Dingsdag maakt ook meteen promotie, hij gaat de O21 onder zich nemen. Daarmee heeft hij het hoogst haalbare team onder zijn hoede. Dingsdag: ‘’Voor mij persoonlijk is het een compliment om het hoogste jeugdelftal van NAC te mogen trainen. Na mijn carrière als voetballer ben ik in de jeugdopleiding begonnen als assistent-trainer van de onderbouw en nu, vier jaar later, ga ik het hoogste jeugdteam trainen. Dat zegt iets over mijn ontwikkeling als trainer, maar ook over het vertrouwen van NAC in mij. Het is een belangrijk team waarin de laatste stap van jeugdspeler naar volwaardig selectiespeler gemaakt moet worden. Afgelopen seizoen hebben er onder mij drie spelers een contract bij NAC verdiend en dat geeft een fijn gevoel. Ik heb veel zin om met de 021 spelers aan de slag te gaan en hen die laatste stap te laten maken.’’

Jasper Somsen schuift ook een elftal door, hij gaat de O16 trainen nadat hij afgelopen seizoen de O15 onder zijn hoede had. Tevens is Somsen ook hoofdscout van onze jeugdopleiding. Somsen: “Ik kijk er enorm naar uit om ook de komende 2 seizoenen met alle spelers, collega’s en vrijwilligers te zorgen voor een nog betere jeugdopleiding. De komende jaren zullen ongetwijfeld zeer talentvolle jeugdspelers gaan doorbreken door het goede werk van iedereen bij en rondom de jeugdopleiding. Daarmee zie ik de nabije toekomst van NAC Breda positief tegemoet.”

Hellemons over deze berichtgeving: ‘’Met het behouden van deze talentvolle trainers, gaan we weer stappen maken als NAC Jeugdopleiding. Naast het opleiden van spelers, is het ook goed om te zien dat trainers zich sterk ontwikkelen en de mogelijkheid krijgen om stappen te kunnen maken binnen onze opleiding. Michael en Jasper zijn al een aantal jaar trainer bij NAC en kennen de club als geen ander. Het is dan ook belangrijk om ontwikkelde trainers die het NAC DNA goed kennen en goed kunnen overdragen te behouden voor onze club.’’

Rogier Molhoek, die geen nieuw contract nodig had, maakt de overstap van O17 naar O18. Ook promotie dus voor de oud-middenvelder van NAC. 

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
27 Reacties
68   8  
Praatpapegaai

Op verschillende platformen was in de comments te lezen dat Dingsdag misschien wel beter dan Mourinho, Van Gaal en Koeman was. Allemaal verschillende mensen die dat zeiden, wel gek dat het IP-adres gelijk bleef....

68   8  
Praatpapegaai

Op verschillende platformen was in de comments te lezen dat Dingsdag misschien wel beter dan Mourinho, Van Gaal en Koeman was. Allemaal verschillende mensen die dat zeiden, wel gek dat het IP-adres gelijk bleef....

14   3  
Breda-Loyal

Proficiat heren en ga zo door met het goede werk voor onze toekomstige parels van het zuiden

35   6  
henk

Terechte verlenging natuurlijk. NAC moet blij zijn dat hij überhaupt verlengd. Dingsdag is misschien wel beter dan Mourinho, Van Gaal en Koeman.

9   3  
Tante Annie

@ praatpapegaai,

Onder welke nicknames was dat dan? ben toch erg benieuwd namelijk

10   4  
Praatpapegaai

@Tante Annie, ik gok dat één van de nicknames 'Henk' is!

12   9  
n@©

Opleiding is wat mij betreft nog altijd enige onderdeel van onze club waar met een visie gewerkt wordt. Bij de rest van de club zijn ze vandaag vergeten wat ze gisteren hebben gezegd.

12   1  
NAC-till-I-die

Goed nieuws dit! Dit moet gaan zorgen voor een goede continuïteit binnen onze club. Het beleid van de jeugdopleiding spreekt me aan.

31   6  
WillyG

Ik heb gehoord dat Dingsdag beter is dan Mourinho, Van Gaal en Koeman samen.

12   3  
Real Robert

Continiuiteit is belangrijk in onzekere tijden.
Wel weer een aanwijzing, dat Manders achter de schermen allang bezig is. Zonder zijn goedkeuring vindt dit alles natuurlijk niet plaats.

4   10  
N A C

Lewis in Tilburg oppikken
Hij is transfervrij
Wellicht dat het salaris een dingetje kan zijn...

2   1  
Harrie

@realrobert er is ook nog een rvc die goedkeuring geeft als er geen AD is.

5   4  
Sjak

Ik heb gehoord dat Dingsdag beter is dan Mourinho, Van Gaal en Koeman samen. ;-)

4   4  
Joop Klepzeiker

Ik heb gehoord dat Somsen minimaal gelijkwaardig is aan Frank de Boer in zijn tijd bij Crystal Palace en Inter Milan.

6   4  
Henri

Zo maar wat vragen voor mijn eigen beeldvorming. Bij welke clubs en op welk niveau heeft Jasper Somsen zelf gevoetbald? En hij is hoofdscout van de Jeugdopleiding. Aan wie geeft hij dan als hoofdscout sturing? Dus wie scouten er voor de NAC jeugd nog meer, hoe is de rolverdeling en de geografische verdeling. Ik hoor of lees daar altijd maar weinig over.

7   3  
Harrie

@Henri: waar denk je dat NAC jeugd scout als er spelers zijn gepresenteerd voor komend seizoen uit o.a. Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom, Made, Waalwijk, Kaatsheuvel, Drunen, Sliedrecht, Rotterdam en Zeeland?

Wat Somsen heeft gepresteerd als speler maakt me niets uit. Als trainer is het in ieder geval een hele goede. Laat zijn team goed presteren en voetballen en er doen vaak jongens mee met hogere teams en worden helaas ook verkocht aan topclubs. Wanneer je niet bij de jeugd kan of wilt kijken misschien de ranglijsten eens nakijken van de door hem getrainde teams de afgelopen 4 jaar. Laatste 1,5 jaar O15 en daarvoor 2,5 jaar O14.

Goed dat de jeugdopleiding goede trainers weet te behouden. Dat moet de basis zijn/worden van onze toekomst.

3   0  
BijnaWeekend!

Zomaar een vraagje hoor. Maar alle trainers schuiven een elftal hoger door. Maar de spelers zelf ook natuurlijk!
Dit betekend dat de jeugdelftallen altijd dezelfde trainer hebben?

3   0  
Harrie

Inderdaad krijgen de spelers van de bovenbouw komend seizoen dezelfde trainer als dit seizoen. Bij NAC 1 trouwens ook dezelfde trainer ?

9   1  
Peerke

Ik heb gehoord dat Dingsdag betere training geeft dan dat hij voetbalde.

1   0  
geelzwartwit

Nu zou het helemaal mooi zijn als de fifa of uefa wat gaat doen aan het gratis of met opleidingsvergoedingschijntje oppikken van talenten door andere clubs. Met 14-15-16 jaar kan je echt al wel zienof ze met 17-18 ook echt waardevolle talenten zijn. Als die vergoedingsregelementen aangepast worden en NAC of meer geld vangt of de talenten langer kan behouden gaan we nog mooie tijden tegemoet.

Zover ik weet was er wel iets in ontwikkeling op dat gebied. Iemand daar info ook over?

2   0  
Harrie

De nieuwe regelingen met opleidingsvergoedingen is per 1 april al ingegaan. Voor Simons naar PSV krijgen we dus een hogere vergoeding.

3   0  
Harrie

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/22025/uitvoeringsbesluit---pool-reglement-opleidingen

30.000 voor Simons. Een jaar geleden zou dat maar de helft zijn geweest.

3   0  
Joop

Gelukkig goed nieuws in deze rare tijd

1   0  
Nacdictive

@Henri: je maakt de klassieke fout. Kijk eens naar oaTuchel, Nagelsmann, Willem Weijs..ik ken een hele hoop goede jonge (jeugd)trainers, allen op 'bedenkelijk' niveau gespeeld maar nu toptrainers in wording.
Dat een oud-betaald voetballer gespeeld heeft is nog geen reden om te denken dat het een goede trainer is, integendeel.. Brood was een toptrainer? Wat is Hyballa zijn voetbal historie als speler?

9   1  
Chris W.M.

Als we het dan toch over de jeugdopleiding hebben, mag ik de heren van BSideRats dan even attenderen op onderstaand artikel;

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3209299/op-de-weg-terug-na-een-hartstilstand-leven-en-dood-liggen-dicht-bij-elkaar

Onze Hoofd Opleidingen Hellemons, die ook in dit nieuwsbericht aan het woord kwam, heeft op de dag van AZ-NAC een hartstilstand gehad. Is revaliderende, en gaat wat dieper in op het reilen en zeilen binnen de jeugdopleiding.

2   0  
Ateleet

Mooi stukje.... petje af Eric

0   0  
Henri

@Nacdictive @Harrie
Ik maak geen (klassieke) fout, maar het is jullie interpretatie van mijn vraag.

0   1  
Nacdictive

Ok maar dat is toch niet relevant?

Laad alle berichten na dit bericht in