Wij gaan niet opzij

Fiorini: “Als ik mijn niveau haal hoor ik in de basis”

DeWeesJr

Lewis Fiorini is dit seizoen de enige huurling van Manchester City. Voor de middenvelder is NAC zijn eerste club buiten Groot-Brittannië. Een avontuur dat door corona heel anders is uitgepakt dan verwacht, maar op sportief gebied steeds meer zijn vruchten af begint te werpen.

Zo goed als alles dicht en zijn familie die niet naar Nederland mag komen. Lewis Fiorini had zijn eerste avontuur buiten Groot-Brittannië toch heel anders voorgesteld. “Vooral de eerste maanden waren erg moeilijk” , stelt de middenvelder. “Het was voor mij een nieuw land en daarbij leefde ik voor het eerst echt op mezelf. Daar had ik wel even tijd voor nodig. Terwijl ik aan het leren was hoe het leven hier was, moest ik ook mijn plek in het elftal veroveren.”

Hoe het leven in Breda kan zijn hoort hij vooral van zijn teamgenoten: “Zij vertellen mij hoe bruisend de stad normaal gesproken is. Ik hoop gewoon dat ik het aan het einde van het seizoen nog een beetje mee kan maken.”

Het leven in een 'stille' stad zorgt ervoor dat Fiorini zich met regelmaat verveelt. Zijn vrije tijd spendeert hij vooral voor de TV en achter zijn PlayStation. Toch vindt de huurling dat hij niet mag klagen. “Iedereen heeft het in de huidige tijd zwaar. Ik mag blij zijn dat ik nog steeds kan doen wat ik leuk vindt", zegt hij. "Dus er is geen reden om écht verdrietig te zijn. Zolang ik veel wedstrijden speel ben ik blij."

En die wedstrijden speelt de huurling de afgelopen weken voldoende. De laatste tien wedstrijden stond de middenvelder in de basis. Toch lijkt zijn plek met de komst van Anco Jansen wat meer onzeker te worden. Maar Fiorini is juist blij met de concurrentie: “Van concurrentie wordt het team ook beter. Bij Manchester City was er ook veel concurrentie dus ik weet hoe er mee om te gaan."

Bang dat hij zijn basisplek op termijn gaat verliezen, is hij dan ook niet. “Ik denk niet dat mijn plek ter discussie staat. Als ik mijn niveau haal hoor ik in de basis.” De cijfers voor iemand op zijn posities zijn zeker niet slecht. Elke 193 minuten is de pas 18-jarige middenvelder betrokken bij een doelpunt. Prestaties die ook worden gezien aan de andere kant van de Noordzee. “Vanuit Manchester City bellen ze regelmatig en vragen ze hoe het gaat. Ze kijken elke wedstrijd en zijn blij met de ontwikkeling die ik doormaak.”

De speler zelf is vooral blij met de ontwikkeling die zijn team doormaakt. Hij ziet het vertrouwen binnen de groep groeien en heeft de hoop op een tweede plek nog niet opgegeven. “Afgelopen dinsdag heeft een enorme boost gegeven. We pakten zelf de drie punten terwijl een concurrent ze liet liggen. Neemt niet weg dat we ons vooral blijven focussen op ons eigen spel en onze eigen wedstrijden.”

Focussend op het eigen spel ziet Fiorini vooral verbeterpunten in het feit dat wedstrijden eerder op slot gegooid moeten worden. Zowel tegen FC Eindhoven als Telstar had NAC het zichzelf veel makkelijker kunnen maken. “We hebben drie keer op rij gewonnen, maar zijn als team zeker nog niet tevreden met het spel. Het moet steeds beter”, aldus de middenvelder die de wedstrijd van vorige week als voorbeeld pakt. “Bijvoorbeeld tegen FC Eindhoven zijn we niet tevreden over het feit dat we het onszelf niet makkelijk maken door de 3-1 of 4-1 te maken. Dat geeft aan dat de spirit in de groep in ieder geval goed is.”

Morgen staat de wedstrijd tegen Dordrecht op het programma. De thuiswedstrijd tegen de Schapenkoppen was voor de 18-jarige middenvelder het begin van een reeks achtereenvolgende wedstrijden in de basis. “Het was toen mijn tweede wedstrijd in de basis. Toen was er heel weinig vertrouwen in het elftal. Dat is morgen natuurlijk heel anders. Het is tijd voor revanche.”

Gevraagd naar of dat met een goal of assist van Fiorini gebeurt reageert de huurling als volgt: “Natuurlijk ben ik graag belangrijk met een goal of een assist maar als ik moet kiezen tussen een goal of de drie punten is de keuze snel gemaakt.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
30 Reacties
127   1  
Vamos

Inderdaad een prima speler om erbij te hebben, zeker met ervaren spelers als Haye en Immers om hem heen kan hij nog flink groeien. Nog geen nieuwe García of Angelino maar volgend jaar nog een keer proberen te huren zou absoluut geen gek idee zijn!

19   1  
Naccer

Klopt

27   2  
Hotderknots

getting there Lewis

7   108  
BREDA 1965

We hebben meer aan anco jansen

127   1  
Vamos

Inderdaad een prima speler om erbij te hebben, zeker met ervaren spelers als Haye en Immers om hem heen kan hij nog flink groeien. Nog geen nieuwe García of Angelino maar volgend jaar nog een keer proberen te huren zou absoluut geen gek idee zijn!

57   6  
willem 4,5

Aan sommige 'supporters' hebben we ook niks!

3   59  
BREDA 1965

Waren ze maar allemaal net zoals jou en je maat he

36   11  
Ivo

Fiorini doet het prima. Werkt hard en valt op door goede dribbelacties en een goed schot.
Hij is ook geen speler waar je makkelijk voorbij komt. Staat zijn mannetje wel in de duels.

Ik zou het middenveld Haye - Immers - Fiorini voorlopig zo laten staan. En Anco Jansen een plaats geven op de flanken, waar Kaj de Rooij het moeilijk heeft.

Met Maria - Jansen op links en Rutten - El Allouchi op rechts heb je dan sterke ervaren duo's staan, die nog kunnen groeien in hun samenspel. Jongens als Maatsen, Azarkan, de Rooij, Azzagari moeten via invalbeurten laten zien dat ze er staan.

21   0  
Kisku

Leuke speler werk hard ,en zit zeker groei in bij die jongen

6   20  
Janus

Uitstekende speler voor NAC, prima actie, relatief snel en scorend vermogen. Werkt zichzelf drie slagen in de rondte en dat zien we graag. Grootste valkuil is dat hij de draaicirkel van een koe heeft.
Lekker minuten laten maken en proberen volgend jaar weer te huren.

Ik denk dat hij met de komst van Jansen zijn plekje helaas toch kwijt is. Het gaat nu namelijk even om de korte termijn... Zie Jansen tot nu toe 2x erg sterk invallen, maar je weet nooit of hij dat kan brengen vanaf minuut 1. Benieuwd hoe Steijn dit gaat oppakken!

22   3  
Carel van Bentum

Ik heb Lewis eerst zien spelen bij Manchester City. Nu bij NAC doet hij het heel goed en vooral wordt het middenveld stabiel. Hij werkt altijd hardt voor het team en voor zijn leeftijd doet hij het aardig goed.

50   5  
D

Ik snap niet dat er door sommigen wordt gesteld dat De Rooij op de bank plaats moet nemen. Je ziet toch aan elke actie die hij maakt dat hij zoveel meer kan dan dat hij tot nu toe heeft laten zien? geef dat mannetje gewoon het vertrouwen en als hij eenmaal op dreef komt is hij goud waard. Een Anco Jansen van 31 jaar gaat het echt niet beter doen op die plek.

18   3  
BVV

Ik zie eerder Immers zijn plek kwijtraken aan Anco dan Fiorini. Als het mij ligt houden we het middenveld gewoon hetzelfde als de afgelopen 2 potten trouwens.

10   1  
fvf6

Prima speler met een goede mentaliteit .Hij heeft zich goed ontwikkelt , en volgens mij terecht de laatste wedstrijden een vaste basisplaats , Een goed in de benen is een van de weinige samen met El Allouchi die een s van afstand probeert te schieten ,met redelijk succes mag ik wel zeggen . Voor mij mag de overeenkomst met M.C. een verlenging krijgen , maar dan wel met spelers die er gelijk staan en een duidelijke meerwaarde hebben voor ons NAC , want dat waren er in het verleden maar enkelen.

54   5  
Sandman

Medelijden met diegene die in Manchester alle wedstrijden van NAC zit te kijken hahaha...

20   1  
Wanny

Kijken of we Fiorini langer kunnen houden. Past hier goed.

17   1  
Maarten

Die ene pass vorige week, magistraal. Leek wel kunststoten op een biljartlaken

15   3  
SjorsNac

Ik vind het wel een prima speler, een van de weinige waar je echt ontwikkeling ziet.

Zeker in deze tijd als jonge gast die in zn eentje in een vreemde stad terecht komt, leuk zal het niet altijd zijn.

Op deze manier is de samenwerking met city prima. Gewoon een 1 of 2 talenten als aanvulling die ook echt de kans krijgen.

6   2  
Bredafun

Goede aanvulling met pure NOAD!
En hoe zit t met v hooijdonck? Doe ie nog mee?

4   10  
Ernie

Doet het best aardig. Maar ik zou niet zo zeker zijn als ik hem was.

10   26  
Belgische Naccer

Het middenveld moet zijn: Anco Janssen, Immers en Hay

Fiorini mag van mij met Allouchi en Azarkan vechten om de rechtsbuiten positie.

Linksbuiten de Rooij of Maatsen

Keuze zat voor Steijn. Dus gewoon alles winnen vanaf nu. Dan promoveer je rechtstreeks.

4   9  
Jjansen

@sandman, gij bent zeker een kruik....

12   2  
Scheppioni

Ia nu ene van de lichtpunten van ons NAC ! Had ik een paar maanden terug niet echt verwacht ..... maar city of top engeland is te hoog gegrepen voor Fiorini, maar mochten we promoveren, hij met o.a. Haye, Olij, Rutten, Immers, Jansen zeker wel van middenmoot eredivisie waardig, hopelijk kan Ton nog wat uit zijn netwerk er nog wat aan toevoegen !

12   3  
JimGoose

Volgens mij hoeft hij voorlopig niet voor zijn plaats te vrezen. Lijkt als enige middenvelder in staat om 90 minuten van 16 tot 16 te blijven gaan.

6   1  
Stefan-nac

Ontwikkelt zich goed maar gaat voor City natuurlijk nooit een rol spelen..
Wellicht bij promotie een constructie zoals bij Horsfield.. Definitief overnemen

7   1  
Ad B uit Roosendaal

Fiorini hoort, wat mij betreft, in de basis.

Hij heeft creativiteit en diepgang in zijn spel.

3   4  
Badeend

@Jimgoose

Inderdaad. We hebben geen enkele andere middenvelder die kan brengen wat Fiorini brengt, of het moet Azzagarri zijn. Afgelopen wedstrijd speelden we na de komst van Jansen "ineens" met drie spelverdelers; Haye, Jansen én El Allouchi die ook meer en meer achter de spits ging spelen. Daar ga je het niet mee redden. Dan heb je iemand als Fiorini keihard nodig.

Overigens vind ik dat Immers nog steeds véél te weinig brengt voor iemand met zijn ervaring en gezien zijn spelverleden. Ik hoor her en der dat hij zoveel duels wint en zo, maar ook dat vind ik dus erg tegenvallen. Wie weet zit ik er naast, en wijzen de statistieken anders uit (dat overkomt mensen bij El Allouchi ook nogal eens) maar ik zou een middenveld Haye-Jansen-Fiorini wel eens willen zien.

Ben verder benieuwd waar Steijn Malone in gaat passen de komende wedstrijd.

1   1  
Ernie

Het is toch wel knap hoe sommige mensen vanaf de bank voor de tv beter kunnen inschatten wie er moeten spelen. Beter dan iemand die dagelijks met die gasten op het trainingsveld staat. En dan de trainer ook nog beschuldigen van vriendjespolitiek. Dan wordt het hoog tijd om eens in de spiegel te kijken.

1   7  
Kisku

Immers en malone gaan er nooit naast,dat zijn grootverdieners en vrienden stijen,verwacht dat immers wel gebleseerd raak jammer dat ze 2 jaar contract hebben kijk naar bufonge en maria nu dat gaat bij lokhof niet gebeuren .deze keer goed gezien van de rvc is egt nodig

0   0  
Vergane Glorie

Met Malone wordt NAC alleen zwakker. Is in geen enkele linie van meerwaarde . Heeft zijn tijd echt gehad. Fiorini beste middenvelder die er bij NAC rondloopt. Azzagari moet goed naar Fiorini kijken en zijn inzet benaderen. Kan Mauriesje ook niet om hem heen. En de Hagenezen lekker laten ........ ja wat uitbollen maar dan niet in het 1e.

1   0  
Belgische Naccer

Hij heeft zijn gelijk gehaald!

Dank zij zijn klasse leven we nog. Anders had Steijn weer 2 punten verloren met zijn topselectie en dan was het definitief klaar geweest. Nu mogen we nog hopen.

Maar als je alleen je vriendjes malone en maria opstelt...tenkoste van betere spelers die op de bank zitten....dan zul je jezelf nog heel vaak afhankelijk maken van een opleving van Fiorini.

Laad alle berichten na dit bericht in