Overal waar we komen

Steijn: “Het is een bevestiging dat je de ploeg naar de mogelijkheden laat spelen”

DeWeesJr

NAC zit in een flow en dat betekent dat het voor Maurice Steijn ook prettiger werken is. Zeker ook omdat zo goed als iedereen beschikbaar is voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Het zorgt er indirect voor dat de trainer keuzes moet maken en misschien wel voorheen vaste basisklanten op de bank moet zetten.

Afgelopen week leek Maurice Steijn met het inbrengen van Rutten en Malone te zinspelen op een basisplek voor de routiniers. Toch houdt de trainer een dag voor de wedstrijd zijn kaken stijf op elkaar als hem gevraagd wordt naar zijn opstelling.

Aangezien alleen Dogan en Kali het treffen met Dordrecht zullen missen valt er wat te kiezen voor de trainer. En dat maakt het volgens de trainer niet alleen maar moeilijker. “Het is juist fijn dat ik wat te kiezen heb. Voor elke positie hebben we twee goede opties. Dat hebben we in heel veel wedstrijden niet gehad.”

Toch heeft het hebben van meerdere keuzes ook een keerzijde. “Je moet ook spelers teleurstellen die het in voorgaande wedstrijden goed hebben gedaan. Iemand teleurstellen is natuurlijk nooit leuk om te doen.”

Ondanks dat NAC nog altijd weinig balbezit heeft in de wedstrijden worden er meer kansen gecreëerd dan voorheen. Het gelijk van de trainer? “Het is een bevestiging dat je de ploeg naar de mogelijkheden laat spelen. We hebben ook fases in de competitie gehad dat we één op één speelde, maar die pakte minder goed uit. Mijn ploeg gedijt beter bij teruggetrokken spel. Dat hebben de spelers zelf ook aangegeven.”

De kans dat morgen FC Dordrecht de bal aan NAC laat is dan ook groot. Volgens Steijn moet dat ook niet voor een probleem zorgen. “We hebben genoeg voetballend vermogen alleen moet dat met vlagen nog beter. We zijn voor morgen in ieder geval voorbereid op allebei de spelprincipes.”

Aan de nederlaag tegen Dordrecht denk niemand graag meer terug in Breda. NAC verloor in de 97e minuut met 0-1. De blamage tegen de toenmalig hekkensluiter zorgde er wel voor dat er na afloop de waarheid werd gezegd. “Na die nederlaag zijn rake woorden gevallen en zijn we kritisch op elkaar geweest. We hadden die wedstrijd nooit mogen verliezen maar misschien zijn we daarna wel wakker geworden.”

Uiteraard is er vanavond geen sprake van onderschatting en gaat Maurice Steijn desgevraagd niet in op de vraag of hij al kijkt naar het doelsaldo. “Daar is het nog niet het moment voor. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Mocht er een mogelijkheid zijn om aan het doelsaldo te werken zullen we die zeker niet laten liggen. Voor nu tellen eerst de drie punten.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
35 Reacties
67    
Chefke

En toch kan ik hier niet aan wennen “het initiatief aan de nummer laatst over laten”.

Dan ben je niet overtuigd van eigen kunnen, terwijl je op iedere positie betere spelers hebt.

ik ben écht benieuwd welke spelers ook inzakvoetbal willen spelen.

Tsja je wint er wel mee maar het is geen NAC voetbal, en dat mis ik wel.

-45    
Fan uit Zevenbergen

Gelukkig is SvH er weer fit bij om aan het doelsaldo te werken dan ...

19    
Scheppioni

Ik ben benieuwd vanavond, de gelukkige beslissingen van de scheids gaat ook zeker een keer verkeerd vallen ! Tis ook een kwalijke zaak wanneer een malone nu ineens gegarandeerd is van een basisplek, iedereen zou er voor moeten knokken dan heb je positieve scherpte in he ploeg ! Met mijn geel zwarte bril op zeg ik 0-2 vanavond .......

7    
Badeend

Cliché bingo 4.0.

67    
Chefke

En toch kan ik hier niet aan wennen “het initiatief aan de nummer laatst over laten”.

Dan ben je niet overtuigd van eigen kunnen, terwijl je op iedere positie betere spelers hebt.

ik ben écht benieuwd welke spelers ook inzakvoetbal willen spelen.

Tsja je wint er wel mee maar het is geen NAC voetbal, en dat mis ik wel.

14    
Wanny

Waarom ben je niet overtuigd van eigen kunnen, als je een andere tactiek hanteert? Die punten moeten gepakt worden en dat doe je door je sterke punten te benutten.

45    
Da Pope

Ben benieuwd of Malone direct terugkeert in de basis. Wat mij betreft staat het centrum Hendriks-Adilehou best aardig. Hendriks is van toegevoegde waarde in de opbouw en Adilehou is een echte stopper. Die combinatie van kwaliteiten vind ik heel behoorlijk werken.

Als Steijn gaat wisselen, zal hij normaal gesproken Adilehou vervangen. Ik denk dat je dan verdedigend vermogen inlevert. Malone is geen pure verdediger en je hebt zijn voetballende vermogen niet per se nodig als je ook Hendriks opstelt. Als je hem nu meteen inbrengt, is het vooral om hem een plezier te doen. Je brengt hem dan op de enige positie waar he redelijkerwijs plek voor hem kunt maken, want op zijn natuurlijke positie op het middenveld is hij sowieso geen optie op dit moment.

30    
Mike

Malone voor Adilehou zou ik wel een heel rare keuze vinden.
Moise doet het gewoon heel goed naast Ramon. Wekelijks een van de beste de laatste tijd. Moise = jong en vertegenwoordigt kapitaal.
Malone vind ik behoudens de 1e 8 wedstrijden(toen was het best goed) heel matig spelen en zeker geen zekerheidje achterin. Dus om dan zomaar te switchen omdat het je aanvoerder is en hij Nederlands spreekt maar niet presteert vind ik apart. Maar je weet dat 't gaat gebeuren.

0    
Ivo

Precies, we kennen Steijn nu wel en zijn loyaliteit naar bepaalde spelers. Als Malone fit is, speelt hij. Rutten ook.

Hij zal de boel niet omgooien, 1 verandering per keer. Dus ik verwacht dat één van die 2 in de basis staat.

40    
Jf

Het zou een grof schandaal zijn als Malone ineens speelt. Die jongen heeft nog niks laten zien. En dat geklets met opbouw is gewoon een reden zoeken. Malone heeft maar weinig goede opbouwende acties gehad. Ik vind het onzeker met hem achterin en Adilehou speelt gewoon goed en zorgt voor zekerheid achterin. Rutten voor Schouten is logisch omdat Schouten al sinds zijn contract verlenging niet kan overtuigen.

15    
Geeltke

Ik vind dat reactievoetbal niet zo erg, vaak zelfs fijner om naar te kijken dan een ploeg die eindeloos de bal rond speelt. Tegen Telstar behoorlijk wat kansen gecreëerd. Overigens is de Rooij nog ongelukkig, maar heeft meer dreiging en diepgang dan een hand vol andere spelers die daar afgelopen jaren hebben gespeeld.

15    
Becherovka

Ik hoop dat Rutte als rechtsback een verschil gaat maken. Daarmee kan je zomaar aanvallend ook een stuk beter staan. Schouten speelde de afgelopen wedstrijden vooral tegen zichzelf.

En Malone erin; alleen als je Hendriks eruit haalt. Maar dat lijkt me geen goede keuze.

10    
Pietjebel

Kleine voorspelling dan maar
Schouten dr uit voor rutten
Malone voor onze zwarte parel
Rond de 70e minuut de rooij dr uit voor maatsen
SVH rond de 85e minuut

8    
Viking

Sorry hoor wat een aanfluiting deze trainer. Dat wij als Nac zijnde en deze spelersgroep de tegenstander in dit geval het laag geklasseerde Dordrecht het spel laten maken schaam ik me echt voor.

Heerlijke NOAD mentaliteit zeg. Realistisch zullen sommige voorstanders van Steijn het noemen. Maar wat ik wel weet met publiek zou deze trainer en spelers al menig striemende fluitconcerten hebben gehad met het vertoonde spel waar totaal geen lijn in zit en de creatieve spelers dus van al hun vrijheden worden beroofd.

1 troost er is geen publiek en dan is er maar 1 doel en dat is met zo'n dure spelersgroep promoveren. En Steijn heb je dit niet voor elkaar gekregen moet je wat mij betreft weg.
Want ik vrees dat met dit spel in de keukencompetitie dat anders het publiek weg blijft. Of was dit bij VVV en Ado ook niet het geval? Want dat hoor ik elke keer weer terug en daar ben ik ook klaar mee.

Hopelijk ga je niet te veel schuiven in je team nu om bepaalde spelers te laten spelen maar pas je logische en noodzakelijke nuances aan om je team beter te laten spelen.
Rutten voor Schouten zou niet verkeerd zijn en onze zwervende rechtsbuiten die nooit rechtsbuiten staat, de boel vertraagd en vooral voor zichzelf voetbald zet daar eens een echte buitenspeler. Maar goed ik ben geen trainer maar een simpele nette fanatieke supporter van de Parel van het Zuiden. En weet je zolang je maar 3 punten haal ben ik voorlopig tevreden en mag je al het bovenstaande vergeten. Doel heiligt de middelen toch ;)

Fijn weekend en excuus voor mijn klaagzang.

34    
messiaans

MALONE OUT
ADILEHOU IN

13    
Bas

Steijn vindt Dordrecht weer gevaarlijk met een paar spelers van Feyenoord u21. Kap daar nou eens mee joh! Dordt staat onderaan en verloor de laatste thuiswedstrijden afgetekend, waaronder nog 0-5, twee weken terug van Roda.

NAC kan 2 elftallen opstellen die elk met 0-6 van zo’n bijeengeraapt troepje als de Schapenkoppen moeten winnen

11    
Krenk

Schouten eruit voor Rutten zou ik vrij logisch vinden. Schouten brengt niet wat hij zou kunnen brengen en wat hij ook eerder heeft laten zien. Even wakker schudden lijkt me prima. Daarnaast is Rutten gewoon een (veel) betere back dan Schouten.

Denk dat hij ook Malone gaat brengen voor Adilehou. Malone wil hij te vriend houden. Dit gaat Steijn verkopen door te zeggen dat Malone beter aan de bal is, maar dat vind ik persoonlijk wel meevallen. Adilehou heeft het obv de afgelopen wedstrijden verdiend om te blijven staan. Echter gaat Steijn denk ik voor de makkelijke keuze, Adilehou zal niet gaan zeiken als hij op de bank moet gaan zitten en dit is met Malone een ander verhaal.

12    
Henkie

Het boeit me echt niks hoe we spelen, als we maar promoveren.

Als de spelersgroep en Steijn meent dat dat het beste gaat met countervoetbal dan so be it.

1    
BREDA 1965

Steijn zijn voetbal is gebaseerd op toevalligheden en geluk.

1    
Wanny

Met 3 wedstrijden in de week waaronder eentje op een zeer zwaar veld, is het wel goed om wat te kunnen wisselen. Zo'n Adilehou heeft 2 volledige wedstrijden gespeeld, terwijl ie voorheen maanden nauwelijks speelde.

7    
Buurman

Als NAC vanavond wint zetten we een mooie serie weg en is er eindelijk weer perspectief. De discussie die opnieuw ontstaat is als indertijd bij Ernie Brandts. Die wilde tegen de graafschap thuis niet blind gaan aanvallen. De wereld was vooraf te klein. We wonnen met 1-0 en het gezeik van een bepaalde groep supporters was achteraf niet van de lucht.
Er is niks veranderd.
Ratio redenerend kunnen we straks, als NAC goed geconcentreerd balt , met meer dat 1 goal verschil winnen. Maar als het 0-1 wordt ben ik ook tevreden.

7    
P

Maokt me nie uit wie er speult !!
1 team, 1 doel = promotie

Dus volle bak op winst !!

4    
JN

Als je het initiatief aan de tegenstander laat, is Adilehou laten staan logischer dan Malone brengen. Rutten zal rechtsback staan, dus dan heb je de coachende kwaliteiten van Malone minder hard nodig.

Hooguit zou de rentree van de aanvoeder wat druk van Haye's schouders kunnen(!) wegnemen. Die laatste voetbalt de laatste wedstrijden niet naar zijn mogelijkheden. Maar of dat effect heeft én of dat een reden moet zijn om Malone te brengen...

Mocht hij toch starten, dan hoop ik dat Malone weer zijn niveau van de eerste 6-7 wedstrijden kan halen. Toen was hij de breker die wij in de vorige seizoenen zo misten. Dat kan hij écht wel.

5    
fvf6

NAC moet met dezelfde 11 beginnen als afgelopen dinsdag , het liep toen lekker , en als de klus geklaard is kan je gaan wisselen om andere ook speeltijd te maken

6    
fvf6

Als ik in de basisopstelling zou wisselen zou ik dat doen door Schouten te vervangen door Rutten

2    
Theoden King

Als ik dit verhaal zo lees, begint ook Steijn te beseffen dat hij door zijn excuses heen is. En dat is winst.

-6    
BREDA 1965

ff wat toevalligheden en of geluksfactoren van de laatste 2 wedstrijden.Haye had rood moeten hebben,Immers had rood moeten hebben.Laatste 2 doelpunten waren gelukstreffers.Had je van eigen kracht uitgegaan hadden we nooit zoveel punten laten liggen,en win je vanavond met minstens 8-0.Steijn kennende wordt het vanavond weer een zeer moeilijke wedstrijd.Lijkt me sterk dat Ton elke week naar dit betonvoetbal wil blijven kijken.Oja,Jansen komt in de 2e helft erin voor fiorini

5    
Cees

Steijn zegt “wij zijn morgen ingesteld op twee spelprincipes.” Nou niet helemaal zoals hij ons wil doen laten denken. Steijn hoopt namelijk op zijn blote knieën dat Dordrecht toch het initiatief gaat nemen. Want zoals hij opnieuw zelf aangeeft “afwachten bevalt ons het beste”! Daar heeft hij gelijk in, dat zien wij tot op heden ook wel. Als NAC het spel moet maken, nou daar wordt je niet echt blij van. Steijn heeft het over fases dat het daarin beter moet, nou dat zijn nog “steeds” behoorlijk wat fases. Dus Dordrecht, wat gaan jullie doen? NAC heeft ruim 30 spelers. Traint al (wel telkens spelers inpassen) een heel seizoen op alles en nog wat mag ik toch hopen. Presteert desondanks bar- en boos als men de bal veelvuldig mag hebben. Het contrast is (zonder bal, met bal) nog steeds veel- en veel te groot, ook nog eens tegen KKD-tegenstanders.

2    
RV

Ik vind het ook niet zo vreemd om de tegenstander wat meer de bal te geven en reactie voetbal te spelen. Onder Brands deden we niet anders en werden we derde in de Eredivisie. Misschien een vreemde vergelijking maar de tijd dat NAC met dominante en dwingende buitenspelers als Lurling

De tegenstander de bal wat meer geven, vroeg druk zetten en vanuit de omschakeling spelen vind ik zo vervelend niet om te zien. Dat zie ik liever dan achteloos rondtikken achterin tussen de backs en de twee centrale.

Tegen een Telstar en Eindhoven best genoten van het spel. Niet omdat het zo denderend was maar omdat je gewoon het gevoel had dat we niet gaan verliezen. Tegen Excelsior, Volendam en Almere hebben we ook nog aardig voetbal laten zien. Alleen promotie telt, anders wordt de
club langzaam de afgrond ingeduwd.

Ik heb wel het idee dat het stabieler wordt en dat Steijn iets aan het neerzetten is. Je zag het ook bij de goal van Bilate, er was blijdschap en men lijkt er meer vertrouwen in te krijgen dat plek 2 nog mogelijk is.

2    
Noord Mokumse NAC'er

0-6...

90 minuten het gras opvreten.

Geen gezeik dat je je aanpast aan de tegenstander. Uitgaan van het eigen kunnen. Wij zijn nondeju NAC, geen amateurclubke. Iedere keer dat gezeik van hun zijn beter en dit en dat...

Inzet, pootje laten staan, extra stapje doen voor elkaar.

Enne Maurice: die bus die parkeerde maar neffe het veld, niet voor het doel.

5    
Ons NAC

Tegen FC Dordrecht thuis leverde Malone de bal zo maar in wat uiteindelijk zorgde voor de pijnlijke 0-1. Hem niet opstellen, ook niet om de reden dat hij "aanvoerder" is en daarom dus altijd moet spelen.

4    
Vrouwke

Rutten voor Schouten zou ik zeker doen. Schouten moet ook echt beseffen dat het beter zal moeten. Adilehou zou ik absoluut laten staan, jongen heeft het super gedaan laatste weken. Het zou niet eerlijk zijn hem er weer uit te halen.
Het mooie is wel niemand kan verzaken want de concurrentie is moordend

-2    
Wanny

Adilehou doet het aardig, maar schoof afgelopen dinsdag ook zomaar 2x de bal over de zijlijn en gaf nog een soort van voorzet die de cornervlag raakte. In de duels is ie wel erg sterk.

Als we nou dominant voetbal willen zou je juist iemand moeten opstellen die voetballend beter is, aangezien je verdedigend niet zoveel te duchten hebt. Die ene spits van Dordt kan Hendrikx wel oppakken.

0    
NAC4Ever

@Breda 1965
Hoeveel azijn drink jij in een week?
Prima als je kritisch bent, maar in haast ieder bericht van jou staat alleen of een gedeelte negativiteit. Dat terwijl we wat in zijn gelopen op de directe promotie plaatsen en wat beter aan het voetballen zijn.

1    
Scheppioni

Juist Bas !!

0    
Belgische Naccer

Steijn is het tegenovergestelde van NOAD

Ik zit hier nu al 25 wedstrijden naar te kijken.
En ik kan hier niet aan wennen.

Ik hoop dat hij mij ongelijk bewijst door aan het einde van dit seizoen te promoveren.

Maar ik denk echt niet dat je dat, met dit soort voetbal gaat redden.

Laad alle berichten na dit bericht in