Wij gaan niet opzij

Flink versterkte selectie voor duel met Roda JC

Thiestemberg

NAC reist met een flink versterkte selectie af naar Kerkrade voor de ontmoeting met Roda JC. Zo sluit aanwinst Javier Vet voor de eerste keer aan bij de wedstrijdselectie. Er keren ook spelers (definitief) terug van blessureleed. Luc Marijnissen keerde deze week ook terug op het trainingsveld. Voor hem komt het duel met Roda JC echter te vroeg.

Achterin keert Danny Bakker terug. De verdediger was een belangrijke pion van trainer Robert Molenaar in de voorbereiding. De seizoensopening moest Bakker echter laten schieten door een blessure. Zijn directe concurrent Tijs Velthuis wisselde in zijn afwezigheid goede en slechte wedstrijden af. Voor het duel met zijn oude ploeg Roda JC zal Bakker echter sowieso nog plaatsnemen op de bank.

Wie niet op de bank begint is Jort van der Sande. De spits viel twee keer goed in en is na zijn invalbeurten klaar voor meer minuten. Zijn basisplaats gaat waarschijnlijk ten koste van Jesaja Hermann. De Duitse spits scoorde dit seizoen nog niet. Op de vleugels lijkt Molenaar vast te houden aan het duo De Rooij - Velanas. Jarchinio Antonia begint dus net als tegen MVV en TOP Oss op de bank.

Tot slot verwelkomt Molenaar ook Javier Vet in de wedstrijdselectie. Vet is behoorlijk fit voor een speler die de voorbereiding heeft gemist en kan al meer dan 45 minuten spelen in Kerkrade. Zo laat Molenaar weten tegenover BN de Stem.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
34 Reacties
115   8  
Nelis

Ben benieuwd, Roda zit in een flow, kijken of we daar tegenop gewassen zijn, zou mooi zijn.
Goed dat de selectie breder wordt, concurrentie op de training vechten voor je plekje is altijd goed.
En Molenaar zet nu eindelijk de Rooij eens op links, Anthonia op rechts en Velanas op het middenveld, is ie van veel meer waarde.
Hup NAC!

14   10  
Nac0164

Uit dat laatste kunnen we DENK ik concluderen dat dus ook Vet in de basis start vanavond. Zou dat zelf top vinden, al zou ik een week wachten met ook op blessures niet erg vinden. Ben benieuwd!

115   8  
Nelis

Ben benieuwd, Roda zit in een flow, kijken of we daar tegenop gewassen zijn, zou mooi zijn.
Goed dat de selectie breder wordt, concurrentie op de training vechten voor je plekje is altijd goed.
En Molenaar zet nu eindelijk de Rooij eens op links, Anthonia op rechts en Velanas op het middenveld, is ie van veel meer waarde.
Hup NAC!

9   6  
Matc

Ik heb er een goed gevoel bij voor vanavond. Ik zeg, 0-2

76   1  
Ivo

Van der Sande voor Herrmann, Vet voor Agougil, en Bakker voor Velthuis, en je hebt eigenlijk een heel ander team staan. Veel volwassener en meer geslepen.

16   1  
Matc

Een links en een rechtspoot centraal achterin is toch ook wel prettig.

38   18  
Gilze

Roda is denk ik een maatje te groot voor ons. Sterker nog ik denk dat ze op dit moment na Zwolle en Heracles het beste team hebben.
In een thuiswedstrijd hadden we nog een kansje gehad denk ik maar NAC en uitwedstrijden...
Hopelijk kan vd Sande er een belangrijke inprikken en kunnen ze t achterin een beetje dichthouden.
Wel jammer dat Antonia weer niet begint, en zet die De Rooij nou verdomme eens op z'n linksbuiten positie. Waarom blijft dit nou al meer dan een jaar zo'n raar iets? Messi staat toch ook geen CV.

11   1  
Janus

Dat is goed nieuws. Inderdaad Vet flink wat minuten laten maken. Zou hem ook laten starten om een scenario als in Maastricht te voorkomen.

Verder ben ik zeer benieuwd naar het duo achterin vandaag. Zullen ze buiten het eigen stadion weer door de mand vallen of was het eenmalig? Hopelijk een mooi resultaat vanavond, gas er op!!

29   3  
Ivo

Indrukwekkend verhaal over Thomas Marijnissen in NRC. Over hoe hij paniekaanvallen en mentale problemen overwon. Respect hoor.

17   11  
Cool Hand

Vd Sande is makkelijker aanspeelbaar, balvaster en vindt makkelijker het doel dan Hermann, volgens Molenaar. Het enige wat Hermann beter kan dan vd Sande is basketballen, maar dat vermelden ze niet.

9   6  
Cees-2

Heel eerlijk gezegd weet ik niet hoe Roda JC er exact voor staat. Gezien de uitslagen, aardig goed. NAC als "collectief, tactisch, lezen en schrijven met elkaar, matig, zelfs belabberd mogen we stellen.

Als Roda JC vanavond zijn ding normaal doet, heeft NAC daar qua punten niets te halen. Maar het gaat om meer, en dat is de weg die we zijn ingeslagen.

Ook V. d. Sanden en Bakker gaan een nederlaag, "normaal gesproken niet voorkomen. Desondanks, geef op elk gebied het volle, en wie weet?

54   5  
henkietenkie076

als iedereen fit is zou dit mijn opstelling zijn


kortsmit
lucassen mcnulty bakker sanchez

vet plat

antonia velanas de rooij

vd Sande

hup NAC!

31   2  
Kopspion

Dat ze nou eens beginnen met Velanas op 10, de Rooij op links en Antonia op rechts…..
Vet op de plek van Agougil of Banzuzi

8   3  
Ernie

Roda per definitie een lastige tegenstander voor NAC. Maar niet onmogelijk om daar punten te halen.
Elke wedstrijd moet gespeeld worden!

10   4  
Rubenac

https://t.co/KIEtzCkCvR

💪🏻💪🏻💪🏻

6   23  
pao

Antonia is ook klaar voor een basisplek... hoeveel kansen moet de rooij nog krijgen? laat al 2 jaar zeer sporadisch zien dat hij kan voetballen.

23   4  
Adriaan

Velthuis eruit
Zet daar Bakker neer
Middenveld
Plat Vet en Velanes op 10
Voor
Antonia vd Sande en De Rooij

11   10  
scheppioni

Met Ivo eens !
Daarbij haalt roda de meeste punten met name uit, dus een voetballend NAC gaat winnen vanavond met 1-3 !!!

9   1  
die ne gast

Roda heeft eerste wedstrijd met geluk gewonnen. Van Jong Ajax gewonnen door een blunder van Kik Pieri.
Alleen vorige week goed en duidelijk gewonnen.
We moeten ze niet groter /beter maken dan ze zijn.

Neemt niet weg dat hun selectie meer ervaring heeft en uitgebalanceerder is dan de onze. Z
Hopen dat we op inzet, vechtlust en enthousiasme een puntje kunnen wegslepen.

27   4  
Mike

Zou Jort wel eens naast herman willen zien. Ik schrijf zeker nog niet af. Werkt had en heeft pech in de afronding. We moeten 'm ff tijd geven.

4   22  
Wanny

@ PAO

Antonia heeft helaas ook nog niet heel veel laten zien.

7   3  
RV

Ik denk ook dat we Roda niet groter moeten maken dan het is.
Als je de spelers individueel bekijkt heeft NAC meer kwaliteit en tevens meer te besteden.
Heracles en Zwolle zijn niet haalbaar maar clubs als Roda, Eindhoven en VVV daar moeten we gewoon boven kunnen eindigen. Er wordt dan gesproken dat het team zo jong is maar met Kortsmit, Lucassen, Plat, Vet en straks ook van der Sande en Antonia valt dat allemaal best wel mee. Ook Velthuis heeft al veel vlieguren gemaakt in de KKD.

Ben vooral heel benieuwd naar vanavond.
Vorig jaar vond ik het veldspel vaak beter tegen de sterkere tegenstanders (waar we niet continu de bal hoeven te hebben). We hebben ook wel een team om in de omschakeling te kunnen spelen met Antonia, de Rooij en Velanas. Zoals velen aangeven toch ook wel de hoop dat de technische staf het eens gaat proberen met Velanas in een vrije rol, de Rooij links, Antonia rechts. Drie spelers die ook écht moeten gaan bijdragen in de doelpunten productie (want voor o.a. de Rooij is dat echt veel te laag voor een buitenspeler).

6   4  
fvf6

Als we tegen roda een goede pot weg kunnen zetten zijn we op de goede weg , daarom ook is het goed om te horen dat de zieke boeg leegstroomt en Molenaar zijn mogelijk sterkste team kan opstellen . Roda is goed aan het seizoen begonnen , dus is deze wedstrijd goed om te laten zien hoever NAC op dit moment is

5   2  
henkietenkite076

twee man vanavond uitschakelen en resultaat is zeker haalbaar

Vente en Hartjes proberen af te stoppen.

2   10  
Bredaaaaa

Mooi dat er veel spelers terugkomen. Mijn verwachting is een 2-1 nederlaag. We moeten nog helaas verder groeien. Maar ik denk dat dat goed komt met Molenaar en Lokhoff.

4   11  
Arnac

Ik vind Velthuis tot nog toe prima spelen. Een jongen met prima voetballend vermogen en verdedigend voldoende, die hoeft van mij niet zo snel uit de basis. Ik vind hem stabieler dan McNulty.
Ik zou starten met McNulty en Velthuis en kijken welke vorm de twee vandaag hebben. Dan pas eventueel anticiperen met een wissel voor Bakker als het nodig is.

5   16  
Noad1976

Vente of Herrmann

Nou dan weet ik het wel!

Maar kansloze nederlaag vanavond ook met van der Sande en Vet

5   3  
ECG

Is de wedstrijd rechtstreeks op ESPN?

2   5  
Scheppioni

Kansloos ben je nooit !!! Hopelijk zijn onze NAC helden zo scherp als ik dan gaan drie punten mee naar ons moi BREDA !!!
Erop klappen gvd !

3   4  
SSJE

Ik hoop op 3 punten maar aangezien Roda in de flow zit ben ik echt even niet zeker van 🥴

4   4  
Nog jaren kkd

Elk 2 doelpunten moet kunnen. Meestal wordt het dan 2-2.

1   3  
Adfc

@SSJE
komt helemaal goed vertrouwen nog ff en we gaan los😉

1   2  
Sjaak

Roda-NAC is te zien op espn3.

0   3  
Ron N

Is er ook een stream. Ik heb nl geen espn

2   2  
SSJE

@ADFC
Ik hoop het da we punten pakken. En losssss hou op ben zooooo gespannen schat 🙈

Laad alle berichten na dit bericht in