Wij gaan niet opzij

Fotoalbum: NAC-Top Oss 1-1

Eddy W

Ondanks dat NAC 38 kansen had tegen Top Oss kon de ploeg van Peter Hyballa slechts één keer scoren tegen Top Oss. Onze fotograaf Eddy W trotseerde de kou en maakte de volgende foto's.

Bron:
B-Side Rats
43 Reacties
30   3  
Da Pope

Als er iemand een megafoon meeneemt op de B-Side, kom ik die persoonlijk in zijn reet steken. Ik ga niet de hele wedstrijd luisteren naar het versterkte geschreeuw van één idioot.

Megafoons horen wat mij betreft niet thuis in het Rat Verlegh Stadion. Dat is natuurlijk om de cultuur, maar evengoed omdat het gewoon onvoorstelbaar irritant is. Je laat je vuvuzela, trommel en dweilorkest ook maar thuis.

27   3  
NAC76

Je kunt zeiken over de keuzes van Hyballa, maar je bent zo goed als je materiaal.

Het strijdplan was goed, ook volop in de aanval geweest maar als je het zo slecht vertaald op het veld dan wordt het nooit iets.

27   8  
Buurman

Beste NAC76. Je hebt helemaal gelijk. Maar dan moet je ook conclusies durven trekken. Had WW gewoon het seizoen laten afmaken, het voetbal ging al iets beter, de wedstrijd statistieken waren aanzienlijk beter , en had het geld dat nu naar weer twee nieuwe trainers gaat geïnvesteerd in een goeie spits. De ontwikkelingen bij NAC zijn meer dan zorgelijk.

3   2  
Kipiani

38 kansen ?
Maar hoeveel van deze 38 (38 ?) waren het resultaat van een beetje fatsoenlijk aanvallend, snel, dreigend voetbal ?

7   1  
Buurman

NAC schoot tegen Top Oss 34 maal richting goal en 8 schoten gingen op goal. En op goal wil nog niet zeggen dat het een goed schot was.

20   4  
Tombola Breda

@BUURMAN, misschien blijkt over 1 jaar dat je gelijk hebt. Maar vooralsnog ben je veel te vroeg om deze conclusie te trekken. Stel dat WW nu nog voor de groep had gestaan en gisteren ook gelijk had gespeeld? Dan had iedereen geroepen dat hij te jong en onervaren zou zijn en 'waar blijft die nieuwe trainer bla bla bla'.

1.5 jaar. Dat is de tijd die wij Hyballa moeten geven om te promoveren. Hij krijgt nu verdomme nog niet eens 3 dagen de tijd of hij wordt alweer afgeschoten.

16   6  
sjef de gevulde koek

Gisteren was het dieptepunt van de laaste 15 jaar. Je kan zeggen wat je wilt maar zo kansloos als gisteren heb ik nog nooit gezien. Dan nog niet over de begravenisfeer gesproken. Komt er nog een keer actie want dit kan alleen maar slecht aflopen zo man man

12   7  
sjef de gevulde koek

Als je gisteren zo'n Stokkers ziet en zo'n El Allouchi man man je speelt tegen fucking Top Oss en komt nog geen speler voorbij. Olij, van de Hecke, Verschuren zijn de enige 3 die ons mooie shirt aan mogen en de rest flikker aub heel snel op dit kan echt niet meer wat een kut elftal wat een zwakte.

22   23  
NAC Breda Football Club

Is het een idee om een megafoon mee te nemen naar de volgende thuis wedstrijd .
Want het was afgelopen wedstrijd wel erg stil hè zeg nou zelf.

We lopen al jaren naar Tilburg te wijzen maar daar hangt op dit moment beteren sfeer dan hier in Breda....

Oh nee dat vinden jullie niks hè als er iemand komt met een megafoon dat past niet in de NAC “cultuur” hè?

Nee gewoon doorgaan met arrogant de hoofden omhoog als er iemand met een idee komt om de sfeer beter te krijgen

Want “we zijn de beste supporters van t land”
Luister dat zijn we al jaren niet meer!
Het enige waar we nu nog goed in zijn is in bier drinken.
Van een kolkend stadion zijn we veranderd in een carnavals disco

10   4  
Henri

Beste Tombola Breda. voor een wat betere nuancering omtrent jouw reactie naar Buurman het volgende. Buurman schrijft al het gehele seizoendat dezeselectie niet promotie waardig in. Hij heeft daar duidelijk gelijk in gekregen. Na het onstlag van Brood schreef Buurman ook al vrij snel dat het hem verstandig leek om het salaris van een nieuwe trainer, en nu is het ook nog eens diens assistent, te steken in minimaal één goede aanvaller want je geld kun je maar éénmaal uitgeven. Deze mening verkondigt hij dus al weken.Nu haalt hij het alleen nog een keer aan. Nogmaals in mijn ogen niets mis mee. Ik erger me meer die aan posts waarin wordt verkondigt dat Hyballa weg moet wezen na één wedstrijd. En dat stelt Buurman duidelijk niet. Nogmaals hij schrijft alleen dat NAC helemaal geen nieuwe trainer had moeten aanstellen.

18   4  
sjef de gevulde koek@NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Begin eerst eens met die front mannen achter de goal weg te zetten onderaan. En daar een grote groep van creëren. Ipv van 11jarige en kut kakkers dat zal al een hoop schelen.

15   5  
Fred1

Over een half jaar is Hyballa ook weg....

Maar degenen die ECHT WEG MOETEN, die kut aandeelhouders( de grote boosdoeners), blijven GVD zitten.

Het is de hoogste tijd voor supportersactie tegen die kut aandeelhouders!

Bijv. Grote affiches met hun foto en het vriendelijke verzoek bij de foto om op te krassen o.i.d.
..

8   1  
Buurman

Beste Tombola. Ik schiet helemaal niemand af. Ik trek dezelfde conclusie als ik deed voor Hyballa zijn komst. Laat Weijs zitten en haal een spits. Met al die ontslagen trainers hebben we niks bereikt. Onze selectie, zeker in het midden en voor, komt kwaliteit tekort. Dus ook Hyballa ontslaan heeft geen zin en zou zelfs compleet belachelijk zijn na 1 wedstrijd. Wel ben ik gisteren enorm geschrokken. Het voetbal onder WW was Wat beter. Dat was gisteren helemaal weg. Dus daar heb je gelijk in. We kunnen weer opnieuw beginnen.

3   1  
Buurman

Beste Henri. Je was me voor. ?

7   0  
Ratkopf

Het rechter rijtje is in ieder geval in zicht. Leuk ook om te zien dat nec en Den Bosch er even 7 en 6 goals in leggen in 1 wedstrijd. Daar doet onze selectie ongeveer 5 wedstrijden over

4   5  
DunErwt

Geen positivo polonaise?
Het ligt niet aan de supporters?
Begin dan eindelijk iedereen wakker te worden.

3   17  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

@ Sjef de gevulde koek ,
Ja dat is een goed idee alleen dan bereik je nog niet heel het vak.
Met een megafoon kan je zo bijv heel de Bside bereiken van beneden het vak tot en met boven.

8   4  
Henri

Beste mensen, lees ik het nu goed? Willen we een megafoon meenemen, Gaan we AFCA nadoen? Laten we dan ook de Utrechtse trommelaars binnenhalen en een mooie lichtshow bij het betreden van het veld. Van mij mag het allemaal hoor. Maar mag het wel van de Clubraad?

5   4  
Willem 4,5

Alle goed bedoelde reacties ten spijt, er is volgens mij maar een conclusie, er staat te weinig kwaliteit op het veld. Hyballa lijkt me een goede trainer, laat hem het laatste stuk bouwen aan een elftal dat er nog iets van probeert te maken. Nacompetitie is er ook nog, maar kunnen we rustig vergeten denk, dat is een lange moeilijke weg. Gescheld op de aandeelhouders gaat ook niet helpen, zonder hadden we niet meer bestaan. Volgend seizoen opnieuw proberen, het isniet anders, erg jammer!

8   16  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Nee natuurlijk ik had hier ook niet anders verwacht, je zegt het woord megafoon en gelijk schiet iedereen hier in de stress.
Want dat past niet in de NAC ''cultuur''

Allemaal lekker op die ''cultuur'' teren en naar het mooie verleden kijken.
En ondertussen word het stiller en stiller......

3   2  
Tombola Breda

@BUURMAN en HENRI, ik doelde inderdaad meer op degene die nu al om het vertrek van Hyballa schreeuwen. Of WW voor de groep had moeten blijven staan en daarvoor in de plaats een extra aanvallende speler had moeten komen is inderdaad plausibel. Maar wintertransfers zijn over het algemeen niet de beste. Een vergeet niet dat WW in het verleden ook al meermaals heeft aangegeven dat hij in Hyballa een zeer talentvolle moderne trainer ziet waarmee hij dezelfde visie deelt.

Dus je kunt stellen, hadden we WW maar laten staan en voor dat geld een aanvaller gehaald. Maar er is gegokt op de meest ideale oplossing. Namelijk trainer + aanvaller. Maar toen kwam de RVC ervoor liggen. Daarna is er denk ik te lang gegokt op uitgaande transfers die uitbleven.

10   3  
sjef de gevulde koek@NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Als je daar met een goeie groep gaat staan lukt dat prima. Voorheen hadden we ook geen megafoon nodig en deed heel de B-side mee. Megafoon moet je echt niet willen dan sta je gewoon voor lul. Is bij onze zusjes ook echt lachwekkend. Wat jaren is gelukt moet nu ook kunnen. Er moet alleen actie ondernomen worden en echte mannen op staan.

30   3  
Da Pope

Als er iemand een megafoon meeneemt op de B-Side, kom ik die persoonlijk in zijn reet steken. Ik ga niet de hele wedstrijd luisteren naar het versterkte geschreeuw van één idioot.

Megafoons horen wat mij betreft niet thuis in het Rat Verlegh Stadion. Dat is natuurlijk om de cultuur, maar evengoed omdat het gewoon onvoorstelbaar irritant is. Je laat je vuvuzela, trommel en dweilorkest ook maar thuis.

4   18  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

3 2 1
En de hoofden gaan weer arrogant omhoog!

22   4  
Da Pope

En als je niet snapt dat de sfeer toch echt op het veld begint, heb je er wat mij betreft sowieso niks van begrepen.

16   1  
Otjes

Effe off topic maar stop die megafoon in je reet.

Als we niet meer genoeg mensen zover kunnen krijgen om lawaai te maken dan is NAC “dood”. Een megafoon is daarvoor de metafoor. Snappie?

2   18  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Dan kunde lang wachten met de sfeer.....
Want als je daar op moet wachten dan worden het nog lange jaren...

10   2  
Da Pope

@NAC Breda Football Club

Dat heeft niets met arrogantie te maken, maar alles met het feit dat megafoons gewoon kut zijn. Of dat nou in een stadion, de trein of in een supermarkt is.

En ja, dan duurt het maar even. Sfeer is een wisselwerking tussen veld en tribune. Is altijd zo geweest. Je mist wat mij betreft echt de essentie, wanneer je maar sfeer maakt om sfeer te maken.

4   2  
Nr. 20

Echt ongelofelijk die reacties. Trainer na 3 dagen ontslaan....Willem weijs de hemel in prijzen....op basis waarvan??
Echt begin niet aan die supportersparticipatie wordt een doffe ellende. Begin nu eens met bouwen. Er is nu trainer voor anderhalf jaar geef die dan ook anderhalf jaar. PUNT.
En dan die reacties op Stokkers. Ja hij was niet goed maar krijg spontaan deja vu. Want degene die dat nu roepen riepen dat toen ook (overigens terecht) over Muhren. Die we nu volgens sommige van diezelfde roepers nooit hadden moeten laten gaan.........nee geef supporters meer macht gaat helemaal goed komen....NOT. Dan de sfeer. Dat laten we ons ook zo lekker aanpraten. Ja we beginnen echt een Calimero te worden. Sfeer start met wat we zien op veld. Waar ik zit merk je gewoon dat we helemaal klaar zijn met sommige spelers die het gewoon niet kunnen. En hier kijken we niet een paar maanden tegen aan maar al aantal jaren en dan wordt je vanzelf gelaten. Dat is er aan de hand. Kortom rust, bouwen en doorselecteren. En niet al die paniekroepers hier die dan weer links roepen en dan weer rechts... Verder stoppen met dat willem weijs gedoe man heeft nog niet z’n papieren en onder hem ook weinig punten. En spel was ook niet zo goed dat hier nu weer wordt beweerd. Met wijs aan roer hadden we ms gisteren wel verloren. Koffiedik kijken dus. Als laatste vind ik idee van sjefdegevuldekoek wel goed qua sfeer. Start met front met groep herkenbaar achter de goal b side en creëer zo een olievlek!! Megafoon astemblief zeg.... doe hetzelfde op vak g. Goed idee sjef. Voor nu fijn weekend. 2x winnen nu in de beker en we spelen volgens jaar Europees. Maar dat is echt wishful thinking!

3   8  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Ja oke dat past inderdaad niet in de ''cultuur''
Maar we gaan allemaal maar al te graag naar Duitsland of het nou VfL Bochum is of FC Kaiserslautern of MSV Duisburg en dan vinden we dat allemaal even geweldig...

Die ambiance en die sfeer daar likken we allemaal onze vingers van af.

Maar iemand met een megafoon (wat ze daar ook hebben ) vinden we niks...
Al die stadions in Duitsland creëren daar sfeer door megafoons en trommels ( ja ik vind trommels niks voor ons want dat geboem boem boem ( stop ook met dat getik op die bovenste ruiten dan maar)

Ja nou oké ik geef het toe ik dacht ik heb een idee want ik schrok nogal van die wedstrijd tegen Oss... ik dacht wat een stilte...
Maar schijnbaar word dat hier niet gewaardeerd want dan schiet iedereen in de verdediging van de NAC cultuur....

Oké allemaal een fijn weekend en toedeloe!

8   5  
YLLWBLCK

Die vergelijkingen elke keer weer met de zusjes... in alles zijn die ons al lang uit het zicht verloren en niemand heeft het daar nog over 076. Heel Nederland geniet van w2 maar hier vinden we nog steeds dat we onzin moeten uitkramen. Onze 18k aanhang... pfff dat maakt geen geluid en ze komen niet uit 076. Dat is aanhang uit gebieden zonder club tot aan zee.

4   1  
Pedro

Neem aan dat julliedie 34 doelpogingen maar in kansen hebben vertaald(en je er 4 vergist hebt). Dat was louter te wijten omdat Hyballa de opdracht had gegeven zoveel mogelijk te schieten. En dus werd er uit de meest kansloze posities geschoten(van 30m of met 1 man recht voor je). Allemaal leuken aardig maar het resultaat was 26 ballen naast, weet je hoeveel tijd dat kost voor je de bal weer terug hebt dan? Geef mij dan maar dat tikkie-takka voetbal van WW waarbij je tot meer kansen kwam(en het voetbal zag er gewoon beter uit). Dit itt tot het tikkie takkie voetbal onder Brood want dat was veel te ver van de goal en kwam zga geen kans uit voort en veel meer gevaar van de tegenstander als t fout ging(bleek ook duidelijk uit de statistieken). Maar goed we gaan zien wat Hyballa erin krijgt geslepen, maar zonder (buiten)spelers die buitenom kunnen en een goede voorzet hebben wordt zijn beoogde manier lastig en t lijkt me toch slim het voetbal aan te passen op de capaciteiten van je selectie ipv omgekeerd!

2   1  
J

Helaas iemand mijn fiets (Inc sleutels) bij vak g fietsenstalling meegenomen na de wedstrijd (gazelle fiets)

Mocht je fiets en/ of sleutels willen teruggeven, dan heb ik 50 euro ervoor over. Contact kan via bsiderats

2   0  
Nr. 20

@football club. Ieder idee is welkom. Ik geloof er niet zo in en persoonlijk vind ik dit ook niet bij NAC passen. Maar goed ben ws ook van andere generatie.
Sfeer start met wat je op veld ziet. Ik ben helemaal klaar en dan ook echt helemaal klaar met sommige spelers die al jaren maar dan ook jaren niets laten zien. Dat zouden nu kartrekkers moeten zijn maar het is voetbal in de marge. En dan afgeven op Stokkers...
Weet je er zit totaal geen winnersmentaliteit bij sommige. Die denken leuke actie en ik ben klaar. Als ik die Hecke zie die heeft winnaarsmentaliteit en gaat voor elke bal. Dan nog Verschueren maar dit moet er bij alle 11 in veld in zitten. Dan moet je eens kijken wat dat met sfeer doet. Let maar eens op sommige spelers die doen heel druk maar doen eigenlijk HELEMAAL NIETS... maar goed goed weekend

3   7  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB

Ja oké
Inderdaad Megafoons en trommels passen niet in de NAC cultuur.
En nee ik ben niet gehersenspoeld en ineens een anderen mening...
Jullie hebben gelijk en dat weet ik ook wel.

de Ultras cultuur past niet bij NAC....

Vreemd alleen waarom F7 der eigen ''ultras'' noemen.... zeker met een knipoog.

zet Fr0nt76 dan op een vaste plek in het midden van het vak zet Siep erbij ( die heeft nogal een harde stem) om de boel op te zwepen.
Laat hem af en toe ziggezagge schreeuwen..

De sfeer komt van eigens inderdaad als we een de Kampse en den Haans op het veld hebben!

9   6  
Los Pollos Hermanos

38 kansen, hou toch op.

heb de wedstrijd net teruggekeken, helemaal! 93 minuten lang.
2 uitgespeelde kansen hebben we gehad. SvH is de zwakste schakel, veruit. Dat is geen profvoetballer. Onze zelfbenoemde top-trainer Fred1 kan niemand meer serieus nemen. Hele A-4tjes tekst heeft hij hier neergezet voor exact deze opstelling. Het was veruit de slechtste wedstrijd van het seizoen. Wat een aanfluiting. Dogan is 7 klasses beter. Die kan echt wel voetballen, maar wordt meegezogen in de ellende van de amateurs die eromheen staan.

Dogan, Olij, Verschueren, de rest is brandhout. De verguisde El Allouchi is ook 1 van de betere, maar het is altijd makkelijk om elkaar na te papegaaien. Ben maar blij dat die niet weg is gegaan. Snapt het spelletje nog enigszins en is aanvallend gewoon dreigend. Illic, drama. Niets goed gedaan, zoals altijd de laatste weken. Zet maar op de boot naar Engeland.

v Hecke wordt hier ook geprezen, want hij heeft zo'n lekkere inzet. Nou, kan er gewoon helemaal geen klote van. Staat altijd aan de verkeerde kant te dekken. Heeft echt 0,0 overzicht, niets. Grossiert in het spelen van de bal naar iemand met een ander kleur shirt aan, dramatische verdediger. Ver beneden middelmaat deze jongen en nog lang niet klaar voor NAC1 en vraag mij af of hij dat ooit kan worden.

Verschueren, Dogan, Riera en Olij. De rest kan je eigenlijk allemaal inruilen/een willekeurige middenmoot KKD speler neerzetten. Het verschil zul je niet merken. Wat een drama en de bodem is nog lang net in zicht. Het linker rijtje gaat nog een hele klus worden.

En dan volgende week naar Alkmaar? Ziet u het gebeuren? Hopelijk heeft AZ wat medelijden en stoppen ze er bij 5-0 mee, anders wordt dit een oorwassing die haar gelijke nog moet treffen. Dat wordt echt een hele pijnlijke avond.

0   3  
Willem 4,5

Sta steeds verbaast over een aantal reacties, nu kan v. Hecke er ineens geen kloten meer van en is Dogan een van de betere. NAC kan er geen kloten is de conclusie! Ook al gelezen dat Murhen een aderlating is,moet daar erg om lachen, vorig seizoen hadden ze hem het liefste kapotgeschoten, Nee, dit gaat ,m niet meer worden heren, wachten op betere tijden, er zit niets anders op.

1   1  
Dos

LPH

Volledig met je eens over Dogan VS SVH en Stokkers, maar van Hecke hoort voor mij ook bij het rijtje spelers die iets toevoegen. Enorme rust aan de bal, durft de dieptepass te geven en vind hem verdedigend meer dan voldoend. Natuurlijk is hij ook niet foutloos, maar er wordt met hem en Riera achterin weinig weggegeven.
Helaas ging die ene kans bij Oss erin. Dat doelpunt had er al lang niet meer uitgemaakt als er voorin beter met de mogelijkheden was omgesprongen.

3   2  
Buurman

Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die denken dat je sfeer kunt kopen als er op het veld niks gebeurd. Zou trouwens nog een heel verkeerd signaal zijn ook. Maar laat maar gaan, ik heb het er een bietje mee gehad. Goei weekend allemaal.

3   1  
Buurman

O ja. LP grotendeels gelijk. Alleen te hard voor van Hecke. Pedro goeie analyse.

0   0  
jimcp

Prachtige serie foto's.

1   0  
Den Hoge

Voor de grote groep supporters op de B-Side die gisteren duidelijk niet bekend waren met het nummer van Kenny vd Weg:

Waarom gaat die jongen niet opzij?
Hij Kenny van de Weg0   1  
Kim

Wow zie mijn gezicht!

0   0  
den hulk

tegen top kun je nog wel aanvallend voetballen maar tegen az en jong ajax word andere koek die spanjaard erbij in de verdedigiing

Laad alle berichten na dit bericht in